KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
27 Nisan 2024 Cumartesi
°C

Yener'den Asutay'a sert yanıt!

Yener: Devletin ne olduğunu bize öğretmeye kalkmasınlar. Sosyal medya üzerinden hiç kimseye hakaret etmişliğimiz yok. Verdiğimiz mücadeleden nemalanmadık! 2004'te çatışmada yaralandım. Ama yediğim kurşunla memleketi terbiye etmeye kalkmadım.

Yener`den Asutay`a sert yanıt!
23 OCAK 2018 SALI 20:43
8
6047
13
AA aa

15 Temmuz Gazileri tarafından hakkında Genç İlçe Cumhuriyet Savcılığı'na yapılan suç duyurusu ve akabinde 15 Temmuz Gazisi Onur Asutay tarafından basına verilen beyanatlarla ilgili Savcılığa şikâyette bulunan ve açıklama yapan Vatansever Güvenlik Korucuları Derneği Başkanı Ali Haydar Yener, hakkında sarf edilen sözlerin iftira olduğunu vurguladı.

Sosyal medya üzerinden hiçbir şekilde şehit yakınları, gaziler ve devlet aleyhine paylaşımda bulunmadığını, sadece tüm gazilerin aynı haklardan yararlanması yönünde bir görüşünün bulunduğunu kaydeden Yener, paylaşımlarının çarpıtılarak farklı amaçlar üzerinden savcılığa intikal ettirildiğini söyledi.

Hakkında bir iftira kampanyası yürütüldüğünü ve bu suç duyurusunun da bunun bir parçası olduğunu dile getiren Yener; “Şehit yakınlarımıza ve gazilerimize saygımız sonsuzdur. Onlara sahip çıkılması, onure edilmesi bizleri mutlu ediyor. Ama burada görüyoruz ki, gazilik unvanının ağırlığı korunamamış, toplumun bu makama bakışına gölge düşürülmüştür.”

“En kolay suçlama yolu Fetöcü ilan etmek

Suç duyurusunun ardından açıklama yaparak hakkında sarf edilen “FETÖ/PYD üyesi olduğuna inandığımız Ali Haydar Yener…..” ibaresinin aleni bir iftira ve karalama kampanyası olduğunu vurgulayan Yener: “Bugüne kadar vatan için çarpışmış, her türlü zorluğu ve sıkıntıyı yaşamış biri olarak bugün, ahlaki sınırları zorlayan biri tarafından ne acıdır ki, FETÖCÜ ilan edilmeye çalışılıyorum. Devletimiz büyüktür. Araştırsınlar. Benim de bu iftirayı atan şahsın da ailesini, hatta sülalesini araştırsınlar. Çok şükür ailemizde Fetöcü yoktur. Yıllardır vatanın birliği için mücadele etmiş bir aileye bu iftirayı atmak kimsenin haddi değildir, olamaz da! Bu iftira imasının hangi amaçla ifade edildiği yönünde de bazı kanaatlerimiz vardır. Kimler tarafından bunun öne sürülerek şahsımın yıpratılmak istendiğini de biliyorum. Bu toplum bizi de biliyor, bu iftirayı dillendirenleri de!”

“Bazıları gibi mücadelemizden nemalanmadık!”

Sosyal medya üzerinden 15 Temmuz Gazilerine ve Devlete hakaret ettiği yönünde sarf edilen beyanların gerçek dışı olduğunu vurgulayan Yener: “Devletin ne olduğunu bize öğretmeye kalkmasınlar. Sosyal medya üzerinden hiç kimseye hakaret etmişliğimiz yok. Bazı uygulamalara dair inceden bir sitemimiz olmuştur. Bu memlekette vatan için bayrak için gazi olmuş onlarca kardeşimiz var! Bugüne kadar hangisinin sesini duydunuz? Şehitlerimizin ailelerine, gazilerimize sahip çıkılması ve desteklenmesi için 11 yıldır sivil toplum örgütü olarak mücadele veren biri nasıl oluyor da gazilere ve devlete hakaret edebiliyor? Böyle gerçek dışı bir beyanla hakkımda karalama kampanyası başlatan, yürütmekte olduğumuz çalışmaları sekteye uğratmaya çalışanları Allah'a havale ediyor, takdiri kamuoyuna bırakıyorum. Bize ima yoluyla dahi olsa iftira atanlar bilsin ki, biz, verdiğimiz mücadeleden nemalanmadık, bunu bir fırsat olarak değerlendirmeye çalışmadık. Devlet büyüklerine ahkam kesmedik! Devlet kapısını aşındırarak, kazanılmış hakları farklı amaçlar için değerlendirme yoluna başvurmadık. Biz, sadece tüm gazilerimizin eşit haklardan yararlanmasını istiyoruz. Tüm şehit yakınlarına yardımcı olunmasını istiyoruz. Bizim farklı bir amaç ve gayemiz yok. Ama birilerinin yürütmekte olduğumuz sivil toplum örgütü çalışmalarına yönelik farklı amaçları olduğu kanaatimiz güçlüdür. Toplum her şeyi gayet iyi görüyor”

“Yediğimiz kurşunla memleketi terbiye etmeye kalkmadık!”

Güvenlik görevlisi olarak çalıştığını ve yıllardır sürdürdüğü mücadeleyi gönüllü olarak yapmaya hazır olduğunun da altını çizen Yener: “Bugüne kadar bir beklentim olmadı. Şehit yakınlarımız ve gazilerimiz için, korucu kardeşlerimiz için mücadele ettim. Etmeye de devam edeceğim. Ben, ihtiyaç duyulması halinde mevcut işimi bırakıp cephede çarpışmaya hazırım. Bana iftira atanlar da bunu yapabilecek mi? 2004'te çatışmada yaralandım. Ama yediğim kurşunla memleketi terbiye etmeye kalkmadım. Bu şehirde vatan için gazi olmuş onca insan arasından sadece birilerinin bu kadar kamuoyu gündemini meşgul etmesini de tebessümle karşılıyorum. Bilinmesini de isterim ki, bir kişi yüzünden gazilerimize saygımızda bir değişim olmaz, yine onlar başımızın tacıdır. Kamuoyuna saygıyla sunuyorum”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_23920)
13 Mart 2018 Salı 03:26
Bir konu hakkında yorum yapmak ADAM işidir. Din düşmanı vatan haini olarak bilinen Adnan Oktar'ın (kediciklerin) programına katılıp teselli arayan dernek başkanı olamadığı için sürekli canlı yayın yapıp yazılar yazan Yener bu tür söylemleri yaparak kendini düşürür .Sn Asutay 15 Temmuz gecesi Genel Kurmay Başkanlığı önünde sağ bacağından vurulmuş bacağından çıkan kurşun Emniyet tarafından balistiğe gönderilmiş Cumhurbaşkanlığınca Onur Nişanı takdim edilerek 15 Temmu Gazisi olmuştur dikkat çekmek için iftira atan Yener olmuştur dediğim gibi konuşmak Adam işidir ama DOĞRU konuşmak saygılarımla
Misafir Kullanıcı (@Misafir_22165)
24 Ocak 2018 Çarşamba 17:17
Tamam valla kim kimden kıcık aldı ise o fetocudur.
Ama ali Haydar bey haklı şeyle söylüyor. Bingöl de gazi sadece onur değildir.
Onur o gaziliği alıp kimseye dayatmasın.
O gece dışarı çıkan herkes şehit ve gazidir.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_22153)
24 Ocak 2018 Çarşamba 15:45
Bu adamı da sevmem diğerini de ama adam bazı şeylerde haklı...
Misafir Kullanıcı (@Misafir_22150)
24 Ocak 2018 Çarşamba 13:41
Arkadaşıma katılıyorum sayın yener üzme kendini ,
Misafir Kullanıcı (@Misafir_22170)
24 Ocak 2018 Çarşamba 18:16
@Misafir Kullanıcı Yener Bey üzme kendini.Kimki bu Onur Asutay, Allah biliyor siz Yıllarca kelle koltukta Bölücülerle savaşıyorsunuz,Uğraşmaya değmez.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_22148)
24 Ocak 2018 Çarşamba 13:26
Biz sayin yeneride asiyayida taniriz yillarca ulkuculuguyle bilinen sayin yener e dil uzatmak senin haddine degil. asutay duygu somurusu yapma yeter artik sende o cesaret yok ... yada yanlislikla ordan gecerken mermi degmisdir sayin yener teskilatimizin adamidir iyi bir dava arkadasimizdir ulkucudur asuttay sen fetocu olmiyasin size karsi kim olursa hemen fotocu ben bu fetonun.
.........
Misafir Kullanıcı (@Misafir_22142)
24 Ocak 2018 Çarşamba 11:58
Onur asutay şerefli bir gazimizdir. 15 temmuz gecesi direnen bir çok gazimiz şehidimiz vatandaşımız gibi o da direnerek bu cennet vatanı fetöcü hainlerden kurtarmıştır.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_22138)
24 Ocak 2018 Çarşamba 11:15
Sen kendini üzme yorma sn yener.herkes kimin ne olduğunu biliyor.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_22134)
24 Ocak 2018 Çarşamba 10:29
Bence de araştırılması gerekiyor nasıl yaralandığı. Kurşun neresine isabet etmiş ? bu kurşun hangi silahtan çıkmış ? ve vurulma mesafesi nedir ? Gerçekten gazi ise bunu reklam amaçlı kullanması hiç doğru bir tavır değil. Bu memlekette bir sürü gazi var hangisi bunun kadar reklam derdinde ayrıca bu şahıs ne iş yapıyor ALLAH ını seven biri bizi aydınlatsın.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_22133)
24 Ocak 2018 Çarşamba 10:19
Kendine sıkmıştır. Şuanda iyi nemalanıyor.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_22128)
24 Ocak 2018 Çarşamba 01:43
Bu asıtayın nasıl yaralandığının iyice bi araştırılmasını isterim
26.04.2024
13:17
Bingöl`de trafik nerelerde tıkanıyor? Tek tek paylaştılar
Bingöl'de trafik nerelerde tıkanıyor? Tek tek paylaştılar
Trafik konusunda büyük bir sorun yaşanan Bingöl merkezde çözümsüzlüğe tepki gösteren Bingöl Online okurları, tek tek adres gösterdi ve hem Emniyeti hem de Belediyeyi harekete geçmeye davet etti. Sürücülerin duyarsızlığından da yakınan okurlar, yapılacaklar noktasında da görüş belirttiler. İşte trafiği kilitleyen o noktalar ve çözüm önerileri…
26.04.2024
13:06
Bingöl`de uzmanından kene uyarısı! Aman dikkat!
Bingöl'de uzmanından kene uyarısı! Aman dikkat!
Hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) vakalarına karşı vatandaşları uyaran Halk Sağlığı Uzmanı Doktor Nilay İçkilli, bahçe veya piknik alanlarına gidildikten sonra vücudun kontrol edilmesi gerektiğini belirtti. İçkilli, 'Kulak arkası, koltuk altı, diz arkası, kasık bölgelerinde kene gizlenebildiği için bu yerlere tekrar tekrar önemle bakılması gereklidir' dedi.
26.04.2024
11:31
36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilecek
36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilecek
Yıl sonuna kadar 36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilmesi hakkında karar Resmî Gazete'de yayımlandı.
26.04.2024
11:24
Kamuda araç tasfiyesi başlıyor...
Kamuda araç tasfiyesi başlıyor...
Kamuda uygulanacak tasarruf tedbirlerine önce makam araçlarından başlanıyor. İlk etapta 500 araç satışa çıkarılırken ikinci aşamada ise bin taşıtlık bir tasfiye listesi hazırlandı. Üst düzey bürokraside, bazı pozisyonlardaki makam aracı uygulamasına son verilecek. Personel servis araçları da iptal edilecek.
26.04.2024
11:04
Bingöl Emniyeti silahlı olaylarla ilgili son durumu paylaştı
Bingöl Emniyeti silahlı olaylarla ilgili son durumu paylaştı
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü, asayiş şube ekiplerinin nisan ayı içerisinde yaptığı faaliyetlerini açıkladı. Son dönemlerde meydana gelen silahlı saldırılarla ilgili ilgilerin de yer aldığı açıklamada kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahsın tutuklandığı belirtildi.
25.04.2024
18:05
Bingöl İhh`dan Gazze`ye İnsani Yardım
Bingöl İhh'dan Gazze'ye İnsani Yardım
Gazze'ye yönelik insani yardımlarını sürdüren Bingöl İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (Bingöl İHH), işgalci İsrail'in saldırısı altındaki şehre 75 ton Un yüklü 3 TIR'lık yardım gönderdi. 1 Tır'da dayanıklı ekmek gönderen yardım derneği, 10 milyon TL de nakdi yardımda bulundu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın