KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
27 Aralık 2025 Cumartesi
°C

2008'de yollar kilitlenecek

2007 yatırım yılı programı kapsamında 40 bin metrekarelik yol ağını kilitli parke taşıyla, 13 bin metrekarelik kaldırım alanını da bazal taşıyla yenileyen Bingöl Belediyesi, bu hedefi 2008 yılı için arttırdı

2008`de yollar kilitlenecek
19 KASIM 2007 PAZARTESİ 10:43
0
1140
0
AA aa
2007 yatırım yılı programını tamamlama aşamasına getiren Bingöl Belediyesi, 2008 yatırım yılı programını belirledi. Belediye Başkanı Hacı Ketenalp, 2008'de hedeflerinin 100 bin metrekare kilit parke taşı döşemesi yapmak olduğunu belirtti.
Edinilen bilgiye göre, 2007 yatırım yılı programı kapsamında 40 bin metrekarelik yol ağını kilitli parke taşıyla, 13 bin metrekarelik kaldırım alanını da bazal taşıyla yenileyen Bingöl Belediyesi, bu hedefi 2008 yılı için arttırdı. Yol ve kaldırımların tamamını yenilemek için çalışmalarını sürdüren Bingöl Belediyesi'nin, 2008'de 100 bin metrekarelik yol ağını kilitli parke taşı ile 20 bin metrekarelik kaldırım alanını da bazal taşla yenileyeceğini belirtildi.
Çalışmalarla ilgili bilgi veren Belediye Başkanı Hacı Ketenalp, sorunların kısa sürede çözümlenmesi için gayret gösterdiklerini ifade etti.
Bu yıl 13 metrekarelik kaldırım alanının bazal taşla yenilenmesine ek olarak 10 bin metrekarelik kaldırım alanının da kilitli parke taşıyla yenilendiğini belirten Ketenalp, 40 bin metrekarelik yol ağının da kilitli parke taşıyla yenilendiğini kaydetti.
2007 çalışma programı kapsamında yürütülen işlerin yüzde 90 oranında bittiğini belirten Belediye Başkanı Hacı Ketenalp, kalan yüzde 10'luk oranın da, yeraltı elektrik çalışmaları nedeniyle yaşanan gecikmeden dolayı tamamlanamadığını ifade etti. 
Ketenalp; “2007 yılında ‘Modern Şehircilik' anlayışına uygun bir çalışma yaptık. Bu çalışmayla birlikte birçok yollar ve kaldırımlar yenilendi. Sadece Eğitim Caddesi'nde yeraltı elektrik döşeme çalışmalarından dolayı bir gecikme oldu ama çalışmalarımıza yeniden başladık. Burada bir haftalık işimiz var. Bu çalışmanın bitmesiyle birlikte geriye kalan yollar ve kaldırımlar 2008 yatırım programında yapılacak. 2008 yılında İnönü Caddesi'nin tamamı, Genç Caddesi'nin PTT kavşağı ile Tugay Kavşağı arasındaki bölüm, Ekin Sokak, Hastane Caddesi, ticari alanlar ve ihtiyaç olan diğer bölgeleri kapsayan toplam 100 bin metrekarelik yol ağı kilitli parke taşı ile yenilenecek. Ayrıca en az 10 bin metre kare bazal taşı ve 20 bin metre karede renkli kilitli parke taşıyla lise caddesi, otogar bölgesi ve diğer bozuk yerlerin kaldırımları yenilenecektir. Son olarak 2008 yılında yapılacak olan tüm bu çalışmaların dışında Düzağaç Kavşağı'nda ve yan yollarda yeşil alan çalışmaları yapılacaktır. 2008 yılı sonunda çalışmaların tamamlanmasıyla beraber Bingöl'de büyük bir yenilik olacaktır” şeklinde konuştu.
 

 

 



BingolOnline / Bingöl Kent Haber
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
26.12.2025
20:46
Bingöl Basın Konseyi`nden TSO`ya iade-i ziyaret
Bingöl Basın Konseyi'nden TSO'ya iade-i ziyaret
Kent ekonomisinin sürdürülebilirliği, yatırım ortamı ve basın–kurum iş birliğinin irdelendiği ziyarette, Bingöl'ün ekonomik gelişimi ve basınla kurulacak stratejik iş birlikleri masaya yatırıldı.
26.12.2025
20:30
Gripte Antibiyotik Uyarısı!
Gripte Antibiyotik Uyarısı!
'Yüzde 90'ı virüs kaynaklı' diyen Uzm. Dr. Hasan Elmas, gribal enfeksiyonlarda gereksiz antibiyotik kullanımının fayda sağlamadığını, aksine direnç ve hastane yatış riskini artırdığını vurguladı.
26.12.2025
15:38
12Bingölspor`a Disiplin Değil, Masa Başı Kıyımı
12Bingölspor'a Disiplin Değil, Masa Başı Kıyımı
Seyircisiz maç, başkana 150 gün hak mahrumiyeti ve para cezaları sonrası 12Bingölspor isyan etti. PFDK'nın kararları, 12Bingölspor cephesinde 'adil rekabet değil, masa başı cezalandırma' olarak yorumlandı. Kulüp, savunma hakkı yok sayılarak ağır ve orantısız cezalar verildiğini vurguladı.
26.12.2025
15:03
Üniversitelerde üç ay yaz tatili kalkıyor
Üniversitelerde üç ay yaz tatili kalkıyor
YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, lisans eğitimi için planlanan uygulama hakkında açıklamalarda bulundu. Üniversite eğitiminin 3 yıla indirilmesini öngören uygulamada ders ve krediler korunurken, üçüncü dönem için yaz tatilinin kısaltılması planlanıyor. Alınan kararlar üniversiteler eylülde başlayıp temmuzda kapanacak.
26.12.2025
14:54
`Çifte zam` geliyor! 30 gün içinde ödenmeyen yandı
'Çifte zam' geliyor! 30 gün içinde ödenmeyen yandı
Prim borçlanmasını 2026'ya bırakanlar için fatura oldukça ağır olacak. Asgari ücrete gelen yüzde 27'lik aynı zamanda SGK'ya bağlı kalemleri de etkiliyor. Prim borçlanmasına gelen zam ile beraber prime esas günlük kazanç üzerinden uygulanan oran yüzde 32'den yüzde 45'e çıkarıldı.
26.12.2025
14:46
Bingöl`de Jandarmadan Suç ve Kaçakçılığa Geçit Yok
Bingöl'de Jandarmadan Suç ve Kaçakçılığa Geçit Yok
Bir haftada 29 olaya müdahale eden jandarma ekipleri, uyuşturucu, silah ve kaçak ürünler ele geçirdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın