KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
17 Mayıs 2024 Cuma
°C

Bingöl'den 6 isim Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesine girdi

Tarım ve Havza Alanında Pilot Üniversite Olan Bingöl Üniversitesi, 'Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları' listesine damga vurdu. Dünyanın en etkili bilim insanlarının sıralandığı listeye Türkiye'den toplam Bin 403 bilim insanı dâhil olurken, Bingöl Üniversitesi'nden 6 akademisyen sıralamaya girdi.

Bingöl`den 6 isim Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesine girdi
07 EKİM 2023 CUMARTESİ 01:07
58
6171
8
AA aa

ABD Stanford Üniversitesi'nin koordinatörlüğünde, ABD ve Hollandalı bilim insanları tarafından yürütülen çalışma sonucunda 4 Ekim 2023 Çarşamba günü yayınlanan “Dünyanın en etkili bilim insanları” listesi açıklandı.  Detaylı kriterlere göre sıralanan listede, “yıllık etki” kategorisinde toplam 210 bin 198 bilim insanı dünyada yüzde 2'lik dilim içerisinde sıralandı.  Dünyanın en etkili bilim insanlarının sıralandığı listeye Türkiye'den toplam Bin 403 bilim insanı dâhil olurken, Bingöl Üniversitesi'nden 6 akademisyen sıralamaya girdi.

TURAN, 40'INCI SIRA İLE BÜYÜK BAŞARI GÖSTERDİ

Rapora göre, dünya genelinde en yüksek etki yaratan bilim insanlarından oluşan listede; Bingöl üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Veysel Turan, Türkiye'nin en etkin 40. bilim insanı olurken, Türkiye'de Ziraat Fakültelerinde görev yapan tüm öğretim görevlileri arasında 1. sırada yer aldı.

Ayrıca, Türkiye'nin etkili bilim insanları arasında Bingöl Üniversitesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Ramazan Solmaz 136., Doç. Dr. Feride Akman 1143., Doç. Dr. Ferdi Akman 1196., Doç. Dr. Şenol Çelik 1225., Prof. Dr. Cemil Aydoğan 1272. sırada yer aldı.

ÇAPAK: “SON DÖNEMDE NİTELİĞE YÖNELİK ATMIŞ OLDUĞUMUZ ADIMLAR MEYVELERİNİ VERMEYE BAŞLADI”

Bingöl üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Üniversitemiz son dönemde niteliğe yönelik atmış olduğu adımlar meyvelerini vermeye başladı. Öğretim üyelerimiz nitelikli yayın sayılarının artması bizleri memnun etmiştir. İlerleyen dönemlerde bu sayıların artması için daha fazla çaba göstermeliyiz. Sıralamaya giren akademisyenlerimizi tebrik ediyorum” dedi

Elsevier ve Stanford Üniversitesi'nden bilim insanlarının her yıl gerçekleştirdiği dünyanın en etkili bilim insanlarının sıralandığı son liste geçtiğimiz günlerde bilimsel, teknik ve tıbbi içerik konusunda uzmanlaşmış Hollanda merkezli yayıncılık şirketi olan Elsevier tarafından yayımlandı. Listenin oluşturulmasında; nitelikli yayın sayısı, yayınların yer aldığı derginin etkisi, patent sayısı, yapılan atıf sayısı, h-indeks, hm-indeks, makale sayısı, atıf alan makale sayısı ve yayımlandığı derginin etkisi gibi uluslararası ölçütler kullanıldı.

Dünyanın en etkili bilim insanları listesine;

https://elsevier.digitalcommonsdata.com/datasets/btchxktzyw/6 linkinden ulaşılabiliyor.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_104299)
09 Ekim 2023 Pazartesi 10:39
Boş beleş bölümler açıldı yıllarca. Hocasız bölüm açıp öğrenci saysını şişirdin şimdide kalkmış nitelikten bahis ediyorsun. Kandır kimi kandırabiliyorsan. Ayrıca BAL konusundada bir hayal kırıklığısınız. Onca para alınıp tek düzgün iş yapamadınız. İlahiyat fakültesine gelincede evet ilahiyata gidin saray yapmış resmen araştırma görevlisi kadrosunu zibil gibi vermiş kendi bölümüne birtane bile araştırma görevlisi olmayan bölümler varken ilahiyata yıgmış kadroları.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_104291)
08 Ekim 2023 Pazar 23:26
Adı hoca,Prof vs. İçi boş evletten maaş alıyorlar.Nasıl doçent nasıl Prof utanç duyuyor insan bunlardan.bunlar mı öğrenci yetiştirecek bu çocuklar heba oluyor burada yazlık.pilot üniversite oldu devletten götüren götürene.Bakın bi arı ürünleri vs. Ye üniversite de bal satıyorlar sözde onuda kendileri hediye adı altında götürüp para bile ödemiyorlar.Hocalar bal üreticisi ve satıcısı olmuş.yakında markette açarlar.Nerde devlet denetimi artık yeter.Bilim değil hırsız yuvası.Artık cimere yazacaz başka yolu yok
Misafir Kullanıcı (@Misafir_104282)
07 Ekim 2023 Cumartesi 20:45
Tebrik ederim bu başarıları keşke il mem ogretmenleride gösterse. Memleketin itibarı düzelsin
Misafir Kullanıcı (@Misafir_104307)
09 Ekim 2023 Pazartesi 19:32
@Misafir Kullanıcı O beğenmediğin öğretmenler bunlardan on gömlek üstün
Misafir Kullanıcı (@Misafir_104281)
07 Ekim 2023 Cumartesi 20:00
Eee madem öyle rektörlüğün bitince kaçma bu şehirden burada yaşa ama olurmu kaçacaksın herkes biliyor aileni bile kaçırdın önceden. Koltuk olunca gelin Koltuk yoksa kaçın! hepiniz aynısınız.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_104278)
07 Ekim 2023 Cumartesi 15:24
Hocalarımızı tebrik ederim
Misafir Kullanıcı (@Misafir_104274)
07 Ekim 2023 Cumartesi 10:52
Üniversitede İlahiyat fakültesini kral yapan Çapak kaçıncı sırada acaba? Kendi niteliğinede biraz önem versen mi?
Diğer fakültelerde doğru düzğün hoca yok bütün kadroları ilahiyat fakültesine açtı. Bir çok fakültenin binası yok ortak bina kullanıyor hocaların odası yok ilahiyat fakültesine saray gibi bina yaptı. Çapak üniversitenin değil ilahiyat fakültesinin rektörü sanki.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_104273)
07 Ekim 2023 Cumartesi 09:11
Birazda gerçekleri konuşalım ne dersiniz, şöyle ki 6 kişiden üçünün bölümü Gıda Müh., Toprak Bilimi, Zootekni. YÖK lisans atlasında bu üç bölüm yok, bununda anlamı bu bölümlere öğrenci alınmıyor. Düşünebiliyor musunuz 1 öğrenci bile olmayan bölümlerde görev yapıp maaş alıyorlar. Daha acısı 2006 ve sonrası kurulan üniversitelerin hepsi bu durumda. Hoca var öğrenci yok. Öğrenci olan bölümlerinde pek bir farkı yok onlarda günün sonunda diplomalı işsiz sayısını arttırmaktan öteye geçmiyorlar. Allah aşkına ülke kaynaklarının heba edil
16.05.2024
15:45
`Kural dışı` hac ziyaretlerine artık para cezası uygulanacak
'Kural dışı' hac ziyaretlerine artık para cezası uygulanacak
Suudi Arabistan, hac sürecinde, 'hac vizesi' almayanlara para cezası uygulama kararı aldı. Vizesiz, 'kural dışı' hac ibadetini yapmaya çalışanlara 10 bin riyal yani 85 bin Türk lirası para cezası kesilecek.
16.05.2024
15:08
Bingöl Umut Kervanı`ndan Kurban Bayramı hazırlığı
Bingöl Umut Kervanı'ndan Kurban Bayramı hazırlığı
2024 yılı Kurban organizasyonunu başlatan Bingöl Umut Kervanı Derneği, 'Kurbanınız Umut Olsun' çağrısıyla kurban vekâlet ve bağışlarını kabul etmeye başladı. Bu yıl için belirlenen kurban bedeli de açıklandı.
16.05.2024
14:13
Tarımsal uygulama merkezinde hayvansal ürünler elde edilecek
Tarımsal uygulama merkezinde hayvansal ürünler elde edilecek
Bingöl Üniversitesi Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezinde hayvansal ürünlerin elde edilmesi için ilk adım atıldı. Büyükbaş hayvanların getirildiği merkezde, hem süt ve süt ürünlerinin üretimi yapılacak hem de akademisyenler ile öğrenciler için uygulama alanı olacak.
16.05.2024
14:12
Bingöl`de Gençler 33 şehidin anıtına karanfil bıraktı
Bingöl'de Gençler 33 şehidin anıtına karanfil bıraktı
Bingöl'de Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı birimlerde eğitim gören gençler, 33 şehidin anıtını ziyaret ederek hem karanfil bıraktı hem de Kur'an-ı Kerim okudu.
16.05.2024
10:34
Yurt dışından ikinci telefona yasak!
Yurt dışından ikinci telefona yasak!
Uygun fiyat nedeniyle yurt dışından satın alınan telefonlara sınırlama geldi. Buna göre, yurt dışından ikinci bir telefon artık getirilemeyecek.
15.05.2024
20:00
Bingöl Üniversitesi, ata tohumu sebze fidelerinin satışına başladı
Bingöl Üniversitesi, ata tohumu sebze fidelerinin satışına başladı
Bu yıl, domates çeşitleri olarak Guldar, Bursa, salkım, pembe ve çeri, biber çeşitleri olarak Elâzığ yerli dolmalık, Keban acı dolma, Arnavut, kırmızı kapya, çarliston, tatlı sivri, acı kıl ve turşuluk süs biber, yeşil fasulye, patlıcan, bamya, kabak, hıyar, reyhan, karpuz ile kavun fideleri bulunuyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın