KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
26 Nisan 2024 Cuma
°C

Yüzenada Fest için geri sayım başladı

Bir birinden ünlü sanatçıların sahne alacağı üç günlük festival, 2-3-4 Ağustos 2019 tarihlerinde Bingöl Yüzenada'da gerçekleştirilecek. Bilet satışları başlayan festivalin ulusal basında da geniş yer bulması sağlanarak Yüzenada'nın turizmde önemli bir ivme yakalaması amaçlanıyor.

Yüzenada Fest için geri sayım başladı
12 HAZİRAN 2019 ÇARŞAMBA 19:21
21
9082
10
AA aa

Sosyal aktivitelerin yetersizliğinden yakınılan ancak son dönemlerde artan organizasyonlara gösterilen yoğun ilgiyle gündeme gelen Bingöl, yaz döneminde geniş çaplı bir organizasyona hazırlanıyor.

‘Yüzenada Fest' adıyla 2-3-4 Ağustos 2019 tarihlerinde Bingöl-Muş karayolu üzerindeki doğa harikası Yüzenada'da gerçekleştirilecek festival için hazırlıklarını tamamlayan tertip komitesi, bilet satışlarının da başladığını duyurdu.

BİLET SATIŞLARI BAŞLADI

BiletX üzerinden satışa sunulan biletlerin günübirlik 60 TL, Kombine Konser biletlerinin 100 TL, Komibine Kamp Biletlerin ise 140 TL'den satışa sunulduğunu belirten tertip komitesi; “Sadece günübirlik katılım gösterenler 60 TL'lik bilet alabilirler. Üç gün boyunca sadece gün içerisindeki etkinliklere katılmak ve konserleri izlemek için de 100 TL'lik bilet alınması gerekiyor. Üç gün süresince tüm etkinliklere katılımın yanı sıra akşamki kamp alanından istifade etmek isteyenler ise 140 TL'lik bilet alacaklar. Kamp alanında konaklamak isteyen katılımcılar çadır ve benzeri ihtiyaçları kendileri temin edecektir.”

ŞEHRİN DOKUSUNA UYGUN BİR TANITIM OLACAK

Benzer festivallerin birçok ilde gerçekleştirildiğine ve bunun önemli bir tanıtım aracına dönüştüğüne dikkat çeken tertip komitesi; “Balı, kavurması, Hesarek Kayak Merkezi ve Kaplıcalarıyla öne çıkan Bingöl'ümüzün Yüzenadalarla daha da öne çıkmasını sağlamak istiyoruz. Şehrin dokusuna uygun olma hassasiyeti ışığında, hem tanıtımı sağlamak, hem insanımızın misafirperverliğini öne çıkarmak, hem de ekonomik getiriye dönüştürmek arzusundayız. Hemen her ilde yaz aylarında benzer etkinlikler yapılıyor. Bingöl'de neden yapılmasın? Özellikle gurbetçilerimiz memlekete geldiklerinde sosyal ve kültürel aktivitelerin yokluğundan yakınıyorlar. Bu anlamda bu festival, bu açığı da kapatmış olacak” diye konuştular.

Komite üyeleri, çevre illerden ağırlıklı olmak üzere Türkiye'nin birçok kentinden katılım beklediklerini da söylediler.

SANATÇI AKINI OLACAK

Üç gün sürecek festivalde Fatma Turgut, Oğuzhan Uğur, Gazapizm, Tuğçe Kandemir, Öfkeli Kalabalık,, Manga, Kolpa, İlyas Yalçıntaş, Aydilge, Yener Çevik, Murat Koçlardan, Manuş Baba, Melek Mosso, Kardeş Türküler, İmera, Eypio adlı sanatçıların sahne alacağı, ayrıca sürpriz sanatçıların yanı sıra Bingöllü ses sanatçılarının da yer bulacağı kaydedildi.

YARIŞMA VE AKTİVİTELERLE RENKLENECEK

Festivalin konserlerle sınırlı olmayacağını, çeşitli etkinliklerle gün içerisinde ilginin yoğunlaştırılacağını paylaşan tertip komitesi; “Sadece konserle sınırlandırılan bir etkinlik düşünmüyoruz. İnsanlarımız arasında iletişimiz güçlendirmek, hoşgörü iklimi altında paylaşımcılığı öne çıkarmak adına bir dizi yarışmalar, aktiviteler de planlamaktayız. Bazı yarışmalarda ödüllerimiz de olacak. Amacımız, gün içerisinde de bu heyecanı sürdürebilmektir” dediler.

KAMP ALANI İÇİN YOĞUN GÜVENLİK

Kamp alanının güvenlik şeridi içerisinde yer alacağını ve buranın özel güvenlik personellerince kontrol altında tutulacağını ifade eden tertip komitesi, 3 gün boyunca tüm giriş ve çıkışların kontrollü sağlanacağını, x-ray cihazlarıyla denetimlerin sıkı tutulacağını, alkol yada madde girişine kesinlikle müsaade edilmeyeceğini vurguladılar.

HAVAİ FİŞEK GÖSTERİSİ YAPILACAK

Festivalin açılış ve kapanış saatlerinde havai fişek gösterilerinin olacağını da ifade eden tertip komitesi, kamp alanında da dilek balonlarının uçurulacağını, konser sonrası kamp alanında katılımcıların ateş etrafında kendilerince düzenlenecek müzikal faaliyetlerine de olanak tanınacağının altını çizdiler.

STANDLAR VE DİĞER İHTİYAÇLAR…

Dışarıdan yiyecek ve içecek getirilemeyeceğini, tüm ihtiyaçların karşılanması için festival alanında gıda stantları kurulacağını belirten tertip komitesi; “Su, sıcak ve soğuk içecekler, yemek ve aperatif gıda üretimleri kurulacak stantlar aracılığıyla satışa sunulacaktır. Katılımcılar buradan ihtiyaçlarını alabilecek. Ayrıca festival alanında ümmimi ihtiyaçlar için de seyyar tuvaletler kurulacaktır.”

TÜM MEDYA ORADA OLACAK

Festival boyunca etkinlik ve konserlerin ulusal haber ajanslarınca canlı yayınlanacağını, birçok televizyon kanalında yer verileceğini ve yazılı medyadan da birçok ismin burada olacağını kaydeden tertip komitesi; “Bu sayede özellikle ilimizin tanıtım yüzlerinden biri olan Yüzenada'yı tüm dünyaya daha gür bir sesle anlatmış olacağız. Bu, turizm açısından da önemli bir ivme kazandıracak, ekonomik getirilerin de artmasına vesile olacak”

GEZİ PROGRAMLARI OLACAK

Festival kapsamında Bingöl'deki çeşitli tarihi ve doğal güzelliklerin de ziyaret edileceğini aktaran tertip komitesi; “Zağ mağaraları, Şır Şelalesi, Buban Bacaları ve benzeri alana gezi düzenlenecek. Bu geziler sayesinde ilimizin güzelliklerini tanıtırken, gelecek yıllar için yerli ve yabancı turist akışına da katkı sunmaya çalışacağız. Ayrıca bu geziler sırasında çeşitli yarışma ve aktiviteler de gerçekleştirilecektir.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_45484)
17 Haziran 2019 Pazartesi 16:31
Süper olmuş bence devamını bekleriz lclflclflcl
Misafir Kullanıcı (@Misafir_45417)
14 Haziran 2019 Cuma 16:52
Güzel bir festit
Misafir Kullanıcı (@Misafir_45395)
14 Haziran 2019 Cuma 08:08
Bingöl için gerekli olan şey bu. Gidin biraz eğlenin.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_45376)
13 Haziran 2019 Perşembe 19:30
Liste çok iyi bu sanatçıların dışında yerel sanatçılarımızda yer alacakmış
Misafir Kullanıcı (@Misafir_45375)
13 Haziran 2019 Perşembe 19:29
Bingöl için ilk defa böyle bir organizasyon düzenleniyor fiyatlarda çok uygun hayırlısı olsun bingölümüz için
Misafir Kullanıcı (@Misafir_45357)
13 Haziran 2019 Perşembe 15:09
Bingolun kiturunu tanitan tek bir muzisyen yokkkk
Misafir Kullanıcı (@Misafir_45354)
13 Haziran 2019 Perşembe 14:08
çok pahalı . sadece konser için insan verir mi bu parayı
Misafir Kullanıcı (@Misafir_45339)
13 Haziran 2019 Perşembe 10:19
tek kelimeyle mükemmel
Misafir Kullanıcı (@Misafir_45335)
13 Haziran 2019 Perşembe 08:08
iyi şeyler söylenmiyor bu festivaler için ama hayırlısı bakalım
Misafir Kullanıcı (@Misafir_45393)
14 Haziran 2019 Cuma 08:05
@Misafir Kullanıcı ne gibi şeyler...
Misafir Kullanıcı (@Misafir_45312)
12 Haziran 2019 Çarşamba 20:31
Afatlar kentsel dönüşüm projesi ne olacak?950 haksahibi aile cevap bekliyor
Misafir Kullanıcı (@Misafir_45392)
14 Haziran 2019 Cuma 08:05
@Misafir Kullanıcı kepçeler geri gitmiş diyorlar.Bu zamanda inşaat yapmak kolay mı Belediyenin işi zor. Allah hak sahiplerine sabır versin.
26.04.2024
13:17
Bingöl`de trafik nerelerde tıkanıyor? Tek tek paylaştılar
Bingöl'de trafik nerelerde tıkanıyor? Tek tek paylaştılar
Trafik konusunda büyük bir sorun yaşanan Bingöl merkezde çözümsüzlüğe tepki gösteren Bingöl Online okurları, tek tek adres gösterdi ve hem Emniyeti hem de Belediyeyi harekete geçmeye davet etti. Sürücülerin duyarsızlığından da yakınan okurlar, yapılacaklar noktasında da görüş belirttiler. İşte trafiği kilitleyen o noktalar ve çözüm önerileri…
26.04.2024
13:06
Bingöl`de uzmanından kene uyarısı! Aman dikkat!
Bingöl'de uzmanından kene uyarısı! Aman dikkat!
Hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) vakalarına karşı vatandaşları uyaran Halk Sağlığı Uzmanı Doktor Nilay İçkilli, bahçe veya piknik alanlarına gidildikten sonra vücudun kontrol edilmesi gerektiğini belirtti. İçkilli, 'Kulak arkası, koltuk altı, diz arkası, kasık bölgelerinde kene gizlenebildiği için bu yerlere tekrar tekrar önemle bakılması gereklidir' dedi.
26.04.2024
11:31
36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilecek
36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilecek
Yıl sonuna kadar 36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilmesi hakkında karar Resmî Gazete'de yayımlandı.
26.04.2024
11:24
Kamuda araç tasfiyesi başlıyor...
Kamuda araç tasfiyesi başlıyor...
Kamuda uygulanacak tasarruf tedbirlerine önce makam araçlarından başlanıyor. İlk etapta 500 araç satışa çıkarılırken ikinci aşamada ise bin taşıtlık bir tasfiye listesi hazırlandı. Üst düzey bürokraside, bazı pozisyonlardaki makam aracı uygulamasına son verilecek. Personel servis araçları da iptal edilecek.
26.04.2024
11:04
Bingöl Emniyeti silahlı olaylarla ilgili son durumu paylaştı
Bingöl Emniyeti silahlı olaylarla ilgili son durumu paylaştı
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü, asayiş şube ekiplerinin nisan ayı içerisinde yaptığı faaliyetlerini açıkladı. Son dönemlerde meydana gelen silahlı saldırılarla ilgili ilgilerin de yer aldığı açıklamada kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahsın tutuklandığı belirtildi.
25.04.2024
18:05
Bingöl İhh`dan Gazze`ye İnsani Yardım
Bingöl İhh'dan Gazze'ye İnsani Yardım
Gazze'ye yönelik insani yardımlarını sürdüren Bingöl İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (Bingöl İHH), işgalci İsrail'in saldırısı altındaki şehre 75 ton Un yüklü 3 TIR'lık yardım gönderdi. 1 Tır'da dayanıklı ekmek gönderen yardım derneği, 10 milyon TL de nakdi yardımda bulundu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın