KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
07 Ekim 2026 Çarşamba

20'şer sayfa ifade verdiler..

Hamdi Sedefçi ve Ahmet Özal savcılığa sevk edildi

20`şer sayfa ifade verdiler..
10 MART 2008 PAZARTESİ 17:10
0
1065
0
AA aa
Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda başlatılan ''Arasta'' operasyonu kapsamında, ''ihaleye fesat karıştırma'', ''rüşvet alma ve verme'' ile ''organize suç örgütü kurmak'' iddialarıyla adliye sevk edilen 16 kişinin sorgusu devam ediyor.

Alınan bilgiye göre, operasyon kapsamında soruşturulmasına başlanılan ''Edirne Belediyesinin su ve atıksu tesislerinin işletmesinin imtiyaz hakkının devredilmesi'' ve ''Belediye Sarayı binasının satışı'' ihalelerinin, ayrı dosyalar halinde inceleniyor.

4 ay süren teknik takip ve araştırma sonucu elde edilen bilgi ve belgelerin değerlendirilmesinin ardından 7 Mart Cuma sabahı gözaltıların Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi ile başladığını hatırlatan yetkililer, soruşturma sürecinde 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın oğlu Ahmet Özal'ın da aralarında bulunduğu 19 kişinin ifadelerinin alındığını, bu kişilerden 16'sının Cumhuriyet Savcılığına sevk edildiğini belirtti.

Cumhuriyet Savcılığına sevk edilen 16 zanlının ''Edirne Belediyesinin su ve atıksu tesislerinin işletmesinin imtiyaz hakkının devredilmesi'' ile ilgili ihale kapsamında ''ihaleye fesat karıştırma'', ''rüşvet alma ve verme'' ile ''suç işlemek amacıyla organize suç örgütü kurmak'' iddialarıyla sorgulandığını söyleyen yetkililer, ''Belediye Sarayının satışı ihalesi'' ile ilgili iddiaların bulunduğu diğer dosyanın ise ayrı olarak değerlendirileceğini kaydetti.

''Edirne Belediyesinin içme suyu ve atıksu tesislerinin işletmesinin imtiyaz hakkının devredilmesi'' ihalesiyle ilgili savcılığa sevk edilen zanlıların Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, Ahmet Özal, emekli belediye başkan yardımcıları Cemil Erdoğan ve Mustafa Selçuk, Hesap İşleri Müdürü Ruhi Takındı, Destek Hizmetler Müdürü Kader Pajo, eski Satın Alma Müdürü Cevdet Girgin, ihale şartnamesini hazırlayan danışman Abdullah Veli Aksaz ile ihaleyi alan konsorsiyumu oluşturan şirketlerin görevlileri ve ortakları Talat Özcan, Mehmet Altunhan, Ali Fatih Şahin, Kemal Kurt, Hamid Çam, Önder Karahan, Ümit Yeğin ve İbrahim Kıranlar olduğunu bildiren yetkililer, diğer 3 kişinin ise polis sorgulamasının ardından serbest bırakıldığını hatırlattı.

-''20'ŞER SAYFA İFADE VERDİLER''...

Gözaltına alınanların her birinin ifadelerinin 7-8 saat sürdüğünü ifade eden yetkililer, zanlıların yine her birinin ifadelerinin yaklaşık 20 sayfadan oluştuğunu kaydetti.

Türkiye'de belediyelerin içme suyu ve atıksu tesislerinin imtiyaz haklarının devretme sözleşmelerinin yeni bir iş kolu olarak görüldüğü belirten yetkililer, bu nedenle de ülke çapında bazı kişilerin bu konuda belediyelerin yapacakları ihaleleri alabilmek için organize olduklarını bildirerek, söz konusu girişimin bir uzantısının ''Arasta'' operasyonuyla Edirne'de ortaya çıkarıldığını vurguladı.

-İKİ SAVCI DAHA GÖREVLENDİRİLDİ...


Öte yandan, zanlıların ifadelerinin alınmasında soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Kaan Yüksel dışında iki Cumhuriyet Savcısının daha görevlendirildiği öğrenildi.

Bu arada, soruşturma kapsamında elde edilen belgelerden bazıları 2 görevli tarafından Adliye Sarayına getirildi.

Ayrıca, Adileye Sarayına poşetlerle yiyecek getirildiğini de görüldü.

AA
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
07.10.2026
21:30
Bingöl TSO`da yeni yönetim belli oldu
Bingöl TSO'da yeni yönetim belli oldu
3 Ekim'de gerçekleştirilen Oda Organ Seçimleri sonrası BİNTSO'da yeni dönemin yönetim ve meclis kadrosu netleşti. Kadir Çintay yeniden Yönetim Kurulu Başkanı olurken, ilk Meclis toplantısında Doğan Koç Meclis Başkanlığına seçildi. Yönetim, Meclis, Disiplin Kurulu ve TOBB delegeliğinde görev alacak isimler de belli oldu.
07.10.2026
20:56
Baraç önce teşekkür etti, sonra uyardı: `Yeni statü sahada karşılık bulmalı`
Baraç önce teşekkür etti, sonra uyardı: 'Yeni statü sahada karşılık bulmalı'
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, Bingöl Devlet Hastanesi'nin Eğitim ve Araştırma Hastanesi statüsüne kavuşmasını önemli bir kazanım olarak değerlendirdi. Sürece katkı sunanlara teşekkür eden Baraç, bundan sonraki aşamada personel alımlarında liyakat ve eşitlik vurgusu yaparak yeni statünün yalnızca tabelada kalmaması gerektiğini söyledi.
07.10.2026
20:45
HÜDA PAR`dan Boğlan`daki GES projesine tepki:
HÜDA PAR'dan Boğlan'daki GES projesine tepki: 'Ekmek teknemiz olan meralarımızı kaybetmeyelim'
HÜDA PAR Solhan İlçe Başkanlığı, Boğlan Mahallesi'nde planlanan GES projesine ilişkin açıklama yaptı. Yenilenebilir enerji yatırımlarına karşı olmadıklarını belirten parti, hayvancılık ve arıcılıkla geçinen vatandaşların kullandığı meraların projeye tahsis edilmesine tepki göstererek alternatif alanların değerlendirilmesini istedi.
07.10.2026
20:02
Bingöl`de ceviz hasadı başladı: 150 dönümden 6 ton rekolte bekleniyor
Bingöl'de ceviz hasadı başladı: 150 dönümden 6 ton rekolte bekleniyor
Bingöl'ün Solhan ilçesinde 150 dönümlük ceviz bahçesinde hasat mesaisi başladı. Yaklaşık 12 yıllık ağaçlardan bu yıl 5-6 ton civarında ürün elde edilmesi hedeflenirken, geçen yıl yaşanan don olayının üretimi olumsuz etkilediği belirtildi.
07.10.2026
19:50
Bingöl`de iki otomobil çarpıştı: 3 yaralı
Bingöl'de iki otomobil çarpıştı: 3 yaralı
Bingöl'de iki otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 3 kişi yaralandı. Yaralılar, olay yerine sevk edilen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı.
07.10.2026
19:26
Bingöllü yazar İsmail Avcı`nın ilk romanı okuyucuyla buluştu: Korkuya Alışmak
Bingöllü yazar İsmail Avcı'nın ilk romanı okuyucuyla buluştu: Korkuya Alışmak
Bingöl'de doğan yazar İsmail Avcı'nın ilk romanı Korkuya Alışmak, 1990'lı yıllarda Anadolu'nun doğusunda yaşayan 11 yaşındaki Beşir'in gözünden çocukluğa, aileye, eğitime, dostluğa, vefaya ve geçmişten geleceğe taşınan emanetlere uzanan bir hikâye anlatıyor. Avcı, romanını 'geçmişe bakarken geleceği de unutmamak' duygusuyla kaleme aldığını söylüyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın