KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Haziran 2025 Cuma
°C

‘2007 fırsat ve yatırım yılı olarak değerlendirilmeli’

Platform üyeleri, üniversite, havaalanı, organize sanayi, yüzenada, göğüs hastanesi gibi önemli konular hakkında çeşitli taleplerde bulundu.

‘2007 fırsat ve yatırım yılı olarak değerlendirilmeli’
06 NİSAN 2007 CUMA 10:22
0
1271
0
AA aa
Bingöl'ün sorunlarını derinlemesine ele alan ve çözüm önerileri üreten oluşan Bingöl Platformu'nun dönem sözcüleri, Vali Vehbi Avuç'u makamında ziyaret etti.
  Her türlü desteği vermeye hazır olduğunu söyleyen Vali Avuç, 2007 yılının fırsat ve yatırım yılı olarak değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

Bingöl'deki birçok dernek, sendika, oda vb. tüzel ve ferdi kişiliklerden oluşan Bingöl Platformu temsilcileri, Vali Vehbi Avuç'u makamında ziyaret etti.
Bingöl'deki birçok dernek, sendika, oda ve benzeri tüzel ve ferdi kişiliklerden oluşan Bingöl Platformu'nun dönem sözcüleri, Bingöl'ün kangren sorunlarının neşterlenmesi için görüştükleri vali Avuç'a çeşitli konulardaki taleplerini iletti.
Bingöl Üniversitesi için hali hazırda üzerinde Ziraat Fakültesi kurulu olan alanın, Elazığ Bingöl karayolunun kuzey cephesi, kuru dere mevkiine kadar olan bölümünün tamamının üniversite için tahsis edilmesini isteyen Platform üyeleri, Yüzenada'nın çevre düzenlemesinin yapılması, güvenlik görevlisi istihdam edilmesi ve turizme daha profesyonelce kazandırılması görüşlerini aktardılar.
İnşaatı devam eden göğüs hastanesinin başka illerden Bingöl'e hasta getirilebilecek bir hastaneye çevrilmesi gerektiğini belirten Platform üyeleri, Organize Sanayi Bölgesinin çürümekten kurtarılıp Bingöl'e kazandırılması talebinde bulundular.
Söz konusu başlıklarla ilgili kanunların verdiği yetki çerçevesinde Bingöl için gerekli her tür desteği vermeye hazır olduğunu belirten Vali Vehbi Avuç, üniversite yeri için gerekli hazırlıkların yapılması konusunda talimat vereceğini ifade etti.
Yüzenada'nın hak ettiği yere getirilmesi konusunda yapılacak çalışmalarla bizzat ilgileneceğini ifade eden Vali Avuç,  Göğüs Hastanesi için farklı projelerin bekleme aşamasında olduğunu ve Organize Sanayi Bölgesi içinde proje hatası olmakla beraber yinede burayı işler hale getirmek konusunda büyük çaba sarf ettiğini bildirdi.
Vali Avuç, bu bölgedeki su sıkıntısıyla ilgili yargıya intikal etmiş sorunun aşılmak üzere olduğunu ve çok yakında Organize Sanayinin işler halde Bingöl halkının hizmetine sunulacağını söyledi.
2007 yılının bir fırsat ve yatırım yılı olarak değerlendirilmesi gerektiğini belirten Vali Avuç, Bingöl Havaalanı için İl Genel Meclis'ince karar alınarak Ulaştırma Bakanlığına devredilmesi durumunda Bingöl'ün havaalanına da kavuşabileceğini dile getirdi.


BİNGÖL KENT HABER
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
20.06.2025
15:45
Bingöl`de 58 bin öğrenci için tatil başladı
Bingöl'de 58 bin öğrenci için tatil başladı
Karne dağıtım törenine katılan Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta: 'Minik yüreklerin gözlerindeki mutluluk, tüm yorgunluğu unutturan en güzel ödül oluyor. Hepsini gözlerinden öpüyor, Eylül ayında sağlıkla ve neşeyle yeniden buluşmayı diliyorum' dedi.
19.06.2025
23:50
TOKİ Bingöl`de konut ve işyeri satacak
TOKİ Bingöl'de konut ve işyeri satacak
TOKİ Başkanlığı, Bingöl merkez Kültür TOKİ'deki 165 konut ve 150 işyerinin satışını duyurdu. Vadeli, açık arttırma ile satılacak konut ve işyerlerinde yüzde 25 peşinat istenecek. Vade oranı ise 60 ay olacak. Taksit tutarlarını görenler ise şokta!
19.06.2025
18:40
Bingöl`de aranan 103 şüpheli yakalandı
Bingöl'de aranan 103 şüpheli yakalandı
Bingöl'de güvenlik güçleri tarafından son 2 hafta içerisinde yapılan çalışmalarda, aranan 103 şüpheli yakalandı.
19.06.2025
18:14
Bingöl`de en çok ölüm bu sebepten!
Bingöl'de en çok ölüm bu sebepten!
Türkiye İstatistik Kurumu, 2024 yılına ilişkin ölüm ve ölüm nedeni istatistiklerini açıkladı. Bingöl'de 2024 yılında yaşanan ölüm sayısı bir önceki yıla göre artarken, en çok ölümün yaşandığı hastalıklar ise şöyle sıralandı;
19.06.2025
17:35
Bingöl`ü onlar temsil edecek!
Bingöl'ü onlar temsil edecek!
Bingöl'de kurumlararası masatenisinde kupanın sahipleri belli oldu. Yoğun katılım sağlanan yarışmada dereceye giren takımlar, Antalya'da yapılacak Türkiye şampiyonasında Bingöl'ü temsil edecekler. İl Temsilcisi Atalay, emeği geçen ve katılımcılara teşekkür etti.
19.06.2025
17:02
Bingöl`de trafik kazası: 2 yaralı
Bingöl'de trafik kazası: 2 yaralı
Bingöl'de iki aracın çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 2 kişi yaralandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın