KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
05 Mayıs 2024 Pazar
°C

Bingöl Teksas'a mı döndü?

Her defasında farklı bir mahallede farklı bir silahlı kavga haberinin duyulduğu Bingöl'de son günlerin en fazla kullanılan cümlesi 'Bingöl, Teksas'a dönmüş.' Bunca silahlanma ve olaya karışanlar hakkındaki işlemler ise muamma!

Bingöl Teksas`a mı döndü?
25 NİSAN 2024 PERŞEMBE 11:51
5
1904
12
AA aa

Teksas, 19'uncu yüzyılda aslında Meksika'nın bir parçasıydı ancak "Teksas Devrimi" olarak bilinen bağımsızlık savaşının ardından 1836'da egemenlik kazandı ve yalnızca dokuz yıl sonra, yani 29 Aralık 1845'te 28. eyalet olarak Amerika Birleşik Devletleri'ne katıldı.

Teksas gerek yüzölçümü gerekse nüfus açısından ABD'nin en büyük 2. eyaleti konumunda. Bugün bağımsız bir devlet olsa, dünyanın en büyük 8. ekonomisine sahip olacak.

‘ÖLÜM TARLALARI' TEKSAS...!

2022 verilerine göre; Dünyadaki 857 milyon bireysel silahın 400 milyonu Amerika Birleşik Devletleri'nde bulunuyor. Yani her 100 Amerikalı'ya 121 silah düşüyor. Ülkede her gün ortalama 12 çocuk, her yıl 50 binden fazla insan ateşli silahlar yüzünden hayatını kaybediyor.

1900'lü yıllarda birçok faili meçhul cinayet olması hatta bazı yerlerde çıkarılan cesetler yüzünden ‘'Ölüm Tarlaları'' denmesinden Teksas tehlikeli bölge olarak adlandırılıyor. Teksas, 2021 yılında 2.064 ile en fazla cinayet işlenen eyalet oldu.

TÜRKİYE'DE SİLAHLANMA

Türkiye'de: Bireysel silahlarla işlenen suçların yüzde 65'i ateşli silahlarla işleniyor. Ateşli silahlarla işlenen suçların yüzde 84'ünde ruhsatsız silah kullanılıyor. Türkiye'de 2,5 milyon ruhsatlı silah var. Ruhsatlı veya ruhsatsız silahların toplamı dikkate alarak yapılan hesaplamada Türkiye'de her 100 kişiye 16,5 silah düşüyor.

11 Mart 2024 tarihli veriye göre; Stockholm Uluslararası Barış Araştırmaları Enstitüsü (SIPRI) raporuna göre Türkiye, dünyanın en büyük 11'inci silah ihracatçısı konumuna geldi.

BİNGÖL'DE SİLAHLI KAVGALAR ARTTI

Bingöl'de son dönemlerde ardı ardına yaşanan ateşli silahlarla kavga ve saldırı olaylarına her geçen gün bir yenisi eklenirken, bir olay da dün akşam Yeni Mahalle'de yaşandı.

Artan silahlı saldırı ve kavga olayları nedeniyle kamuoyunda en çok kullanılan tabir ise “Bingöl Teksas olmuş” şeklinde.

Olayların çoğunlukla uyuşturucu ticaretiyle bağlantılı olduğu belirtilirken, bir kısmının da kişisel husumetlerle ilgili olduğu beyan ediliyor. Ancak silahların nereden ve nasıl temin edildiği bilinmiyor.

Olaylara karıştığı tespit edilip yakalananlar hakkındaki soruşturma neticesi ise bugüne kadar resmi kaynaklarca paylaşılmadı fakat kamuoyu, bu alanda güvenlik zafiyeti oluşmaması için ilgili birimlerin daha yoğun mesai ve sert yaptırımlar uygulaması görüşünde.

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_109258)
29 Nisan 2024 Pazartesi 10:23
ustekilerin istegi zaten budur bilet bizi bırakıp birbirileriyle ugrassin binlerce masum genc tecrübeli doktorlar sen fetocusun yıllarca zindana attılar turkiyenin en üst cumhuriyet savcısına sordum silahlı teror örgütü diyorsunuz şimdiye kadar hic birisinde değil silah kesici bir suc aleti ciktimi bunlar daha iyi günlerimiz
Misafir Kullanıcı (@Misafir_109211)
26 Nisan 2024 Cuma 22:43
Aileler çocuklarına nasıl sahiplik yapabilir ki! Bir caddede 50 tane Caffe! Buralarda biriken gençler ne yapıyor zannediyorsunuz ve asayiş görevlileri görevlerini yapmaya kalkıştığında başlarına neler getiriyoruz Allah bilir.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_109199)
25 Nisan 2024 Perşembe 23:08
Son zamanlarda artan bu denli olaylar ne yazık ki ilin tamamını ilgilendiren bir konu, bununla ilgili herkes üstüne düşen vatandaşlık görevini yapıp ihbarlar da bulunursa memleket rahatlamış olur.Bana dokunmayan yılan bin yaşasın dersen,o yılan günü gelir hepimizi sokar..
Misafir Kullanıcı (@Misafir_109197)
25 Nisan 2024 Perşembe 18:29
Bingöl git gide İstanbul Esenler'e dönüyor. Buna bir çözüm bulunmalı.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_109188)
25 Nisan 2024 Perşembe 17:31
Tamamı uyuşturucu kara para ..... ticareti vs vs olmali
Misafir Kullanıcı (@Misafir_109187)
25 Nisan 2024 Perşembe 17:27
Anlaşılan kayıt dışı silahların yani baronlarin üzerine pek gidilmiyor. Şans eseri yaşıyoruz işte, sokakta yürürken her an mlbir maganda ya da bir çatışma esnasında arada gidebiliriz. Sonra sadece kaderi böyleymiş eceli gelmiş der geçerler..
Misafir Kullanıcı (@Misafir_109185)
25 Nisan 2024 Perşembe 15:44
bi bu kalmıştı zaten. ahlak, eğitim, terbiye ve saygının olmadığı yerde her türlü toplumsal bozulmalar görülür. her aile çocuğuna sahip çıksa bingöl bu tarz olaylarla anılmaz.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_109181)
25 Nisan 2024 Perşembe 12:57
Bu çatışmaların çoğu oturduğum mahallede oldu. ÜÇ dört gün önceki silahlı bir kavgada polisin gelmekte olduğunu duyan bir grup 'Çabuk silahları saklayın!' diye birbirine sesleniyor. Silah değil, silahlar... Artık gerisini siz düşünün. Tüm bunlar 'ahlaki, inanç, güven ve denetim' yoksunluğunun birer sonucudur. Eğitimi alınmış öğretimin, maneviyatı alınmış maddenin, vicdanı alınmış bedenlerin birer fotoğrafıdır. Kuş, tek kanatla uçmaz. Tek kanatla, ya kendisi bir tarafa çarpar, düşer veya başkalarına çarpar, düşürür.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_109180)
25 Nisan 2024 Perşembe 12:16
Herkes görevini tam anlamıyla yapsa ne ekonomik, ne güvenlik ne sağlık ne eğitim konusunda sorunların çoğu halledilir. Gerekli denetim yapılmıyor. Dışarıdan buraya atanan görevli bu eğitimci olsun güvenlik olsun sağlık çalışanı olsun ne zaman giderimin hesabını yapıyor. Olan bu memleket insanına oluyor. Eğitime bakıyorsunuz ayaklar altında. Çalışmayayım maaşım gelsin gerisini koyuver gitsin. Siyasiler her işe burnunu sokarsa olacağı da bu
Misafir Kullanıcı (@Misafir_109201)
26 Nisan 2024 Cuma 10:17
@Misafir Kullanıcı Bir kaç şey yazarım belli kesimleri suçlamış olurum. Ama sadece eğitim konusunda dışarıdan gelen eğitimci görevini tam anlamıyla yapıyor mu. Gelmiş bana iş ahlakından bahsediyorsun. Bana gelip iş ahlakından bahsetme
Misafir Kullanıcı (@Misafir_109183)
25 Nisan 2024 Perşembe 13:51
@Misafir Kullanıcı Yerli memurdan daha yatışçısı yok merak etme dışardan gelen en azından iş ahlakı görmüş. Yerli memurda iş ahlakıda yok gir bakayım kurumlara kaç tane yerli memur mesaide kaç tane bankamatik memuru var.
04.05.2024
14:17
'Bingöl ovası acilen kurtarılmalıdır'
Bingöl'ün birçok konudaki sorun ve çözüm bekleyen problemlerini gündeme getirmesiyle tanınan eğitimci Doğan Karasu, Bingöl Ovası'nın son durumunu paylaştı ve hem siyasilere hem de bürokrasiye 'Bingöl Ovasının acilen kurtarılması gerekiyor' çağrısında bulundu.
04.05.2024
14:16
'İslam Dünyası İmtihanı Maalesef Kaybetti'
Bingöl Üniversitesi tarafından düzenlenen panelde konuşan Prof. Dr. Mustafa Karataş, 'Gazze imtihan olmuyor. İslam dünyası imtihan oluyor. İslam dünyası imtihanı maalesef kaybetti. Özellikle devletler, hükümetler bu imtihanı kaybetti' dedi.
04.05.2024
14:15
'Böyle devam ettiğimiz sürece biz her gün ölmeye mahkûmuz'
Bingöl Üniversitesi'nce düzenlenen 'Tarihe Yolculuk' panelinde konuşan Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma; 'Nüfusunun üçte birinin Müslüman olduğu dünyada her gün Müslümanlar ölüyor! Bugün bu hale gelmemizin sebebi okumuyoruz, araştırmıyoruz, arşivleri incelemiyoruz. Böyle devam ettiğimiz sürece biz her gün ölmeye mahkûmuz. Biz tarihi doğru okumazsak, tarihi iyi öğrenmezsek bunlara yaşamaya mahkûm kalacağız.'
04.05.2024
14:13
Vali Usta:
Vali Usta: 'Huzura bozanlara göz açtırmayacağız'
2024 Mart-Nisan dönemi asayiş raporunu açıklayan ve işlenen suçlar ile uygulanan yaptırımların detaylarını aktaran Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta; 'Bingöl'ümüz, asayiş bakımından ülkemizin en güvenli şehirleri arasında yer almaktadır. Bu, siz değerli hemşehrilerimizin bizlere verdiği destek ve güvenlerinin sonucudur. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ilimiz genelinde alacağımız tedbirlerle suç işleyenlere, halkımızın huzurunu ve sükûnunu bozanlara göz açtırmayacağız inşallah' dedi.
04.05.2024
14:11
Bingöl`ün `Kayıp şehir` Pargasur şelalesi
Bingöl'ün 'Kayıp şehir' Pargasur şelalesi
Bingöl'ün Yayladere ilçesindeki tarihi kalıntı ve mağaralar ile 'kayıp şehir' olarak adlandırılan Pargasur şelalesi dron ile görüntülendi.
03.05.2024
18:21
Yangınları önlemek için ormandaki çöpler toplandı
Yangınları önlemek için ormandaki çöpler toplandı
Tarım ve Orman Bakanlığı'nca orman yangınlarının önlenmesi amacıyla başlatılan 'Orman Benim' kampanyası çerçevesinde Bingöl'de öğrencilerin de katılımıyla ormanlık alandaki çöpler toplandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın