KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
27 Nisan 2024 Cumartesi
°C

Panzer sesi duymak istemiyoruz!

Doğu Anadolu Muhtarlar Federasyonu ve Bingöl Muhtarlar Derneği Başkanı Abdullah Butaku; “Biz Doğu ve Güneydoğu halkı olarak artık dağda silah sesini, ovada da panzer sesini istemiyoruz. Biz dağda çobanlarımızın sesini işitmek istiyoruz, ovada da rençberlerimizin sesini işitmek istiyoruz”

Panzer sesi duymak istemiyoruz!
26 MART 2015 PERŞEMBE 00:30
0
2442
0
AA aa

 Bingöl Muhtarlar Derneği 12. Olağan Kongresi, merkez ve köy muhtarlarının katılımıyla Bingöl Sanayi ve Ticaret Odası (Bingöl TSO) toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Kongrenin açılış konuşmasını yapan Doğu Anadolu Muhtarlar Federasyonu ve Bingöl Muhtarlar Derneği Başkanı Abdullah Butaku, çözüm sürecine değindi. Federasyon olarak çözüm sürecine destek amacıyla 18 Nisan 2015'te Erzurum'da toplantı düzenleyeceklerini ifade eden Butaku: “Sadece Bingöl'de muhtarlıkla kalmadık, çözüm sürecine aktif bir şekilde destek verdik. Biz artık ayrımcılığa, bölücülüğe, bölgesel etnik milliyetçiliğe karşıyız. Red, inkar, asimilasyon politikalarına karşıyız. Biz diyoruz ki, silahlar sussun, siyaset ve fikirler konuşsun. Bunun içinde Türkiye'yi Muhtarlar Konfederasyonu olarak biz çözüm sürecine destek verdik ve desteğimiz halen güçlü bir şekilde devam etmektedir” dedi.

“ESKİDEN VALİLER DEVLETİ VATANDAŞTAN KORURDU”

Çözüm sürecine destek çıkılması gerektiğini belirten Butaku, şunları söyledi: “Bu bizim geleceğimizdir, çocuklarımızın geleceğidir, bölgemizin geleceğidir. Biz bu çözüm sürecine muhakkak sahip çıkmamız lazım. Bakın 2000'li yılların başına kadar Doğu ve Güneydoğu Anadolu'na bölgesine hükümetler tarafından bir vali atandığı zaman, valiye verilen tek bir görev vardı oda, ‘Devleti vatandaştan korumaktı.' Ama bakın şuan Türkiye değişiyor. Bu defa valilere diyorlar ki; ‘Sayın valim senin Bingöl'e tayin ettim, Bingöl'e gideceksin orada halka hizmet edeceksin ve orada vatandaşı devletten koruyacaksın' Bu iki talimat arasındaki fark, Türkiye'nin ne kadar değiştiğinin bir göstergesidir. Türkiye'nin şuan en önemli meselesi çözüm sürecidir. Bakın artık kimse dedelerimizin başındaki külahı alıp da ayaklarının altında ezmiyor. Kimse ninelerimizin başındaki başörtüsüne müdahale etmiyor. Bunlar değişimlerdir. Bunun için bizimde bu değişimlere ayak uydurmamız lazım ve bu çözüm sürecine hepimizin sahip çıkması lazım.”

“BU BÖLGEDE ARTIK SIKINTI İSTEMİYORUZ”

“Biz Doğu ve Güneydoğu halkı olarak artık dağda silah sesini, ovada da panzer sesini istemiyoruz. Biz dağda çobanlarımızın sesini işitmek istiyoruz, ovada da rençberlerimizin sesini işitmek istiyoruz” diyen Butaku: “Biz bu bölgede artık sıkıntı istemiyoruz. Sıkıntılar yok mu, var. Bakın daha önce red, inkar, asimilasyon politikalarını vardı. Şuan bunlar azamiye inmiş, hatta bugün kimse varlığımızı inkar etmiyor. Bu yüzden varlığımızın devam edebilmesi için silahla değil de siyasetle, fikirle biz bu işin sonuna kadar destekçisi olmamız lazım. Bingöl Doğu ve Güneydoğu'nun en huzurlu ilidir. Bu huzura biz muhtarların da sahip çıkması lazım. Bakın ben burada bir şeyi özellikle söylemek istiyorum, Bingöl basınında görev yapan tüm muhabir ve medya sahiplerine teşekkür ediyorum. Bingöl'de inanınki biz ne kadar hizmet istemişsek en az onlarda bizim kadar hizmet etmişler. Bu bölgede Bingöl basını gerçekten örnek bir basındır. Şiddet ve kavga dilinden her zaman uzak durdukları için kendilerine teşekkür ediyorum. Bingöl'de onlardan daha çok hizmet bekliyoruz” dedi.

MUHTARLAR SIRA BEKLEMEYECEK

Muhtarların geçmişte FEDAŞ ile yaşadığı sorunların aşıldığını belirten Butaku: “Biz dedik ki muhtar arkadaşlarımız telefon açıyorlar bir saat sırada bekliyorlar ki sıra gelsin kendilerine. Oradan bir liste istediler. Bende Bingöl'ün il ve ilçe muhtarlarının tümünün telefon listelerini doğu koordinatörüne gönderdim. Aksa bir uygulama yapmış, dünde size mesaj geldi bir çoğunuza. Bu mesajsın anlamı şudur; Bundan sonra örneğin biz telefon açıp arıza bildirdiğimiz zaman artık bizi sırada bekletmeyecekler. Biz 12 olan Bingöl'ün plakasını 12 olarak girdikten sonra 99'u tuşladığımız an hemen müşteri temsilcisine bağlanıyoruz. Buda bizimi sıkıntılarımızdan biriydi” diye konuştu.

Konuşmaların ardından yapılan seçimde, kullanılan 86 oyun tamamını alan Butaku, yeniden başkan seçildi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
26.04.2024
13:17
Bingöl`de trafik nerelerde tıkanıyor? Tek tek paylaştılar
Bingöl'de trafik nerelerde tıkanıyor? Tek tek paylaştılar
Trafik konusunda büyük bir sorun yaşanan Bingöl merkezde çözümsüzlüğe tepki gösteren Bingöl Online okurları, tek tek adres gösterdi ve hem Emniyeti hem de Belediyeyi harekete geçmeye davet etti. Sürücülerin duyarsızlığından da yakınan okurlar, yapılacaklar noktasında da görüş belirttiler. İşte trafiği kilitleyen o noktalar ve çözüm önerileri…
26.04.2024
13:06
Bingöl`de uzmanından kene uyarısı! Aman dikkat!
Bingöl'de uzmanından kene uyarısı! Aman dikkat!
Hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) vakalarına karşı vatandaşları uyaran Halk Sağlığı Uzmanı Doktor Nilay İçkilli, bahçe veya piknik alanlarına gidildikten sonra vücudun kontrol edilmesi gerektiğini belirtti. İçkilli, 'Kulak arkası, koltuk altı, diz arkası, kasık bölgelerinde kene gizlenebildiği için bu yerlere tekrar tekrar önemle bakılması gereklidir' dedi.
26.04.2024
11:31
36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilecek
36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilecek
Yıl sonuna kadar 36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilmesi hakkında karar Resmî Gazete'de yayımlandı.
26.04.2024
11:24
Kamuda araç tasfiyesi başlıyor...
Kamuda araç tasfiyesi başlıyor...
Kamuda uygulanacak tasarruf tedbirlerine önce makam araçlarından başlanıyor. İlk etapta 500 araç satışa çıkarılırken ikinci aşamada ise bin taşıtlık bir tasfiye listesi hazırlandı. Üst düzey bürokraside, bazı pozisyonlardaki makam aracı uygulamasına son verilecek. Personel servis araçları da iptal edilecek.
26.04.2024
11:04
Bingöl Emniyeti silahlı olaylarla ilgili son durumu paylaştı
Bingöl Emniyeti silahlı olaylarla ilgili son durumu paylaştı
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü, asayiş şube ekiplerinin nisan ayı içerisinde yaptığı faaliyetlerini açıkladı. Son dönemlerde meydana gelen silahlı saldırılarla ilgili ilgilerin de yer aldığı açıklamada kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahsın tutuklandığı belirtildi.
25.04.2024
18:05
Bingöl İhh`dan Gazze`ye İnsani Yardım
Bingöl İhh'dan Gazze'ye İnsani Yardım
Gazze'ye yönelik insani yardımlarını sürdüren Bingöl İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (Bingöl İHH), işgalci İsrail'in saldırısı altındaki şehre 75 ton Un yüklü 3 TIR'lık yardım gönderdi. 1 Tır'da dayanıklı ekmek gönderen yardım derneği, 10 milyon TL de nakdi yardımda bulundu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın