Şampiyonluk yarışının önemli virajlarından biri olan Bitlis Özgüzelderespor maçı öncesi Bingöl halkına 'tribünleri doldurma' çağrısı yapan 12 Bingölspor Kulübü Yönetimi, 23 Mart 2025 Pazar günü oynanacak ve canlı yayın yapılmayacak karşılaşma için 'Bu maç, sadece bir 90 dakika değil, bir şehrin hayali, mücadelesi ve zafer yürüyüşüdür! Tribünleri dolduralım, birlikte tarih yazalım! Şimdi kenetlenme zamanı!' açıklaması yaptı.
Rakiplerinin puan kaybına odaklanırken, kalan maçları kayıpsız tamamlamaya odaklanan Bölgesel Amatör Lig (BAL) temsilcimiz 12Bingölspor, bu hafta şampiyonluk yarışının önemli maçlarından biri olan Bitlis Özgüzelderespor karşısında da 3 puanı taraftarına armağan etmeye hazırlanıyor.
Yoğun bir hazırlık sürecine giren ve hatasız bir maçla rakibini eli boş göndermeye hazırlanan yeşil beyazlı ekip, 23 Mart Pazar günü saat 13.00'de Bingöl Şehir Stadyumu'nda oynanacak kritik maç için taraftara ‘tribünleri dolduralım' çağrısında bulundu.
“TRİBÜNLERİ DOLDURALIM, BİRLİKTE TARİH YAZALIM!”
12 Bingölspor Kulübü Yönetimi'nden yapılan açıklamada da, bu haftaki maçık şampiyonluk yolunda kritik bir öneme sahip olduğuna dikkat çekilerek Bingöl'deki tüm taraftarların kenetlenerek tribünden destek vermeye davet etti.
Açıklamada, tribün desteği çağrısı dolayısıyla maçın canlı yayınlanmayacağı hatırlatılarak Bingöl merkez ve ilçeleri ile tüm köylerinden Bingölspor'a gönül verenler tribünlere davet edildi.
12 Bingölspor Yönetimi'nin açıklaması şöyle:
“Değerli Büyük 12 Bingölspor Taraftarı ve Kıymetli Hemşehrilerimiz; Şampiyonluk yolunda en kritik maçlarımızdan birine çıkıyoruz! Bu mücadelede sadece sahadaki 11 oyuncumuz değil, Bingöl'ün tamamı, ilçelerimiz, köylerimiz, hep birlikte kenetlenmeliyiz! Bu yüzden, Bitlis Özgüzeldere ile pazar günü saat 13.00'te oynayacağımız bu önemli maçta canlı yayın yapmayacağız. Çünkü bu mücadeleyi hep birlikte, omuz omuza, tribünden yaşamak istiyoruz! Yurtdışında yaşayan kıymetli hemşehrilerimiz, biliyoruz ki kalbiniz bizimle atıyor, bu maçı heyecanla takip etmek istiyorsunuz. Maalesef canlı yayın yapamayacağımız için bizlere kırılmamanızı diliyoruz. Ancak bilin ki, sahada ve tribünde her an sizleri yanımızda hissedeceğiz! Ve şimdi, Bingöl'ün dört bir yanına ve şehir dışındaki tüm hemşehrilerimize sesleniyoruz! Genç'in mert insanları, Solhan'ın inançlı yiğitleri, Karlıova'nın yürekli sevdalıları… Adaklı'nın vefalı dostları, Kiğı'nın dağ gibi vakur insanları, Yayladere'nin gönül adamları, Yedisu'nun su gibi temiz yürekli evlatları… Ve Bingöl Merkez ile tüm köylerimiz! Şehir dışında yaşayan tüm Bingöllüler! Bu maç, sadece bir 90 dakika değil, bir şehrin hayali, mücadelesi ve zafer yürüyüşüdür! Tribünleri dolduralım, birlikte tarih yazalım! Şimdi kenetlenme zamanı!”
Bingöl Belediyesi'nin şehir merkezindeki otopark sorununa çözüm olarak hayata geçirdiği Kent Meydanı Otoparkı hizmet vermeye başladı. Toplam 500 araç kapasiteli otopark, 24 saat kesintisiz hizmet sunacak. Otopark için saatlik ve aylık abonelik ücret tarifesi de açıklandı.
02.07.2026
14:56
Klima yüklü kamyonet alev alev yandı
Bingöl-Diyarbakır karayolunda seyir halindeyken alev alan klima yüklü kamyonet kullanılamaz hale geldi. Genç Belediyesi İtfaiye ekiplerinin zamanında müdahalesiyle yangının ormanlık alana sıçraması önlendi.
02.07.2026
14:30
Bingöl Adalet Ormanı'nda ağaçlar geleceğe hazırlanıyor
Bingöl Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ile Bingöl Orman İşletme Müdürlüğü iş birliğinde oluşturulan Adalet Ormanı'nda sulama ve bakım çalışması gerçekleştirildi. Çalışmalarla, fidanların sağlıklı gelişiminin desteklenmesi hedefleniyor.
01.07.2026
12:17
Bingöl'den TÜBİTAK'ta Türkiye birinciliği
TÜBİTAK 2204-C Lise Öğrencileri Kutup Araştırmaları Proje Yarışması Türkiye Finali'nde Bingöl'den katılan proje Türkiye birincisi oldu. Yapay zekâ ve insansız hava araçlarını kutup araştırmalarıyla buluşturan proje, öğrencilerine Türk Antarktika Bilim Seferi'ne katılma yolunu da açabilir.
01.07.2026
08:54
Çifte vatandaşlar için muafiyet yolda!
Yurt dışında yaşayan milyonlarca Türk vatandaşını ilgilendiren yeni yasa hazırlığı sürüyor. Düzenlemeyle, yaşadıkları ülkede askerlik yapan çifte vatandaşların Türkiye'deki yükümlülüğü kalkacak ve emekli aylığı kesintileri son bulacak.
01.07.2026
08:25
Bayırlı'da sulama krizi! 'Temmuz geldi, kanallar hâlâ açılmadı'
Bölgede meyve ağaçları, bağlar ve sebze bahçelerinin sulama suyuna ihtiyaç duyduğu bu dönemde yaşanan aksaklığa dikkat çeken köylüler, sulama kanalını kapatan kaya parçalarının iş makinesiyle kısa sürede kaldırılabileceğini ifade ederek yetkililere çağrıda bulundu.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın