KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Nisan 2024 Cumartesi
18 °C Güneşli

150 bin bitki toprakla buluştu

Bingöl Belediyesi, bu yıl 150 bin mevsimlik bitki üreterek, şehrin muhtelif alanlarına ekti. Kentin iklimine uygun bitki ve fidan yetiştiren belediye, yaptığı çalışmalarla çiçek ve ağaç ithalinin de önüne geçti.

150 bin bitki toprakla buluştu
27 TEMMUZ 2020 PAZARTESİ 14:53
20
1834
9
AA aa

Bingöl Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nce fidanlık alanda yürütülen çalışmalar kapsamında 150 bin mevsimlik bitki ile 5 bin fidan üretildi.

Yıl içerisinde kavşak, orta refüj ve kentin yeşil alanlarına ekilen mevsimlik bitkiler, kenti adeta çiçek bahçesine dönüştürdü.

“Daha yeşil bir Bingöl için çalışıyoruz”

Bingöl Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Volkan Aybek, çalışmalara dair yaptığı açıklamada, kentin bitki ve fidan ihtiyacını karşılamak için serada üretimlerin devam ettiğini söyledi.

‘Daha yeşil bir Bingöl' sloganıyla çalışmalarını sürdürdüklerini kaydeden Aybek, “İlimizin iklimine uygun çiçek, bitki ve fidanları seramızda üreterek, sahada kullanıyoruz. Bu yıl Sardunya, Petunya, Tagates, Dahlia, Horoz İbiği başta olmak üzere farklı türlerde 150 bin mevsimlik bitki üreterek, Çapakçur Viyadüğü, orta refüjler, kavşak noktaları ile yeşil alanlarımızda ekimini gerçekleştirdik. 5 bin ağaç fidanımızın da üretimi devam ediyor, onları da sahada yaptığımız çalışmalarda belirlediğimiz alanlarda toprakla buluşturacağız” dedi.

Kentin park ve yeşil alanlarındaki mevsimlik çiçek, ağaç, çalı ve bitki ihtiyacının fidanlık alanda üretilen ürünlerle karşılanmasıyla belediye bütçesinden tasarruf sağladığını belirten Aybek, şunları söyledi: “Kısa vadede ürettiğimiz bitkilerle dışarıdan ithalin önüne geçiyoruz. Uzun vade çalışmalarımızla fidanlıktaki çalışmalarımızı genişleterek, dışarıya bitki satmaya hazır hale geleceğiz İnşallah.”

“Parklarımızı Koruyalım”

Kent genelinde bulunan park ve yeşil alanların bakım ve onarım çalışmalarının devam ettiğini belriten Aybek, parklardaki tahribatlara da dikkat çekti.

Halkın ortak değeri olan parkların elbirliğiyle korunabileceğini vurgulayan Aybek, şunları söyledi: “Bazı duyarsız çevreler ile vandallar parklarımızı tahrip etmekden geri durmasa da kurduğumuz mobil ekiplerle ilimiz genelinde tüm parklarımızın bakım ve onarımlarını düzenli bir şekilde sürdürüyoruz. Bizim vatandaşlarımızdan en büyük beklentimiz park ve yeşil alanlara sahip çıkmaları ve bilinçsiz çevrelere fırsat verilmemeleridir. Ortak değerlerimizi koruyup kollayan tüm vatandaşlarımıza canı gönülden teşekkür ediyoruz.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_60570)
28 Temmuz 2020 Salı 16:27
Cıcek ile hizmet olmaz daha öncelıklı işler var volkan bey
Misafir Kullanıcı (@Misafir_60580)
28 Temmuz 2020 Salı 20:29
@Misafir Kullanıcı Normalde yazmayacaktım ama dayanamadım çiçek ekmek yetiştirmek bal gibide Hizmettir hemde hizmetin kralıdır park Bahçelerden asfalt yapmasını mı isteyeceksin adamların işi peyzaj onlar da bunu yapıyorlar
Misafir Kullanıcı (@Misafir_60579)
28 Temmuz 2020 Salı 20:29
@Misafir Kullanıcı Belediyelerde Park ve Bahçeler diye bir müdürlük var onunda görevi çiçek ekmek ağaç dikmek kısacası yeşil alan oluşturmak.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_60569)
28 Temmuz 2020 Salı 15:56
ben müdürümüzü sahada çalışanlarıyla beraber çöp toplarken bile gördüm bize böyle müdürler lazım masa başında herkes durur sahada olmadıktan sonra
Misafir Kullanıcı (@Misafir_60567)
28 Temmuz 2020 Salı 14:40
park ve bahçelere ağaç ekerken belediyeden ricam çınar ,dışbudak ve meyve vermeyen ağaç dikiniz çünkü kent parkta gördüm doğru dürüst bir ağaç yok gölgesinde oturalım.dikilen ağacın etrafına bir korunak yapılmamış hayvan olsun insan olsun koparmasına imkan verilmesin.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_60558)
28 Temmuz 2020 Salı 09:32
Yeşil bir Bingöl için ortak kullanım alanı olan Parkların korunması için her vatandaşın duyarlı olması sosyal sorumluluktur. Her vatandaşımızı bu konuda hassas olmaya davet ediyor teşekkür ediyorum.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_60554)
28 Temmuz 2020 Salı 09:19
Bingöl Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürünün gerçekten bu sene güzel işler çıkardığını görüyoruz seracılık ta Bingöl mevsimine uygun mevsimlik çiçek ve fidan yetiştirmek çok güzel ve yerinde bir iş olduğu kanaatindeyim yaptığı hizmetler için bir vatandaş olarak teşekkür ediyorum başarılar diliyorum.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_60543)
27 Temmuz 2020 Pazartesi 20:55
hizmet yap hizmet çiçek ekmeyin
Misafir Kullanıcı (@Misafir_60578)
28 Temmuz 2020 Salı 20:23
@Misafir Kullanıcı Çiçek ekmek hizmet değil midir kardeşim çevre düzenlemesi hizmet değil midir üretim yapmak dışa bağımlı olmamak hizmet değil midir bir kezde yapılanı beğenin niye zorunuza gidiyor adamlar yapmışlar işte varsa eksik gördüğün birşey ulaşmak zor değil ki bir telefon uzaktalar arayın söyleyin bir kez olsun yapılanı beğenin ama yine de eleştirin
19.04.2024
18:52
BAL`da kritik hafta! Bingöl kazanmak zorunda!
BAL'da kritik hafta! Bingöl kazanmak zorunda!
Grup lideri Yozgat Belediyesi Bozokspor ile arasındaki puan farkını kapatmak ve şampiyonluk kupasını kaldırmak için tüm çabasını gösteren 12Bingölspor, Pazar günü Hacılar Erciyesspor'a konuk oluyor. 12Bingölspor'a taraftar yasağı getirildi, aynı yasağın getirildiği Yozgat Bozokspor'un yasağı ise milletvekillerinin baskısı sonucu kaldırıldı!
19.04.2024
18:51
Bingöl`de Engelli ve Eski Hükümlüler İçin Hibe Desteği Başvuruları Başladı!
Bingöl'de Engelli ve Eski Hükümlüler İçin Hibe Desteği Başvuruları Başladı!
Bingöl'de engelli ve eski hükümlüler için hibe desteği başvuruları başladı. Son başvuru 07.06.2024 olarak açıklandı. Yapılması gerekenler ise şöyle sıralandı;
19.04.2024
18:51
Bingöl için bir uyarı da Arslan`dan…
Bingöl için bir uyarı da Arslan'dan…
'Tokat'ın üzerinde bulunduğu fay hattında beklenen büyük şiddetli deprem hala olmadı' diyen Prof. Dr. Abdussamet Arslan: 'Önümüzdeki 10 yılda Kuzey Anadolu Fay Hattı üzerinde 7.0 ila 7.5 civarında deprem beklemek yanlış olmaz. Bingöl'de henüz beklediğimiz deprem olmadı. Bu depremi de hakikaten bekliyoruz' dedi.
19.04.2024
18:50
Ahırları mühürlendi, hayvanları telef oldu
Ahırları mühürlendi, hayvanları telef oldu
Bingöl'ün Genç İlçesi'nde hayvancılıkla uğraşan Muhsin ve Mehmet Davran kuzenlerin 2018 yılında yaptıkları ve yapı kayıt belgesi aldıkları ahırları mühürlendi. Gerekçe, kim olduğu bilinmeyen birinin şikâyeti! Gebe olan ve doğum sonrası telef olan hayanlar da cabası..!
19.04.2024
18:45
Bingöl ile Roma La Sapienza Üniversiteleri Arasında İş Birliği
Bingöl ile Roma La Sapienza Üniversiteleri Arasında İş Birliği
Bingöl Üniversitesi, uluslararası iş birliklerini genişletme çalışmaları kapsamında Avrupa'nın en büyük ve İtalya'nın en prestijli üniversitesi olarak kabul edilen Roma La Sapienza Üniversitesi ile bazı alanlarda iş birliği anlaşması yaptı.
19.04.2024
15:59
Elektrik ve doğal gaza zam yapılacak mı?
Elektrik ve doğal gaza zam yapılacak mı?
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, mayıs ayında elektrik ve doğal gaz fiyatlarına zam yapılmayacağını açıkladı. Bayraktar, doğal gaz desteğinin devam edip etmeyeceğine ilişkin soruya, 'Sosyal açıdan desteklenmesi gereken grupları desteklemeye devam edeceğiz.' yanıtını verdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın