KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Haziran 2025 Cuma
°C

1 milyon ytl'lik vurgun

Şanlıurfa'da inanılmaz ilaç vurgunu. Aralarında doktor ve eczacıların da olduğu 7 kişi tutuklandı.

1 milyon ytl`lik vurgun
01 NİSAN 2007 PAZAR 10:01
0
793
0
AA aa
Bazı doktor ve eczacıların tanıdığı kişilerden aldıkları sağlık karnelerine fiyatı yüksek ilaçları yazıp, bunları eczanelerden almış gibi göstererek dolandırıcılık yapıldığı, devletin zarara uğratıldığı ihbarı yapıldı. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, ihbar üzerine, sağlık karnelerine ilaç yazdığı öne sürülen özel bir hastanede çalışan Beyin Cerrahı Uzmanı Dr. Metin Akar, Tılfındır Sağlık Ocağı'nda görevli Dr. Adnan Elçi ile Şanlıurfa'da eczacı Abdulhekim Ayhan ile Akçakale İlçesi'nde eczacı Mehmet Özkan Bağdiken'i takibe aldı. Bu kişilerin, emekli öğretmen Ömer Faruk Karaoğlu aracılığı ile kiraladıkları sağlık karnelerine yüksek fiyatlardaki ilaçları yazarak devleti zarara uğrattıklarının tespit edilmesi sonrası, ‘Çatal-1' adı verilen operasyon başlatıldı.

Şanlıurfa ve Akçakale'de eş zamanlı yapılan operasyonda, çok miktarda kupürsüz ilaç, plakalar halinde ilaç kutuları, tabakalar halinde ilaçların orijinal kapatma etiketleri, sahte raporlar, sahte ilaç kupürleri ele geçti. Dr. Metin Akar, Dr. Adnan Elçi, eczacılar Abdulhekim Ayhan ve Mehmet Özkan Bağdiken, eczacı kalfası Zeki Doğan, emekli öğretmen Ömer Faruk Karaoğlu ile karnelerin sahipleri Mehmet Demir, Hasan Okalı ve İmam Bas gözaltına alındı.

Doktor ve eczacıların, emekli öğretmen Karaoğlu aracılığıyla bazı kişilerin sağlık karnelerini para karşılığında kiralayıp, bu karnelere fiyatı yüksek ilaçlar yazdırıp, ilaçları eczacı Ayhan ve Bağdiken'in eczanelerinden alınmış gibi gösterdikleri, kupürü kesilen ilaçların bedeli devletten alınırken, gerçek ambalajı yok edilen ilaçların matbaada bastırılan sahte ilaç kutularına konularak piyasaya sürüldüğü anlaşıldı.

Bu yöntemle devleti 1 milyon YTL zarara uğrattıkları iddia edilen, ancak, sorgularında suçlamaları kabul etmeyen 9 zanlı, ‘Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, suç örgütünü yönetmek, örgüt adına bilerek hizmet yüklenmek, kamu kurumunu dolandırmak, sahte ilaç kupürü yapmak, sahte belge ve sahte rapor düzenlemek' suçlarından nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Zanlılardan Dr. Metin Akar, Dr. Adnan Elçi, eczacı Abdulhekim Ayhan, eczacı Mehmet Özkan Bağdiken, Zeki Doğan, Ömer Faruk Karaoğlu ve karne sahibi Mehmet Demir tutuklanırken, yine karne sahipleri Hasan Okalı ve İmam Bas tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.habertürk

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
20.06.2025
17:02
Bingöl`de 5 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan zanlı yakalandı
Bingöl'de 5 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan zanlı yakalandı
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmada, 5 yıl 2 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan zanlı yakalandı ve işlemlerin ardından cezaevine teslim edildi.
20.06.2025
16:54
Bingöl`de 19 bin kök skunk bitkisi ele geçirildi
Bingöl'de 19 bin kök skunk bitkisi ele geçirildi
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmada, 4 farklı noktada toplam 19 bin 513 kök skunk bitkisi ele geçildi.
20.06.2025
16:37
Bingöl`de ihbar üzerine denetim yapan ekipler zincir markete cezayı kesti
Bingöl'de ihbar üzerine denetim yapan ekipler zincir markete cezayı kesti
Bingöl Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, bir zincir markette tarihi geçmiş süt, tavuk ve açıkta bırakılmış kıyma ürünleri tespit etti. Denetim sonrası markete 21 bin TL ceza kesildi.
20.06.2025
16:25
Bingöl`de 3 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs yakalandı
Bingöl'de 3 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs yakalandı
Bingöl'ün Adaklı ilçesinde jandarma ekiplerince düzenlenen operasyonda, hakkında 3 yıl 1 ay 15 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs yakalandı.
20.06.2025
16:03
Bingöl`de uyuşturucu tarlalarına jandarma baskını
Bingöl'de uyuşturucu tarlalarına jandarma baskını
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmada, 29 bin 640 kök kenevir ve 13 bin 200 kök skunk bitkisi ele geçirildi.
20.06.2025
15:55
Akaryakıta kallavi zam!
Akaryakıta kallavi zam!
Cumartesi gününden geçerli olmak üzere benzinin litre fiyatına 1 lira 51 kuruş, motorinin litre fiyatına ise 3 lira 30 kuruş zam bekleniyor. Zamla birlikte Bingöl'de hangi yakıt ne kadar olacak?
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın