KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
30 Nisan 2024 Salı
°C

'Hayvan Hastanesi, herhangi bir afet durumunda insanlara hizmet verebilir'

Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Çapak: 'Hayvan Hastanesi, herhangi bir afet durumunda insanlara hizmet verebilir'

`Hayvan Hastanesi, herhangi bir afet durumunda insanlara hizmet verebilir`
05 NİSAN 2024 CUMA 10:55
19
1224
8
AA aa

Bingöl Üniversitesi bünyesinde yaklaşık 2 yıl önce hizmete giren Hayvan Hastanesinin afet durumunda insanlara da hizmet verebileceğini belirten Rektör Prof. Dr. İbrahim Çapak, “Bunun biz Bingöl'ümüze ve bölgemize büyük bir kazanım olduğunu düşünüyoruz'' dedi.

Bingöl Üniversitesi Veteriner Fakültesine bağlı olarak yaklaşık 2 yıl önce açılan ve 5 bin 500 metrekare alanda hizmet veren Hayvan Hastanesi bölgeden, il merkezinden, ilçelerden ve köylerden getirilen hayvanları tedavi etmeye devam ediyor. Hayvan Hastanesinin iki farklı alanda hizmet verdiğini belirten Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, büyük ve küçükbaş hayvanların tedavi edildiğini ifade etti. Muhtemel bir afet durumunda insanların da tedavi edilebileceğini belirten Rektör Çapak, ''Bingöl Üniversitemize biz yakın zamanlarda Veteriner Fakültesine bağlı olarak bir de Hayvan Hastanesini kazandırmış olduk. Hayvan Hastanemiz 5 bin 500 metrekarede iki farklı alandan oluşuyor. Hem küçükbaş hem de büyükbaş hayvan alanı var. Aynı zamanda Hayvan Hastanemizde 5 adet derslik var. Bu dersliklerin bir kısmında hayvan tedavilerini direkt olarak sınıfa getirip uygulamalı olarak anlatma imkanı var. İki ameliyathanesi var, laboratuvarı var, hayvanlarla ilgili neredeyse bütün birimleri var. 5 bin 500 metrekarelik alan hakikaten büyük bir alan. Bölgede de benim bildiğim kadarıyla bu çapta bir hayvan hastanesi yok. Aynı zamanda öyle bir dizayn ettik ki, Allah muhafaza herhangi bir afet durumunda insanları tedavi imkanları doğabilir. O yüzden çok önemsiyoruz. Burada birçok hayvan tedavi ediliyor” dedi.

Sadece il merkezinden değil, ilçelerden ve köylerden de hastanede çok sayıda hayvanın tedavi edildiğini vurgulayan Rektör Çapak, ''Binlerce hayvan bugüne kadar orada tedavi edildi. Bunun biz Bingöl'ümüze ve bölgemize büyük bir kazanım olduğunu düşünüyoruz. Çünkü insan sağlığını önemsediğimiz kadar hayvan sağlığını da, canlı sağlığını da önemsememiz gerekiyor. Ben Hayvan Hastanemizin uzman arkadaşlarımızla hem Bingöl'e hem de bölgeye çok iyi hizmetler verdiğini biliyorum. Zaman zaman da hem misafirlerimizi gezdirmek hem de oradaki arkadaşlarımızın faaliyetlerini takip etmek için ziyaret ediyoruz” diye konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_109015)
08 Nisan 2024 Pazartesi 17:45
Üniversiteyi ilahiyat üniversitesine çevirdi. İlahiyata açtığın gereksiz kadrolar kadar buraya kadro açsaydın mesai saatleri dışında hizmet verecek personelin olurdu. Her kadro döneminde insafsızca ilahiyata her kademeden 2 şer kadro açıyor. Bu rektörde insafta yok. Okadar ilahiyatçıyı bu üniversiteye tıkıyorsunda ne B... oluyor? Diğer bölümlerde o kadar hoca sıkıntısı varken.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_108997)
06 Nisan 2024 Cumartesi 05:48
Boş bir yatırım. Doğru düzgün hizmet verdikleri yok. Hastanenin acili var ama gece bir hayvana araç çarpsa yada mesai dışında gidince kabul etmiyorlar.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_108993)
05 Nisan 2024 Cuma 21:40
Yurtdışındaki üniversiteler bilim üretiyor. Bizimkiler hikaye anlatıyor. Dünyanın masrafını ettik. Hayvan hastanesi bomboş. Kaloriferler çalışmıyor. Öğrenciler dondu. Yapılan masrafı, harcanan de bayanın emeği ve parası. Ama Allah var rektör efendi iyi örtbas ediyor
Misafir Kullanıcı (@Misafir_108992)
05 Nisan 2024 Cuma 21:37
Bilimin geldiği son nokta
Misafir Kullanıcı (@Misafir_109029)
09 Nisan 2024 Salı 16:44
@Misafir Kullanıcı @Misafir 109007 Koskoca olmuşta ne halta yaramış? 1-Atomu mu parçalamış 2-teknolojik bir cihaz mı icat etmiş 3-kanser hastalığına çare mi bulmuş. Bunlardan hangisi?
Misafir Kullanıcı (@Misafir_109007)
06 Nisan 2024 Cumartesi 23:56
@Misafir Kullanıcı Hiç sormayın gitsin. Bu öneriyi ilkokul mezunu muhtarda verebilir. Bunu söyleyen koskoca rektör olunca şaşırıyoruz doğrusu.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_108990)
05 Nisan 2024 Cuma 21:36
Maşallah ne çözüm üretmiş. Maşallah masallah
Misafir Kullanıcı (@Misafir_108966)
05 Nisan 2024 Cuma 11:53
Kedi köpek hastanesi . Hani insan hastaneniz nerede?
30.04.2024
14:38
Tavuk etine ihracat sınırlaması
Tavuk etine ihracat sınırlaması
Ticaret Bakanlığı, bütün ve parça dahil olmak üzere, tavuk eti ihracatının 1 Mayıs 2024 tarihinden 31 Aralık 2024 tarihine kadar, aylık bazda azami 10 bin ton, toplamda ise bu yıl sonuna kadar 80 bin ton olacak şekilde sınırlandırılmasına karar verdi.
30.04.2024
14:19
Bingöl`de kene vakası! 1 kişi hayatını kaybetti
Bingöl'de kene vakası! 1 kişi hayatını kaybetti
Bingöl'ün Yedisu ilçesinde kene ısırmasından dolayı 1 kişi hayatını kaybetti.
30.04.2024
14:18
Bingöl`de uyuşturucu sevkiyatına jandarma engeli! 2 gözaltı
Bingöl'de uyuşturucu sevkiyatına jandarma engeli! 2 gözaltı
Bingöl'de İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince, araç içerisinde gizlenmiş bir şekilde 5 kilo kubar esrar ele geçirildi. Operasyonda 2 kişi gözaltına alındı.
30.04.2024
14:15
Çır Şelalesi kar ve yağmur sularıyla coştu
Çır Şelalesi kar ve yağmur sularıyla coştu
Bingöl'de karların erimesiyle ve yağan yağmurla oluşan Çır Şelalesi dron ile görüntülendi. Özellikle hafta sonları ziyaretçi akını yaşanan bölge için Vali Usta, seyir terası ve yürüyüş parkuru yapılacağını duyurdu.
30.04.2024
01:53
AK Parti değişim için düğmeye basıyor
AK Parti değişim için düğmeye basıyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanacak AK Parti Merkez Yürütme Kurulu toplantısında, değişim ve yaz dönemi çalışmaları ele alınacak. Seçim sonuçlarının değerlendirme analizleri neticesinde de yeni yol haritasının belirlenmesi bekleniyor. Ayrıca değişime İl Başkanları'ndan başlanacağı belirtiliyor. Bingöl'de değişim olacak mı? İşte detaylar…
30.04.2024
01:34
Bingöl Valisi Usta:
Bingöl Valisi Usta: 'Suçlulara göz açtırmayacağız'
Haftalık asayiş raporunu açıklayan Vali Usta: 'Hemşehrilerimin bilmesini isterim ki; ne büyüklükte olursa olsun organize suç örgütlerine göz açtırmayacağız. Bu yapıları çökertmek ve adalete teslim etmek için gece gündüz demeden çalışmaya devam edeceğiz' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın