KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
04 Mayıs 2024 Cumartesi
°C

Sendikadan 'Yemekler düzenlensin' talebi!

Sağlık Çalışanları Sendikası Bingöl İl Başkanlığı; 'İşimizi sevdiğimizi ve hastalarımıza hizmet etmekten gurur duyduğumuzu açıkça belirtmek istiyoruz. Ancak artık maruz kaldığımız bu kötü muameleye tahammülümüz kalmadı. Madem ki uyulması gereken bir teknik şartname var yemeklerin buna uygun olarak çıkarılmasını talep ediyoruz.'

Sendikadan
09 MART 2023 PERŞEMBE 17:53
2
1786
9
AA aa

Sağlık Çalışanları Sendikası Bingöl İl Başkanlığı, hem devlet hem de doğum hastanesi önünde yemeklerle ilgili gelen şikayetler üzerine bir basın açıklaması düzenledi.

Sağlık Çalışanları Sendikası Bingöl İl Başkanı Oğuzhan Kara ile Sağlık Çalışanları Sendikası Doğu Anadolu Bölge Koordinatörü Murat Alkan'ın ortak düzenledikleri basın açıklamasında, talepler sıralandı.

Yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Bingöl Devlet Hastanesi ve Bingöl Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi personellerimizin yemekhanede verilen yemekler hakkındaki yoğun şikayeti üzerine bu açıklamayı yapmak elzem olmuştur. Aşağıda belirteceğimiz şikayetler ve talepler gerek biz Sağlık çalışanları sendikası yöneticileri olarak gerekse personellerimiz tarafından defalarca sözel ve yazılı olarak yetkili birimlere aktarılmış olup olumlu herhangi bir geri dönüş alınamamıştır.

24 saat boyunca emek ve hizmet veren personellerimizin şikayet ve taleplerini sıralamak istiyorum.

1. Tam zamanlı olarak hizmet verdiğimiz hastanemizde doymuyor ve kötü yemek, yemek zorunda bırakılıyor olduğumuzu,

2. Yediğimiz yemeklerin miktar olarak az, besin niteliği ve çeşitliliği açısından yeterli olmadığı,

3. Aylık olarak çıkan yemek listesindeki yemek ile o gün verilen yemeğin birbiriyle uyuşmadığı,

4. Yetkili firmanın teknik şartnamede belirtilen maddelere uygun olmayan şekilde şakşuka, karnabahar gibi birçok mezeyi önümüze ana yemek olarak koyuyor olması

Durumlarına karşılık;

1. İçerisinde etli ana yemeğinde bulunduğu en az dört çeşit doyurucu yemek yiyip sofradan doyarak kalmak istiyoruz.

2. Yemekler arasındaki uyumun ve besin dengesinin sağlık hizmeti gibi önemli ve dikkat gerektiren bir kuruma uygun hale getirilmesini istiyoruz.

3. Günübirlik bir defalığa mahsus çözümler değil süreklilik gösteren çözümler istiyoruz.

İşimizi sevdiğimizi ve hastalarımıza hizmet etmekten gurur duyduğumuzu açıkça belirtmek istiyoruz.  Ancak artık maruz kaldığımız bu kötü muameleye tahammülümüz kalmadı.

Madem ki uyulması gereken bir teknik şartname var yemeklerin buna uygun olarak çıkarılmasını talep ediyoruz. Bu protesto ile amacımıza dikkat çekebileceğimizi ve olumlu bir değişim başlatabileceğimizi umuyoruz.  Hastane yönetimini endişelerimizi gidermeye ve çalışma koşullarımızı iyileştirmek için harekete geçmeye davet ediyoruz.” 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_99102)
10 Mart 2023 Cuma 14:58
yav millet yemek bulamıyor bu açlar yemek derdinde
Misafir Kullanıcı (@Misafir_99099)
10 Mart 2023 Cuma 14:13
torpıl ile verılen ıhaleler ancak bu kadar olur hak yok adalet yok ne beklıyorsunuz
Misafir Kullanıcı (@Misafir_99096)
10 Mart 2023 Cuma 11:10
99083 yorumu yazan y..... sendikan senin özlük işlerini düzeltti mi sen yemekten bahsediyorsun. Yemeklerinize florür mü katıyorlar. Seni çok geride görüyorum.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_99094)
10 Mart 2023 Cuma 10:56
Yemek firma sahibi ticaret sanayi odası başkanı kadir çintay önce bu yemekleri ona yedirin ondan sonra ortakları bingöl de bilinen siyasi ortağına.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_99093)
10 Mart 2023 Cuma 08:49
yemek ihalesi firma sahibi kim acaba 2aydır ihale olmuş el altından eski firma 50 tl yemek veriyor bu işe kim ortak acaba...yöneticiler
Misafir Kullanıcı (@Misafir_99090)
10 Mart 2023 Cuma 00:35
Üniversite daha beter, ne yazık K rektör den dolayı kimse sesini çıkaramıyor. Şartnameye uygun çıkmıyor malesef, galiba aynı şirket kadir çintayın şirketi. İnsan biraz Allah tan korkar. Bu arkadaşları tebrik etmek gerekir, yazıklar olsun buna göz yuman amirlere
Misafir Kullanıcı (@Misafir_99089)
09 Mart 2023 Perşembe 23:48
İl sağlık müdürlüğünde çalışıyorum burada da aynı problemler var. Yemek çeşidi ve kalitesi düşük kırmızı et yok denecek kadar az yemekler diyetisyen tarafından denetlenmiyor, diğer illerin sağlık müdürlüklerinde dört çeşit yemek çıkarken burda üç çeşit ve her hafta aynı yemekler çıkıyor!! Derdimizi anlatacak bir mekanizma yok ne sendika ne yönetim ilgilenmiyor kaderimize terk edilmiş vaziyetteyiz!
Misafir Kullanıcı (@Misafir_99083)
09 Mart 2023 Perşembe 20:24
Burda yorum yapan bir ...... var Millî eğitim de yemek olayı var bizim niye haberimiz yok
Misafir Kullanıcı (@Misafir_99080)
09 Mart 2023 Perşembe 18:54
Gerçekten bu milli eğitim ve sağlık kurumu rezillikte başı çekiyorlar. Karınları tok mesai olayı zaten Allah a emanet. Birde yemekleri beğenmiyorlar. Siz önce mesainizin hakkını verin. Derler hayvan açken insan tokken kudurur.
04.05.2024
14:17
'Bingöl ovası acilen kurtarılmalıdır'
Bingöl'ün birçok konudaki sorun ve çözüm bekleyen problemlerini gündeme getirmesiyle tanınan eğitimci Doğan Karasu, Bingöl Ovası'nın son durumunu paylaştı ve hem siyasilere hem de bürokrasiye 'Bingöl Ovasının acilen kurtarılması gerekiyor' çağrısında bulundu.
04.05.2024
14:16
'İslam Dünyası İmtihanı Maalesef Kaybetti'
Bingöl Üniversitesi tarafından düzenlenen panelde konuşan Prof. Dr. Mustafa Karataş, 'Gazze imtihan olmuyor. İslam dünyası imtihan oluyor. İslam dünyası imtihanı maalesef kaybetti. Özellikle devletler, hükümetler bu imtihanı kaybetti' dedi.
04.05.2024
14:15
'Böyle devam ettiğimiz sürece biz her gün ölmeye mahkûmuz'
Bingöl Üniversitesi'nce düzenlenen 'Tarihe Yolculuk' panelinde konuşan Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma; 'Nüfusunun üçte birinin Müslüman olduğu dünyada her gün Müslümanlar ölüyor! Bugün bu hale gelmemizin sebebi okumuyoruz, araştırmıyoruz, arşivleri incelemiyoruz. Böyle devam ettiğimiz sürece biz her gün ölmeye mahkûmuz. Biz tarihi doğru okumazsak, tarihi iyi öğrenmezsek bunlara yaşamaya mahkûm kalacağız.'
04.05.2024
14:13
Vali Usta:
Vali Usta: 'Huzura bozanlara göz açtırmayacağız'
2024 Mart-Nisan dönemi asayiş raporunu açıklayan ve işlenen suçlar ile uygulanan yaptırımların detaylarını aktaran Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta; 'Bingöl'ümüz, asayiş bakımından ülkemizin en güvenli şehirleri arasında yer almaktadır. Bu, siz değerli hemşehrilerimizin bizlere verdiği destek ve güvenlerinin sonucudur. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ilimiz genelinde alacağımız tedbirlerle suç işleyenlere, halkımızın huzurunu ve sükûnunu bozanlara göz açtırmayacağız inşallah' dedi.
04.05.2024
14:11
Bingöl`ün `Kayıp şehir` Pargasur şelalesi
Bingöl'ün 'Kayıp şehir' Pargasur şelalesi
Bingöl'ün Yayladere ilçesindeki tarihi kalıntı ve mağaralar ile 'kayıp şehir' olarak adlandırılan Pargasur şelalesi dron ile görüntülendi.
03.05.2024
18:21
Yangınları önlemek için ormandaki çöpler toplandı
Yangınları önlemek için ormandaki çöpler toplandı
Tarım ve Orman Bakanlığı'nca orman yangınlarının önlenmesi amacıyla başlatılan 'Orman Benim' kampanyası çerçevesinde Bingöl'de öğrencilerin de katılımıyla ormanlık alandaki çöpler toplandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın