KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
12 Mayıs 2024 Pazar
°C

'Mülakatsız, sınavsız alım' iddiası

DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Mikail Kovalar: 'Bu şehirde yaşayan ve gündemi takip eden herkes çok iyi bilir ki, bundan öncede birçok kuruma birçok sınavsız, kurasız ve mülakatsız alımlar yapıldı.'

`Mülakatsız, sınavsız alım` iddiası
29 MART 2022 SALI 16:05
37
2632
12
AA aa

DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Mikail Kovalar, kendi sosyal medya hesabı üzerinden Bingöl İl Özel İdaresine 75 kişi alındığı iddialarının gündemdeki yerini koruduğunu belirterek hastanelere ve Bingöl Belediyesinde yapılacak personel alımı için umut dağıtılmaya başlandığını söyledi.

Kovalar'ın kendi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamalar şöyle:

“Bingöl İl Özel İdaresine 75 kişinin doğrudan işe alındığı iddiası maalesef gündemde yerini tutmaya devam ediyor. Daha önce de buna benzer birçok alımın olduğunu hepimiz biliyoruz. Herkesin bilmesi, yapılan ve yapılacak alımları durdurmaya maalesef yetmiyor.

Toplumun bir kesimi yapılan yanlışları görüyor ve duyuyor ama sessiz kalmayı tercih ediyor. Kimi işinden, kimi malından, kimi de yakınlarına zarar verilir korkusu taşıyor. Vatandaşı bu korku ve endişeye sokanlar, iktidar partisi nimetlerinden nemalanan zihniyettir.

Yıllardır aynı yöntem ve hikâyelerle bu şehri yönetmeye devam ediyorlar. Kendilerine ve kurdukları düzene karşı olanları da istenmeyen kişi ve/veya kişiler olarak sistemin dışında tutuyorlar.”

HASTANE VE BELEDİYE ALIMLARI İÇİN UMUT DAĞITILIYOR

“Aynı yöntemlerle önümüzdeki günlerde hastanelere alınacak sürekli işçi alımı ve Bingöl Belediyesine alınacak personel alımı için umut dağıtılmaya başlandı bile… Dağıtılan umutların tek amacı, önceki alımları ve yanlışlarını unutturmaktır…

Hiç kimse geçmişteki haksız alımları, doğrudan verilen ihaleleri, adrese teslim milyonluk işleri, devlet malı üzerinden kendine mülk edinenleri, kamu arazilerini yakınlarına peşkeş çekenleri, kamu kurumlarına ahkam kesenleri asla unutturamaz.

Son bir aydır şehrin her köşesinde Bingöl İl Özel İdaresine yapılan alımlar konuşulmakta ve gittiğimiz her yerde bu durumla karşılaşmaktayız. Kimi 55, kimi 70, kimi de 75 kişinin alındığını iddia ediyor.”

KURUMUMUZA HERHANGİ BİR ALIM YAPILMADI AÇIKLAMASI

“Kamuoyunda herkesin konuştuğu alımları, iddia edilen kurumun genel sekreteri sosyal medyadan yönetilen sorular üzerine “ Kurumumuza herhangi bir alım yapılmamıştır” diye bir açıklama yaptı. Peki bu alımlar hangi kuruma ve nasıl yapıldı?

Söz konusu alımlar, Ak parti Bingöl Milletvekilleri tarafından ‘Köylere hizmet götürme birliği' adı altında sınavsız, kurasız ve mülakatsız alındığı iddiası, ilgili kurumdan bir yalanlama gelmediğine göre alımın yapıldığını doğrulamaktadırlar.

İşe alınacak ve görevini layıkıyla yapacak vatandaşlarımıza bir sözümüz ve tepkimiz yoktur. Gönül ister ki, aşa ihtiyacı herkes evine ekmek götürebilecek bir işe sahip olmasıdır.”

SESSİZ KALINDI

“Bu şehirde yaşayan ve gündemi takip eden herkes çok iyi bilir ki, bundan öncede birçok kuruma birçok sınavsız, kurasız ve mülakatsız alımlar yapıldı. Yapılan haksız alımlara karşı halk sessiz, STK'lar yetersiz, Yöneticiler ise duyarsız kaldı.

Biz Deva Partisi olarak, bugüne kadar yapılan tüm yanlışlara karşı durduk. Somut bir bilgi ve dayanağı olmayan hiçbir iddiayı gündemimize almadık. Yeterli bilgi ve kaynak olmadan kamuoyunu meşgul etmedik ve gereksiz siyasi polemikler içerisinde olmadık.

Hepimizin ortak paydası genelde ülkemiz, yerelde de şehrimiz olmalıdır. Bizim gayemiz, bu şehirde yaşayan herkesin eşit haklara sahip olduğunu, kimsenin kimseden üstünlüğünün olmadığını ve devlet kurumlarının milletine hizmet etmesi için var olduğunu hissettirmektir.

Bizim siyaset anlayışımızda; Hiçbir siyasetçi ve kamu yetkilisi, kendisinden olmayanların hakkını ve rızkını kendi yakın akrabalarına ve yandaşına veremeyecektir. Hiçbir siyasetçi ve kamu yetkilisi, devletin kurumlarını aile şirketi gibi kullanamaz.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_91138)
02 Nisan 2022 Cumartesi 09:38
Adam çıkmış torpilli alımlara karşı tepkisini koymuş, yorum yapanlarda neden tepki koymuşsun diye tepki vermiş. Yorumları yapan da işe alınanlardır muhakkak.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_91096)
31 Mart 2022 Perşembe 13:40
şu cümleleri kuracak dil bilgisine sahip olmadığını çok biliyorum:)) açıklamayı kim hazırladı sana başgan.
1 iddaa ettiğin kamu arazileri kimlere peşkeş çekilmişse açıklamak boynunun borcudur. milyonluk ihaleleler kime verilmişse el altından açıklamak boynunun borcudur
yoksa hergün oturup kalktığın akp li aktif siyasette yer alan arkadaşların olmasın. mukaıl bey:))
Misafir Kullanıcı (@Misafir_91095)
31 Mart 2022 Perşembe 13:32
mülakatın kaldırılacağı genel başkanınız tarafından dile getirilmesine rağmen siz mülakatsız sınavsız alım yapıldı diyosunuz.
lacivertin b... rengi bir parti olduğunuzun farkında olduğınuzu kendiniz daha iyi bilirsiniz. dürüstlük abidesi mikail bey yetki akp milletvekillerinde değilde sizde olsaydı bırakın sınavı mülakatı kamu kurumlarını kendi yeterliliği olmayan resmi olarak kapanması gereken sürücü kursunuz gibi yönetirdiniz.
çok dürüst iseniz ya sürücü kursunuzu kural ve kaidelere göre şekillendirir yada kendi sürücü kursunuzu miili eğitim müd lüğüne şikayet edersiniz.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_91073)
30 Mart 2022 Çarşamba 23:35
Canı istesin köydeki çobanda kadrolu olur yeterki istesin üniversiteli çobanda olur çanları istesin fizandan gelir yine kadro verirler.yetetki istesin kimsenin sesi bile çıkamıyor nasılsa çikaninda duyulmuyor nasılsa böyle devam ettikçe siz ne kadar kovalarsınız.Canlari istesin yeterki.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_91066)
30 Mart 2022 Çarşamba 19:32
Riyakarlık bu kadar mı insanın yüzüne yansır
Misafir Kullanıcı (@Misafir_91059)
30 Mart 2022 Çarşamba 17:18
Parti seni il başkanı olarak sectiginde sende ne buldu merak ediyorum. Klasik bir zıkte siyaseti
Misafir Kullanıcı (@Misafir_91043)
30 Mart 2022 Çarşamba 00:08
hak ve hukuk yoksa her türlü bu normaldir ALLAH inşallah bunların hesabını hayatta iken cezalarını verir
Misafir Kullanıcı (@Misafir_91041)
29 Mart 2022 Salı 22:45
Tespitleriniz çok doğru önceki dönemde kendi adamlarını altı herkes şimdikilerde kendi akrabalarını alıyor Yani değişen birşey olmayacak olan kime oluyor yada en çok gibi etkileniyor biliyormusunuz vekili olmayan kesimler kurumlara bakın genç ve solhan ve bakan beyin bölgesi gerisi yok sayılmış..! Önce bunların önüne geçin emin olun baş üstünde yer edersiniz biz derseniz ismler partiler önemli değil hak kul hakkı bunun bilincinde olun yeterki..!
Misafir Kullanıcı (@Misafir_91039)
29 Mart 2022 Salı 21:38
Doğru şimdi babacan gelecek artık torpil olmayacak demi Allah için peygamber hatırı için kovalar sen kendin söylüyorsun kendi söylediğine inanıyorsun sırf desinler bak takip ediyorlar kimse aynı tas aynı hamam ama bari doğru işler için onaylayın ama yok dert başka
Misafir Kullanıcı (@Misafir_91034)
29 Mart 2022 Salı 19:40
45 yasindaki Ablanda yerlestirilmis diyorlar nê dersin bu işe basgan
12.05.2024
17:39
Bingöl`de bir silahlı olay daha! 1 ölü, 2 ağır yaralı
Bingöl'de bir silahlı olay daha! 1 ölü, 2 ağır yaralı
Bingöl merkez Çapakçur Vadisi'nde iki akraba arasındaki arazi anlaşmazlığı nedeniyle yaşanan gerilimde ateş açan kişi, bir kişinin ölümüne, iki kişinin yaralanmasına sebep oldu. Polis, cinayet zanlısını yakalama çalışmalarını sürdürüyor.
12.05.2024
16:22
Bingöl`de yol levhasına çarpan araç hurdaya döndü! 1 ölü 3 yaralı
Bingöl'de yol levhasına çarpan araç hurdaya döndü! 1 ölü 3 yaralı
Bingöl'de kontrolden çıkan hafif ticari araç, yol levhasına çarptı. Kazada 1 kişi hayatını kaybederken 3 kişinin de ağır yaralandığı öğrenildi.
12.05.2024
16:21
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu: 3 gözaltı
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 3 gözaltı
Bingöl İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele ekiplerince gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda 3 kişi gözaltına alındı.
12.05.2024
16:20
Kaya`dan muhalefete eleştiri! `Daha ilkeli bir duruş olurdu!`
Kaya'dan muhalefete eleştiri! 'Daha ilkeli bir duruş olurdu!'
İl Genel Meclisi'nde yapılan meclis başkanlığı ve KÖYDES seçimlerine ilişkin muhalefeti eleştiren DEM Partili İl Genel Meclis Üyesi Aydın Kaya: 'Muhalefet partilerinin temsilcileri, AK Parti ile hareket etmeleri için gönderilmişse halk AK Parti'ye oy vermeliydi. Eğer muhalefet partilerine oy vermişlerse, muhalefet partileri kendi aralarında bir birliktelik sağlayamasa da her parti kendi adayını gösterip oylayabilirdi. Bu daha ilkeli bir duruş olmuş olurdu' dedi.
12.05.2024
16:19
Karaarslan:
Karaarslan: 'Depreme hazırlık kâğıt üzerinde kalmamalı'
Bingöl'ün deprem riskine dikkat çeken ve olası bir depreme karşı hazırlıklı olup deprem eğitimi, bilinçlendirme çalışmaları ve deprem yapı güvenliğinin acilen artırılması gerektiğini vurgulayan BİNDAG Başkanı Semiramis Karaarslan, 'Depreme hazırlık çalışmaları sadece bir güne sığdırılmadan, kâğıt üzerinde kalmaksızın yapılmalıdır' dedi.
11.05.2024
15:50
Bin Dekarlık alanda Yedisu horoz kuru fasulyesi ekilecek
Bin Dekarlık alanda Yedisu horoz kuru fasulyesi ekilecek
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürü Dr. Burhan Bahadır: 'Bu yıl çiftçilerimize yüzde 75'i hibeli 17 ton Yedisu Horoz Kuru Fasulyesi dağıttık. Pazar noktasında da gerekli desteği sunuyoruz. Verimli bir yıl olursa, çiftçimizin yüzü gülecek inşallah' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın