KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
17 Mayıs 2024 Cuma
°C

Balık ölümleri iddiası fos çıktı! Tarım Müdürlüğü açıkladı!

Bingöl'de SÜTAŞ arıtma tesisinden çıkan atık su nedeniyle balıkların telef olduğu yönünde sosyal medyada dolaşıma sokulan paylaşımlar üzerine ilgili birimler inceleme yaptı. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü; 'İhbarda bulunan vatandaşın da hazır bulunduğu alanda ekiplerimiz tarafından yapılan denetimde herhangi bir balık ölümüne rastlanmadığı tutanak ile kayıt altına alınmış, söz konusu firmanın arıtma çıkışından numune alınarak analiz yapılmış ve parametrelerin yasal sınırların içerisinde olduğu tespit edilmiştir' açıklamasında bulundu.

Balık ölümleri iddiası fos çıktı! Tarım Müdürlüğü açıkladı!
30 NİSAN 2024 SALI 15:39
18
1033
8
AA aa

28 Nisan 2024 tarihinde bazı sosyal medya hesaplarında yayınlanan görüntülerde SÜTAŞ Bingöl Entegre Tesisi arıtmasından çıkan atık sular nedeniyle bölgedeki göletlerde balık ölümleri yaşandığı belirtilmişti.

Konuya ilişkin detaylı bir açıklama yayınlayan Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, paylaşımlarda sarf edilen iddiaların gerçek dışı olduğunu bildirdi.

NUMUNE ANALİZLERİ TEMİZ ÇIKTI

Paylaşımların yapıldığı gün Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü ekiplerince ihbarda bulunan vatandaş ile birlikte balık ölümlerinin yaşandığı iddia edilen bölgeye gidilmiş ve yerinde tespit yapıldığı bilgisine yer verilen açıklamada, şunlar kaydedildi;

“İhbarda bulunan vatandaşın da hazır bulunduğu alanda ekiplerimiz tarafından yapılan denetimde herhangi bir balık ölümüne rastlanmadığı tutanak ile kayıt altına alınarak alanda çekilen fotoğraflar da tutanağa eklenmiştir.  Tarım ve Orman Bakanlığının Nitrat Direktifi doğrultusunda 2008 yılından beri İlimizde her ay rutin olarak Merkez ve İlçelerdeki 24 ayrı su kaynağından su kirliliğinin kontrolü amacıyla numune alınarak pH, Oksijen, sıcaklık, nitrat ve fosfor parametreleri yönünden analiz yapılmaktadır. 29.04.2024 tarihinde İl Müdürlüğümüz Tarımsal Altyapı ve Arazi Değerlendirme Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından balık ölümlerinin meydana geldiği iddia edilen su alanından ve söz konusu firmanın arıtma çıkışından numune alınarak analiz yapılmış ve parametrelerin yasal sınırların içerisinde olduğu tespit edilmiştir.”

“YAVRU ATMA VAKASI TESPİT EDİLMEMİŞTİR”

Yine bazı sosyal medya hesaplarında hayvanların dereden su içmesinin ardından yavru attıklarına dair iddialar paylaşılmıştır. Ancak bugüne kadar söz konusu köylerden herhangi bir hastalık bildirimi yapılmamıştır. Bununla birlikte İl Müdürlüğümüz Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şubesinde görevli Veteriner Sağlık Personelleri tarafından her yıl hayvancılık işletmeleri en az 4 kez ziyaret edilerek aşılama, küpeleme, sağlık taraması ve diğer veteriner sağlık hizmetlerinin yürütülmesiyle ilgili işlemler gerçekleştirilmektedir. Yapılan bu ziyaretlerde de adı geçen köylerde herhangi bir yavru atma vakası tespit edilmemiştir.

BAYRAM ÇAYINDAN DA NUMUNE ALINDI

Ayrıca Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından yerinde denetimler gerçekleştirilerek adı geçen firmaya ait Atıksu Arıtma Tesisinin Bayram Çayına dökülen alt ve üst noktalarından su numuneleri alınmış, alınan numuneler Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yetkilendirilen Diyarbakır Çevre Analiz Laboratuvarına gönderilmiştir. Analiz sonucuna göre ilgili kurum tarafından gerekli iş ve işlemler gerçekleştirilecektir.

İl Müdürlüğümüz tarafından bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Bakanlığımızın Nitrat Direktifi doğrultusunda su kaynaklarını tarımsal faaliyetlerden kaynaklanan kirliliğe karşı korumak, olası kirliliğe karşı gerekli tedbirleri almak ve alınan tedbirlerin etkilerini belirlemek amacıyla izleme ve kontrol faaliyetlerine devam edilecektir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_109321)
01 Mayıs 2024 Çarşamba 21:10
Torpil'in olduğu yerde Adalet olmaz hele Tahlil yapılan şirket Zengin ise onların hiç kusuru bulunmaz.. Su kirliliği ve balık ölümleri tahlili yapanları ne kadar ilgilendirdiği çıkarttıkları sonuçtan belli.. devletimiz raporu hazırlayanları soruşturmalı
Misafir Kullanıcı (@Misafir_109311)
01 Mayıs 2024 Çarşamba 01:45
Parası,,arkası ve dayısı olan her zaman haklıdır!?
Misafir Kullanıcı (@Misafir_109310)
01 Mayıs 2024 Çarşamba 01:00
Bağdat ordaysa arşın burada...Samimi olan gider, Sütaş duvarı dibinden giden asfalt yoldan arabasıyla penceresi açık, geçer Bakalım kokudan burnunu tutmadan, arabasının penceresini kapatmadan gidebilir mi?
Misafir Kullanıcı (@Misafir_109302)
01 Mayıs 2024 Çarşamba 00:17
Kim inanır hain kurdun masalına! (veya) Kediyi ne şekilde havaya atarsan at dört ayak üstüne düşer! (veya) Canım vermek istemeyince ipe un da sererim!
Misafir Kullanıcı (@Misafir_109298)
30 Nisan 2024 Salı 22:25
Numunesi temiz çıktı diye rapor düzenleyen ve tahlili yapanın o balıklar gibi o suda yüzmesini dileğiyle
Misafir Kullanıcı (@Misafir_109295)
30 Nisan 2024 Salı 17:30
Mazrafaki üstü çamlık ve çevresinde onlarca kulübe ve işgal bulunmakta, yol kenarı meşeler kesilip tarla ekilmekte. Neden buna kimse ses çıkarmıyor.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_109294)
30 Nisan 2024 Salı 16:47
Adalet bıle güçlüden yanadır kım ne dıye bılırki sütaş şa
Misafir Kullanıcı (@Misafir_109290)
30 Nisan 2024 Salı 16:01
Tahliller insallah hakkıyla yapılmıştır
17.05.2024
16:57
Bingöl`de TYP Kapsamında işçi alınacak
Bingöl'de TYP Kapsamında işçi alınacak
Alınacak işçilerin İl Özel İdaresi bünyesinde köylerdeki çöplerin toplanması işinde çalıştırılacağı bilgisine yer verilen açıklamada, başvuruların 20-24 Mayıs 2024 tarihleri arasında yapılacağı kaydedildi.
17.05.2024
14:09
Bingöl`de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de kursa giden öğrencilerin hazırladığı el emeği göz nuru ürünler sergilendi.
17.05.2024
13:51
Bingöl`de
Bingöl'de 'Kenger Sakızı Yapımı' kayıt altına alınacak
Bingöl'de şu ana kadar 6 adet kültürel mirasın kayıt altına alınmasını sağlayan Somut Olmayan Kültürel Mirasın Korunması İl Tespit Kurulu, 'kenger sakızı yapımı'nın da kayıt altına alınması için Kültür ve Turizm Bakanlığı'na başvuruda bulunacak.
17.05.2024
11:40
Türk Eğitim-Sen, beklenti mektubunu vekillere gönderdi
Türk Eğitim-Sen, beklenti mektubunu vekillere gönderdi
Türk Eğitim-Sen Bingöl Şubesi, önümüzdeki hafta TBMM'de görüşülmeye başlanacak olan 'Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda dikkate alınması gereken hususlar ve eğitim camiasının beklentilerini içeren mektubu AK Parti Bingöl Milletvekillerine gönderdi.
17.05.2024
10:24
Bingöl`de gösteri ve yürüyüşler 4 gün yasaklandı
Bingöl'de gösteri ve yürüyüşler 4 gün yasaklandı
Bingöl Valiliği, gösteri, yürüyüş, basın açıklaması gibi etkinliklerin 4 gün süreyle yasaklandığını açıkladı.
17.05.2024
09:59
Kamuda tasarruf tedbirleri Resmî Gazete`de
Kamuda tasarruf tedbirleri Resmî Gazete'de
Kamuda tasarruf tedbirleriyle ilgili Cumhurbaşkanlığı genelgesi Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. İşte tüm detaylarıyla tasarruf tedbirleri ve kamudaki kemer sıkma politikaları…
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın