KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
26 Nisan 2024 Cuma
°C

DEAŞ ve HTŞ operasyonu: 38 gözaltı

Bingöl merkezli 14 ilde gerçekleştirilen DEAŞ ve HTŞ terör örgütü yönelik yapılan eş zamanlı operasyonunda 1 Suriye uyruklu olmak üzere toplamda 38 kişi gözaltına alındı. Operasyonda şüphelilerin ikamet adreslerinde silah ve örgüte ait dokümanlarının ele geçirildiği de bildirildi.

DEAŞ ve HTŞ operasyonu: 38 gözaltı
13 EYLÜL 2019 CUMA 15:34
25
3316
6
AA aa

Bingöl Valiliği, DEAŞ {Irak ve Şam İslam Devleti) ve HTŞ (Heyet Tahrir el Şam) silahlı terör örgütlerinin finans kaynaklarının deşifresine yönelik Bingöl TEM Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü tarafından koordineli bir şekilde 9 ay süreyle çalışma yaptığını açıkladı.

Açıklamada, Çatışma bölgeleri olarak adlandırılan Suriye ülkesinde silahlı faaliyet gösteren DEAŞ ve HTŞ silahlı terör örgütü mensuplarına örgütsel faaliyetlerde/eylemlerde kullanılmak üzere banka hesapları üzerinden -sözde- infak. akika, fıtır, zekât adı altında fon toplayan, Hawala ve farklı yöntemlerle ile örgüt mensuplarına fon aktarımı yapan, incelenen banka hesaplarında aralarında hiçbir ticari izahı olmayan para ilişkileri bulunan, ülkemiz içerisinde yürüttükleri propaganda faaliyetleri ve illegal sınır geçiş organizeleri ile terör örgütlerine elemen temin eden, illegal yollarla ülkemize giriş yapan örgüt mensuplarına barınma/sığınma/saklanmaları için yer temin eden, örgüt mensuplarına tıbbı ilaç/erzak/kıyafet vb. şeklinde malzemeleri tedarik eden, örgüt içerisinde silahlı faaliyet yürüten ve sosyal medya hesapları üzerinden terör örgütlerinin propagandasını yaptıkları tespit edilen 40 şüpheli hakkında “Silahlı Terör Örgütü Kurma veya Yönetme, Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma, Terörizmin Finansmanının Önlenmesine Dair Kanuna Muhalefet ve Terör Örgütü Propagandası Yapmak” suçlarından soruşturma yürütüldüğü bildirildi.

14 ilde operasyon

Yapılan istihbari çalışmalar neticesinde 14 ilde operasyon gerçekleştiği belirtilen açıklamada, “Yürütülen soruşturma kapsamında 13.09.2019 günü (40) şüphelinin yakalanmasına yönelik olarak Bingöl merkezli İstanbul, Ankara, Gaziantep. Adana. Antalya, İzmir. Konya. Kocaeli, Denizli, Hatay, Edime, Mardin ve Kırıkkale olmak üzere toplam (14) ilde eşzamanlı operasyon gerçekleştirilmiştir.

Gerçekleştirilen eşzamanlı operasyon kapsamında (1) Suriye vatandaşı ve (37) Türk vatandaşı olmak üzere toplamda (38) şüpheli yakalanarak gözaltına alınmıştır. Şüpheli şahısların ikametlerinde ve işyerlerinde yapılan arama işlemlerinde “(.1) adet ruhsatsız barette marka tabanca, 2 adet ruhsatsız av tüfeği, dijital malzemeler, örgütsel dokümanlar/yayımlar ve terör örgütüne fon toplamak amacıyla silahlı örgüt mensubu tarafından kurulan illegal yapıya ait sözde sadaka kutuları” ele geçirilmiştir” denildi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_49935)
15 Eylül 2019 Pazar 01:31
Deaş bir katliamcı yapıdır
Misafir Kullanıcı (@Misafir_49911)
14 Eylül 2019 Cumartesi 03:18
Her operasyonda aynı müzikle çekim... emniyetteki bu james bond meraklısı kim merak ettim.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_49902)
13 Eylül 2019 Cuma 18:34
Allah güvenlik güçlerimize güç-kuvvet versin. Allah devletimizi, milletimizi, ordumuzu ve yurdumuzu korusun.
Allah ülkemizde namuslu, dürüst, güzel ahlâk sahibi, ilkeli, dik duruşlu ve güçlü bir neslin yetişmesine yardım etsin. Öyle bir nesil ki, hem kendine hem tüm insanlığa faydalı olsun.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_49900)
13 Eylül 2019 Cuma 17:17
islam diyerek kaç insanı katletti bu mahluklar halbuki islam öldürmeyi emretmiyor islamı kendilerine göre şekillendirler başkaların namuslarını savaş var savaştayız diyerek kendilerine eş ettiler korkmayın bunlar pkk örgütünden daha tehlikelidir katil işid kahrolasın işid rabbim iki cihanda senşn yüzünü kara etsin işit
Misafir Kullanıcı (@Misafir_49899)
13 Eylül 2019 Cuma 17:13
Bakın şunu şurda ap açık söylüyorum kardeşim bingöl kaledir belliydi böyle bir şey olacak bunlar feto örgütünden daha tehlikelidir ve bingöldekilerin çopu eski hizbullah kadrosudur Allahtan sonra Devlettir Rabbim devletimizi başımızdan eksik etmesin pkk bitecek noktaya geldi inş diğerleri yeniden hortlamaz.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_49969)
16 Eylül 2019 Pazartesi 10:19
@Misafir Kullanıcı Allah tan sonra devlettir derken şirk olmuyor mu
26.04.2024
13:17
Bingöl`de trafik nerelerde tıkanıyor? Tek tek paylaştılar
Bingöl'de trafik nerelerde tıkanıyor? Tek tek paylaştılar
Trafik konusunda büyük bir sorun yaşanan Bingöl merkezde çözümsüzlüğe tepki gösteren Bingöl Online okurları, tek tek adres gösterdi ve hem Emniyeti hem de Belediyeyi harekete geçmeye davet etti. Sürücülerin duyarsızlığından da yakınan okurlar, yapılacaklar noktasında da görüş belirttiler. İşte trafiği kilitleyen o noktalar ve çözüm önerileri…
26.04.2024
13:06
Bingöl`de uzmanından kene uyarısı! Aman dikkat!
Bingöl'de uzmanından kene uyarısı! Aman dikkat!
Hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) vakalarına karşı vatandaşları uyaran Halk Sağlığı Uzmanı Doktor Nilay İçkilli, bahçe veya piknik alanlarına gidildikten sonra vücudun kontrol edilmesi gerektiğini belirtti. İçkilli, 'Kulak arkası, koltuk altı, diz arkası, kasık bölgelerinde kene gizlenebildiği için bu yerlere tekrar tekrar önemle bakılması gereklidir' dedi.
26.04.2024
11:31
36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilecek
36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilecek
Yıl sonuna kadar 36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilmesi hakkında karar Resmî Gazete'de yayımlandı.
26.04.2024
11:24
Kamuda araç tasfiyesi başlıyor...
Kamuda araç tasfiyesi başlıyor...
Kamuda uygulanacak tasarruf tedbirlerine önce makam araçlarından başlanıyor. İlk etapta 500 araç satışa çıkarılırken ikinci aşamada ise bin taşıtlık bir tasfiye listesi hazırlandı. Üst düzey bürokraside, bazı pozisyonlardaki makam aracı uygulamasına son verilecek. Personel servis araçları da iptal edilecek.
26.04.2024
11:04
Bingöl Emniyeti silahlı olaylarla ilgili son durumu paylaştı
Bingöl Emniyeti silahlı olaylarla ilgili son durumu paylaştı
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü, asayiş şube ekiplerinin nisan ayı içerisinde yaptığı faaliyetlerini açıkladı. Son dönemlerde meydana gelen silahlı saldırılarla ilgili ilgilerin de yer aldığı açıklamada kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahsın tutuklandığı belirtildi.
25.04.2024
18:05
Bingöl İhh`dan Gazze`ye İnsani Yardım
Bingöl İhh'dan Gazze'ye İnsani Yardım
Gazze'ye yönelik insani yardımlarını sürdüren Bingöl İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (Bingöl İHH), işgalci İsrail'in saldırısı altındaki şehre 75 ton Un yüklü 3 TIR'lık yardım gönderdi. 1 Tır'da dayanıklı ekmek gönderen yardım derneği, 10 milyon TL de nakdi yardımda bulundu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın