KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
26 Nisan 2024 Cuma
°C

Vahkin 5 milyon tl gelir sağlayacak

Genç ovasında 100 Bin dönümlük ekilebilir arazinin sulanabilmesine imkân sağlayacak olan Vahkin Sulama Projesi, milli ekonomiye yıllık 5 milyon 207 bin TL gelir katkısı sağlayacak.

Vahkin 5 milyon tl gelir sağlayacak
12 EYLÜL 2017 SALI 02:03
0
1980
0
AA aa

Genç'in yıllarca özlemini duyduğu sulama göledinin müjdesi AK Parti Bingöl Milletvekili Enver Fehmioğlu tarafından verilmişti. İhalesi 17 Mayıs 2017 tarihinde yapılan ve 7 Ağustos 2017 tarihinde de sözleşmesi imzalanan Vahkin Sulama Projesinin tamamlanması ile birlikte Çaytepe ovası, Meşedalı Köyü Ovası, Sürekli Köyü ile Genç Ovası sulamaya kavuşmuş olacak.

 Detaylarına ilişkin ilgili kurum yetkililerinin verdiği bilgiye göre; “Çaytepe Köyü Düşmalan Mezrası'nda yapılacak Aşağı Kaleköy Barajı'nın dip savağından alınan su ile Genç ilçesinde 9 Bin 450 dekar tarım arazisinin sulanması yapılacaktır. Tamamı son teknoloji, kapalı sistem ile akıtılması beklenen sulama suyunun güzergâh boyunca bütün drenajları ile kapalı servis hatlarla direk tarlalara verilecek. Dekar başına 551 TL ve milli ekonomiye yıllık 5 206 950 TL gelir artışı sağlanacak proje ile yaklaşık 2 Bin 835 kişinin de istihdam edilmesi hedeflenmektedir. Ayrıca sulama şebekesinde toplamda 70 kilometrelik HDPE 100 boru döşenecektir” denildi.

“GENÇ'İN 35 YILLIK HAYALİYDİ”

Mayıs ayında konu ile ilgili müjdeyi veren AK Parti Bingöl Milletvekili Enver Fehmioğlu, ‘Bu proje Genç ilçemizin 35 yıllık hayaliydi. Gençken hem bizim ilçemizin büyükleri, kanat önderleri hep bu ihaleden, bu projeden bahsederdiler. Allah'a şükür ki bize nasip oldu' diyerek şunları söylemişti: “Bu proje çok kapsamlı bir proje, Bin hektar, yani 100 Bin dönüm demektir. Yani Genç'in 100 bin dönüm arazisi ekilecek, sulanacaktır. Bu projenin bir önemi daha var. Bunu cazibeli su olarak akıtacağız. Tamamı son teknoloji, kapalı sistem ile akıtılacak. Güzergâh boyunca bütün drenajları ile kapalı servis hatlarla direk tarlalara verilecek. Ve suyumuzda parasız olacak. Çünkü şimdiye kadar Türkiye'de uygulanan bu paralı sistemler pek vatandaşı memnun etmemiş. Ama Allah'a şükür ki projemiz hem son teknoloji kapalı sistem ile gelecek hem de vatandaşımız parasız bu suyu kullanacak. Bu sulama suyu ilçemize bir faydası daha olacak malumunuz birçoğumuz içme suyu bağ-bahçelerimizde kullanıyoruz. Vahkin Sulama suyu gelmesi ile artık onda da tasarruf etmiş olacak. Tabii belediyemiz biraz zarar edecek, parasal konusunda biraz daha az su parası toplayacak fakat kaçak su derdinde de biraz daha kurtulacak. İnşallah vatandaşlarımız bu sudan daha güzel bir şekilde yararlanacak.  Bu suyun bir diğer önemi daha var ilçemizde şimdiye kadar bu çapta böyle büyük bir sulama planlamamız yoktu bu ilk olacak. Bu Genç ilçemizin tarım arazisinin yüzde 70-80'i sulana bilecek çapta bir projedir. İkincisi Sütaş'ta temel atıyor. Bundan sonra Sütaş'a yem bitkileri tahsis edecek alanlara ihtiyaç vardı. Sulu alanlar yani Allah'ın izniyle bu projeyle de bunu da aşmış olacağız”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
26.04.2024
13:17
Bingöl`de trafik nerelerde tıkanıyor? Tek tek paylaştılar
Bingöl'de trafik nerelerde tıkanıyor? Tek tek paylaştılar
Trafik konusunda büyük bir sorun yaşanan Bingöl merkezde çözümsüzlüğe tepki gösteren Bingöl Online okurları, tek tek adres gösterdi ve hem Emniyeti hem de Belediyeyi harekete geçmeye davet etti. Sürücülerin duyarsızlığından da yakınan okurlar, yapılacaklar noktasında da görüş belirttiler. İşte trafiği kilitleyen o noktalar ve çözüm önerileri…
26.04.2024
13:06
Bingöl`de uzmanından kene uyarısı! Aman dikkat!
Bingöl'de uzmanından kene uyarısı! Aman dikkat!
Hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) vakalarına karşı vatandaşları uyaran Halk Sağlığı Uzmanı Doktor Nilay İçkilli, bahçe veya piknik alanlarına gidildikten sonra vücudun kontrol edilmesi gerektiğini belirtti. İçkilli, 'Kulak arkası, koltuk altı, diz arkası, kasık bölgelerinde kene gizlenebildiği için bu yerlere tekrar tekrar önemle bakılması gereklidir' dedi.
26.04.2024
11:31
36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilecek
36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilecek
Yıl sonuna kadar 36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilmesi hakkında karar Resmî Gazete'de yayımlandı.
26.04.2024
11:24
Kamuda araç tasfiyesi başlıyor...
Kamuda araç tasfiyesi başlıyor...
Kamuda uygulanacak tasarruf tedbirlerine önce makam araçlarından başlanıyor. İlk etapta 500 araç satışa çıkarılırken ikinci aşamada ise bin taşıtlık bir tasfiye listesi hazırlandı. Üst düzey bürokraside, bazı pozisyonlardaki makam aracı uygulamasına son verilecek. Personel servis araçları da iptal edilecek.
26.04.2024
11:04
Bingöl Emniyeti silahlı olaylarla ilgili son durumu paylaştı
Bingöl Emniyeti silahlı olaylarla ilgili son durumu paylaştı
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü, asayiş şube ekiplerinin nisan ayı içerisinde yaptığı faaliyetlerini açıkladı. Son dönemlerde meydana gelen silahlı saldırılarla ilgili ilgilerin de yer aldığı açıklamada kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahsın tutuklandığı belirtildi.
25.04.2024
18:05
Bingöl İhh`dan Gazze`ye İnsani Yardım
Bingöl İhh'dan Gazze'ye İnsani Yardım
Gazze'ye yönelik insani yardımlarını sürdüren Bingöl İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (Bingöl İHH), işgalci İsrail'in saldırısı altındaki şehre 75 ton Un yüklü 3 TIR'lık yardım gönderdi. 1 Tır'da dayanıklı ekmek gönderen yardım derneği, 10 milyon TL de nakdi yardımda bulundu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın