KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
12 Ocak 2026 Pazartesi
°C

24 aylık bebeğin böbreğinden 1.5 santimlik taş alındı

Bingöl'den giden 2 yaşındaki hasta, Elâzığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi'nde kapalı yöntemle gerçekleştirilen başarılı bir böbrek taşı ameliyatıyla sağlığına kavuştu.

24 aylık bebeğin böbreğinden 1.5 santimlik taş alındı
24 NİSAN 2025 PERŞEMBE 12:44
0
1843
0
AA aa

Elâzığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi Üroloji Kliniği, bu kez Bingöl'den gelen iki yaşındaki bir hastayı sağlığına kavuşturdu. Karın ağrısı şikayetiyle hastaneye getirilen 24 aylık Zeynep Neva B.'nin böbreğinde 1.5 santimetrelik taş tespit edildi. Yapılan tetkiklerin ardından, başarılı bir şekilde kapalı böbrek taşı ameliyatı olan küçük Zeynep, tedavi sürecinin sonunda taburcu edildi.

“Durumu şu an gayet iyi”

Hastanın yaşı nedeniyle oldukça özel bir operasyon gerçekleştirildiğini belirten Üroloji Kliniği eğitim sorumlusu Doç. Dr. Kadir Yıldırım, "24 aylık bebeğimiz Zeynep'in kapalı böbrek taşı ameliyatını başarıyla gerçekleştirdik. Yavrumuzun böbreğinde 1.5 santimlik bir taş vardı. Süper mini ya da ultra mini PNL diye adlandırdığımız özel aletler kullandık. Bebeğimizin durumu şu an gayet iyi" dedi.

“Sürekli karın ağrısı vardı”

Zeynep'in babası Bedri B. ise "Kızımızın sürekli karın ağrısı vardı. Yapılan ultrason sonrası böbreğinde taş olduğu ortaya çıktı. Araştırmalarımız sonucu bu ameliyatın Fethi Sekin Şehir Hastanesinde başarıyla yapıldığını öğrendik. Kadir hocamız ve ekibiyle görüştük. Çok başarılı bir operasyon gerçekleştirdiler. Kızımız şimdi çok iyi. Çocuğumuz sağlığına kavuştu. Allah hepsinden razı olsun" diye konuştu.

Başarılı operasyonun ardından açıklama yapan Hastane Başhekimi Doç. Dr. Şüheda Kaya, "Üroloji Kliniğimizi ve Kadir Hocamızı tebrik ediyorum. Artan hizmet kapasitemizle birlikte, sadece Elâzığ'dan değil, bölge illerimizden ve Türkiye'nin dört bir yanından hastalar hastanemizi tercih ediyor. Özveriyle çalışan tüm sağlık personelimize teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

 

Haber: İHA

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
12.01.2026
15:29
Bayram`dan yeni yönetime net mesaj;
Bayram'dan yeni yönetime net mesaj; 'Boyun Eğerseniz, Bir Ömür Eğik Kalır!'
Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlık seçiminin ardından görevi devreden 52 yıllık Başkan Ali Bayram, yeni yönetime seslendi; 'Yiyicilere karşı sert olmazsanız bir kez boyun eğersiniz, bir ömür eğik kalır. O hâlinizi severler, kıymetli olursunuz, belki parayı da bulursunuz. Tercih sizin' dedi. Bayram, ağabeylik yapı tecrübe paylaşımına da açık olduğunun altını çizdi.
12.01.2026
15:08
Efrayim Bebek İçin Canlı Yayında büyük destek
Efrayim Bebek İçin Canlı Yayında büyük destek
Sosyal medya üzerinden gerçekleştirilen yayında, hayırsever vatandaşların yoğun desteğiyle 550 bin TL bağış toplandı.
12.01.2026
14:56
Araç Takla Attı: 2 Yaralı
Araç Takla Attı: 2 Yaralı
Yaralılar, ilk müdahalelerinin ardından ambulansla hastaneye kaldırıldı.
12.01.2026
14:50
Bingöl`de trafik kazası: 1 yaralı
Bingöl'de trafik kazası: 1 yaralı
Bingöl'de kar ve buzlanmadan dolayı otomobilin tıra çarpması sonucu meydana gelen kazada, 1 kişi yaralandı.
12.01.2026
14:40
Muhammed Berdibek yanıtladı: İran`daki protestoların başarı şansı var mı?
Muhammed Berdibek yanıtladı: İran'daki protestoların başarı şansı var mı?
Bingöllü Bürokrat ve Yazar Muhammed Berdibek tarafından kaleme alınan 'Mehdi'den Önce, Devrimden Sonra: İran' eseri gündemdeki yerini korurken Berdibek, canlı yayında günlerdir süren protestoların başarıya ulaşma şansının olup olmadığını değerlendirdi.
11.01.2026
15:55
HÜDAPAR, Genç`teki şehir içi ulaşım sorunu için çözüm istedi
HÜDAPAR, Genç'teki şehir içi ulaşım sorunu için çözüm istedi
HÜDA PAR Genç İlçe Başkanı Yusuf Doğru, ilçe genelinde özellikle öğrenciler, veliler, yaşlılar ve hastaların yaşadığı ulaşım sıkıntılarını belediye meclisine soru önergesiyle taşıdıklarını açıkladı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın