KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
27 Nisan 2024 Cumartesi
°C

‘PARALEL SAVCI’ İDDİASI

Sabah Gazetesi, Bingöl Adliyesi’nde görev yapan Cumhuriyet Savcısı U.M.’yi ‘paralel savcı’ olarak lanse etti. YDG-H il temsilcisi olduğu saptanan ve canlı bomba şüphelisi olan şahsın polis tarafından iki kez yakalandığını duyuran gazete, şahsın, Savcı U.M. tarafından bırakıldığını kaydetti.

‘PARALEL SAVCI’ İDDİASI
05 AĞUSTOS 2015 ÇARŞAMBA 00:24
0
2838
2
AA aa

 Terörle mücadele ekiplerinin, 24 Temmuz'da Bingöl'de YDG-H (Yurtsever Devrimci Gençlik-Hareketi) Bingöl il sorumlusu H.Ö.'nün de arasında olduğu 13 kişiye eş zamanlı operasyon düzenlediğini anımsatan gazete, şahıslar emniyette sorgudayken Cumhuriyet Savcısı U.M devreye girdiğini ve tüm şüpheliler serbest bırakıldığını iddia etti.

SABAH GAZETESİNİN ÖN SAYFADAN GÖRDÜĞÜ HABER

Bingöl'de YDG-H il temsilcisi olduğu saptanan ve canlı bomba şüphelisini KCK il temsilcisine teslim eden şahsı polis 2 kez yakaladı. Ancak Paralel Savcı U.M, her defasında serbest bıraktırdı.

Paralel Yapı'ya bağlı polis, hâkim ve savcıların terörle mücadeleyi zaafa uğratmak için yaptığı çalışmalara bir örnek de Bingöl'den geldi. Terörle mücadele ekipleri, 24 Temmuz'da Bingöl'de YDG-H (Yurtsever Devrimci Gençlik-Hareketi) Bingöl il sorumlusu H.Ö.'nün de arasında olduğu 13 kişiye eş zamanlı operasyon düzenledi.

Fakat şahıslar emniyette sorgudayken Cumhuriyet Savcısı U.M devreye girdi ve tüm şüpheliler serbest bırakıldı. Ancak Terörle Mücadele ekipleri işin peşini bırakmadı. YDG-H Bingöl sorumlusu H.Ö. takibe alındı. H.Ö. önce Diyarbakır'a gitti, örgüt toplantılarına katıldı.

26 Temmuz'da Bingöl'e döndü. Canlı bomba olarak eylemlerde kullanılacağı düşünülen ve hakkında "Başta sanrısal bozukluk olmak psikolojik rahatsızlıkları olduğu" ve gözlem altında tutulması yönünde rapor bulunan Y.K. isimli şahısla bir araya geldi.

Daha sonra canlı bomba şüphelisi Y.K.'yi Bingöl KCK il sorumlusu C.S.'ye teslim etti. Bunun üzerine H.Ö. 30 Temmuz'da yeniden gözaltına alındı. Ancak, 31 Temmuz'da TEM Şube Müdürlüğü'nde ifadesinin alınmasının ardından soruşturmayı sürdüren savcı U.M, H.Ö.'yü yeniden serbest bıraktı.

EMNİYET TEPKİ GÖSTERDİ

Savcı Meydan'ın bu ısrarcı işlemleri Emniyet'te de tepki ve şüpheyle karşılandı. Paralel Yapı'nın terörle mücadeleye verdiği zararı geçtiğimiz günlerde Şanlıurfa İl Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı dile getirmişti.

Pınarbaşı'nın, Ceylanpınar'da şehit edilen iki polisin cenaze töreninde yaptığı konuşma gündeme bomba gibi düşmüştü. Pınarbaşı "Maalesef son yıllarda kanla beslenen ancak barış ve kardeşlik sözünü dillerinde düşürmeyen odaklar, devletimizin tüm kurumlarına ve teşkilatımızın kılcallarına giren örgütle kol kola girerek ihanet sarmalını genişletmişlerdir. Bu örgütün teşkilatımızın içine sızdırdığı uzantılar kullanılarak istihbarat faaliyetleri zafiyete uğratılmaya çalışılmıştır. İlimizin plaka tanıma sistemi abilerinden aldığı talimatla kapatılarak asayiş ve terör olayları tırmandırılmaya çalışılmıştır" demişti.

Emniyet Müdürü'nün bu sözlerinin ardından, Muhabere Elektronik Şube'de görevli olan ve Kobani olayları sırasında Plaka Tanıma Sistemi'ni devre dışı bıraktıkları iddiasıyla açığa alınan 6 polis için meslekten ihraç kararı çıktı. Savcı U.M'nin ısrarla serbest kalmasını sağladığı H.Ö., 2011'de İstanbul Bağcılar'da araç yakma ve molotof atma eylemlerini organize ederken yakalandı. Cezaevinde açlık grevi ve yatak yakma eylemine katıldı. Cezaevi dışında iken PKK'ya eleman temin eden H.Ö. ile ilgili teröristlere keşif desteği, malzeme temini, barınma, eylem sonrası kaçışlarına yardımcı olduğuna yönelik istihbai bilgiler bulunuyor.  Kaynak: Sabah

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Derman (@Misafir_19121)
05 Ağustos 2015 Çarşamba 17:43
Şu işe bakın.Cemaat adı altında faaliyet gösteren ve FETÖ rumuzu ile adli kayıtlara geçen ihanet şebekesinin halen aktif olarak çalıştığını herkes biliyor.Tüm kurumlarda bu yapının varlığını devam ettirdiği malum.Militan savcı ve hakimler pervasız.Memleket batmış,insanlar ölmüş, hiç umurlarında değil.Yeter ki RTE gitsin.Bu kadar gözü dönmüşler hala aktif olarak görevde.Bingöl'de AKP teşkilatı var mı?Yok mu?Şahsen ben varlığından haberdar değilim.Bilen varsa söylesin bizde öğrenelim.Yazık bu memlekete.
cemaatçiler yokolacak (@Misafir_19115)
05 Ağustos 2015 Çarşamba 00:54
Şahsen ben CİAmaat paralel örgütünün gizlenen tek kalesinin erkan çalbay oldugunu sanıyıordum. kendini akp li gösterip her fırsatta vurmaya yeltenenlerden o ve yönetimine dikkat edin cemaatle gelmelerine ragmen hepsi akp saflarında gizli örgütcü bir cogu. odaya aldıgı cemaatçi personelden belli bu
26.04.2024
13:17
Bingöl`de trafik nerelerde tıkanıyor? Tek tek paylaştılar
Bingöl'de trafik nerelerde tıkanıyor? Tek tek paylaştılar
Trafik konusunda büyük bir sorun yaşanan Bingöl merkezde çözümsüzlüğe tepki gösteren Bingöl Online okurları, tek tek adres gösterdi ve hem Emniyeti hem de Belediyeyi harekete geçmeye davet etti. Sürücülerin duyarsızlığından da yakınan okurlar, yapılacaklar noktasında da görüş belirttiler. İşte trafiği kilitleyen o noktalar ve çözüm önerileri…
26.04.2024
13:06
Bingöl`de uzmanından kene uyarısı! Aman dikkat!
Bingöl'de uzmanından kene uyarısı! Aman dikkat!
Hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) vakalarına karşı vatandaşları uyaran Halk Sağlığı Uzmanı Doktor Nilay İçkilli, bahçe veya piknik alanlarına gidildikten sonra vücudun kontrol edilmesi gerektiğini belirtti. İçkilli, 'Kulak arkası, koltuk altı, diz arkası, kasık bölgelerinde kene gizlenebildiği için bu yerlere tekrar tekrar önemle bakılması gereklidir' dedi.
26.04.2024
11:31
36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilecek
36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilecek
Yıl sonuna kadar 36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilmesi hakkında karar Resmî Gazete'de yayımlandı.
26.04.2024
11:24
Kamuda araç tasfiyesi başlıyor...
Kamuda araç tasfiyesi başlıyor...
Kamuda uygulanacak tasarruf tedbirlerine önce makam araçlarından başlanıyor. İlk etapta 500 araç satışa çıkarılırken ikinci aşamada ise bin taşıtlık bir tasfiye listesi hazırlandı. Üst düzey bürokraside, bazı pozisyonlardaki makam aracı uygulamasına son verilecek. Personel servis araçları da iptal edilecek.
26.04.2024
11:04
Bingöl Emniyeti silahlı olaylarla ilgili son durumu paylaştı
Bingöl Emniyeti silahlı olaylarla ilgili son durumu paylaştı
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü, asayiş şube ekiplerinin nisan ayı içerisinde yaptığı faaliyetlerini açıkladı. Son dönemlerde meydana gelen silahlı saldırılarla ilgili ilgilerin de yer aldığı açıklamada kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahsın tutuklandığı belirtildi.
25.04.2024
18:05
Bingöl İhh`dan Gazze`ye İnsani Yardım
Bingöl İhh'dan Gazze'ye İnsani Yardım
Gazze'ye yönelik insani yardımlarını sürdüren Bingöl İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (Bingöl İHH), işgalci İsrail'in saldırısı altındaki şehre 75 ton Un yüklü 3 TIR'lık yardım gönderdi. 1 Tır'da dayanıklı ekmek gönderen yardım derneği, 10 milyon TL de nakdi yardımda bulundu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın