KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
10 Şubat 2026 Salı
°C

18 proje başarılı bulundu

Fırat Kalkınma Ajansı tarafından Turizm ve Sanayinin Geliştirilmesi Mali Destek Programı kapsamında 18 proje başarılı bulundu.

18 proje başarılı bulundu
25 ARALIK 2020 CUMA 17:29
0
2369
2
AA aa

Ajans faaliyet gösterdiği Malatya, Elazığ, Bingöl ve Tunceli illerinde yerel potansiyelin açığa çıkmasında katalizör etkisi gösterecek projeleri uygulamaya geçirmek amacıyla ilan edilen Turizm ve Sanayinin Geliştirilmesi Mali Destek Programının sonuçlarına ilişkin açıklamalarda bulunan Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Abdulvahap Yoğunlu, Ajans olarak TRB1 Bölgesinin sosyo-ekonomik gelişmesine katkı sağlamaya yönelik çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

Yoğunlu, program ile imalat sanayinde Malatya ve Elazığ illerinin üretim, yenilikçilik ve dış ticaret kabiliyetlerini artıracak fiziki ve hizmet altyapılarının güçlendirilmesinin ve bölge sınırları içerisinde Yukarı Fırat Havzası Turizm Markalaşması ve Turizm Destinasyonlarının Geliştirilmesine katkı sağlayacak fiziki ve hizmet altyapılarının geliştirilmesinin amaçlandığını ifade etti.

TRB1 Bölgesinin büyük gelişme potansiyeli barındırdığının altını çizen Yoğunlu, şöyle konuştu:

“Fırat Kalkınma Ajansı olarak 2010 yılında kuruluşumuzdan bu yana bu potansiyeli ortaya çıkarmak için çalışmalarımızı büyük bir titizlik ve özveriyle yürütmeye çalışıyoruz. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız ve Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğümüzün de destekleriyle illerimizdeki paydaşlarımızla birlikte inşallah bölgemizi daha ileri bir noktaya taşımak için gayret göstermeye devam edeceğiz. Bu projelere sağlanan/sağlanacak toplam destek tutarı 2020 fiyatları ile 420 milyon TL'ye, projelerin toplam bütçesi ise 704 milyon TL'ye ulaşmıştır.”

Turizm ve Sanayinin Geliştirilmesi Mali Destek Programı kapsamında desteklenecek projeler için tahsis edilen toplam kaynak tutarının 16,5 milyon TL olduğunu aktaran Yoğunlu, desteklenecek projelerle bölgeye yaklaşık 24 Milyon TL'lik yatırım gerçekleştirilmesinin öngörüldüğünü belirtti.

Yoğunlu, program kapsamında başarılı bulunan projelerin başta TRB1 illeri olan Bingöl, Elazığ, Malatya ve Tunceli olmak üzere ülkemize hayırlı olması temennisinde bulundu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_80159)
26 Aralık 2020 Cumartesi 18:44
Ülkemizde zaman zaman çok güzel bir programlar yapılır ama nedense alt uygulayıcılar buna ayak uyduramayabilirler. Bir yandan projeler sürekli büyüyen işletmeler (en az 3 defa). Bir yandan gerçekten büyüyen, istihdam yaratan ve vergi veren işletmeler. Bu memlekette değer üreten ve kalkınmada emeği geçenleri tebrik ederiz
Misafir Kullanıcı (@Misafir_80150)
26 Aralık 2020 Cumartesi 09:41
15 proje başarılı mı bulundu torpili mı bulundu bunu netleştirmemiz lazim
10.02.2026
13:05
Bingöl boşanma oranında kaçıncı sırada?
Bingöl boşanma oranında kaçıncı sırada?
Türkiye genelinde boşanma oranlarının en düşük ve en yüksek olduğu iller belli oldu. Boşanmanın en yaygın görüldüğü il İzmir olurken, en düşük oran Hakkâri'de kaydedildi. Bingöl'ün listedeki yeri ise şöyle;
10.02.2026
12:43
Meteoroloji`den Bingöl için kar ve sağanak uyarısı!
Meteoroloji'den Bingöl için kar ve sağanak uyarısı!
Yoğun kar ve sağanak uyarısı yapılan Bingöl için çığ tehlikesi ve su baskınlarına karşı dikkatli olunması çağrısı yapıldı.
10.02.2026
12:11
Bingöl`de eTwinning Çalıştayı Ödül Töreniyle Sona Erdi
Bingöl'de eTwinning Çalıştayı Ödül Töreniyle Sona Erdi
Bingöl'de düzenlenen eTwinning Çalıştayı, ödül töreni ve proje sunumlarıyla sona erdi.
10.02.2026
12:01
Bingöl`de Eğitim Sendikalarından Promosyon Tepkisi: `Kabul Etmiyoruz`
Bingöl'de Eğitim Sendikalarından Promosyon Tepkisi: 'Kabul Etmiyoruz'
Bingöl'de faaliyet gösteren eğitim sendikaları, İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen maaş promosyon ihalesinde bankaların sunduğu tekliflerin yetersiz olduğunu belirterek ortak açıklama yaptı. Sendikalar, tekliflerin yeniden değerlendirilmesini isterken, talepler karşılanmazsa kitlesel ekonomik boykot çağrısında bulunabileceklerini duyurdu.
09.02.2026
21:52
Bingöl`de Hükümlülerin Topluma Kazandırılması İçin İş Birliği Protokolü İmzalandı
Bingöl'de Hükümlülerin Topluma Kazandırılması İçin İş Birliği Protokolü İmzalandı
Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı ile Bingöl İl Özel İdaresi arasında imzalanan protokol, hükümlülerin üretim süreçlerine katılarak toplumsal uyumlarının güçlendirilmesini ve yeniden topluma kazandırılmalarını hedefliyor.
09.02.2026
14:23
Aracını başkasına kullandıranlara büyük ceza!
Aracını başkasına kullandıranlara büyük ceza!
Emniyet Genel Müdürlüğü ve SGK arasındaki koordinasyon, trafikte kayıt dışı istihdama geçit vermiyor. Yol kontrollerinde tespit edilen sigortasız şoförler, araç sahibi şirketlere asgari ücretin katları oranında ağır idari para cezaları olarak geri dönüyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın