KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Ağustos 2026 Perşembe
°C

2008'de öğrenci alınabilir

‘Bingöl Üniversitesi' Paneli için Bingöl'e gelen akademisyenler, üniversite binasını gezdiler. Binanın beklenenden daha kaliteli ve güzel yapıldığını söyleyen akademisyenler, kadronun oluşturulması durumunda 2008'dde öğrenci alımının gerçekleştirilebileceğini vurguladılar.

2008`de öğrenci alınabilir
17 ARALIK 2007 PAZARTESİ 09:40
0
1792
0
AA aa
Ankara'da faaliyet gösteren Bingöl İli ve İlçeleri Yardımlaşma Dayanışma Eğitim ve Kültür Derneği (Ankara BİNYAR) tarafından organize edilen ve Bingöl Platformu tarafından desteklenen ‘Bingöl Üniversitesi' konulu panel, haftasonu gerçekleştirildi.
Panele,  Bingöl Yeni Valisi irfan Balkanlıoğlu, Milletvekilleri Cevdet Yılmaz, Yusuf Coşkun, Kazım Ataoğlu, il, ilçe ve belde belediye başkanları, kaymakamlar, Türkiye'nin çeşitli üniversitelerinde görev yapan öğretim üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı. İşte panelde dikkat çeken konuşmalardan ve yapılan özel söyleşilerden bazıları.
Üniversite binası gezildi
‘Panel Tertip Komitesi' panel öncesinde öğretim üyeleri ve davetlileri Bingöl Üniversitesi İnşaatında gezdirdi.  Yapılan gezi sonunda binanın çok kaliteli ve büyük olduğunu söyleyen öğretim üyeleri, gerekli kadronun oluşturulması ve hazırlıkların tamamlanması durumunda
2008–2009 öğretim yılında öğrenci alımının yapılabileceğini belirtiler.
Binanın kaliteli, güzel ve gerekli donanımların mevcut olduğuna dikkat çeken akademisyenler, yapılacak ilk işin; rektör atamasının yapılarak kadronun oluşturulması ve 2008–2009 öğretim yılında öğrenci alımının gerçekleştirilmesi olduğunun altını çizdiler ve eklediler. “Bu olanaklar iyi değerlendirilmeli ve öğrenci alımı için çalışmalar hızlandırılmalı” dediler.
Prof. Dr. Bayram: “Bu bina 3 fakülteyi kaldırır”
Gezi sonrasında binanın durumu, yapılması gerekenlerle ilgili görüşleri alınan Kırıkkale Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdullah Bayram, binanın fiziki yapı olarak ihtiyaçlara cevap verecek nitelikte olduğunu söyledi.
Binanın her yönüyle güzel olduğunu ifade eden Bayram: "Bina gerçekten çok iyi yapılmış. Her yönüyle hazır bir mekândır. Öğretim üyeleri tahsis edilip öğrenci alınabilecek durumdadır. Bana göre en az 3 fakülteyi çok rahat kaldırabilecek alt yapı mevcuttur. Hemen önümüzdeki yıl için öğrenci alınabilir, akademisyen alabilir, öğretim üyeleri gelebilir ve odalarına yerleşebilirler. Laboratuarlar dizayn edilebilir. Büyük ve küçük anfilerimiz eğitim ve öğretime hazırdır. Ben çok beğendim, bence çok güzel bir imkân" dedi.
Prof. Dr. Dilsiz: “17 üniversite arasında en şanslı Bingöl'dür”
Harran Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nihat Dilsiz ise, yeni kurulan 17 üniversite arasında en şanslı Bingöl Üniversitesi olduğunu belirti. Binayı gezip gördükleri kadarıyla yapım işlerinin henüz tam olarak bitmediğini açıklayan Dilsiz: "Birkaç aylık bir sürecin gerektiği görülüyor. Öğrenci almamız için hali hazırda broşürlerde kontenjanımız yer almamaktadır. Dolayısıyla önümüzdeki yılda öğrenci alabilmemiz için Eylül ayına kadar bir hazırlık yapıp ek kontenjandan öğrenci alımına gitmeliyiz. Mevcut binanın durumu çok da kötü sayılmaz, çünkü örnek olarak söylemem gerekirse Batman'da, Mardin'de Bingöl üniversitesi ile birlikte kurulan üniversitelerdir ve hazırda bir tek bina yok. Birilerinde fakülte vardır ama öğrencileri Dicle üniversitesinde eğitimlerini sürdürmektedirler. Bu nedenle 17 üniversite arasında altyapısı olan en şanslı il olarak Bingöl'ü görüyoruz" şeklinde konuştu.
Panele yoğun ilgi
Bina gezisinin ardından katılımcılar ve davetliler, panelin yapılacağı Ahmet Dursun Kongre Merkezi'ne geçtiler. Cumartesi günü saat 11.30'da başlayan panelde ilk olarak selamlama konuşması yapan Bingöl Belediye Başkanı Hacı Ketenalp, Bingöl Üniversitesi'nin kurulmasından dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdi. Belediye olarak Bingöl Üniversitesi için elerinden gelen tüm imkânları seferber edeceklerini belirten Ketenalp, amaçlarının 2008 yılında gerekli kadronun oluşturulup öğrenci alımını sağlamak olduğunu ifade etti.
İkinci selamlama konuşmasını yapan Meslek Yüksekokulu (MYO) Müdürü Prof. Dr. Aydın Girgin ise, MYO olarak yetkilerinin kısıtlı olmasına rağmen, arsa tahsisi konusunda gerekli girişimlerde bulunduklarını açıkladı.
Burakgazi: “ Fırsatları iyi değerlendirmek lazım”
Panelde ilk konuşmacı olarak sunumunu yapan Mersin Sanayi ve Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Faik Burakgazi, Bingöl Üniversitesinin Bingöl'e sağlayacağı Ekonomik, Sosyal ve kültürel katkılar ile üniversitenin şehre entegrasyonu konularını değerlendirdi.
Burakgazi, Bingöl gibi yaşama çok zor koşullarda başlanan bir kentte üniversitenin açılmasının çok önemli bir gelişme olduğunu belirtti.
Ortaya çıkan fırsatların çok iyi değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Burakgazi: “Bingöl Üniversitesi açıldıktan sonra eksiklerin yanında çok büyük avantajlarda ortaya çıkacaktır. Özelikle valilik, belediye ve Bingöl halkı olarak bu örgütlenmede hepimiz varız diyebilmeliyiz.  Her şeyi devletten bekleme anlayışını çok uzun yıllar gördük. Bu nedenle Bingöl Üniversitesi'nin açılması için ortak hareket etmeliyiz. Fırsatları değerlendirmeliyiz” açıklamasını yaptı.
Doç.Dr. Yakuphanoğlu: “Eksikler tamamlanmalı”
Paneldeki bir diğer konuşmacı Fırat Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fahrettin Yakuphanoğlu'da, Bingöl Üniversitesinin ihtiyaçlarına değindi.
Bingöl Üniversitesinin ihtiyaçlarını tek tek sıralayan Yakuphanoğlu:” Rektörlük binasının yapılması ve donanımının sağlanması, öğrenci yurdu, yemekhanesi ve kafeteryasının yapılması, kongre ve kültür merkezinin yapılması, ihtiyaç duyulan laboratuar'ların yapılması, lojman tahsisi ve lojman yapımı, araç ve şoför temini, kampusun düzenlenmesi, kampus girişindeki ana yolun düzenlenmesi, üniversite vakfının kurulması, belediye otobüsü ve minibüs servisleri, personel ulaşımının sağlanması, çevre düzenlenmesi ve ağaçlandırmanın yapılması gerekir. Kurulacak olan fen-edebiyat fakültesi için ise en az 24 öğretim üyesine, 1 fakülte sekreterine, 16 araştırma görevlisine, 8 öğretim görevlisine, 14 idari personele ihtiyaç vardır” dedi.
Vali Balkanlıoğlu: “İhtiyaçlar büyük, imkânlar sınırlı”
Yeni görev yeri Bingöl'e geldiği ilk gün panele iştirak eden Bingöl Valisi İrfan Balkanlıoğlu da panelde bir konuşma yaptı.
Bingöl'deki görevine başladığı ilk gün kendisini böyle önemli ve hayırlı bir teşebbüsün içinde bulduğu için şanslı olduğunu ifade eden Vali Balkanlıoğlu, çiçeği burnunda yeni bir vali olduğunu söyledi ve ekledi.
Vali Balkanlıoğlu: “Anladığım kadarıyla burada bizlerden bazı beklentiler var. Hocalarımızda söylediler; bir üniversite öncelikle öğrencilerden, sonra öğretim üyelerinden, sonrada bunların eğitim ve öğretimlerini sürdürecekleri ve sağlıklı bir şekilde barınabilecekleri sağlıklı mekânlara ihtiyaç doğuruyor. Tabi bunların tamamı devletin imkânlarıyla karşılanacak gibi gözükmüyor ilk etapta. Usta siyasetçi Demirel şöyle derdi ‘delik büyük, yama küçük' ihtiyaçlar büyük, kaynak ve imkanlar sınırlı” Bu durumda deme ki belediyemize, valiliğimize ve Bingöl'ü seven iş adamlarımıza Bingöllülere çok iş düşüyor. Biz büyük milletlerin evlatlarıyız, dünyada nam salmış imparatorluklar kurmuşuz. Ancak batışımız eğitime önem veremeyişimizden olmuştur. Gelişmeleri takip edememişiz ve eğitime önem vermediğimiz için batmışız. Herkes baktığı yerden çıkar. İnşallah biz de eğitime önem vererek çıkarız. Bu konuda Bingöl Valisi olarak, çiçeği burnunda vali olarak, bende elimden geleni yapacağıma inanıyorum, tabi sizlerin desteğiyle. Bir üniversite görüntüsü, hem öğrenciler açısından, hem de öğretim görevlileri açısından çok önemlidir. İnşallah güzel mekânlar oluşturacağız. Bingöl için daha iyi şeyler yapacağız” dedi. 
Hasar: “Bingöl tarım ve hayvancılık şehri değil”
Panelde dikkat çeken konuşmalardan birini de Fırat Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Halil Hasar yaptı. ‘Ülkemiz ve Dünyadaki Üniversite Anlayışı İle Bingöl Üniversitesinin Değerlendirilmesi” konusunu ele alan Hasar, Bingöl'ün hayvancılık ve tarım şehri olduğu ifadelerine katılmadığını vurguladı.
‘Bingöl'de 3 dönüm tarlası olan kendisini toprak ağası sanıyor' diyen Hasar: “Bingöl'ün, söylendiği gibi bir hayvancılık veya tarım şehri olmadığını görüyoruz. Yine öte yandan işyerlerinin de küçük kapsamlı olduğunu, büyük ticarethanelerin olmadığını görmekteyiz. Bingöl, memur maaşlarıyla ayakta duran bir şehir haline dönüşmüştür. Bahsedildiği kadar ne tarım ne de hayvancılık yapılmıyor. Böyle olunca da insanlar üniversiteyi büyük ölçüde arzuluyor” ifadelerini kullandı.
Değerlendirme toplantısı yapıldı
Saat 11.30'da başlayan ‘Bingöl Üniversitesi Paneli' akşam saat 17.30'a kadar devam etti. Konuşmacılar, sorunları, olması gerekenleri ve çözüm önerilerini sundular. Panelin ikinci gününde ise İl Özel İdare Toplantı Salonu'nda Vali Balkanlıoğlu başkanlığında Milletvekilleri, akademisyenler ve tertip heyetinin katıldığı bir değerlendirme toplantısı yapıldı. Toplantıda panelde yapılan konuşmaların ve rektör atamasının değerlendirilmesi yapıldı. Sabah saat 10.00'da başlayan değerlendirme toplantısı 3 saat sürdü. Panelinin sonuç bildirgesinin ise önümüzdeki birkaç gün içinde basına açıklanacağı bildirildi.
 

 





BingolOnline/Bingöl Kent Haber
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
20.08.2026
01:04
Bingöl`den bir Sadin Babo geçti
Bingöl'den bir Sadin Babo geçti
Bingöl'ün sevilen simalarından Sadin Babo, geride yüzlerce hatıra, sıcak bir tebessüm ve gönüllerde silinmeyecek bir iz bırakarak hayatını kaybetti. Mehmet Emin Barslan, Sadin Babo'nun ardından kaleme aldığı duygu yüklü yazısında, onun yalnızca bir insan değil, değişen Bingöl'ün hafızasında yaşayan bir değer olduğunu anlattı.
20.08.2026
01:02
Bingöl`e 190 okul bahçe görevlisi kontenjanı
Bingöl'e 190 okul bahçe görevlisi kontenjanı
Millî Eğitim Bakanlığı bünyesinde okulların güvenliğini artırmak amacıyla planlanan 30 bin okul bahçe görevlisinin illere göre kontenjanları belli oldu. Bingöl için 190 kişilik kontenjan ayrıldı. Görevlilerin yaklaşık 9 ay süreyle çalıştırılması ve ücretlerinin asgari ücret seviyesinde olması planlanıyor.
20.08.2026
01:00
Uçar:
Uçar: '100 yıl sonra tarihi bir fırsatla karşı karşıyayız'
Bingöl'de 'Barışın Sözünü Halkla Kuruyoruz' buluşmaları kapsamında yeni sürece ilişkin değerlendirmelerde bulunan DBP Eş Genel Başkanı Çiğdem Kılıçgün Uçar, yeni sürecin Türkiye'nin demokratikleşmesi ve kalıcı barış açısından önemli bir fırsat sunduğunu belirtti. Meclis'teki çerçeve yasanın sürecin başlangıcı olarak değerlendirilmesi ve toplumsal desteğin güçlendirilmesi gerektiğini ifade eden Uçar, Türkiye'nin 100 yıl önce kaybettiği bir fırsatın yeniden ortaya çıktığını vurguladı.
20.08.2026
00:59
MEB`den yeni eğitim yılı genelgesi
MEB'den yeni eğitim yılı genelgesi
2026-2027 eğitim öğretim yılı 14 Eylül'de başlayacak. Millî Eğitim Bakanlığı'nın 81 ile gönderdiği genelgeyle okullarda cep telefonu kullanımından deneme sınavlarına, veli görüşmelerinden kayıt ücretlerine kadar birçok başlıkta yeni dönemde uygulanacak esaslar belirlendi. Bakanlık dışındaki deneme ve tarama sınavlarına okullarda izin verilmeyecek, veli görüşmeleri ise yalnızca Okul Randevu Sistemi üzerinden yapılacak.
20.08.2026
00:57
Bingöl-Muş yolunda kaza: 3 yaralı
Bingöl-Muş yolunda kaza: 3 yaralı
Bingöl-Muş karayolunun Kardeşler köyü mevkisinde iki aracın çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 3 kişi yaralandı. Yaralılar, sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından Bingöl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.
20.08.2026
00:53
Bingöl`de HİZMET-İŞ kongresi! Akdemir güven tazeledi
Bingöl'de HİZMET-İŞ kongresi! Akdemir güven tazeledi
HİZMET-İŞ Sendikası Bingöl Şubesi'nin 2. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi. Genel kurulda Abdülmecit Akdemir yeniden şube başkanlığına seçilerek güven tazeledi. Kongrede çalışma hayatının sorunlarından taşeron işçilere, KİT'lerdeki kadro beklentisinden vergi adaletine ve 'Terörsüz Türkiye' hedefine kadar birçok başlık gündeme geldi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın