KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
17 Mayıs 2024 Cuma
°C

Gazeteciler Cemiyeti'ne 10 Ocak ziyaretleri

Türk Kızılayı, Hüda Par, Bingöl İHH, Deva Partisi, Seyfan Der ile STK ve dernek temsilcileri 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Bingöl Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti.

Gazeteciler Cemiyeti`ne 10 Ocak ziyaretleri
10 OCAK 2022 PAZARTESİ 18:39
7
1352
3
AA aa

Bingöl Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mahmud Arda, Başkan Yardımcıları Hakim Bayraktar ve Ömer Şanlı ile Sekreter Ali Yıldırım, tarafından karşılanan Türk Kızılayı Bingöl Şube Başkanı Fevzi Kaya ile Türk Kızılay Diyarbakır Kan Bağış Merkezi görevlisi Yunus Küçükkaya, Bingöl İHH Başkanı Muhittin Gili, Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkan Yardımcısı Hamdullah Tasalı ve Bingöl İl Teşkilatı, Deva Partisi Bingöl İl Başkanı Mikail Kovalar ile Parti Yönetimi, Seyfan Derneği Başkanı Orhan Açıkbaş, kentin geleceğine yönelik gazetecilerle istişarede bulundu.

Bingöl Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mahmud Arda ve cemiyet yönetim kurulunun hazır bulunduğu ziyaretlerde, Bingöl yerel basınının ve Bingöl'de faaliyet gösteren ulusal basın temsilcilerinin Bingöl'e olan katkısının tartışılmaz olduğu dile getirildi.

ARDA: “GAZETECİLİK FEDAKÂRLIK İSTEYEN ÖNEMLİ BİR MESLEKTİR"

Arda; “Gazeteler ve gazeteciler, genel tabirle vatandaş ile devlet arasında köprü görevi gören kuruluşlar ve kişiler olarak lanse edilir. Bu misyon, vatandaşın sorunlarına çözüm bulunması noktasında yaptıkları haberlerle çözüm arayan gazetecilere yüklenen basit bir misyondur. Gazetecilerin, bu görevin yanında, kurumları hizmet noktasında harekete geçirme, fikirleriyle insanları yönlendirme, çalışmaların şartlara uygun yapılması konusunda gözlemci olma ve bu yöndeki haberleriyle, yazılarıyla uyarılarda bulunma misyonları da var. Tarafsız, özgür, ilkeli ve basın ahlak kurallarına sadık bir medyanın demokrasinin, toplumsal kalkınmanın, gelişmenin sağlanmasında önemli yeri ve etkisi vardır. Gazetecilik fedakârlık isteyen, şartları ağır olan önemli bir meslektir. Kamuoyunu her zaman doğru ve hızlı bir şekilde bilgilendirme görevini yerine getirmeye çalışan meslektaşlarımız, içinde bulunduğu şartların tüm ağırlığına rağmen görevlerini büyük özveriyle yerine getirmektedir. Bu vesile ile nazik ziyaretlerinizden dolayı sizlere çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

KAYA: ‘10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ'NÜN KUTLU OLSUN'

Türk Kızılay'ının çalışmaları ile ilgili bilgiler veren Türk Kızılayı Bingöl Şube Başkanı Fevzi Kaya, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü tebrik etti.

KÜÇÜKKAYA: ‘DESTEĞİNİZ BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ'

Türk Kızılay Diyarbakır Kan Bağış Merkezi görevlisi Yunus Küçükkaya ise, kan merkezinin yaptığı çalışmalara değinerek, Bingöl basınının kendilerine verdiği destekten dolayı teşekkür etti.

GİLİ: ‘GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN'

İHH'nın yaptığı çalışmalar hakkında bilgiler veren Bingöl İHH Başkanı Muhittin Gili, “Milletimizin doğru, güvenilir ve iyi haber alması amacıyla görevini başarıyla ve zor şartlar altında yapan gazetecilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nüzü tebrik ediyorum, çalışmalarınızda başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

TASALI: ‘GAZETECİLER KAMU GÖREVİ GÖRÜYOR'

Gazetecilik mesleğinin gittikçe zorlaştığını belirten Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkan Yardımcısı Hamdullah Tasalı, “Gazetecilik mesleği özellikle ekonomik ve sosyal olarak gün geçtikçe zorlaşan bir meslek haline geldi. Maliyet artışı, işçi ücretleri, kağıt fiyatlarının yükselişi nedeniyle gazeteciler görevlerini ekonomik olarakta yerine getiremez hale geldiler. Hem ekonomik yönden hem de özgürlüklerin kısıtlanması bu mesleği zorlu kılıyor. 21.yüzyıldayız, halen gazeteciler haber yaptığı için tutuklanabiliyor, şiddet görebiliyor. Özellikle yerel bazda gazetecilerin sorunlarının çok daha ağır olduğunu biliyoruz. Bu hususta iyileştirmelerin yapılması gerekiyor. Gazetecilik mesleğinin kamu görevi olarak görülmesi gerekiyor. Buna göre de yasal düzenlemelerin yapılması elzemdir. Hem mevcut ekonomik maliyetlerin düşürülmesi lazım hem kamu desteğinin olması gerekiyor. Hem de özellikle özlük haklarında, çalışma koşullarında iyileştirmeler yapılması gerekiyor.  Bu mesleği icra eden gazetecilerin yaşam koşullarının iyi bir noktaya gelmesi lazım. Gazeteciler Cemiyeti ile gazetelerin ve çalışanların kira yardımı, elektrik ve doğalgaz ile ilgili desteklenmesi gerekiyor. Yapılacak iyileştirmeler ile bu mesleği icra edenler görevlerini daha güzel yapabilsinler. Gazetecilerin sigorta primlerinin düşürülmesi ve desteklenmesi lazım. Bu hususta gazetecilik mesleği çok gelir getiren bir meslek değil. Sadece bir kamu görevi görülüyor. Gelir ve giderler bir birini karşılamıyor. Gazeteci arkadaşlarımızın yaşamlarını sürdürebilmesi için görevlerini verimli icra edebilmeleri için mutlaka kamunun desteği gereklidir. İtibarlı bir meslek haline gelmesi lazım. Bir haberden dolayı ister kamu tarafından olsun, ister habere konu şahıslar tarafından olsun zaman zaman gazetecilerin saldırıya uğradığına şahit oluyoruz. Bunlarında önlenmesi gerekiyor. Yasal düzenlemeler yapılarak bunlar korunabilir. Bu güzel günde de tüm basın çalışanı arkadaşlarımıza başarı diliyorum. Bahse konu sıkıntılar için ülkeyi yönetenler tarafından inşaallah daha kalıcı adımlar atılır. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nüz kutlu olsun” dedi.

KOVALAR: ‘GAZETECİLER BİNGÖL'ÜN SORUNLARINI DİLE GETİRDİLER'

Deva Partisi Bingöl İl Başkanı Mikail Kovalar ise, Gazetecilerin Günü'nü kutlayarak, “Bingöl'ümüzün basın mensuplarının bu özel günlerini tebrik ediyorum. Özellikle kuruluşumuzdan bugüne ilimizin bütün sorunlarını dile getirmemizde bize ve Bingöl halkına yardımcı olan değerli basın emekçilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlar, tüm basın çalışanlarına çalışmalarında başarılar diliyorum. Gazetecilere saygı ve selamlarımı iletiyorum. Çalışmalarınızda başarılar diliyorum” diye konuştu.

AÇIKBAŞ: ‘GAZETECİLER ÖNEMLİ BİR HİZMETİ İCRA EDİYOR'

Cemiyeti ziyaret eden Seyfan Derneği Başkanı Orhan Açıkbaş, gazetecilerin kamu görevi gördüğünü belirterek, “ Basın emekçilerimiz kamu görevi görüyor. Toplumun haber almasını sağlayan çok önemli bir hizmet veriyorlar. Seyfan Derneği olarak gazetecilerimizin gününü kutlar, başarılar dilerim” dedi. (Haber Merkezi)

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_88480)
12 Ocak 2022 Çarşamba 20:38
Mikeyil koveler geztenin sahabidir zaten hergun sayfalarda boy gostermiş
Misafir Kullanıcı (@Misafir_88407)
10 Ocak 2022 Pazartesi 19:24
Bingöl'deki uygulamaları gazetecilikte adlandırmak ne kadar doğru bilemiyorum.Kimse kusura bakmasın bu yönüyle.Üzgünüm çünkü gazetecilik ilk önce kamuya dönüktür.Umarım bunu bir okurun uyarı sıolarak görürsünüz .Gününüzü tebrik ediyorum.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_88406)
10 Ocak 2022 Pazartesi 19:20
İşe yaramaz gazeteciler olsada Bingöllün gazetecilerinin çoğu düzgün memleket için çabalayan insanlar. Allah sizden razı olsun gençler
16.05.2024
15:45
`Kural dışı` hac ziyaretlerine artık para cezası uygulanacak
'Kural dışı' hac ziyaretlerine artık para cezası uygulanacak
Suudi Arabistan, hac sürecinde, 'hac vizesi' almayanlara para cezası uygulama kararı aldı. Vizesiz, 'kural dışı' hac ibadetini yapmaya çalışanlara 10 bin riyal yani 85 bin Türk lirası para cezası kesilecek.
16.05.2024
15:08
Bingöl Umut Kervanı`ndan Kurban Bayramı hazırlığı
Bingöl Umut Kervanı'ndan Kurban Bayramı hazırlığı
2024 yılı Kurban organizasyonunu başlatan Bingöl Umut Kervanı Derneği, 'Kurbanınız Umut Olsun' çağrısıyla kurban vekâlet ve bağışlarını kabul etmeye başladı. Bu yıl için belirlenen kurban bedeli de açıklandı.
16.05.2024
14:13
Tarımsal uygulama merkezinde hayvansal ürünler elde edilecek
Tarımsal uygulama merkezinde hayvansal ürünler elde edilecek
Bingöl Üniversitesi Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezinde hayvansal ürünlerin elde edilmesi için ilk adım atıldı. Büyükbaş hayvanların getirildiği merkezde, hem süt ve süt ürünlerinin üretimi yapılacak hem de akademisyenler ile öğrenciler için uygulama alanı olacak.
16.05.2024
14:12
Bingöl`de Gençler 33 şehidin anıtına karanfil bıraktı
Bingöl'de Gençler 33 şehidin anıtına karanfil bıraktı
Bingöl'de Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı birimlerde eğitim gören gençler, 33 şehidin anıtını ziyaret ederek hem karanfil bıraktı hem de Kur'an-ı Kerim okudu.
16.05.2024
10:34
Yurt dışından ikinci telefona yasak!
Yurt dışından ikinci telefona yasak!
Uygun fiyat nedeniyle yurt dışından satın alınan telefonlara sınırlama geldi. Buna göre, yurt dışından ikinci bir telefon artık getirilemeyecek.
15.05.2024
20:00
Bingöl Üniversitesi, ata tohumu sebze fidelerinin satışına başladı
Bingöl Üniversitesi, ata tohumu sebze fidelerinin satışına başladı
Bu yıl, domates çeşitleri olarak Guldar, Bursa, salkım, pembe ve çeri, biber çeşitleri olarak Elâzığ yerli dolmalık, Keban acı dolma, Arnavut, kırmızı kapya, çarliston, tatlı sivri, acı kıl ve turşuluk süs biber, yeşil fasulye, patlıcan, bamya, kabak, hıyar, reyhan, karpuz ile kavun fideleri bulunuyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın