KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
30 Nisan 2024 Salı
°C

Ramazan'da yoksulun 'Umut'u oldular

Muhtaçlar ile zenginler arasında köprü vazifesi gören Bingöl Umut Kervanı Derneği, yardıma muhtaç insanlara kardeşlik elini uzatmaya devam ediyor. Ramazan ayında Bin 67 aileye 786 Bin 762 lira değerinde ayni ve nakdi yardımda bulunan dernek, ayrıca Filistin için 816 bin lira nakdi yardımda bulundu.

Ramazan`da yoksulun ‘Umut`u oldular
04 NİSAN 2024 PERŞEMBE 22:40
11
470
1
AA aa

Umut Kervanı Vakfı Üyesi Bingöl Umut Kervanı İnsani Yardım ve Eğitim Kültür Derneği (Bingöl Umut Kervanı Derneği), 2024 yılı mart ayına ait faaliyet raporunu da kamuoyuyla paylaştı.

Her geçen gün çalışma halkalarını genişleten Bingöl Umut Kervanı Derneği, mazlum ve muhtaçların adeta umudu haline gelerek; yardımlarla muhtaç, kimsesiz, fakir ve yetimlerin ihtiyaçlarını hafifletmenin gayreti içerisinde çalışmalarını yürütüyor. Muhtaçlar ile zenginler arasında köprü vazifesi üstlenen Bingöl Umut Kervanı Derneği, kentteki yardıma muhtaç insanlara kardeşlik elini uzatmaya devam ediyor.  ‘Ramazan Umut Olsun' sloganıyla çalışmalarını yürüten Bingöl Umut Kervanı, Ramazan ayında binlerce aileye gıda paketi dağıttı.

1 MİLYON 602 BİN 762 LİRA YARDIM YAPILDI

Yapılan çalışmalarla ilgili açıklama yapan Bingöl Umut Kervanı Derneği Başkanı Murat Yıldırım, “2024 yılı Mart ayında 28 aileye 37 bin 140 lira değerinde kırmızı et yardımı, 5 aileye 24 bin 500 lira değerinde ev eşyası yardımı, 926 aileye 563 bin 739 lira değerinde gıda yardımı, 17 aileye 50 bin 210 lira değerinde giyim yardımı, 1 aileye 4 bin 400 lira değerinde halı yardımı, 1 aileye bin 923 lira değerinde mutfak eşyası yardımı, 87 aileye 104 bin 850 lira nakit para yardımı ile toplamda bin 65 aileye 786 bin 762 lira tutarında ayni ve nakdi yardım yapılmıştır. Ayrıca Gazze'ye 816 bin lira para gönderilmiştir. Genel toplamda 1 milyon 602 bin 762 lira yurt içi ve yurt dışı yardım yapılmıştır” dedi.

RAMAZAN'IN BEREKETİ UMUTLARI YEŞERTTİ

Bingöl Umut Kervanı Derneği olarak Ramazan ayı hazırlıklarına günler öncesinden başladıklarını kaydeden Yıldırım, tespit edilen ihtiyaç sahiplerine erzak, nakit, giyim, ev eşyası, kırmızı et ve nakit olmak üzere çeşitli yardımlar yaptıklarını belirtti.

"YARDIMLAR RAMAZAN SONRASI DA DEVAM ETMELİ"

Çocukların Filistin konusunda çok daha duyarlı olduğunu vurgulayan Yıldırım, yardım kampanyasına minik yüreklerin de katkı sağladığını ifade ederek, “Bingöl halkı ve minik kardeşlerimiz ellerinden geldikçe yurtiçi ve yurt dışı bağışlarını yaptılar. Minik kardeşlerimiz de bu çağrıya duyarsız kalmayıp Gazze için biriktirmiş olduğu kumbaralarını ve gıdalarını alıp Bingöl Umut Kervanı Derneği'ne getirip bağışta bulundular. Allah bu minik yürekli kardeşlerimizin sayısını artırsın. Bizler de elimizden geldikçe en kısa sürede bu bağışlarını muhtaç olan ailelerimize verdik ve vermeye de devam ediyoruz. Cenab-ı Allah bu mübarek günlerde dualarımızı kabul buyursun. Özellikle Gazze'de, Arakan'da, Doğu Türkistan'da zulüm ve işkence altında olan kardeşlerimize hayırlı çıkış kapıları nasip eylesin.  Umut Kervanı olarak yardımlaşma adına hayırsever kardeşlerimize çağrımız, Ramazan ayından sonra da bağışlarını yapmaya devam etsinler. Unutmayalım ki Peygamberimiz Sallallahu Aleyhi ve Sellem bir hadisi şeriflerinde, ‘Yarım hurma dahi olsa kendinizi ateşten koruyunuz' diye buyurmaktadır” diye konuştu.

"ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR"

Bingöl merkez ve ilçelerde çalışma yürüttüklerini kaydeden Yıldırım, “Bildiğiniz üzere Bingöl Umut Kervanı Derneği olarak kurulduğumuz günden bugüne en aktif şekilde yetimlere ve muhtaçlara ulaşmaya çalıştık. Hayırseverlerin sadaka, infak, bağış ve zekatlarını yetim ve muhtaçlara ulaştırdık. Bingöl'de 15 mahallemizde tespit ettiğimiz yüzlerce ailemize gıda kolisi ulaştırdık. Bingöl Umut Kervanı Derneği ailesi olarak bizler elimizden geldikçe çalışmalarımıza hız vermekteyiz. Dernek olarak dört koldan çalışmalar yürütmekteyiz. Hayırseverler ile ihtiyaç sahibi ailelerimiz arasında köprü vazifesi görmeye devam ediyoruz. Bingöl merkez ve köyleri ile Genç, Solhan ve Karlıova İlçelerimizde çalışmalar yürüttük. Elimizdeki imkanlar ölçüsünde bir yandan ekonomik süreçten etkilenen vatandaşlarımıza, diğer yandan da ihtiyaç sahibi olanlara yardımcı olmaya gayret gösterdik. Bizler elimizden geldikçe bu kutlu yolda çalışmalarımıza devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

"YARDIMLARIMIZ SÜREKLİ OLSUN"

Yıl içerisinde 12 ay boyunca sürekli olarak tespit edilen mağdur ve ihtiyaç sahibi ailelere ulaşmaya çalıştıklarını belirten Yıldırım, şunları söyledi: “Malından mülkünden fakirlere ve yoksullara yardım etmek ihsandır. Bizler Bingöl Umut Kervanı Derneği çalışanları üyeleri ve gönüllü üyelerimiz ile teşriki mesai yaparak. Mübarek Ramazan ayında gelen yardımlar oranında ihtiyaç sahibi ailelere yardımları ulaştırdık. Bizler elimizden geldikçe hayırsever vatandaşlarımızın yardımları ile tespit ettiğimiz depremzede, fakir, mağdur, dul, yetim ve muhtaç ailelere ayni ve nakdi yardımlarda bulunduk. İnanıyoruz ki bu gemide kaptanıyla, tayfasıyla hepimiz bu gemiyi sağlıklı ve huzurlu olarak karaya oturtma çabasındayız. Bunun için sadece Ramazan ayında değil, üç aylarda değil, yılın oniki ayında Peygamber (SAV)'i bir ahlâk olan muhtaç insanlara yardım edinmeyi kendimize ve ailemize veren el olmayı her daim telkin etmeliyiz. Bu çalışmalarda emeği geçen herkesten Allah razı olsun.” 

BİZE ULAŞIN

Yıldırım, son olarak kendilerine ulaşmak isteyen hayırseverler için iletişim bilgilerini şu şekilde paylaştı: “İrtibat Telefon: 0545 221 87 48 / 0426 214 69 70 Yeşilyurt Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi İş gören Otomotiv Apt. B/Blok No:22/14 BİNGÖL”

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_108971)
05 Nisan 2024 Cuma 14:27
Zekât zorunlu olduğu için veriliyor. Murat bey zekât verenler için neden hayırsever diyor ki. Bir zorunluluk yokken verenler hayırseverdir.
30.04.2024
18:05
Kredi kartlarında büyük değişiklik! TCMB`nin yol haritası belli oldu
Kredi kartlarında büyük değişiklik! TCMB'nin yol haritası belli oldu
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), enflasyonu düşürmek ve parasal sıkılaşma sürecini daha sağlıklı şekilde yürütmek için kartlı işlemlere dair kısıtlama adımları atmaya hazırlanıyor.
30.04.2024
16:44
Bingöl`de kamu çalışanları dikkat! Mesai saatleri değişti!
Bingöl'de kamu çalışanları dikkat! Mesai saatleri değişti!
Bingöl'de kamu kurum ve kuruluşlarının mesai saatlerinde 6 Mayıs Pazartesi gününden itibaren değişikliğe gidilecek. Uygulama, 16 Eylül'e kadar geçerli olacak.
30.04.2024
15:39
Balık ölümleri iddiası fos çıktı! Tarım Müdürlüğü açıkladı!
Balık ölümleri iddiası fos çıktı! Tarım Müdürlüğü açıkladı!
Bingöl'de SÜTAŞ arıtma tesisinden çıkan atık su nedeniyle balıkların telef olduğu yönünde sosyal medyada dolaşıma sokulan paylaşımlar üzerine ilgili birimler inceleme yaptı. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü; 'İhbarda bulunan vatandaşın da hazır bulunduğu alanda ekiplerimiz tarafından yapılan denetimde herhangi bir balık ölümüne rastlanmadığı tutanak ile kayıt altına alınmış, söz konusu firmanın arıtma çıkışından numune alınarak analiz yapılmış ve parametrelerin yasal sınırların içerisinde olduğu tespit edilmiştir' açıklamasında bulundu.
30.04.2024
14:38
Tavuk etine ihracat sınırlaması
Tavuk etine ihracat sınırlaması
Ticaret Bakanlığı, bütün ve parça dahil olmak üzere, tavuk eti ihracatının 1 Mayıs 2024 tarihinden 31 Aralık 2024 tarihine kadar, aylık bazda azami 10 bin ton, toplamda ise bu yıl sonuna kadar 80 bin ton olacak şekilde sınırlandırılmasına karar verdi.
30.04.2024
14:19
Bingöl`de kene vakası! 1 kişi hayatını kaybetti
Bingöl'de kene vakası! 1 kişi hayatını kaybetti
Bingöl'ün Yedisu ilçesinde kene ısırmasından dolayı 1 kişi hayatını kaybetti.
30.04.2024
14:18
Bingöl`de uyuşturucu sevkiyatına jandarma engeli! 2 gözaltı
Bingöl'de uyuşturucu sevkiyatına jandarma engeli! 2 gözaltı
Bingöl'de İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince, araç içerisinde gizlenmiş bir şekilde 5 kilo kubar esrar ele geçirildi. Operasyonda 2 kişi gözaltına alındı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın