KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
17 Mayıs 2024 Cuma
°C

Bingöl'de binler, Lütfü Türkkan'ı protesto etti

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Bingöl ziyaretinde Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, 1997'de şehit düşen İsa Gümren'in ağabeyi Tahir Gümren'e sinkaflı küfür etmişti. Yaşanan olayın ardından Türkkan, birçok kesimden tepki gördü. Bingöl Şehit Aileleri Gazileri ve İnsan Hakları Derneği (BİŞHAK) tarafından şehide saygı mitingi düzenlendi. Genç Caddesi Dörtyol Meydanında düzenlenen mitingi binlerce kişi katılarak Türkkan protesto edildi.

Bingöl`de binler, Lütfü Türkkan`ı protesto etti
07 KASIM 2021 PAZAR 16:59
33
2956
12
AA aa

Bingöl'de Şehit Aileleri Gazileri ve İnsan Hakları Derneği (BİŞHAK) tarafından şehide saygı mitingi düzenlendi. Binlerce vatandaşın ellerinde Türk bayraklarıyla katıldığı şehide saygı mitinge Lütfü Türkkan protesto edildi.

Dörtyol meydanında düzenlenen mitingde konuşan Şehit Aileleri Gazileri ve İnsan Hakları Derneği (BİŞHAK) Başkanı Naim Tan,  “İki gün önce ilimizde İYİ Parti Gurup Başkan Vekili Lütfü Türkkan şehidimizin abisine karşı ağza alınmayacak mesnetsiz, seviyesiz ve ahlaksızca söylemlerde bulunarak, şehit ailemize hakaret etmiştir. Biz bugün burada Bingöl halkı olarak Bingöl'deki şehit ailemizin nezdinde bütün şehit ailelerimize ve gazilerimize sahip çıkmak, bu ahlaksızca söylemlere karşı tepkimizi ifade etmek ve kınamak üzere bir araya gelmiş bulunmaktayız. Görevi, makamı, mevkisi ne olursa olsun hiç kimse şehit ailelerimize eve Gazilerimize hakaret etme hakkına sahip değildir. Şehit ailelerimiz bizlere şehitlerimizin emanetleridir. Biz bu emanetlere gözümüz gibi bakar ve koruruz. Şehit ailemize terbiyesizce söylemlerde bulunan Lütfü Türkkan'ı Bingöl'den bir kez daha kınıyoruz ve lanetliyoruz” dedi.

SÖZEN: “İYİ PARTİDEN BEKLENTİMİZ DERHAL MECLİSTEKİ BÜTÜN GÖREVLERİNDEN İSTİFA ETTİRİLMESİDİR”

Mitingde konuşan Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Genel Başkanı Ziya Sözen, “Değerli cesur Bingöl halkı. Biz şehit aileleri siyasi malzeme değiliz. Kimse bizi siyasetin içine de çekmeye kalkmasın. Tahir kardeşimiz bütün siyasi partilerin olduğu gibi İYİ Parti de o gün Bingöl'e gelerek her siyasi parti gibi siyasi propaganda yaparken geçmişte Selahattin Demirtaş ile kahvaltı yapacağız söylemlerinden dolayı Siirt'te gidip bir HDP'linin burası Kürdistan'dır söylemlerine tepki göstermek için Tahir Kardeşimiz bir seçmen olarak bir vatandaş olarak kendilerine tepki göstermiştir. Bırakın bir şehit ailesini biz Bingöllüler olarak birinin anamıza bacımıza küfür etmesine razı olur muyuz? Lütfü Türkan yatsın kalksın dua etsin bu olay geç duyuldu. Yoksa Bingöl'den sağ çıkmazdı. Yoksa Bingöl halkı ona gereken cevabı verirdi. Biz Bingöl halkı 90'lı yıllardan beri teröre teröristlere ve onların siyasi uzantılarına boyun eğmedik. Bundan sonra da boyun eğmeyeceğiz. Lütfü Türkan'dan beklentimiz derhal Bingöl'e dönüp annesinin elini ayağını öpüp ondan özür dilemesini beklerken önce yalancılıktan tiyatro çevirdi. Önce dedi ki ben küfür etmedim. Yalan attı. Sonra yaşlan kameralara yansıyınca bu defa yalancılıktan özür diledi. Kimden özür diledi biliyor musunuz? Ne şehit ailemizden diledi ne de cesur Bingöl halkından özür diledi. Gitti kendi genel başkanından özür diledi. Biz senin bu özrünü bu ettiğin küfürleri milyonca defa iade ediyoruz. Bingöl'den sana milyonca defa lanet ediyoruz. Bizim İYİ Partiden beklentimiz derhal meclisteki bütün görevlerinden istifa ettirilmesidir. Şehitler bizim kutsalımızdır. Bakın Bingöl'den demokratik bir şekilde sesleniyoruz. Bundan sonra Türkiye'nin hiçbir iline gidip rahat gezemeyecek, siyasi propaganda yapamayacaksın. Nereye gitsen karşında şehit ailelilerimiz karşınızda olacak, gazilerimiz olacak, vatansever kardeşlerimiz olacaktır” şeklinde konuştu.

Miting, Kur'an tilaveti ve duanın ardından sona erdi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_86867)
08 Kasım 2021 Pazartesi 17:32
Bu kendini bilmez vekilin her nedense faturası ilimizde sayğınlı olan eski vekil kazım beye lanse ediliyor oysaki kazım beyin kendiside bunun söylemini kabul etmediğini kem söz sahibine ait olduğunu söylemiştir.meral akşenerin bu ile kabul görülmedi kesindir ama kazım bey bu ilin hem vekili hem aşiret resiliği hemde dürtslü tartışılmaz faturanın lutfü türkana kesilği kendisinde bu sarf etiği sözden dolaı pisliği ile kala kalmıştır.SOLHAN.lı
Misafir Kullanıcı (@Misafir_86860)
08 Kasım 2021 Pazartesi 15:47
Küfürbaz biri şehit yakını olamaz. Olsa olsa uzağa olur. Vekil olma ateşiyle yanan ve her fırsatı değerlendiren malum şahıs sonun Cemal eğin ve şahin Bingöl gibi olacak. vekil olmak için yanıp tutuşacaksın. ister voleybolu kullan ister federasyon safsatalarını bir vekillik hasretiyle için yanacak ama olmayacak sana inşallah.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_86851)
08 Kasım 2021 Pazartesi 12:26
Bir Bingöllü olarak Tahir beyin yaptığı hareketler hiç hoş değil 18 haziranda kendi Facebook hesabından meral Akşenere ağza alınmayacak hakaretleri etmen ayıp değil mi !!! Herkesin ailesinde şehit var senin orada yaptığın propaganda ayıp ayıp.... bir derdin varsa insan gibi gidersin o kadına anlatırsın derdini git biraz edep öğren . Lütfü türkanın da yaptığı hareket hoş değil
Misafir Kullanıcı (@Misafir_86841)
08 Kasım 2021 Pazartesi 09:14
Lütfüyü kınıyorum.Tahir kardeş sana gelince mahkemeden ceza yemişsin, e demekki hakaret suçun mahkemece sabit bulunmuş yani sübut bulmuş yani kanıtlanmış, o halde şimdi soruyorum meral hm ında bir ailesi yokmu bir bayana yazdığın şeyler yazlır mı ha yazdın o zaman cezana razı olacaksın.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_86840)
08 Kasım 2021 Pazartesi 08:01
Ailemde 6 şehit var hemde baba amca dayı gibi en yakın ben yetim büyüdüm ama hiç bir zaman şehit ailesndenim argümanını kullanarak çıkar sağlamaya yönelik olmadım kimsede bilmez zaten içimizde yaşarız acımızı.gelelim sen ve lütfüye ikinizinde kabahati biribirinden beter sen merale küfür yağdırmışsın oda sana ikinizde yanlışsnz.Bende 6 şehitli biri olarak kalkıp bir bayanı şehitlerimden sorumlu tutup küfür mü yağdırayım yani olur mu?
Misafir Kullanıcı (@Misafir_86859)
08 Kasım 2021 Pazartesi 15:45
@Misafir Kullanıcı senin ellerinden öperim. yaşın kaç olursa olsun. bugün şehit gazi yakınlığını kendi çıkarları için çarşaf etmiş şerefi eksik adam kaynıyor ortada. sana kurban olsunlar. senin asil duruşuna kurban olsunlar.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_86823)
07 Kasım 2021 Pazar 21:49
ulan hallere bak yav adama küfür edilmiş orada haklıda, peki sen niye kadına küfür ediyorsun tahir, bu fotoğraftaki adamlar hiç mi düşünmüyorlar ulan sen niye bu olayadn önce bir kadına söversin diye bakın nasıl insanlar koyun.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_86818)
07 Kasım 2021 Pazar 19:56
Hiç bir gerekçe lütfünün küfrünü meşrulaştıramaz ancak bu kişinin de meral hm.a neler yazdığını gördünüz mü o bayanında kocası ve çocukları var namusu var.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_86816)
07 Kasım 2021 Pazar 19:48
Lütfü Türkkan'ın kınanmasına destekliyorum ama valiliğin siyasete malzeme yapılmasını (il müdürlüklerine talimat verildi) ve Meral Akşener küfür eden bir ahlaksızın da kahramanlaştırılmasını kınıyorum.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_86814)
07 Kasım 2021 Pazar 19:08
Bu tepkinin verilmesi çok isabetli olmuş. Tebrik ederim Bingöl Valiliğini ve tüm STK temsilcilerini. Bir millet vekili nasıl olur sivil halktan birine hem de şehit yakınına sinkafli küfür eder. Vekillikten istifa etmesi lazım. İyi Parti'nin geliş amacı ekonomik sorun var mı? Dalga geçiyorlar resmen Şer ittifaklari..
Misafir Kullanıcı (@Misafir_86813)
07 Kasım 2021 Pazar 18:46
Henüz iktidara gelmeden milletin anasını bacısını dillerine doladilar. Gelseler acaba ne yaparlar. Yazıklar olsun onlara ve onlarin arkasindan gidenlere. ( Çıkarları icin bir sürü parti değistiren kazım ataoglunun arkasımdan yurudügu bir olusum nasil bu memlekete hizmet eder.) Allah bu topluma akil fikir versin
16.05.2024
15:45
`Kural dışı` hac ziyaretlerine artık para cezası uygulanacak
'Kural dışı' hac ziyaretlerine artık para cezası uygulanacak
Suudi Arabistan, hac sürecinde, 'hac vizesi' almayanlara para cezası uygulama kararı aldı. Vizesiz, 'kural dışı' hac ibadetini yapmaya çalışanlara 10 bin riyal yani 85 bin Türk lirası para cezası kesilecek.
16.05.2024
15:08
Bingöl Umut Kervanı`ndan Kurban Bayramı hazırlığı
Bingöl Umut Kervanı'ndan Kurban Bayramı hazırlığı
2024 yılı Kurban organizasyonunu başlatan Bingöl Umut Kervanı Derneği, 'Kurbanınız Umut Olsun' çağrısıyla kurban vekâlet ve bağışlarını kabul etmeye başladı. Bu yıl için belirlenen kurban bedeli de açıklandı.
16.05.2024
14:13
Tarımsal uygulama merkezinde hayvansal ürünler elde edilecek
Tarımsal uygulama merkezinde hayvansal ürünler elde edilecek
Bingöl Üniversitesi Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezinde hayvansal ürünlerin elde edilmesi için ilk adım atıldı. Büyükbaş hayvanların getirildiği merkezde, hem süt ve süt ürünlerinin üretimi yapılacak hem de akademisyenler ile öğrenciler için uygulama alanı olacak.
16.05.2024
14:12
Bingöl`de Gençler 33 şehidin anıtına karanfil bıraktı
Bingöl'de Gençler 33 şehidin anıtına karanfil bıraktı
Bingöl'de Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı birimlerde eğitim gören gençler, 33 şehidin anıtını ziyaret ederek hem karanfil bıraktı hem de Kur'an-ı Kerim okudu.
16.05.2024
10:34
Yurt dışından ikinci telefona yasak!
Yurt dışından ikinci telefona yasak!
Uygun fiyat nedeniyle yurt dışından satın alınan telefonlara sınırlama geldi. Buna göre, yurt dışından ikinci bir telefon artık getirilemeyecek.
15.05.2024
20:00
Bingöl Üniversitesi, ata tohumu sebze fidelerinin satışına başladı
Bingöl Üniversitesi, ata tohumu sebze fidelerinin satışına başladı
Bu yıl, domates çeşitleri olarak Guldar, Bursa, salkım, pembe ve çeri, biber çeşitleri olarak Elâzığ yerli dolmalık, Keban acı dolma, Arnavut, kırmızı kapya, çarliston, tatlı sivri, acı kıl ve turşuluk süs biber, yeşil fasulye, patlıcan, bamya, kabak, hıyar, reyhan, karpuz ile kavun fideleri bulunuyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın