KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
26 Nisan 2024 Cuma
°C

Yatırım değil, masraf bütçesi!

İl Özel İdaresi’nin 2017 bütçesinin 66 Milyon 285 Bin TL olduğunu bildiren Kaya, hizmete 27 Milyon TL ayrıldığını vurgulayarak, “Geçmiş yıllarda olduğu gibi 2017 bütçesi de yatırımdan çok masraf bütçesidir. Bütçe çok az olduğu için kısıtlı hizmet imkânı sunmakta” dedi.

Yatırım değil, masraf bütçesi!
25 KASIM 2016 CUMA 21:10
0
1883
0
AA aa

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Bingöl İl Genel meclis Üyeleri Aydın Kaya, A.Aziz Çiçekçi, Şahabettin Kartal ve Selahattin Altın, İl Özel İdaresi 2017 bütçesine ilişkin açıklamada bulundular. Açıklamayı, grup sözcüsü olarak Kaya yaptı.

Bingöl'de kamu hizmetlerinin sağlıklı bir şekilde yürütülmediğini vurgulayan Kaya, sorunlar yumağında çırpınan kentin, yaşanılabilir iller arasında 70. sırada yer aldığını söyledi.

Bingöl'ü yaşanılabilir il kılmak için tüm sorunları ve çözüm önerilerini sürekli gündeme getirdiklerini belirten Kaya, “İktidar partisinin bu durumdan çok ciddi bir rahatsızlık duymadığını, memnun göründüklerini ve Bingöl halkını bu kadar hizmete layık gördüğünü 2017 bütçesinden de gözlemleye biliyoruz. Bunca sorunlara karşın il genel meclisinin 2017 yılı bütçesi maalesef 66 milyon 285 Bin TL olarak belirlendi. Sosyal yaşam alanları oluşturmak, sağlık hizmetlerini sunmak, istihdam alanları için çalışmalar yürütmek ve kültürel faaliyetlerde bulunmak, bu bütçe ile Bingöl için bir hayal.” dedi.

“HİZMETLER İÇİN AYRILAN BÜTÇE 27 MİLYON”

2017 yılı bütçesinde, Destek Hizmetler Müdürlüğü'ne 12 Milyon 588 Bin, Su ve Kanal Hizmetleri Müdürlüğü'ne 8 Milyon 61 bin, Yol Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü'ne 6 Milyon 365 Bin TL ayrıldığını belirten Kaya, elzem hizmetler için ayrılan bütçe toplamının 27 milyon TL olduğunu söyledi.

Kaya, “Bingöl genelinde köy ve mezradan oluşan yaklaşık 1000 civarında yerleşim alanı olup 100 bin civarında nüfus yaşamaktadır. Coğrafyanın da dağınıklığını göz önünde bulundurursak bütçeden ayrılan meblağın komikliği ortaya çıkmaktadır. Kaldı ki yapılan hizmetlerde hakkaniyetli bir şekilde yapılmadığını bölgeler arası kayırmaların olduğunu görüyoruz. Yapılan hizmetlerin sadece bir kaçına bakıldığında iddiamız çok bariz bir şekilde ortaya çıkmaktadır. Bunlardan bir kaçı şöyle; Yelesen grup yolu, Bingöl tarihi boyunca yıllar önce bir defa asfatl çalışması yapılmış bir sonraki yıl koruma katı atılmadığından tamamen dağılmış. Şuan stabilize bile değil yağışlı ve kış aylarında merkebin geçemediği yerler vardır bunu laf olsun diye değil iddialı olarak söylüyoruz iddiamızı tespite de hazırız.” dedi.

Açıklamasını örnekler vererek destekleyen Kaya, şunları söyledi: “Yine yılan hikâyesine dönen Yumaklı grup yolu komple 20 kilometredir. 2013 yılında yapımına başlanmış halen bitirilemedi. Bizler bu konuyu her defasında kamuoyu ile paylaşıp teşhir ettiğimizde il özel idaresi yetkilileri her defasında bölgedeki muhtarları bir şekil ikna edip basın üzerinden bizleri yalanlamaya gidiyorlar. Bu iddiamızı da tespite hazırız.”

“KUZEY İLÇELERİNİ BARAJLARLA SARDILAR”

Kuzey ilçelerinin etraflarının barajlarla sarıldığını belirten Kaya, “Bu ilçelerimiz adeta hapis hayatı yaşatılmakta. köylerin yüzde 90'nında henüz kanalizasyon yok. Bu köyler arasında nüfusu 1500 üzerinde olan köyler dahi bulunmaktadır. Özeliklen aralık 2015 te kığıda meydana gelen depremden sonra bölge adeta insansızlaştı. Bölge komple sorun yumağına dönüşmüş. Bu örnekleri çoğaltabiliriz. Çabamız bu sorunları gidermek için çözüm önerileri geliştirmek sunmak. Bölgeler arasındaki kayırmalara gücümüzün yettiğince engel olmak. İl meclisinde halkımızın sesi olmaktır.” diye konuştu.

30 HES YAPIMI ÖNGÖRÜLÜYOR

Bingöl'de yaklaşık 30 HES baraj yapımının öngörüldüğünü ifade eden Kaya, şunları söyledi: “Mevcut biten HES projeleri Bingöl'ün dört bir yanını sarılmış durumda. Bu barajların daraldığı alanlar bizlerin yaşam alanlarıdır. Ekolojik olarak bizim doğamızı etkilemekte ve iklimimizi değiştirmekte. Yapımı biten HES'lerin birkaçı şuan elektrik üretmekte. Bir il koordinasyon toplantısında yetkililerce ‘Kığı HES barajı yılda yaklaşık 400 milyon TL değerinde elektrik üretmektedir' dedi. Genel bütçeye Bu kadar katma değer sağlayan Bingöl ili, il özel idaresi bütçesinin de bu rakamlara yakın olmasını beklerdik. Son olarak geçmiş yıllarda olduğu gibi 2017 bütçesi de, yatırımdan çok masraf bütçesidir. Bütçe çok az olduğu için kısıtlı hizmet imkânı sunmakta. Bütçeyi ret etmemize rağmen ilimiz için hayırlı olsun diyoruz.”

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
26.04.2024
13:17
Bingöl`de trafik nerelerde tıkanıyor? Tek tek paylaştılar
Bingöl'de trafik nerelerde tıkanıyor? Tek tek paylaştılar
Trafik konusunda büyük bir sorun yaşanan Bingöl merkezde çözümsüzlüğe tepki gösteren Bingöl Online okurları, tek tek adres gösterdi ve hem Emniyeti hem de Belediyeyi harekete geçmeye davet etti. Sürücülerin duyarsızlığından da yakınan okurlar, yapılacaklar noktasında da görüş belirttiler. İşte trafiği kilitleyen o noktalar ve çözüm önerileri…
26.04.2024
13:06
Bingöl`de uzmanından kene uyarısı! Aman dikkat!
Bingöl'de uzmanından kene uyarısı! Aman dikkat!
Hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) vakalarına karşı vatandaşları uyaran Halk Sağlığı Uzmanı Doktor Nilay İçkilli, bahçe veya piknik alanlarına gidildikten sonra vücudun kontrol edilmesi gerektiğini belirtti. İçkilli, 'Kulak arkası, koltuk altı, diz arkası, kasık bölgelerinde kene gizlenebildiği için bu yerlere tekrar tekrar önemle bakılması gereklidir' dedi.
26.04.2024
11:31
36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilecek
36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilecek
Yıl sonuna kadar 36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilmesi hakkında karar Resmî Gazete'de yayımlandı.
26.04.2024
11:24
Kamuda araç tasfiyesi başlıyor...
Kamuda araç tasfiyesi başlıyor...
Kamuda uygulanacak tasarruf tedbirlerine önce makam araçlarından başlanıyor. İlk etapta 500 araç satışa çıkarılırken ikinci aşamada ise bin taşıtlık bir tasfiye listesi hazırlandı. Üst düzey bürokraside, bazı pozisyonlardaki makam aracı uygulamasına son verilecek. Personel servis araçları da iptal edilecek.
26.04.2024
11:04
Bingöl Emniyeti silahlı olaylarla ilgili son durumu paylaştı
Bingöl Emniyeti silahlı olaylarla ilgili son durumu paylaştı
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü, asayiş şube ekiplerinin nisan ayı içerisinde yaptığı faaliyetlerini açıkladı. Son dönemlerde meydana gelen silahlı saldırılarla ilgili ilgilerin de yer aldığı açıklamada kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahsın tutuklandığı belirtildi.
25.04.2024
18:05
Bingöl İhh`dan Gazze`ye İnsani Yardım
Bingöl İhh'dan Gazze'ye İnsani Yardım
Gazze'ye yönelik insani yardımlarını sürdüren Bingöl İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (Bingöl İHH), işgalci İsrail'in saldırısı altındaki şehre 75 ton Un yüklü 3 TIR'lık yardım gönderdi. 1 Tır'da dayanıklı ekmek gönderen yardım derneği, 10 milyon TL de nakdi yardımda bulundu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın