KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
01 Temmuz 2026 Çarşamba
°C

11 ilin valisi toplandı

Bingöl Valisi Vehbi Avuç, Emniyet Müdürü Ekrem Çelik ve İl Jandarma Komutanını Güray Alpar'ın da aralarında bulunduğu 11 ilin valisi, emniyet müdürü ve il jandarma komutanı, dün, İçişleri Bakanı Beşir Atalay Başkanlığında Diyarbakır'da toplandı.

11 ilin valisi toplandı
19 KASIM 2007 PAZARTESİ 10:44
0
1100
0
AA aa
İçişleri Bakanı Beşir Atalay başkanlığında, Diyarbakır'da dün 11 ilin valileri, emniyet müdürleri ve il jandarma komutanlarının katıldığı bir toplantı yapıldı.
İçişleri Bakanı Beşir Atalay, toplantı öncesi yaptığı açıklamada, demokrasiyi hiçbir zaman teröre kurban etmeyeceklerini vurguladı. Amacın, birlik beraberlik içinde yaşamak olduğuna dikkat çeken Bakan Atalay, bunun için bölgeye sosyal ve ekonomik yönden yatırım seferberliği başlattıklarını söyledi.
Terör örgütünün bu yatırımlardan rahatsız olduğunu dile getiren Atalay, bölgedeki güvenlikle birlikte vatandaşın huzur ve güven içinde yaşamasını sağlamaya çalıştıklarını belirtti.
Valiler toplantısının güvenlik ve bölgeye yatırımlar başlığıyla iki konu üzerinde yapılacağını anlatan Atalay, hükümet olarak önceliklerinin refah, demokrasi, kalkınma ve adalet olduğunu kaydetti.
Türkiye'nin büyük bir devlet olduğunu ve büyük bir devlete yakışır titizlik içinde ince değerlendirme ve çalışma içinde uluslararası boyutları değerlendirerek adım adım terör konusunda yapılması gerekenleri yaptığını anlatan Bakan Atalay, bu sürede demokrasi ve insan haklarının kesintiye uğramaması gerektiğini vurguladı. "İnsanların vatandaşların inancına kültürüne saygılıyız, saygılı olacağız" diyen Atalay, şunları söyledi: "Başta valiler olmak üzere onların koordinasyonunda il ve ilçelerdeki kamu yöneticileri bu hassasiyeti taşıyorlar. Bunu daha da artıracağız. Vatandaşımıza daha fazla sevgi, daha fazla şefkat, sorun çözücü olmak, onların işlerin zorlaştırma değil sorunlarını çözmek ve onların daha fazla güvenini kazanmak için çalışacağız. Zaten terör odaklarının endişesi ve korkusu bu. Vatandaş huzurlu hayat yaşamak istiyor. Gittikçe bu artıyor ve onlar bundan rahatsız oluyor. Zemin kaybediyor. Onun için değişik yeni yollara başvuruluyor."
"Kâğıt üzerinde sosyal devlet anlam ifade etmiyor"
İçişleri Bakanlığı'nın görev alanı ve sorumluluğunun çok geniş olduğunu dile getiren Atalay, ülkenin her köşesinde kalkınma ve adaleti sağlamak için çalıştıklarını belirtti. Hükümet olarak öncelikli görevlerinin vatandaşlara daha fazla hizmet sunmak olduğuna dikkat çeken Atalay, "Ülkemizde kardeşliği, birliği, bütünlüğü artırmak, güzel ülkemizde bütün vatandaşlarımızın hepsi birinci sınıf vatandaştır. Dileğimiz huzurlu yaşamaktır. Bunun için hepimiz seferberiz. Ülkemizin her köşesinde kalkınma ve adaleti sağlamaktır. Demokratikleşmeyi hızlandırmaktır. Daha huzurlu daha sağlıklı daha eğitimli ve insan hakları bireysel hak ve özgürlüklerinden yeterince faydalanması için bu yönde gerçekten gerçekleştirdiğimiz çok fazla faaliyet hizmet icraat vardır. Enerjimiz giderek artıyor. Vatandaşımızın desteği arttıkça bizim desteğimiz de artıyor. Vatandaşımızın güveni artıkça, bizim de enerjimiz artıyor. Bugün de bütün bunları tekrar değerlendireceğiz. Birbirimize daha fazla destek, şevk ve heyecan vereceğiz. Eksikleri tespit edeceğiz ve çalışmalarımızı hızla yürüteceğiz" diye konuştu.
En fazla yatırımı toplantıya katılan valilerin temsil ettiği 11 ile yaptıklarını ifade eden Atalay, KÖYDES için 4.12 milyon YTL ayrıldığını belirtti. 13 bin 935 köye sağlıklı su temini yapıldığını anlatan Atalay, sosyal devlet anlayışıyla en ücra vatandaşı bulup ihtiyacının giderileceğini kaydetti. Kaynakların yüzde 150 artırıldığına dikkat çeken Atalay, "Bütçemiz bunun için yeterli. Önemli olan adaletli bir şekilde gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasıdır. Kağıt üzerinde sosyal devlet anlam ifade etmiyor. Bunun dertlisi olacaksınız" şeklinde konuştu.
"150 bin kişi köyüne döndü"
Köye geri dönüş projesi kapsamında bugüne kadar 150 bin 936 kişinin eskiden yaşadıkları köylerine geri dönüş yaptığını söyleyen Atalay, dönemeyenlerin ise yeni hayatını ve yeni şartlarını bırakmak istemeyenler olduğunu belirtti. Terör tazminatlarının ödenmesi konusunda bazı yakınmalar olduğunu dile getiren Atalay, konuyu hassasiyetle takip ettiklerini ve 15-20 yıl öncesini kapsayan başvuruların değerlendirilmesinin kolay olmadığını savundu.
11 ilde bugüne kadar yapılan 242 bin 871 başvurudan 86 bin 574'ünün sonuçlandırıldığını ifade eden Atalay, "Hak sahiplerine bugüne kadar 312 milyon 770 bin YTL ödenmiştir. Bu çalışma devam ediyor. Bu çalışmanın bir önemli boyutu da Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi ile ilgilidir. Çünkü artık iç hukukta çözümlendiği için bu başvurular da orada kabul edilmiyor ve iade ediliyor. Bunun için bu çalışmalar da mümkün olabildiğince daha hızlı yürütülmeye çalışılıyor. Bunun da farkındayız" dedi.
Atalay başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, Köylerin Altyapısını Destekleme Projesi (KÖYDES), Belediyelerin Altyapısını Destekleme Projesi (BELDES), terör ve terörle mücadeleden doğan zararların karşılanması, köye dönüş, duble yol yatırım hizmetleri ile emniyet ve genel asayiş konuları görüşüldü.
İleri tarihlerde diğer bölgelerde de gerçekleştirilmesi planlanan Valiler toplantısının ilkine Bingöl, Diyarbakır, Mardin, Siirt, Van, Tunceli, Muş, Bitlis, Şanlıurfa, Hakkâri ve Şırnak valileri, emniyet müdürleri ve jandarma komutanlarının katıldığı öğrenildi.
 

 

 



BingolOnline / Bingöl Kent Haber
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
30.06.2026
00:09
Berdibek`in ziyareti umutlandırdı, Özturan son noktayı koydu:
Berdibek'in ziyareti umutlandırdı, Özturan son noktayı koydu: 'Artık yokum'
AK Parti Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek'in, 12Bingölspor'un eski Kulüp Başkanı Mehmet Engin Özturan'ı yeniden göreve dönmesi için ziyaret etmesi, spor camiasında umut oluşturdu. Ancak Bingöl Online'a konuşan Özturan, dönüş ihtimalini kesin ifadelerle reddetti.
30.06.2026
00:08
Bingöl`de iki yılanın dişi mücadelesi kamerada
Bingöl'de iki yılanın dişi mücadelesi kamerada
Bingöl Fotoğraf ve Sinema Derneği Başkanı Kenan Nihat Elçi, halk arasında 'Çukurbaşlı kara yılanı' olarak bilinen iki erkek yılanın dişi için verdiği mücadeleyi görüntüledi. Elçi, mücadele sırasında her iki yılanın da boyun kısmında yaralanmalar oluştuğuna dikkat çekti ve vatandaşları uyardı!
30.06.2026
00:07
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu: 1 kişi tutuklandı
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 1 kişi tutuklandı
Bingöl'de narkotik ekiplerinin düzenlediği operasyonda 54 gramdan fazla esrar ile 9 kök kenevir ele geçirildi. Gözaltına alınan 2 şüpheliden biri tutuklanırken, diğeri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
30.06.2026
00:06
Bingöl`ü KKTC Gayrimenkul Zirvesi`nde temsil etti
Bingöl'ü KKTC Gayrimenkul Zirvesi'nde temsil etti
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Girne kentinde düzenlenen Gayrimenkul Zirvesi'ne katılan Tüm Emlakçılar Derneği Bingöl Başkanı Serhat Bukan, zirvede edinilen bilgi ve deneyimleri Bingöl'deki emlak sektörü temsilcileriyle paylaşacaklarını belirterek, sektörün daha güçlü ve kurumsal bir yapıya kavuşması için çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi.
30.06.2026
00:05
Genç`te Etüt Merkezi ve Halk Kütüphanesi için ilk kazma vuruldu
Genç'te Etüt Merkezi ve Halk Kütüphanesi için ilk kazma vuruldu
Genç Belediyesi'nin ilçeye kazandıracağı Etüt Merkezi ve Halk Kütüphanesi Projesi'nde yapım çalışmaları başladı. Yaklaşık 400 öğrenci kapasiteli merkezin, 2026-2027 eğitim öğretim dönemine yetiştirilmesi hedefleniyor.
30.06.2026
00:04
Trafik sigortasında yeni dönem yarın başlıyor!
Trafik sigortasında yeni dönem yarın başlıyor!
Zorunlu trafik sigortasında hasar, onarım ve tazminat süreçlerini baştan sona değiştirecek yeni düzenleme 1 Temmuz itibarıyla yürürlüğe giriyor. Araç değer kaybı başvuruları otomatik yapılacak, orijinal parça kullanımına yeni kurallar getirilecek, ağır hasarlı araçlar ve kaza yerini terk eden sürücüler için daha sıkı uygulamalar devreye alınacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın