KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
28 Ocak 2026 Çarşamba
°C

17 öğrenci az daha donuyordu

Yoğun karın etkili olduğu Bingöl'de okullarına gitmek isteyen 17 öğrenci, 20 kilometrelik yolu yaya olarak kat etmeye çalışınca donma tehlikesi geçirdi.

17 öğrenci az daha donuyordu
08 ŞUBAT 2012 ÇARŞAMBA 22:28
0
1860
0
AA aa

Taşımalı eğitim alan Kale köyüne bağlı Canut mezrası ve Doğuyeli köyünden 17 öğrenci Yenibaşak beldesindeki okullarına gitmeye çalışırken donma tehlikesi geçirdi. Velilerinin yardımıyla hastaneye yetiştirilen öğrenciler tedavi altına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Taşımalı eğitim alan Kale köyüne bağlı Canut mezrası ve Doğuyeli köyünden 17 öğrenci Yenibaşak beldesindeki okullarına gitmek için okul servisini bekledi. Okul aracı gelmeyince öğrenciler velileriyle birlikte 20 kilometreyi yaya olarak katetmeye karar verdi. Yolda iken aşırı soğuğa daha fazla dayanamayan ilköğretimli minikler yolda fenalaştı. Velilerinin yoğun çabasıyla beldeye yetiştirilen çocuklar daha sonra Solhan Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Solhan Devlet Hastanesinde tedavi altına alınan öğrencilerin soğuk havada 6-7 saat yol yürüdüklerinden takatten düştükleri ve el ile ayaklarının soğuktan morardığı ifade edildi.

Donma tehlikesi geçiren öğrencilerden Melek Gül Zeynep Gül, Mubar Yıldız, Eda Yıldız, Gönül Yıldız, Reyhan Yıldız, Ömer Yıldız, İbrahim Yıldız, Gülcan Yıldız, Sevde Kavakçı, İrfan Yatağan, Bilten Ay, Meryema Biçem, Şaban Yalçın ve Emin yatağan adlı öğrencilerin tedavisinin hastanede devam ettiği öğrenildi.

Çocukları donma tehlikesi geçiren veliler, bu duruma tepki göstererek acilen bulundukları köylere yada yakınlarına okul yapılmasını istediler. 

Kar yağışı nedeniyle bazen haftalarca yollarının kapalı olduğunu ifade eden öğrenci velileri, yetkililerin biran önce bu sorunu çözmelerini istedi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
28.01.2026
02:41
Bingöl Valiliği, Hesarek için harekete geçti
Bingöl Valiliği, Hesarek için harekete geçti
Yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşımın güçlükle sağlandığı ve otopark sorunu nedeniyle tepki çeken krizlerin yaşandığı Hesarek Kayak Merkezi'ndeki sıkıntıları gidermek için harekete geçen Bingöl Valiliği, özel kepçe kiralayarak kar temizleme çalışmalarını başlattı.
28.01.2026
02:39
Vali Çelik`ten depreme karşı bilinç vurgusu!
Vali Çelik'ten depreme karşı bilinç vurgusu!
AFAD İl Müdürlüğü'ndeki inceleme ve aldığı brifing sonrası açıklamalarda bulunan Bingöl Valisi Cahit Çelik, depreme karşı hazırlık ve doğru yapılaşmanın önemine dikkat çekti. Vali Çelik; 'Bu topraklarda yaşamaya devam edeceğiz; ancak bunu bilinçli, tedbirli ve akılcı şekilde yapmak zorundayız.'
28.01.2026
02:37
Sigara yasağı genişliyor! Buralarda da içilmeyecek!
Sigara yasağı genişliyor! Buralarda da içilmeyecek!
Sigara düzenlemesinde dikkat çeken detaylar ortaya çıktı. Buna göre, sigaraların marketlerde hemen kasa arkasında yer alması yasaklanacak. Çocukların sıklıkla gittiği park ve bahçelerde de sigara içilmesine izin verilmeyecek. İşte milyonları ilgilendiren düzenlemenin detayları…
28.01.2026
02:36
Bingöl merkezli
Bingöl merkezli 'change' araç operasyonu: 4 tutuklama
Şahıslara ait hesaplarda 294 milyon 895 bin TL tutarında şüpheli işlem hacmi tespit edildi.
28.01.2026
02:35
Bingöl`de Rojava Protestosu
Bingöl'de Rojava Protestosu
DEM Parti ve Demokratik Kurumlar Platformu bileşenleri, Bingöl kent merkezinde düzenledikleri yürüyüşle Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik saldırıları protesto etti. Kent Meydanı'nda yapılan açıklamada Kobanê'deki abluka ve insani krize dikkat çekildi.
28.01.2026
02:33
Bingöl`de Kar Motorlu Arama Kurtarma Eğitimi
Bingöl'de Kar Motorlu Arama Kurtarma Eğitimi
Bingöl Belediyesi, zorlu kış şartlarında acil durumlara daha hızlı ve etkili müdahale edilebilmesi için AFAD personeline kar motoru kullanımı ve kış arama-kurtarma teknikleri eğitimi verdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın