KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
13 Mayıs 2026 Çarşamba
°C

170 ton tohum dağıtıldı

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Nurettin Kıyas, “2011 yılını Sertifikalı Buğday Tohumu Projesi çerçevesinde çiftçilerimize 150 ton buğday, 20 tonda arpa tohumu olmak üzere toplam 170 ton tohum dağıtıldı” dedi.

170 ton tohum dağıtıldı
15 KASIM 2011 SALI 19:05
0
1691
0
AA aa

Bingöl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nce, Sertifikalı Tohumluk Buğday Projesi kapsamında Bingöl İl Özel İdaresi kaynaklarıyla 170 ton buğday ve arpa tohumu yüzde 37 destekle çiftçilere dağıtıldığı belirtildi.

Proje çerçevesinde dağıtımların bittiğini belirten Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Nurettin Kıyas, “2011 yılını Sertifikalı Buğday Tohumu Projesi çerçevesinde çiftçilerimize 150 ton buğday tohumu 20 tonda arpa tohumu olmak üzere toplam 170 ton tohum dağıtıldı, dağıtım işlemleri tamamlandı. İlimizde Eylül ve Ekim ayları ekim aylarıdır, ekim işleri de tamamlandı. Özel İdare katısı olarak yüzde 37, çiftçilerimizden yüzde 62,5 artı nakliye diye bir katkı aldık” dedi.

Sertifikalı buğdayın önemine değinen Kıyas, “Sertifikalı buğday tohumu çiftçinin elindeki buğdaydan yüzde 20, hatta bazı yerlerde yüzde 50'ye varan oranda verim artışı göstermektedir. Özellikle bazı çiftçilerimizin elinde bulunan çok eski tohum, özelliğini yitirerek tohumluk vasfını kaybediyor. Çiftçimiz sertifikalı tohum kullandığı zaman, tohuma verdiği paradan çok daha fazla verim alır. Eskiden Bingöl'de ortalamamız 200 kilogram civarı iken, sertifikalı buğday tohumu ile bu oran 320 kilograma çıkmıştır. Özellikle Garip Ovası'nda köylünün deyimiyle 1'e 30 veya 35 aralıklarında bir verim söz konusudur. Bizim teknik olarak 500 ile 600 kilograma kadar alan çiftçilerimiz var. Ama genel bir ortalama 320 kilogramdır. Rakamlar yıl sonunda netleşecek ancak şuan için bizim beklentimiz bu yönde. Çiftçilerimize her konuda yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bingöl'de gıda, tarım ve hayvancılığın gelişmesi ve daha modern bir yapıya kavuşması için kurum olarak vatandaşlarımıza her konuda destek sağlamaya çalışıyoruz. Bu kapsamda kaliteli buğday alımı yaparak çiftçilerin daha verimli hasat yapmaları için kaliteli buğday tohumu getiriyoruz” şeklinde konuştu.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
12.05.2026
23:21
Bingöl Üniversitesi`nde
Bingöl Üniversitesi'nde 'Mekân ve Toplumsal Hafıza' Söyleşisi
Bingöl Üniversitesi'nde düzenlenen söyleşide, çarşıların toplumsal hafıza, hatırlama ve unutma süreçlerindeki rolü ele alındı.
12.05.2026
23:08
Bingöllü hacı adayları dualarla uğurlandı
Bingöllü hacı adayları dualarla uğurlandı
Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonu kapsamında kutsal topraklara gidecek 192 Bingöllü hacı adayı, düzenlenen programla dualar eşliğinde uğurlandı.
12.05.2026
20:45
Bingöl Belediyesi uyardı! Son gün 1 Haziran
Bingöl Belediyesi uyardı! Son gün 1 Haziran
Bingöl Belediyesi, emlak, çevre temizlik, ilan ve reklam vergisine ait birinci taksit ödemelerin 01 Haziran 2026 Pazartesi gününe kadar yapılması gerektiğini bildirdi.
12.05.2026
19:48
Bingöl`den kurbanlık sevkleri başladı
Bingöl'den kurbanlık sevkleri başladı
Bingöl'den İstanbul, Kocaeli ve Bursa'daki kurban pazarlarına gönderilecek büyükbaş hayvanların sevk işlemleri başladı. Kontrollerin ardından uygun bulunan araçlar için 'Yurtiçi Veteriner Sağlık Raporu' düzenlenerek kurbanlık hayvanların pazar alanlarına sevk edildiği aktarıldı.
12.05.2026
19:47
'Asıl engel sevgisizlik ve duyarsızlıktır'
Bingöl Altınokta Körler Derneği Başkanı Hidayet Becerikli, Engelliler Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada erişilebilirlik, istihdam ve toplumsal farkındalık konularındaki eksikliklere dikkat çekerek, 'Engeller önce zihinlerde kaldırılmalı' çağrısında bulundu.
12.05.2026
19:46
Okullarda yangın ve tahliye tatbikatı
Okullarda yangın ve tahliye tatbikatı
Bingöl'ün Genç ilçesinde öğrenci ve öğretmenlerin afetlere karşı bilinçlendirilmesi amacıyla okullarda yangın ve tahliye uygulamaları gerçekleştirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın