KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
26 Mayıs 2025 Pazartesi
°C

2008 bütçesi kabul edildi

TBMM Genel Kurulunda, 2008 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı kabul edildi

2008 bütçesi kabul edildi
14 ARALIK 2007 CUMA 19:01
0
873
0
AA aa
Oylamaya 433 milletvekili katıldı. Tasarı, 118 red oyuna karşın, 315 oyla benimsendi.
Buna göre, 2008 yılı bütçe büyüklüğü 222 milyar 5 milyon 600 bin YTL, gelirleri 204.6 milyar YTL, bütçe açığı ise 17 milyar 997 milyon YTL olacak.
Kamu personeline yılın ilk yarısında uygulanacak aylık katsayı (0,49318), memuriyet taban aylığı göstergesine uygulanacak taban aylığı katsayısı (0,65061), yan ödeme katsayısı (0,015637); yılın ikinci yarısında ise aylık katsayısı (0,05031), taban aylığı katsayısı (0,6636), yan ödeme katsayısı ise (0,015946) olacak.

Sözleşmeli personel ücret tavanı yılın ilk döneminde 2.590 YTL, yılın ikinci döneminde ise 2.641 YTL olarak uygulanacak.
Hazine Müsteşarlığınca belirlenecek koşullar çerçevesinde ve elde edilecek kaynaklar Hazineye aktarılacak şekilde kamu kurum ve kuruluşlarınca ihraç edilecek sertifika, senet ve benzeri finansman enstrümanlarınca sağlanacak garanti tutarı 2 milyar doları aşamayacak.
Belirlenen başlangıç ödeneklerinin yüzde 2'sine kadar ikrazen özel tertip devlet iç borçlanma senedi ihraç edilebilecek.

ATAMA İZİNLERİ
Kamu kurum ve kuruluşlarının serbest memur kadrolarına 2007 yılında emeklilik, ölüm, istifa veya nakil sonucu ayrılan memur sayısının yüzde 50'sini geçmeyecek şekilde açıktan veya diğer kamu kuruluşlarından nakil
suretiyle atama yapılabilecek. Bu sınırlar içinde memur ihtiyacını karşılayamayacak idare kurum ve kuruluşlar için ilave 23 bin atama izni verilecek. Yükseköğretim kurumlarına da öğretim üyesi dışındaki boş öğretim elemanı kadroları için ilave 5 bin atama izni verilecek. Kamunun işlettiği eğitim ve dinlenme tesisi, misafirhane, çocuk bakımevi, kreş, spor tesisi ve benzeri sosyal tesislerin giderleri, bu tesislerin işletilmesinden elde edilen gelirden karşılanacak. Bu yerlerde, merkezi yönetim bütçesi ile döner sermaye ve fonlardan ücret ödenmek üzere 2008 yılında ilk kez istihdam edilecek yeni personel görevlendirilmeyecek.

EK ÖDEME ALAMAYAN PERSONEL
Toplu görüşmelerde çeşitli adlar altında ek ödeme alamayan kurumlarda çalışan personele verilen 90 YTL tutarındaki ek ödeme artırılacak. 2008 yılında ise bu rakam 134 YTL'ye kadar çıkarılacak.

KÖYDES VE BELDES PROJELERİ
Köylerin Altyapısının Desteklenmesi Projesi (KÖYDES) kapsamında köylerin altyapı ihtiyaçları için il özel idareleri ve köylere hizmet götürme birliklerine, Belediyelerin Altyapısının Desteklenmesi Projesi (BELDES)
kapsamında ise nüfusu 10 binin altında olan belediyelerin altyapı ihtiyaçları için belediyelere yapılacak hazine yardımları haczedilemeyecek ve üzerine ihtiyati tedbir konulamayacak. Bu ödeneklerin 2008 yılı yatırım programında belirlenmesinin ardından il ve belediye bazında dağılımı, kullandırılması, izlenmesi ve denetimine ilişkin usul ve esaslar, Yüksek Planlama Kurulu (YPK) tarafından karara bağlanacak.

Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun yürürlük tarihi de 1 Haziran 2008'e ertelendi. Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Yasasında, kamu idareleri döner sermaye işletmelerinin yeniden yapılandırılması için 2007 yılının sonu olarak öngörülen süre, Sağlık Bakanlığı ile diğer kamu idarelerine bağlı döner sermaye işletmelerinin yeniden yapılandırma çalışmalarının devam etmesi nedeniyle, 2008 yılı sonuna uzatılacak. Genel Kurulda ayrıca, 2006 yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Tasarısı da 114 red oyuna karşın, 328 oyla kabul edildi.




İnternethaber
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
24.05.2025
22:17
Bingöl`de PKK`lı teröristler tarafından şehit edilen 33 er anıldı
Bingöl'de PKK'lı teröristler tarafından şehit edilen 33 er anıldı
Bingöl'de 24 Mayıs 1993'te bölücü terör örgütü PKK tarafından şehit edilen silahsız ve sivil 33 asker, düzenlenen törenle anıldı.
24.05.2025
22:15
Bingöl`de trafik kazası: Baba öldü, eşi ve çocuğu yaralandı
Bingöl'de trafik kazası: Baba öldü, eşi ve çocuğu yaralandı
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil şarampole devrildi. Kazada baba ölürken, eşi ve çocuğu yaralandı.
24.05.2025
22:14
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu
Bingöl'de düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 2 kişi yakalandı.
24.05.2025
22:13
Evin bahçesindeki masada duran paraları çaldı, polisten kaçamadı
Evin bahçesindeki masada duran paraları çaldı, polisten kaçamadı
Bingöl'de bir şahıs, bir evin bahçesindeki masa üzerinde duran paraları çalıp kaçtı. Polis ekiplerince kısa sürede yakalanan şahıs, tutuklanarak cezaevine gönderildi.
24.05.2025
22:12
Bingöl`de arama kaydı bulunan 4 kişi yakalandı
Bingöl'de arama kaydı bulunan 4 kişi yakalandı
Bingöl'de haklarında kesinleşmiş hapis cezası ile ifadeye yönelik arama kaydı bulunan 4 kişi yakalandı.
23.05.2025
20:19
12 Bingölspor`dan sert mesaj: ‘Ya sahip çıkın ya da çekiliyoruz!`
12 Bingölspor'dan sert mesaj: 'Ya sahip çıkın ya da çekiliyoruz!'
Bingöl'ün simge kulübü 12 Bingölspor'un yönetimi, altyapı, stat ve bütçe taleplerinin karşılanmaması halinde görevi bırakacaklarını duyurdu. 'Bu şehir artık sessiz kalmamalı' diyen yönetim, iş dünyasına ve yetkililere açık çağrıda bulundu: 'Şimdi değilse ne zaman?'
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın