KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
27 Nisan 2024 Cumartesi
°C

Yasin'in katillerine 5 kez müebbet istemi

Ankara 2’inci Ağır Ceza Mahkemesinde görülen Yasin Börü ve arkadaşlarının katillerinin yargılandığı dava duruşması 25 Kasım’a ertelendi. Müşteki avukatlarının taleplerinin reddedildiği duruşmada bir sanık hakkında ise tahliye kararı verildi.

Yasin`in katillerine 5 kez müebbet istemi
06 EKİM 2015 SALI 22:14
0
1677
0
AA aa

 6-8 Ekim olaylarında Yasin Börü, Hasan Gökguz, Riyat Güneş ve Ahmet Hüseyin Dakak'ın vahşice katledilmesi olayına karıştıkları belirtilen (tespit edilen) 22'si tutuklu, 7'si tutuksuz, 5'i firari 34 sanığın yargılandığı dava, 25 Kasım'a ertelendi.


YASİN BÖRÜ DAVASI'NA STK'LARDAN BÜYÜK DESTEK

Duruşmaya mağdur ve müştekileri temsilen Türkiye'nin tüm bölgelerinden 30'a yakın Baroya kayıtlı 120 avukat katıldı. Ayrıca HÜDA PAR, MEMUR SEN, EĞİTİM BİR SEN, Uluslar arası Af Örgütünden 4 temsilci, İHH, İmkan Der, Hukukçular Derneği, Özgür Der, Anadolu Hukukçular Derneği, İnanç Platformu, Peygamber Sevdalıları bünyesindeki dernekler, Mustazaflar Cemiyeti Genel Merkezi ve Şubeleri, Mazlum Der İstanbul Şubesi ve çeşitli STK'lardan yetkililer Yasin Börü ve arkadaşlarının davasına katılarak destek verdiler.

5'ER KEZ AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPİS İSTENDİ

Duruşma öncesi mikrofonlarımıza konuşan dava avukatlarından Mehmet Karadağ; 22'si tutuklu, 7'si tutuksuz, 5'i firari 34 sanık hakkında “Canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme' suçundan 4'er ve “Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozdukları” iddiasıyla birer olmak üzere, 5'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis istendiğini belirttiler.

SANIK AVUKATI: DAVADAN ÇEKİLDİ

Yasin Börü ve arkadaşlarının katledilmesi olayına karıştığı belirtilen sanıklardan Abdulvahap Turhan'ın avukatı, “Ben böyle bir davada sanık kürsüsünün bu tarafında yer almak istemiyorum” diye konuştu. Bu davada sanık müdafisi olarak bulunmaktan vicdanen rahatsızlık duyduğunu belirterek duruşma salonundan ayrıldı. Bu duruma şahit olan mağdur ve müşteki yakınları davadan çekilen avukatı tebrik etti.

Duruşmaya mağdur ve müşteki aileleri temsilen katılan avukat Şeyma Dövücü, kendisinin Yasin Börü ve arkadaşlarının katledildikleri görüntüleri izledikten sonra avukattan çok bir anne olarak davaya katılma kararı verdiğini ifade etti.

SANIKLAR İLK İFADELERİNİ İNKAR ETTİ

Daha önce Yasin Börü ve arkadaşlarının öldürülmesi olayına karışan sanıkları teşhis eden Sedat Çoban ve Mecnun Akkoyun isimli sanıklar, emniyet ve savcılıktaki ifadelerini kabul etmediklerini belirttiler. Ayrıca Çoban, verdiği ifade ve yaptığı teşhis sebebiyle ailesine diğer sanıkların ailelerinin, baskı kurduğunu belirtti. Diğer sanıklar da polis ve savcılık ifadelerini kabul etmediklerini söylediler.

Müşteki avukatları tarafından daha önce tahliye edilen bazı sanıklar hakkında yeniden yakalanma ve tutuklanma kararı çıkartılması yönündeki talepler Mahkeme heyeti tarafından reddedildi. Ayrıca tüm faillerin TCK'nın 77. Maddesi'nde düzenlenen “İnsanlığa karşı işlenen suçlar” kapsamında yargılanması yönündeki talep de reddedildi.

Tüm sanıkların ifadelerinin alınmasının ardından taraf vekilleri söz alarak savunmalarını yaptılar. Mahkeme sonunda sanık Burhan Dicle'nin tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasına diğer tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına ve duruşmanın 25 Kasım 2015 tarihine ertelenmesine karar verildi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
26.04.2024
13:17
Bingöl`de trafik nerelerde tıkanıyor? Tek tek paylaştılar
Bingöl'de trafik nerelerde tıkanıyor? Tek tek paylaştılar
Trafik konusunda büyük bir sorun yaşanan Bingöl merkezde çözümsüzlüğe tepki gösteren Bingöl Online okurları, tek tek adres gösterdi ve hem Emniyeti hem de Belediyeyi harekete geçmeye davet etti. Sürücülerin duyarsızlığından da yakınan okurlar, yapılacaklar noktasında da görüş belirttiler. İşte trafiği kilitleyen o noktalar ve çözüm önerileri…
26.04.2024
13:06
Bingöl`de uzmanından kene uyarısı! Aman dikkat!
Bingöl'de uzmanından kene uyarısı! Aman dikkat!
Hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) vakalarına karşı vatandaşları uyaran Halk Sağlığı Uzmanı Doktor Nilay İçkilli, bahçe veya piknik alanlarına gidildikten sonra vücudun kontrol edilmesi gerektiğini belirtti. İçkilli, 'Kulak arkası, koltuk altı, diz arkası, kasık bölgelerinde kene gizlenebildiği için bu yerlere tekrar tekrar önemle bakılması gereklidir' dedi.
26.04.2024
11:31
36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilecek
36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilecek
Yıl sonuna kadar 36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilmesi hakkında karar Resmî Gazete'de yayımlandı.
26.04.2024
11:24
Kamuda araç tasfiyesi başlıyor...
Kamuda araç tasfiyesi başlıyor...
Kamuda uygulanacak tasarruf tedbirlerine önce makam araçlarından başlanıyor. İlk etapta 500 araç satışa çıkarılırken ikinci aşamada ise bin taşıtlık bir tasfiye listesi hazırlandı. Üst düzey bürokraside, bazı pozisyonlardaki makam aracı uygulamasına son verilecek. Personel servis araçları da iptal edilecek.
26.04.2024
11:04
Bingöl Emniyeti silahlı olaylarla ilgili son durumu paylaştı
Bingöl Emniyeti silahlı olaylarla ilgili son durumu paylaştı
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü, asayiş şube ekiplerinin nisan ayı içerisinde yaptığı faaliyetlerini açıkladı. Son dönemlerde meydana gelen silahlı saldırılarla ilgili ilgilerin de yer aldığı açıklamada kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahsın tutuklandığı belirtildi.
25.04.2024
18:05
Bingöl İhh`dan Gazze`ye İnsani Yardım
Bingöl İhh'dan Gazze'ye İnsani Yardım
Gazze'ye yönelik insani yardımlarını sürdüren Bingöl İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (Bingöl İHH), işgalci İsrail'in saldırısı altındaki şehre 75 ton Un yüklü 3 TIR'lık yardım gönderdi. 1 Tır'da dayanıklı ekmek gönderen yardım derneği, 10 milyon TL de nakdi yardımda bulundu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın