KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
17 Mayıs 2024 Cuma
°C

BİNTSO, 'Birleştirilmiş Meslek Komitesi' toplantısını gerçekleştirdi

Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası (BİNTSO) '2021 Birleştirilmiş Meslek Komitesi' toplantısı gerçekleştirildi.

BİNTSO, `Birleştirilmiş Meslek Komitesi` toplantısını gerçekleştirdi
02 OCAK 2022 PAZAR 15:24
5
1516
1
AA aa

BİNTSO'nun “2021 Birleştirilmiş Meslek Komitesi” toplantısı Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Ayas, İl Milli Eğitim Müdürü Rahmi Güney, Yönetim Kurulu, Meclis ve Meslek Komitesi üyelerinin katılımı ile gerçekleşti.

Toplantıda konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Ayas, kentteki birçok işletmenin Covid-19 nedeniyle ekonomik sıkıntılar çektiğini anımsattı.

Ayas, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası olarak yoğun geçen bir hizmet yılını tamamlamış bulunuyoruz. Küresel olarak Covid-19 kaynaklı yaşanan ekonomik daralmalar ve çeşitli kısıtlamalardan dolayı tüm Dünya'da olduğu gibi ülkemizde ve ilimizde ticari faaliyette bulunan işletmelerimizin büyük bir çoğunluğu ekonomik olarak çok zor bir dönemden geçmektedir.

Bu zor süreçte ilk günden beri işletmelerimizin yanında yer alarak yaşamış oldukları bu sorunlara çözüm aradık. Bu süreçte firmaların yaşamış oldukları problemleri ve alınması gereken önlemler ile ilgili tespitlerimizi üst kuruluşumuz olan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile paylaştık. Üst kuruluşumuz olan TOBB'a yerelden ilettiğimiz talepler merkezi hükümet ile paylaşılarak üyelerimize ve işletmelere verilecek desteklerin belirlenmesinde etkili olmuştur.

Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası yaklaşık aktif 2500 üyeye hizmet vermektedir. İlimiz yatırım bölgesinde bulunduğundan şirket sayıları gün geçtikçe artmaktadır. Mevcut binamızın fiziksel kapasitesi odamıza yetersiz geldiği için odamızın faaliyetlerini gerçekleştirirken ve üyelerimize hizmet sunarken fiziksel mekan ile ilgili sorunlar ile karşılaşmaktayız.

Üst kuruluşumuz olan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile uzun süren görüşmelerimiz neticesinde üyelerimize daha kaliteli hizmet vermek ve kentin öncü kuruluşu olarak ilimiz prestijine ve ekonomisine katkıda bulunmak için modern bir hizmet binası inşasına karar verilmiştir.

Yapımı büyük oranda tamamlanan yeni hizmet binamız 4.310 m2 kapalı alan üzerine inşa edilmiştir. Üyelerimize ve iş dünyasına önemli önemli hizmetler sağlayacak yeni hizmet binamıza 2022 yılın içerisinde taşınmayı planlamaktayız.

Bingöl Ticaret ve Sanayi odası olarak 2021 yılı içerisinde üyelerimize, ilimize ve iş dünyasına yönelik çeşitli eğitim faaliyetleri ve çalıştaylar gerçekleştirdik. Bunlar;

Mesleki Eğitim Çalıştayı: İş dünyasının ihtiyaç duyduğu nitelikli personel nasıl yetiştirilebilir. Bunun ile ilgili olarak sonuç bildirgesi hazırlanmış olup paydaşlar ile paylaşılmıştır.

Doğa, Kış ve İnanç Turizm Çalıştayı: Bingöl'ün sahip olduğu turizm potansiyelinin nasıl arttırılabileceği ile ilgili rapor hazırlanmıştır.

Dış Ticaret Eğitimi: İlimiz ekonomisinin en önemli eksiklerinin başında ihracatın çok düşük olmasıdır. İhracat rakamlarını arttırabilmek için firmalara hem danışmanlık hizmetleri hem de dış ticaret eğitimleri verildi.

Bir Dil Bir Hayat İngilizce Dil Eğitimi: İhracat yapmak isteyen üyelerimizin önemli problemlerinden biri yabancı dil düzeylerinin yetersiz olmasıdır. Yabancı dil düzeyini iyileştirmek için hem üyelerimize hem de tüm Bingöl'e yönelik İngilizce dil eğitimi gerçekleştirildi.

Ayrıca ilimizin ekonomisine katkı sağlayacak her türlü girişimde destek olmaya çalıştık.

Coğrafi işaretli ürün geliştirme sürecinde Sivan Dut Pekmezi Analizleri ile ilgili olarak Bingöl Üniversitesi ve Tarım il Müdürlüğü ile ortak bir protokol imzaladık. Şuan ilimizde 3 coğrafi işaret aldık. Sivan Dut Pekmezi, Yedisu Horoz fasulyesi, Soğukçeşme Kavurması

Bir ilin sahip olduğu yöresel ürünleri tanıtması,

o ürünlerin markalaşması ve ekonomik değerinin artmasında önem taşımaktadır. Antalya Yörex Gıda Fuarı ve Mezopotamya Gurme ve Yöresel Lezzetler Fuarına katılım sağlayarak ilimizin bal ve kavurma gibi yöresel ürünlerinin tanıtımı gerçekleştirdik.

Üyelerimizin başvuruda bulundukları Kırsal Kalkınma Desteklerinden faydalanmaları için oda olarak hem projelerin hazırlanma sürecinde hem de onaylanma sürecinde önemli katkılar sağladık. Bu yatırımların gelecekte ilimiz ekonomisine önemli katkılar sağlayacağına inanmaktayım.

6 üye firmamız destek aldı. 2022 programı başvuruları da başladı. Toplam üçbinbeşyüz milyon ve %50 hibe desteği olacak.

İlimize yatırım yapmayı düşünen girişimciler için Bingöl ticaret ve Sanayi Odası olarak tüm imkânlarımızı sunuyoruz.

2021 yılında yapılan yeni yasal düzenleme ile ortakların çoğunluğu kadınlardan oluşan Kadın Kooperatiflerinden tescil ve ilan ücretlerinin alınmayacağı belirtilmiştir. Bingöl Ticaret ve Sanayi odası olarak bizlerde bundan sonraki süreçte Kadın Kooperatiflerinin bütün kuruluş işlemlerini ücretsiz bir şekilde yapacağız.

Organize Sanayide 53 parselden 39'u aktif kullanılmaktadır. İlimizde toplam 19 tekstil firması bulunmaktadır. SGK'lı çalışsan sayısı 2.500 olup bunun yanı sıra iş başı eğitim programı ile çalışanlar da bulunmaktadır.

2021 yılında Odamızda 234 yeni firma kurulurken 59 firma da kapandı. Toplam üye sayımız 2.500'ü buldu.

2021 yılını başarılı bir şekilde tamamlamamızda emeği olan Yönetim Kurulu Üyelerine, Meclis Üyelerine, Meslek Komitesi Üyelerine ve Oda Personelimize çok teşekkür ediyorum.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_88230)
03 Ocak 2022 Pazartesi 11:04
Pandemide de konuşmadınız tek eleştiri yapamadınız bu ekonomik krizde de konuşamıyorsunuz korkunuzdan. Hangi hakla hizmet ettik diyorsunuz utanmadan?
16.05.2024
15:45
`Kural dışı` hac ziyaretlerine artık para cezası uygulanacak
'Kural dışı' hac ziyaretlerine artık para cezası uygulanacak
Suudi Arabistan, hac sürecinde, 'hac vizesi' almayanlara para cezası uygulama kararı aldı. Vizesiz, 'kural dışı' hac ibadetini yapmaya çalışanlara 10 bin riyal yani 85 bin Türk lirası para cezası kesilecek.
16.05.2024
15:08
Bingöl Umut Kervanı`ndan Kurban Bayramı hazırlığı
Bingöl Umut Kervanı'ndan Kurban Bayramı hazırlığı
2024 yılı Kurban organizasyonunu başlatan Bingöl Umut Kervanı Derneği, 'Kurbanınız Umut Olsun' çağrısıyla kurban vekâlet ve bağışlarını kabul etmeye başladı. Bu yıl için belirlenen kurban bedeli de açıklandı.
16.05.2024
14:13
Tarımsal uygulama merkezinde hayvansal ürünler elde edilecek
Tarımsal uygulama merkezinde hayvansal ürünler elde edilecek
Bingöl Üniversitesi Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezinde hayvansal ürünlerin elde edilmesi için ilk adım atıldı. Büyükbaş hayvanların getirildiği merkezde, hem süt ve süt ürünlerinin üretimi yapılacak hem de akademisyenler ile öğrenciler için uygulama alanı olacak.
16.05.2024
14:12
Bingöl`de Gençler 33 şehidin anıtına karanfil bıraktı
Bingöl'de Gençler 33 şehidin anıtına karanfil bıraktı
Bingöl'de Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı birimlerde eğitim gören gençler, 33 şehidin anıtını ziyaret ederek hem karanfil bıraktı hem de Kur'an-ı Kerim okudu.
16.05.2024
10:34
Yurt dışından ikinci telefona yasak!
Yurt dışından ikinci telefona yasak!
Uygun fiyat nedeniyle yurt dışından satın alınan telefonlara sınırlama geldi. Buna göre, yurt dışından ikinci bir telefon artık getirilemeyecek.
15.05.2024
20:00
Bingöl Üniversitesi, ata tohumu sebze fidelerinin satışına başladı
Bingöl Üniversitesi, ata tohumu sebze fidelerinin satışına başladı
Bu yıl, domates çeşitleri olarak Guldar, Bursa, salkım, pembe ve çeri, biber çeşitleri olarak Elâzığ yerli dolmalık, Keban acı dolma, Arnavut, kırmızı kapya, çarliston, tatlı sivri, acı kıl ve turşuluk süs biber, yeşil fasulye, patlıcan, bamya, kabak, hıyar, reyhan, karpuz ile kavun fideleri bulunuyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın