KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
25 Nisan 2026 Cumartesi
°C

24 aylık bebeğin böbreğinden 1.5 santimlik taş alındı

Bingöl'den giden 2 yaşındaki hasta, Elâzığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi'nde kapalı yöntemle gerçekleştirilen başarılı bir böbrek taşı ameliyatıyla sağlığına kavuştu.

24 aylık bebeğin böbreğinden 1.5 santimlik taş alındı
24 NİSAN 2025 PERŞEMBE 12:44
0
2034
0
AA aa

Elâzığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi Üroloji Kliniği, bu kez Bingöl'den gelen iki yaşındaki bir hastayı sağlığına kavuşturdu. Karın ağrısı şikayetiyle hastaneye getirilen 24 aylık Zeynep Neva B.'nin böbreğinde 1.5 santimetrelik taş tespit edildi. Yapılan tetkiklerin ardından, başarılı bir şekilde kapalı böbrek taşı ameliyatı olan küçük Zeynep, tedavi sürecinin sonunda taburcu edildi.

“Durumu şu an gayet iyi”

Hastanın yaşı nedeniyle oldukça özel bir operasyon gerçekleştirildiğini belirten Üroloji Kliniği eğitim sorumlusu Doç. Dr. Kadir Yıldırım, "24 aylık bebeğimiz Zeynep'in kapalı böbrek taşı ameliyatını başarıyla gerçekleştirdik. Yavrumuzun böbreğinde 1.5 santimlik bir taş vardı. Süper mini ya da ultra mini PNL diye adlandırdığımız özel aletler kullandık. Bebeğimizin durumu şu an gayet iyi" dedi.

“Sürekli karın ağrısı vardı”

Zeynep'in babası Bedri B. ise "Kızımızın sürekli karın ağrısı vardı. Yapılan ultrason sonrası böbreğinde taş olduğu ortaya çıktı. Araştırmalarımız sonucu bu ameliyatın Fethi Sekin Şehir Hastanesinde başarıyla yapıldığını öğrendik. Kadir hocamız ve ekibiyle görüştük. Çok başarılı bir operasyon gerçekleştirdiler. Kızımız şimdi çok iyi. Çocuğumuz sağlığına kavuştu. Allah hepsinden razı olsun" diye konuştu.

Başarılı operasyonun ardından açıklama yapan Hastane Başhekimi Doç. Dr. Şüheda Kaya, "Üroloji Kliniğimizi ve Kadir Hocamızı tebrik ediyorum. Artan hizmet kapasitemizle birlikte, sadece Elâzığ'dan değil, bölge illerimizden ve Türkiye'nin dört bir yanından hastalar hastanemizi tercih ediyor. Özveriyle çalışan tüm sağlık personelimize teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

 

Haber: İHA

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
24.04.2026
18:06
Bingöl Valisi Çelik`ten Gazze`ye Kurban Bağışı
Bingöl Valisi Çelik'ten Gazze'ye Kurban Bağışı
Bingöl Valisi Cahit Çelik, Türkiye Diyanet Vakfı aracılığıyla Gazze'deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere vekâlet yoluyla kurban bağışında bulundu.
24.04.2026
18:05
Jandarmadan kaçamadılar: 7 Kişi Tutuklandı
Jandarmadan kaçamadılar: 7 Kişi Tutuklandı
Bingöl İl Jandarma Komutanlığı'nın 17-24 Nisan tarihleri arasında yürüttüğü çalışmalarda aranan 7 şahıs yakalanarak tutuklandı, çeşitli suç unsurları ele geçirildi.
24.04.2026
18:04
Emin Varan, MHP Bingöl İl Başkanı Oldu
Emin Varan, MHP Bingöl İl Başkanı Oldu
Varan'ın önümüzdeki günlerde teşkilatlanma çalışmalarına başlayarak yeni yönetimi oluşturması bekleniyor.
24.04.2026
13:11
Halkoyunları Grup Yarışması Bingöl`de
Halkoyunları Grup Yarışması Bingöl'de
Bingöl dahil 3 ilden 11 ekip ve yaklaşık 200 sporcunun katılacağı yarışma 25 Nisan 2026 Cumartesi günü saat 11:00'de Bingöl Karşıyaka Spor Salonu'nda başlayacak. Dereceye giren ekipler Türkiye finalinde illerini temsil edecekler.
24.04.2026
11:45
2026 Kurban Hizmetleri Tebliği yayımlandı
2026 Kurban Hizmetleri Tebliği yayımlandı
2026 yılı kurban hizmetleri tebliği, dini ve sağlık kurallarının yanı sıra çevre temizliğine odaklanarak kurban kesimlerinin düzenlenmesini amaçlıyor. Hayvanlara daha az acı veren yöntemler vurgulanırken, kesimlerin düzenli alanlarda yapılması teşvik ediliyor. Kurallara uymayanlar ise para cezası uygulanacak.
24.04.2026
11:16
Bingöl`de Doğalgazda Kademeli Fatura Dönemi!
Bingöl'de Doğalgazda Kademeli Fatura Dönemi!
4 Nisan'da yürürlüğe giren kademeli doğalgaz faturalandırması Mayıs ayı itibarıyla faturaya yansıyor. Bingöl'de belirlenen tüketim limitini aşan aboneler, yalnızca aşan kısmı değil tüm tüketimlerini daha yüksek tarifeden ödeyecek.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın