KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
26 Nisan 2024 Cuma
°C

Sorunlar bitmiyor!

TOKİ konutlarında ikamet eden hak sahipleri, dar gelirli ailelere yönelik yapılan konutlarda, hak sahiplerinden ‘aylık gider’ adı altında büyük miktarda para toplandığını iddia ettiler.

Sorunlar bitmiyor!
24 OCAK 2015 CUMARTESİ 06:20
0
2327
0
AA aa

İçmeler Mahallesi'nde geçtiğimiz aylarda teslim edilen ve vatandaşların yerleştiği 612 konutta sorunlar bitmiyor. TOKİ konutlarına yerleşen dar gelirli aileler kendilerinden aylık gider adıyla, büyük miktarda paralar alındığını belirterek, yetkililerin buna bir dur demesi çağrısında bulundular.

Bir kısmı normal bir kısmı da alt gelir grubuna yönelik yapılan 612 adet TOKİ konutlarının zamansız teslim edildiğini belirten mağdurlar, konutlarda kapı, pencere, mutfak dolapları, yer döşemelerinde, musluk, kalorifer petek ve kazanlarında sorunlar yaşadıklarını ve yaşanan bu sorunları notlar halinde müteahhit firmaya bildirilmesine rağmen halen bu sorunların çözülmediğini ve aylık gider adıyla, büyük miktarda paralar alındığına dikkat çektiler.

Site yönetimi adıyla atanan yönetiminden site halkının rahatsız olduğunu belirten İçmeler mahallesi Muhtarı Felemez Aytar, dar gelirlilere yapılan bu konut sakinlerinden avans adıyla 215 ile 355 TL arasında değişen miktarlardan para alındığını ifade ederek, her ay ise 55 ile 64 arasında bir ücret alındığını kaydetti.

“SİTE YÖNETİMİ HİZMET YAPMIYOR”

Muhtar Aytar: “TOKİ buraya site yönetimi adıyla bir yönetim atamış. Bu site yönetiminin buradaki sakinlere yardımcı olur diye düşünüyorduk. Ama maalesef kendi bildiklerini yapmaya çalışıyorlar. Site sakinlerinden alınan para karşılığında bir hizmet yapılmıyor” dedi.

Yine burada Memur-Sen sendika üyelerine 1. etap olarak yapılan konutlar ile dar gelirlilere yönelik yapılan konutların giderleri karşılaştırıldığında arada büyük farklılıklar olduğunu vurgulayan Muhtar Aytar: “Memur-Sen konutlarında bir kaloriferci 48 konutun yakıt işine bakarken, dar gelirlilere yönelik yapılan 72 konutun yakıt işine ise bir kişi bakıyor. İki tarafta alınan ücret aynı. Dar gelirli konut sakinlerinden alınan 55 karşılığında bir hizmet yapılmıyor. Binalarda temizlik denen bir şey yok. Site sakinleri her konuda şikâyet ediyor. Site yönetiminden memnun değiller. Muhtar olarak site sakinlerinin şikâyetlerini site yönetimine ilettiğimiz de ‘muhtarlık olarak burada yetkiniz yok, buraya giremezsiniz, kendi işimizi kendimiz yapıyoruz' diye bize tepki gösteriyorlar” ifadelerine yer verdi.

MEMURDAN 38, FAKİRDEN 64 TL ALINIYOR

TOKi'nin görevlendirdiği site yönetimi, dar gelirlilere yönelik yapılan (2+1) konutlardan ayda 55 TL, yine burada yapılan 3+1 daire sakinlerinde 64 TL aldığını belirten Muhtar Aytar: “Demin de bahsini ettiğimiz ve memurlara yapılan 115 ile 130 metrekare büyüklüğünde yapılan konutlardan aylık olarak alınan ücret ise, 38 TL ve çok iyi de hizmet yapılıyor. Herkeste memnun. Gördüğünüz gibi dar gelirli konutlar, nerdeyse memur konutlarından iki kat fazla aylık ücret veriyor. Aldıkları hizmette yok. Bu haksızlığın bir an önce önüne geçilmesi gerekiyor” dedi.

Aytar: “Burada 1. Etap olarak yapılan Memur-Sen konutlarında bulunan(2+1) konuttan alınan yakıt ücreti 700 TL iken, 3. Etap ve dar gelirli ailelere yapılan (2+1) konuttan alınan yakıt parası ise 1.035 TL olarak alınıyor. Yine memur konutlarında bulunan(3+1) ve daha büyük olan 115 ile 130 metrekare konuttan alınan yakıt ücreti 950 TL iken dar gelirli konutların bulunduğu site olan (3+1) yani 104 metrekare konuttan alınan ücret ise, 1.475 TL alınmıştır. Aradaki farkı gördünüz, dar gelirli vatandaştan daha az uygun bir ücret alınması gerekirken, durumu iyi olan memurlardan daha az alınıyor. Yani burada korkunç bir haksızlık var. Yetkililerin bu haksızlığa ‘bir dur demesi' gerekiyor. Dar gelirli vatandaş aylık ev aidatını ödeme de zorluk çekerken, bu haksızca uygulamaları nasıl ödeyebilir?”

"TOKİ DAHA DA MAĞDUR EDİYOR"

Dar gelirli ailelere yönelik yapılan 612 konuttan avans olarak toplamda 140 bin TL civarında bir ücret alındığını ve bu dar gelirli insanların sömürüldüğünü ileri süren Muhtar Aytar, şöyle devam etti: “Bu parayla söylediklerine göre demirbaş malzemesi alacaklarını söylüyorlar. Demirbaş dediklerin nedir? Bir el arabası, zaten toplamda bu sitede 8 adet el arabası alınmış ve maliyeti de 500 TL'dir. Yani 3 binaya bir el arabası almışlar. Binanın ortak kullanımı olan elektrik ve su saatlerinin abone parasıymış avans dedikleri para buda fazla tutmaz. Burada bir sömürü var. Bu paralar kimin cebine giriyor. Bunun hesabı sorulması lazım.”

“CAMİ, FIRIN, MARKET VE OKUL YOK"

Binlerce insanın yaşadığı bu sitede birçok eksikliğin olduğunu kaydeden Muhtar Aytar: “okul buradan çok uzak kış ayındayız okulla giden öğrenciler yürümek zorunda kalıyor. Soğuk nedeniyle birçok öğrenci hastalanıyor. Burada ne bir market ne de bir fırın var. İnsanların ibadetlerini yapacakları bir cami dahi yok. Her konuda vatandaşlarımız mağdur durumdadır. Yetkililerin bir an önce bu mağduriyetlerin giderilmesi için harekete geçmelerini istiyoruz” şeklinde devam etti.

Konuyla ilgili iddialara cevap veren site yönetim Müdürü Sait Bayırkan ise, buraya kendilerinin TOKİ tarafından görevlendirildiğini belirterek: “Söz konusu uygulamalar ve yapılanlar bizim çıkardığımız bir şey değil, tamamen bütün kural ve kaideler TOKİ yönetimi tarafından yapılmıştır. Bize verilen bir talimat etrafında hareket ediyoruz. Yeni olan bu sitede yaşamlarını sürdüren vatandaşlara yardımcı oluyoruz. Konutlar daha yeni teslim edildiği için bazı aksaklıklar var zamanla onları gidereceğiz. Yönetim olarak bu sitede bulunan vatandaşlara en güzel şekilde hizmet etmeye devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
26.04.2024
13:17
Bingöl`de trafik nerelerde tıkanıyor? Tek tek paylaştılar
Bingöl'de trafik nerelerde tıkanıyor? Tek tek paylaştılar
Trafik konusunda büyük bir sorun yaşanan Bingöl merkezde çözümsüzlüğe tepki gösteren Bingöl Online okurları, tek tek adres gösterdi ve hem Emniyeti hem de Belediyeyi harekete geçmeye davet etti. Sürücülerin duyarsızlığından da yakınan okurlar, yapılacaklar noktasında da görüş belirttiler. İşte trafiği kilitleyen o noktalar ve çözüm önerileri…
26.04.2024
13:06
Bingöl`de uzmanından kene uyarısı! Aman dikkat!
Bingöl'de uzmanından kene uyarısı! Aman dikkat!
Hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) vakalarına karşı vatandaşları uyaran Halk Sağlığı Uzmanı Doktor Nilay İçkilli, bahçe veya piknik alanlarına gidildikten sonra vücudun kontrol edilmesi gerektiğini belirtti. İçkilli, 'Kulak arkası, koltuk altı, diz arkası, kasık bölgelerinde kene gizlenebildiği için bu yerlere tekrar tekrar önemle bakılması gereklidir' dedi.
26.04.2024
11:31
36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilecek
36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilecek
Yıl sonuna kadar 36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilmesi hakkında karar Resmî Gazete'de yayımlandı.
26.04.2024
11:24
Kamuda araç tasfiyesi başlıyor...
Kamuda araç tasfiyesi başlıyor...
Kamuda uygulanacak tasarruf tedbirlerine önce makam araçlarından başlanıyor. İlk etapta 500 araç satışa çıkarılırken ikinci aşamada ise bin taşıtlık bir tasfiye listesi hazırlandı. Üst düzey bürokraside, bazı pozisyonlardaki makam aracı uygulamasına son verilecek. Personel servis araçları da iptal edilecek.
26.04.2024
11:04
Bingöl Emniyeti silahlı olaylarla ilgili son durumu paylaştı
Bingöl Emniyeti silahlı olaylarla ilgili son durumu paylaştı
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü, asayiş şube ekiplerinin nisan ayı içerisinde yaptığı faaliyetlerini açıkladı. Son dönemlerde meydana gelen silahlı saldırılarla ilgili ilgilerin de yer aldığı açıklamada kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahsın tutuklandığı belirtildi.
25.04.2024
18:05
Bingöl İhh`dan Gazze`ye İnsani Yardım
Bingöl İhh'dan Gazze'ye İnsani Yardım
Gazze'ye yönelik insani yardımlarını sürdüren Bingöl İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (Bingöl İHH), işgalci İsrail'in saldırısı altındaki şehre 75 ton Un yüklü 3 TIR'lık yardım gönderdi. 1 Tır'da dayanıklı ekmek gönderen yardım derneği, 10 milyon TL de nakdi yardımda bulundu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın