KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
29 Nisan 2024 Pazartesi
°C

100'üncü Yılın 100'üncü Kütüphanesi Bingöl'de Açılıyor

500 oturma kapasiteli kütüphane, yakın zamanda hizmet vermeye başlayacak.

100`üncü Yılın 100`üncü Kütüphanesi Bingöl`de Açılıyor
21 ARALIK 2023 PERŞEMBE 19:07
5
1526
5
AA aa

Bingöl'de 2021 yılında yapımına başlanan 100'üncü Yıl İl Halk Kütüphanesindeki çalışmalarda sona gelindi. 500 oturma kapasiteli kütüphane, yakın zamanda vatandaşlara hizmet vermeye başlayacak.

Bingöl'de 2021 yılında yapımına başlanan İl Halk Kütüphanesindeki çalışmalar bitme aşamasına geldi. İçerisinde 65 bin kitap, cep sineması, eğitim atölyesi, çocuk bölümü, kent arşivi, 7 gün 24 saat çalışma alanı olan ve 500 kapasiteli oturma alanı bulunan 100'üncü Yıl İl Halk Kütüphanesi yakında zamanda hizmet vermeye başlayacak. Bingöl'deki kütüphane, Cumhuriyetin 100'üncü yılı nedeniyle yapılan "100 Yeni Kütüphane" Projesi çerçevesinde 100'üncü kütüphane olma özelliği de taşıyor.

65 bin kitap barındırıyor

Kütüphane binasında incelemelerde bulunan İl Kültür ve Turizm Müdürü Selahattin Yazar, çocuklardan yetişkinlere kadar her kesime hitap eden bir yapı inşa edildiğini belirtti. 65 bin kitap kapasitesini 100 bine çıkarmayı hedeflediklerini aktaran Yazar, “Bingöl İl Halk Kütüphanesinin uzun zamandan beri açılışı beklenmekte. İnşallah çok kısa bir zaman sonra hazırlıklarımızı tamamlayıp halkımızın hizmetine sunacağız. Bakanlığımızın 100'üncü yılda 100 kütüphane hedefi içerisinde yer alan bir kütüphane olması hasebiyle de bizim kütüphanemizde 100'üncü yılda yapılan 100'üncü kütüphane olarak hizmete başlayacak. Hizmete başlayacak kısa zamanda onun hazırlıklarını devam ettiriyoruz. Zemin artı 4 kat olarak inşa edildi, 0-3 yaştan yetişkin ve ihtisas bölümleri olmak üzere, kent arşivi olmak üzere tüm bölümler mevcut. 100 kişilik bir cep sineması da mevcut kütüphanemizde. 6 bin 600 metrekare kullanım alanına sahip. Aynı anda 500 kişilik oturma kapasitesine sahip olan bir kütüphane. Şuandaki kitap mevcudumuz 65 bin. İnşallah kısa zamanda bunu 100 bine çıkarmayı hedefliyoruz. Kütüphane üye sayımızda şu an da 22 bin 500 kütüphane açıldıktan sonra da bunu ilk aşamada 30 binlere sonra da 50 binlere çıkarmak gibi bir hedefte edindik kendimize. İnşallah kısa sürede de bu hedeflerimizi yakalayıp sadece Bingöl değil yakın çevredeki iller arasında da en güzel kütüphane olduğunu düşünüyoruz. Eğitime, öğretime, ilime çok büyük katkılar sağlayacağını düşündüğümüz bu hizmet binamızın hayırlı olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_107127)
14 Ocak 2024 Pazar 09:42
Geçen hafta eşim ve çocuklarımı alarak kütüphaneye gittim yani bizde bina yapılır hizmet için ama kullanmasını bilen insan sayısı azdır. Hizmet edecek personel yoktur. Allah bu milletin vergileriyle size verdiği maaşı burnunuzdan getirsin. Allah aşkına bir gidip bakın lavobalara yani hiç mi temizlik anlayışı yok insanin midesi bulanır. Çocuk bölümünde derya hanım diye biri var kadın telefonu kulağından düşmüyor . Kapı girişinde çöp birikmiş bir personel çıkıp boşaltmaya tenezzül etmiyor. İnsanda biraz utanma olur. Haya eder. Küt�
Misafir Kullanıcı (@Misafir_106636)
24 Aralık 2023 Pazar 13:52
Bu güzel ve modern Kütüphanenin yapim aşamasında ve hizmete aliminda gösterdigi üstün gayretten dolayı kütüphane müdürü sn muhammed inan işlek bey e teşekkürlerimi iletiyorum. Umarım vatandaslarimiz ziyadesiyle istifade ederler.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_106605)
23 Aralık 2023 Cumartesi 08:53
Önceki kütüphanenin yıkılması ve yapımı ile senelerdir teslimatini bekleyen şehrimizin bilhassa ortaokul ve lise öğrencileri için güzel bir ders çalışma alanı olacaktir fahis fiyatli etut merkezlerinden öğrencileri kurtarması ile de veliler icin bir nebze nefes almalarini saglayacaktir ve kesinlikle çarşı merkezde de bir kütüphane ihtiyacı var var bunun için de yöneticilerin gereken çalışmayı biran önce yapmalarını bekliyorum
Misafir Kullanıcı (@Misafir_106584)
22 Aralık 2023 Cuma 11:21
Kütüphaneler, toplumların belleğidir. Takdire şayan bir hizmet, katkı sunan tüm paydaşlara teşekkürler!
Misafir Kullanıcı (@Misafir_106583)
22 Aralık 2023 Cuma 10:06
100 tane değil bin tane yapsanız. Bizim millet kütüphaneye gitmez. Yapıdan öteye gitmez. Biz halkımız eğitimle değil boş boş konuşmakla kendini lider zannediyor. Siyasetin arkasından gitmek bizim cahil bir millet olduğumuzun en bariz örneği. hayatı para kazanmaktan başka bir şey görmüyoruz. Ne yaşantımız yaşantı ne kendimizden sonraki nesile birşeyler bırakan bir milletiz. Akıllı kesim cahil kesimi iyice kullanıyor. İpini başkalarının eline veren, beni doyursunda ne olursa olsun mantığı içinde hayatını devam ettiriyor. Eğitime önem veren bir halk ol
27.04.2024
23:24
Genç`teki kum ocaklarının kaldırılması için harekete geçildi
Genç'teki kum ocaklarının kaldırılması için harekete geçildi
İlçe girişinde bulunan kum ocaklarının başka alanlara taşınması için tüm kurumlar nezdinde girişimlerde bulunacağını söyleyen Genç Belediye Başkanı Kemal Tartar; 'Devlet bu alana milyonlarca lira tutan millet bahçesi yatırımı yapmış her gün yüzlerce belki binlerce insanımızı buraya toplayıp tozda boğamayız' dedi.
27.04.2024
16:51
Bingöl polisinden şok uygulamalar! Çok sayıda silah ele geçirildi
Bingöl polisinden şok uygulamalar! Çok sayıda silah ele geçirildi
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince mahalle bazlı gerçekleştirilen şok uygulamalarda çok sayıda silah ele geçirildi.
27.04.2024
16:50
Bu yol neden tamamlanmıyor?
Bu yol neden tamamlanmıyor?
Bingöl'ü Sancak, Adaklı, Kiğı ve Yedisu üzerinden Erzincan'a bağlayacak olan ve 2013'te startı verilen yol projesinin 2022'de tamamlanması gerektiğini hatırlatan Mustafa Sarıgül, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'na sordu; 'Bölge halkı için önemli olan proje ne zaman tamamlanarak hizmete alınacaktır?'
27.04.2024
16:49
Bingöl`de üç ayda 8 Bin ameliyat yapıldı
Bingöl'de üç ayda 8 Bin ameliyat yapıldı
Artan ameliyat sayılarının sadece rakamsal olarak ifade edilmemesi gerektiğini vurgulayan Başhekim Tatlı, 'İlerleyen tarihlerde Kalp Merkezi'mizin kurulmasıyla By-Pass diye tabir edilen açık kalp ameliyatı dahi hastanemiz bünyesinde gerçekleştirilmeye başlanacak' dedi.
27.04.2024
16:44
Bingöl`de dron destekli trafik denetimleri
Bingöl'de dron destekli trafik denetimleri
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Trafik Tescil ve Denetleme Şubesi ekiplerince dron destekli trafik denetimleri devam ediyor.
27.04.2024
12:13
Merakla bekleniyordu MEB yayınladı! İşte yeni müfredat taslağı
Merakla bekleniyordu MEB yayınladı! İşte yeni müfredat taslağı
Milli Eğitim Bakanlığınca, tüm öğretim kademelerindeki zorunlu derslere ait 'Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli' yeni müfredat taslağı, 'https://gorusoneri.meb.gov.tr' adresinden kamuoyunun görüşüne sunuldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın