KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
26 Nisan 2024 Cuma
°C

Vali köşger: 'erken kalkan yol alır

Bingöl OSB'de 2 arsanın boş olduğunu, yatırım için müracaat eden müteşebbis sayısının ise 26 olduğunu vurgulayan Vali Köşger, Bingöl'ün coğrafi konum olarak önemli bir noktada olduğunu ve bunun değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Köşger; &';Bingöl bölgenin önemli merkezlerinden biri olmaya aday. Müteşebbis arkadaşlar için söylüyorum, önümüzdeki günleri öngörerek erken hareket eden bu işten kazançlı çıkar.” Ayrıca Bin kişiye iş olanağı sağlayacak olan Çağrı Merkezi yapım işi ihalesinin de yapıldığı belirtildi.

Vali köşger: `erken kalkan yol alır
30 NİSAN 2015 PERŞEMBE 00:18
0
3221
0
AA aa

 Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Toplantısı öncesi Değişim Tekstil Fabrikası'nı gezdi ve çalışmalar hakkında işletme sahibi Rıza Yaraşır'dan bilgi aldı. Daha sonra beraberindeki OSB Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte işletmede düzenlenen kahvaltı programında OSB'de faaliyet gösteren müteşebbisler ve gazetecilerle bir araya gelen Vali Köşger, OSB'nin gelişim süreci ve geleceğe dair öngörülerini paylaştı.

“ÇÖZÜM SÜRECİYLE BİRLİKTE BÖLGEMİZ GELİŞECEK”

Programın düzenlendiği “Değişim Tekstil” Fabrikası'nın isminden yol çıkarak Bingöl'ün değişimine dair duygularını aktaran Vali Köşger; “Bulunduğumuz tesisin ismi Değişim Tekstil. Güzel bir tesadüf bu! Ben bu ‘Değişim' isminin Bingöl için her manada değişimin bir başlangıcı olacağı kanaatini taşıyorum. Önümüzdeki günler, bu değişimin çok daha farklı boyutlarda gelişeceğinin göstergesi. Önümüzde bir siyasal bir seçim süreci var. O sürece müteakip inşallah bölgede huzur ve barış tesis edildikten sonra bölgemiz ekonomik ve sosyal manada ve hepsinden ötesi psikolojik manada bir değişimi, bir dönüşümü gerçekleştirmiş olacak, bölge hak ettiği noktaya doğru hızla ilerleyecek ve gelişecek. O noktada değişim isminin tesadüf olmadığını düşünüyorum. Tesis 2013 yılında kurulmuş, çok kısa sürede çok güzel işler yapmışlar. 3 Bin 152 metre kare kapalı alanda hizmet veren firmada şuan 200 kişi istihdam ediyor ve hedefleri de 300 kişiye iş vermektir. Bu tür tesislerin artmasını temenni ediyorum” dedi.

“BİNGÖL'Ü GÜZEL GÜNLERİN BEKLEDİĞİNE İNANIYORUM”

Organize Sanayi Bölgemiz, başlangıçta biraz zorlamayla yola çıkmış ama şuan yüzde 75'lik doluluk seviyesini aşmış durumda. Şuan Bingöl Organize Sanayi Bölgesinde yatırım için 26 talep var ancak elimizde şuan itibariyle 2 arsa kalmış. Dolayısıyla OSB'nin gelişmesi kaçınılmaz bir şey. Bingöl'ün bölgenin dinamiklerini ateşleyecek potansiyele sahip olduğunu değerlendiriyorum. Çünkü Bingöl'ün konum itibariyle harita üzerinde baktığınız zaman, 5-6 vilayete iki saatlik bir mesafede, bunlardan iki tanesi büyük şehir statüsündeki illerimiz. Ayrıca, Irak, İran ve Suriye'ye yakın mesafede. Lojistik anlamda hem yakın illeri destekleyebilir, hem de önümüzdeki dönemde temenni ediyoruz ki, Ortadoğu huzura kavuşur, oradaki insanlarda normal günlük hayatlarına dönerler ve bütün ekonomik faaliyetler orada da başlar. Bingöl bölgenin önemli merkezlerinden biri olmaya aday. Önümüzdeki dönemde Bingöl'ü güzel günlerin beklediğine inanıyorum. Müteşebbis arkadaşlar için söylüyorum, önümüzdeki günleri öngörerek erken hareket eden bu işten kazançlı çıkar. İnşallah birlikte güzel işler yapacağız. Devlet olarak buradaki müteşebbislere destek olmaya ve onların önünü açmak için her türlü desteği vermeye hazırız.”

3 YILDA 20 PARSEL İPTALİ

OSB'de 46 parsel bulunduğunu anlatan Vali Köşger, 34 parselde yapılaşmanın bulunduğunu, 26 adet işyeri ruhsatı alındığı, 18 tanesinin fiili faaliyet gösterdiğini belirtti.

Yatırım yapacağını belirtip yer alan müteşebbislerden yatırım yapmayanlardan arsaların geri alındığını da aktaran Vali Köşger; “Üç yıl içinde inşaatını bitirip üretime başlamayan girişimcilerin parsel tahsislerini iptal ediyoruz. 3 yıl için 20 parsel iptali yapılmış ve bu alanlar yeni müteşebbislere tahsis edilmiş. Şuanda ciddi bir rağbet var ve yüzde 75 doluluk oranı yakalandığı için ikinci bir yere ihtiyaç duyuluyor. Bu konuda da çalışmalarımız devam ediyor” ifadelerini kullandı.

“ÇAĞRI MERKEZİ İNŞA EDİLECEK”

Bingöl Organize Sanayi Bölgesi'nde bin kişinin istihdam edileceği çağrı merkezi için inşaat ihalesinin yapıldığını ve yılsonuna kadar teslim edilmesinin hedeflendiğini anımsatan Vali Köşger; “Çağrı merkezimiz hayata geçtiğinde önemli bir istihdam alanı oluşacak. Bu konudaki çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

Daha önce 1 milyon TL'ye mal olacağı hesaplanan ve ödeneği Kalkınma Bakanı Cevdet Yılma tarafından gönderilen çağrı merkezinin kapasitesinin büyütüldüğü, yeni haliyle çağrı merkezinin 2 milyon 53 Bin TL'ye mal olacağı, eksik kalan miktarın karşılanması için de girişimlerin devam ettiği belirtildi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
26.04.2024
13:17
Bingöl`de trafik nerelerde tıkanıyor? Tek tek paylaştılar
Bingöl'de trafik nerelerde tıkanıyor? Tek tek paylaştılar
Trafik konusunda büyük bir sorun yaşanan Bingöl merkezde çözümsüzlüğe tepki gösteren Bingöl Online okurları, tek tek adres gösterdi ve hem Emniyeti hem de Belediyeyi harekete geçmeye davet etti. Sürücülerin duyarsızlığından da yakınan okurlar, yapılacaklar noktasında da görüş belirttiler. İşte trafiği kilitleyen o noktalar ve çözüm önerileri…
26.04.2024
13:06
Bingöl`de uzmanından kene uyarısı! Aman dikkat!
Bingöl'de uzmanından kene uyarısı! Aman dikkat!
Hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) vakalarına karşı vatandaşları uyaran Halk Sağlığı Uzmanı Doktor Nilay İçkilli, bahçe veya piknik alanlarına gidildikten sonra vücudun kontrol edilmesi gerektiğini belirtti. İçkilli, 'Kulak arkası, koltuk altı, diz arkası, kasık bölgelerinde kene gizlenebildiği için bu yerlere tekrar tekrar önemle bakılması gereklidir' dedi.
26.04.2024
11:31
36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilecek
36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilecek
Yıl sonuna kadar 36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilmesi hakkında karar Resmî Gazete'de yayımlandı.
26.04.2024
11:24
Kamuda araç tasfiyesi başlıyor...
Kamuda araç tasfiyesi başlıyor...
Kamuda uygulanacak tasarruf tedbirlerine önce makam araçlarından başlanıyor. İlk etapta 500 araç satışa çıkarılırken ikinci aşamada ise bin taşıtlık bir tasfiye listesi hazırlandı. Üst düzey bürokraside, bazı pozisyonlardaki makam aracı uygulamasına son verilecek. Personel servis araçları da iptal edilecek.
26.04.2024
11:04
Bingöl Emniyeti silahlı olaylarla ilgili son durumu paylaştı
Bingöl Emniyeti silahlı olaylarla ilgili son durumu paylaştı
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü, asayiş şube ekiplerinin nisan ayı içerisinde yaptığı faaliyetlerini açıkladı. Son dönemlerde meydana gelen silahlı saldırılarla ilgili ilgilerin de yer aldığı açıklamada kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahsın tutuklandığı belirtildi.
25.04.2024
18:05
Bingöl İhh`dan Gazze`ye İnsani Yardım
Bingöl İhh'dan Gazze'ye İnsani Yardım
Gazze'ye yönelik insani yardımlarını sürdüren Bingöl İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (Bingöl İHH), işgalci İsrail'in saldırısı altındaki şehre 75 ton Un yüklü 3 TIR'lık yardım gönderdi. 1 Tır'da dayanıklı ekmek gönderen yardım derneği, 10 milyon TL de nakdi yardımda bulundu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın