KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
26 Nisan 2024 Cuma
°C

Korucular yetki istedi!

Bitlis’in Tatvan İlçesi Geçitbaşı Köyü'nde Köy Korucusu Nihat Çaprak'ın direğe bağlanıp kurşuna dizilerek şehit edilmesi sonrası Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen, Bitlis'te basın toplantısı yaptı. PKK'ya tepki gösteren Başkan Sözen, korucuların yetkilerinin arttırılmasını istedi.

Korucular yetki istedi!
29 EKİM 2014 ÇARŞAMBA 19:28
0
2789
0
AA aa

 Bitlis Korucular Derneği'nde düzenlenen toplantıda konuşan Sözen, çözüm süreci başladığı günden bu yana korucu camiası olarak, ülkenin lehine olabilecek her türlü çalışmaya saygı duyduklarını, bu çalışmaların yanında, arkasında olduklarını, her fırsatta dile getirdiklerini söyledi.

Bu söylemlerine rağmen, çözüm sürecinin gelindiği noktada, tek taraflı işlediğini ve sürecin korucuların hunharca infaz edilme sürecine dönüştüğünü ifade eden Sözen: “Biz bu konuda rahatsızlığımızı belirtmek istiyoruz. Çözüm süreci varsa bütün herkes için vardır. Korucularımız için de vardır. Burada birileri çözüm süreci ve ülkemizle alakası olmayan durumlar bahanesiyle ülkemizi içten karıştırarak, korucuları ve askerlerimizi şehit ediyor. Bununla bir yere varamayacaklarını bir kez daha anlamalarını düşünüyorum. Korucularımız, kendilerine kurşun sıkılmasına, çözüm sürecinde 11 şehit vermesine ve provokasyon ile tahrike rağmen, süreci sekteye uğratacak hiçbir girişimde bulunmadı. Allah'ın izniyle yasalara ve kurallara bağlı olarak bundan sonra da görevimizi sürdürmeye devam edeceğiz. Çünkü bu ülkede PKK'nın siyasi uzantısı konumunda olan parti, Türkiye'de yasal siyaset yapma ve hükümetle birebir görüşme fırsatı buluyor. Buna rağmen bugün hala şiddetten, kandan ve gözyaşından besleniyor olması, kabul edilemez bir gerçektir. Siyaset mecrasında siyasetinizi yapın ama PKK terör örgütüyle bağlantılı olmak, onları desteklemek, korucuların şehit edilmesine şehir yapılanmasıyla öncülük etmeniz kabul edilir bir şey değildir” dedi.

“ÇÖZÜM SÜRECİ VARSA ÇİFT TARAFLI YÜRÜTÜLMELİDİR”

Son günlerde bölgede yaşanan iç karışıklıklardan dolayı, ülke halkına, canına, malına verilen zararların 5 milyon dolar civarında olduğunu anlatan Sözen, çözüm sürecinin çift taraflı yürütülmesi gerektiğini belirtti.

Bu zararların gösteri yapanlardan, tazmin edilmesini devlet büyüklerinden talep ettiklerini bildiren Sözen, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Çözüm süreci varsa çift taraflı yürümelidir. Biz çözüm sürecinin yanında, arkasında olduk ama bunun devlete başkaldırma, devlete isyan etme, halkın malına ve devletin malına zarar verme sürecine dönüşmesini de asla kabul etmiyoruz. Bugün ambulanslarda taşınan hastalara bile müdahale edilmektedir. Savaş ortamlarında da ambulanslara müdahale edilmediği halde, bu insanlıktan nasibini almamış canileri ben, dış güçlerin ülkeyi karıştırmak için kullandığı piyonlar ve maşalar olarak nitelendiriyorum. Bunlar çözüm süreci bahanesiyle devletimize kafa tutmaktadırlar. Devletimize kafa tutma cüretinde bulunuyorlar. Bunları kabul etmiyoruz.”

“DEVLET KENDİSİNE KAFA TUTANLARA ACZİYET GÖSTERMEMELİDİR”

Ülkede hiçbir vatandaşın burnunun dahi kanamasını istemediklerini, devletin kendisine kafa tutanlar karşısında acziyet göstermemesi gerektiğini vurgulayan Sözen, Van, Hakkari, Muş ve Bitlis'te vatandaşlarla yaptıkları görüşmelerde, halkın devlete olan güveninin azaldığını gördüklerini savundu.

Sözen, şöyle devam etti: “Çünkü vatandaşımız, 'Devletin emniyet müdürüne çarşı ortasında suikast düzenleniyor ve elini kolunu sallayarak kaçıyorsa ilçe merkezlerinde askerimize kurşun sıkma gafletinde bulunabiliyorlarsa ve failleri yakalanmıyorsa burada bir sorun vardır' diyor. Burada vatandaşımızın devlete olan güveni sarsılmıştır. Devlet, bu anlamda politikalarını yeniden gözden geçirmeli, caydırıcı, sert ve insan hakları odaklı yeni tedbirler almalıdır. Bunlar yapılmadığı sürece biz daha çok şehit vermeye mahkum olacağız. Korucularımız şu an savunmasız ve silahsız bir şekilde, çarşı ortasında şehit ediliyorlar. Bundan dolayı devletimizin, askerimizin ve polisimizin yetkilerini arttıracak güvenlik paketinde, bu bölgenin asli unsuru olan korucuların durumunun da tekrardan gözden geçilmesini talep ediyoruz.”

“30 YILLIK GEÇİCİLİK OLMAZ”

Koruculuk sisteminin 30 yıldır var olduğunu ve geçici olarak uygulandığını anlatan Sözen: “Bu sistem bugün itibarıyla devletimize yaramıyorsa açık ve net bir şekilde söylüyoruz. Eğer bu camia devlete küserse Allah korusun yarın öbür gün çözüm sürecinin başarısızlıkla sonuçlanması halinde, devletimiz yanında yepyeni insanlar bulmayabilir” diye konuştu.

Sözen, son zamanlarda PKK terör örgütü tarafından bu ülkenin siyasi bir partisi olan HÜDA-PAR mensuplarının da sokak ortasında kalleşçe şehit edildiklerini dile getirdi.

“PYD'YE YARDIMI KABUL ETMİYORUZ”

Şanlıurfa üzerinden PYD'ye yardım götürülmesini kabul etmediklerini kaydeden Sözen, konuşmasını şöyle tamamladı: “Geçmişte ülkeye kurşun sıkan Kuzey Irak'ta PKK ise Türkiye'nin güneyinde de PYD'dir. 30 bin insanımızın ve bebek katili Abdullah Öcalan'ın cezaevi şartlarının ülkemizde bilinçli bir şekilde tartışmaya açılmasından bile büyük bir rahatsızlık duyuyoruz. Bu ülkede Abdullah Öcalan'dan daha az suç işleyen insanların cezaevi ortamları ortadayken, Abdullah Öcalan'a Türkiye Cumhuriyet Devleti'nin büyük bir adası kendi konforuna sunulurken, hala bunu pişirip pişirip Türk halkının önüne getirmek, Türk halkının duygularıyla alay edilmesidir. Bunu asla ve asla kabul etmiyoruz. Abdullah Öcalan bu ülkenin başına bela olmuş en büyük canidir.”

Açıklamada, çevre illerin korucu dernekleri başkanları ile Bitlis merkez ve ilçelerinde görev yapan geçici köy korucuları da hazır bulundu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
26.04.2024
13:17
Bingöl`de trafik nerelerde tıkanıyor? Tek tek paylaştılar
Bingöl'de trafik nerelerde tıkanıyor? Tek tek paylaştılar
Trafik konusunda büyük bir sorun yaşanan Bingöl merkezde çözümsüzlüğe tepki gösteren Bingöl Online okurları, tek tek adres gösterdi ve hem Emniyeti hem de Belediyeyi harekete geçmeye davet etti. Sürücülerin duyarsızlığından da yakınan okurlar, yapılacaklar noktasında da görüş belirttiler. İşte trafiği kilitleyen o noktalar ve çözüm önerileri…
26.04.2024
13:06
Bingöl`de uzmanından kene uyarısı! Aman dikkat!
Bingöl'de uzmanından kene uyarısı! Aman dikkat!
Hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) vakalarına karşı vatandaşları uyaran Halk Sağlığı Uzmanı Doktor Nilay İçkilli, bahçe veya piknik alanlarına gidildikten sonra vücudun kontrol edilmesi gerektiğini belirtti. İçkilli, 'Kulak arkası, koltuk altı, diz arkası, kasık bölgelerinde kene gizlenebildiği için bu yerlere tekrar tekrar önemle bakılması gereklidir' dedi.
26.04.2024
11:31
36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilecek
36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilecek
Yıl sonuna kadar 36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilmesi hakkında karar Resmî Gazete'de yayımlandı.
26.04.2024
11:24
Kamuda araç tasfiyesi başlıyor...
Kamuda araç tasfiyesi başlıyor...
Kamuda uygulanacak tasarruf tedbirlerine önce makam araçlarından başlanıyor. İlk etapta 500 araç satışa çıkarılırken ikinci aşamada ise bin taşıtlık bir tasfiye listesi hazırlandı. Üst düzey bürokraside, bazı pozisyonlardaki makam aracı uygulamasına son verilecek. Personel servis araçları da iptal edilecek.
26.04.2024
11:04
Bingöl Emniyeti silahlı olaylarla ilgili son durumu paylaştı
Bingöl Emniyeti silahlı olaylarla ilgili son durumu paylaştı
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü, asayiş şube ekiplerinin nisan ayı içerisinde yaptığı faaliyetlerini açıkladı. Son dönemlerde meydana gelen silahlı saldırılarla ilgili ilgilerin de yer aldığı açıklamada kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahsın tutuklandığı belirtildi.
25.04.2024
18:05
Bingöl İhh`dan Gazze`ye İnsani Yardım
Bingöl İhh'dan Gazze'ye İnsani Yardım
Gazze'ye yönelik insani yardımlarını sürdüren Bingöl İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (Bingöl İHH), işgalci İsrail'in saldırısı altındaki şehre 75 ton Un yüklü 3 TIR'lık yardım gönderdi. 1 Tır'da dayanıklı ekmek gönderen yardım derneği, 10 milyon TL de nakdi yardımda bulundu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın