KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Mayıs 2026 Cumartesi
°C

'Türkiye'ye virüslü kan sattık'

İngiltere'de yayımlanan The Guardian gazetesi, İngiltere'den, deli dana virüsü taşıyan kan ürünlerinin aralarında Türkiye'nin de bulunduğu bazı ülkelere satıldığını yazdı.

 `Türkiye`ye virüslü kan sattık`
02 MAYIS 2006 SALI 14:56
0
2649
0
AA aa
Gazete, hükümetin, Bilgi Alma Özgürlüğü yasası gereği, deli dana hastalığının insanda görülen biçimi vCJD virüsü bulunan kan ürünlerinin gönderildiği ülkeleri açıklamaya zorlandığını, bu ülkelerin başında da Türkiye ve Brezilya'nın bulunduğunu belirtti.
Virüs taşıyan kan gönderilen ülkelerin sayısının 14 olduğunu, ancak yasa gereği açıklanan belgelerde Türkiye ve Brezilya'nın en yüksek risk taşıyan ülkeler arasında bulunduğunu kaydeden gazete, hastalık taşıyan kan ürünlerini kullanan kişilerin kaçının hastalığa yakalanacağını bilmek için henüz çok erken olduğunu yazdı.
The Guardian, bunda hastalığın belirtilerinin çok geç ortaya çıkmasının etkili olduğunu, Türk makamlarının söz konusu kan ürünlerini kullanan riskli hastaları izlemeye aldıklarını belirtti.
Guardian, söz konusu ürünlerin adı geçen ülkelere 1990'lı yıllarda İngiliz hükümeti tarafından hemofili ve benzeri hastalıkların tedavisi için ihraç edildiğini kaydetti.
Halen İngiltere dışında yaşayan 28 kişinin İngiltere'den ihraç edilen eti yediği için deli dana hastalığına yakalandığı biliniyor.

Ancak hastalığın hastalıklı hayvanın etini tüketmek dışında kan ve kan ürünleri yoluyla geçtiği bilim dünyasınca çok yakın zamanda ortaya çıkarıldı ve bu da hastalığı bu yolla kapan yeni bir grubun ortaya çıkması endişesine yol açtı.

mynet
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
21.05.2026
17:23
Bingöl Akıllı Şehir Dönüşüm Çalıştayı Başladı
Bingöl Akıllı Şehir Dönüşüm Çalıştayı Başladı
Bingöl Belediyesi ve Bingöl Üniversitesi ortaklığında başlayan çalıştayda; yapay zekâ destekli belediyecilikten dijital afet yönetimine kadar birçok kritik başlık ele alınıyor. İki gün sürecek organizasyonda Bingöl'ün geleceğine yön verecek stratejik yol haritasının oluşturulması hedefleniyor.
21.05.2026
17:08
Bingöl`de 570 Üreticiye 330 Bin Sebze Fidesi Dağıtıldı
Bingöl'de 570 Üreticiye 330 Bin Sebze Fidesi Dağıtıldı
Tarım ve Orman Bakanlığı'nın TAKE Projesi kapsamında Bingöl'de çiftçilere yüzde 50 hibeli 330 bin sebze fidesi dağıtıldı. Projeyle 500 dekarlık alanda üretim yapılması hedefleniyor.
21.05.2026
17:01
Bingöl`de Uyuşturucu Operasyonu: 1 Şüpheli Tutuklandı
Bingöl'de Uyuşturucu Operasyonu: 1 Şüpheli Tutuklandı
Bingöl'de narkotik ekiplerince yürütülen uyuşturucuyla mücadele çalışmaları kapsamında gözaltına alınan 2 şüpheliden biri tutuklandı. Operasyonlarda çeşitli miktarda esrar maddesi ele geçirildi.
21.05.2026
16:53
Bingöl`de Mayıs Ayında Karla Mücadele Devam Ediyor
Bingöl'de Mayıs Ayında Karla Mücadele Devam Ediyor
Bingöl'ün Solhan ilçesinde mayıs ayına rağmen yüksek kesimlerde karla mücadele çalışmaları sürüyor. Yer yer 3 metreyi bulan kar kalınlığı nedeniyle ekipler zorlu şartlarda mesai yapıyor.
21.05.2026
16:25
Bingöl`de kurban kesim ve satış yerleri belli oldu
Bingöl'de kurban kesim ve satış yerleri belli oldu
Bingöl Belediyesi, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde vatandaşların kurban ibadetlerini düzenli, sağlıklı ve hijyenik koşullarda gerçekleştirebilmesi amacıyla belirlenen kurban satış ve kesim alanlarını duyurdu. Belirlenen alanlar dışında yapılacak satış ve kesimlere ilişkin yasal yaptırımlar konusunda da uyarıda bulunuldu.
20.05.2026
22:37
Genç Muratspor BAL`da Kaldı
Genç Muratspor BAL'da Kaldı
TFF'nin Şırnak Petrol Spor ve Kurtalanspor'u amatör kümeye düşürmesi sonucu Genç Muratspor'un Bölgesel Amatör Lig'de kalması kesinleşti. Gözler, Genç Muratspor ile Solhanspor arasında oynanacak kritik Play-Out karşılaşmasına çevrildi. 'Her ilden bir takım' kuralı nedeniyle kazanan BAL'da kalacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın