KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
13 Ağustos 2026 Perşembe
°C

109 proje tamamlandı

Vali Ekinci: 'Toplam 348 proje üzerinde çalışılmış ve bu projelerin 109'u tamamlanmıştır. Diğer 239 projeden 144 proje devam etmekte ve 60 proje ihale aşamasında olup, 35 projeye ise çeşitli sebepler nedeniyle başlanılamamıştır.'

109 proje tamamlandı
08 EKİM 2019 SALI 17:05
4
2356
0
AA aa

Valilik toplantı salonunda gerçekleşen yılın IV. koordinasyon toplantısında yatırımcı kamu kurum ve kuruluşlarının Bingöl'de gerçekleştirdiği projelerin değerlendirilmesinin yanı sıra henüz proje aşamasında olan yatırımların uygulanacağı bölgelere olan katkısı hususunda istişarelerde bulunularak koordinasyon kurulunun karar almasını gerektirecek teklifler görüşüldü.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Kadir Ekinci, 2019 yılı içinde 109 projenin tamamlandığını belirterek, “2019 Yılı IV. Döneminde; yatırımcı kamu kurum ve kuruluşlarının İlimizde 2019 yılında gerçekleştirdikleri projelerin kısa bir değerlendirmesi, projelerin uygulanmasında birimler arası eşgüdüm gerektirebilecek hususlarda istişarede bulunulması ve Koordinasyon Kurulunun karar almasını gerektirecek konularda Kurul Kararı alınması teklifleri görüşülecektir. Toplam 348 proje üzerinde çalışılmış ve bu projelerin 109'u tamamlanmıştır. Diğer 239 projeden 144 proje devam etmekte ve 60 proje ihale aşamasında olup, 35 projeye ise çeşitli sebepler nedeniyle başlanılamamıştır. İlimiz yatırım projelerine ilişkin çalışmalar, 28 Genel ve Özel Bütçeli Kuruluş tarafından yürütülmektedir. Yatırımcı kuruluşlar tarafından yürütülen projelerin toplam değeri; 4 milyar 343 milyon 123 bin 210 TL'dir. 2019 yılı yatırım programında yer alan projelere ayrılan ödenek miktarı (ek ödenek dahil) 434 milyon 702 bin 672 TL olup,  2019 yılı harcaması 281 milyon 857 bin 967 TL ve önceki yıllar harcaması 1 milyar 297 milyon 626 bin 269 TL olmak üzere toplamda 1 milyar 579 milyon 484 bin 236 TL harcama yapılmıştır. Nakdi gerçekleşme oranı yüzde 36'dır” dedi.

Toplantı yatırımcı kurum ve kuruluş temsilcilerinin yaptıkları sunumlar ve soru cevap faslının ardından sona erdi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
12.08.2026
18:37
Rektör Çelik`ten dijital iletişim vurgusu
Rektör Çelik'ten dijital iletişim vurgusu
Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ile İçişleri Bakanlığı iş birliğinde düzenlenen 'Dijital Çağda Kamu İletişimi' paneline katıldı. Çelik, dezenformasyonla mücadelede doğru bilginin güvenilir kaynaklardan kamuoyuna ulaştırılmasının kritik önem taşıdığını söyledi.
12.08.2026
18:36
Uyuşturucu operasyonu: 3 kişi tutuklandı
Uyuşturucu operasyonu: 3 kişi tutuklandı
Bingöl ile Muş arasındaki ormanlık alanda düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 700 kök Hint keneviri ve 2 kilo 800 gram esrar ele geçirildi. Suçüstü yakalanan 3 şüpheli çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
12.08.2026
18:32
Solhan`da camiler çocuk sesleriyle doldu
Solhan'da camiler çocuk sesleriyle doldu
Bingöl'ün Solhan ilçesinde yaz Kur'an kurslarına katılan 120'yi aşkın çocuk, Kur'an-ı Kerim ve dini bilgiler öğrenirken, düzenlenen sosyal etkinliklerle yaz tatilini hem eğlenerek hem de öğrenerek geçiriyor.
12.08.2026
18:31
Bingöl`den Avrupa şampiyonasına iki milli sporcu
Bingöl'den Avrupa şampiyonasına iki milli sporcu
Bingöl Belediye Yaşam Spor Kulübü sporcuları Elif Aday ve Zilan Atila, Türkiye şampiyonluğunun ardından milli takım seçmelerini de birincilikle tamamlayarak İtalya'da düzenlenecek Bocce Raffa Avrupa Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil etme hakkı kazandı.
12.08.2026
18:30
TRT Sinema Tırı Bingöl`de
TRT Sinema Tırı Bingöl'de
TRT Genel Müdürlüğü'nün kırsal bölgelerdeki çocuklara sinema deneyimi sunmak amacıyla hayata geçirdiği 'TRT Sinema Tırı' projesi, 13-15 Ağustos tarihleri arasında Solhan, Genç ve Bingöl merkezde çocuklarla buluşacak.
11.08.2026
22:07
`O sellektörün ölüm işareti olduğunu birkaç saniye sonra anladık`
'O sellektörün ölüm işareti olduğunu birkaç saniye sonra anladık'
Bingöl'ün merhum Belediye Başkanı Hikmet Tekin, şehadetinin 47. yılında dualarla anılacak. O kanlı saldırının canlı tanıklarından Mithat Dopdoğru, 47 yıl sonra Bingöl Online'a konuştu. Dopdoğru'nun anlattıkları, yalnızca bir suikastın değil; yarım kalan hayatların, çocuk yaşta taşınan korkuların ve Bingöl'ün hafızasında hiç kapanmayan bir yaranın hikâyesi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın