KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
29 Haziran 2026 Pazartesi
°C

23 nisan coşkusu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Bingöl'de coşkuyla kutlandı. Şehir Stadyumunda yapılan töreni binlerce kişi izledi

23 nisan coşkusu
24 NİSAN 2008 PERŞEMBE 09:36
0
1369
0
AA aa
Bingöl'de kutlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları, dün sabah saatlerinde Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasıyla başladı. Kutlamalara daha sonra şehir stadyumunda devam edildi. Buradaki etkinliklere,  Vali İrfan Balkanlıoğlu, 49. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Haluk Çetinkaya ve Belediye Başkanı Hacı Ketenalp'in çocukların ve halkın bayramını kutlamasıyla başlandı.
Törende bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Hansu, “yuvamızın neşeleri, gül bahçemizin gonca gülleri sevgili çocuklar” sözlerine başladı. Hansu, konuşmasına şöyle devam etti: “Türk Milletinin tarihinde yeni bir dönemin başladığı, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin temellerinin atıldığı, milletimizin en büyük müessesesi olan T.B.M.M' nin açıldığı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 88. Yıldönümü, Ulu Önder Atatürk ve Cennet Vatanımız uğruna canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizin hatırasına milletçe sevgi, saygı ve minnet duygularımızın bir ifadesi olarak her yıl olduğu gibi bu yıl da, artarak devam eden bir coşkuyla kutlanmaktadır. Sevgili çocuklarımıza ve yüce ulusumuza kutlu olmasını diliyorum. Dünya nüfusunun önemli bölümünü çocuklar oluşturmaktadır. Dünyada hiç bir ülkenin çocuklarının böyle özel günleri ve bayramları bulunmamaktadır. Bu ayrıcalık Türk Çocukları olarak sizlerin ayrıcalığınız ve onurunuzdur. Bu onuru ve farklılığı, Büyük Atatürk'e borçlusunuz” Yapılan konuşmanın ardından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüller verildi. Ödül töreninin ardından yapılan halkoyunları gösterisi izleyenler tarafından ayakta alkışlandı. Folklor gösterisinin akabinde askeri bando eşliğinde tören geçişi yapıldı. Son olarak ana okul öğrencileri ve ilköğretim öğrencileri tarafından hazırlanan gösteriler yapıldı.
Kutlamalar sırasında güneşin keskin ışınlarına daha fazla dayanamayan bazı öğrenciler baygınlık geçirdi. Kısa süreli paniğe neden olan durumlara sağlık ekipleri müdahale etti.
 


BingolOnline/Bingöl Kent Haber

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
29.06.2026
01:03
5 Ünlü Sanatçı, Efrayim Bebek İçin Bingöl`e Geliyor
5 Ünlü Sanatçı, Efrayim Bebek İçin Bingöl'e Geliyor
SMA Tip-1 hastası Efrayim Gökalp'in tedavisine destek olmak amacıyla anlamlı bir dayanışma organizasyonu düzenleniyor. Bir sinema filmi çekimi için Muş'ta bulunan 5 ünlü sanatçı, 30 Haziran Salı günü Bingöl'de vatandaşlarla buluşarak Efrayim bebeğe umut olacak.
29.06.2026
01:02
Bingöl`de sıcaklık alarmı!
Bingöl'de sıcaklık alarmı!
Meteoroloji'nin son tahminlerine göre Bingöl'de hava sıcaklıkları yeni haftayla birlikte yükselişe geçiyor. Salı gününden itibaren etkisini artıracak sıcak hava dalgasıyla birlikte kentte hafta sonuna doğru sıcaklığın 38 dereceye ulaşması bekleniyor.
29.06.2026
01:01
Bingöl`de Arazi Yangını Eve Sıçradı
Bingöl'de Arazi Yangını Eve Sıçradı
Bingöl merkeze bağlı Alatepe köyünde çıkan arazi yangını, rüzgârın etkisiyle büyüyerek müstakil bir eve sıçradı. Yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altına alınırken evde maddi hasar meydana geldi.
29.06.2026
00:58
GSB Bin 200 Sözleşmeli Antrenör Alacak! Bingöl`e 8 Kontenjan Ayrıldı
GSB Bin 200 Sözleşmeli Antrenör Alacak! Bingöl'e 8 Kontenjan Ayrıldı
Gençlik ve Spor Bakanlığı, 2026 yılı personel alımı kapsamında Türkiye genelinde 1.200 sözleşmeli antrenör istihdam edecek. Bingöl'e ise 7 farklı branşta toplam 8 kontenjan ayrıldı. Başvurular 6-17 Temmuz tarihleri arasında elektronik ortamda yapılacak.
27.06.2026
20:40
Çotla Dağı`nda Festival Coşkusu Yaşanacak
Çotla Dağı'nda Festival Coşkusu Yaşanacak
Doğayla iç içe bir gün geçirmek isteyenler, 5 Temmuz Pazar günü Genç ilçesindeki Çotla Dağı'nda buluşacak. Zıkte SÜRKAP tarafından ilk kez düzenlenecek Çotla Festivali'nde konserlerden geleneksel oyunlara, yarışmalardan yöresel ikramlara kadar gün boyu birçok etkinlik gerçekleştirilecek.
27.06.2026
20:39
TİMBİR`de Yeni Dönem Heyecanı
TİMBİR'de Yeni Dönem Heyecanı
Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR), 2. Olağan Genel Kurulu Ankara'da gerçekleşti. Dr. Süleyman Basa'nın yeniden Genel Başkanlığa, Bingöl temsilcisi Hakim Bayraktar'ın da yönetim kuruluna seçildiği Genel Kurulda, TİMBİR'in yeni dönem yol haritası da belirlendi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın