KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
06 Nisan 2026 Pazartesi
°C

24 bin geçici işçiye kadro umudu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, 24 bin geçici işçinin durumunu da içine alan ve çalışma hayatında gözden geçirilmesi gereken konuları kapsayan yeni bir düzenlemeye gidileceğini kaydetti.

24 bin geçici işçiye kadro umudu
29 HAZİRAN 2006 PERŞEMBE 10:59
0
1312
0
AA aa
Bakan Başesgioğlu, Türk-İş Başkanı Salih Kılıç ve beraberindeki heyeti kabul etti. Görüşmede konuşan Başkan Kılıç, geçtiğimiz günlerde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la yaptıkları görüşmede geçici işçiler ve 4C statüsünde çalışan işçilerin durumuna gündeme getirdiklerini, Erdoğan'ın konunun incelenmesi için Bakan Başesgioğlu'nu görevlendirdiğini söyledi. Bakan Başesgioğlu ise, Başbakan Erdoğan'ın talimatı üzerine başlattıkları girişimlerle çalışma hayatına ilişkin yeni düzenlemeler yapacaklarını belirtti. Türk-İş ile birlikte yapacakları görüşmede özellikle kamuda çalışan 24 bin geçici işçinin durumunun ele alınacağını ifade eden Bakan Başesgioğlu, bununla birlikte 4C'ye göre çalışan işçilerin de değerlendirileceğini vurguladı. 2821 ve 2822 sayılı sendikalar yasasına ilişkin yasal düzenlemelerin son aşamaya geldiğini anlatan Başesgioğlu, görüşmede gelinen noktayı tartışacaklarını bildirdi. Başesgioğlu, ayrıca işgücü maliyetlerinin düşürülmesi ve istihdamın artırılması yönünde de bazı düzenlemelere gidileceğini kaydetti.
Başesgioğlu, ekonomideki dalgalanmaların işgücü piyasası ve istihdamı olumsuz etkileyeceği yönündeki iddiaların hatırlatılması üzerine ise, "Türkiye ekonomisi son yıldır hepimizin iftihar ettiği bir büyüme performansı elde etti.
Hükümet olarak amacımız bu büyümeyi sürdürülebilir kılmak. Dalgalanmaların geçici olduğu kanaatindeyim. Bu dalgalanmalara da yurtdışı yansımalarının da etkisi olduğunu biliyoruz. Ekonomiyi dayanıklı kılmak zorundayız" diye konuştu. Çalışma hayatına ilişkin yapılacak yeni düzenlemeler ilgili bir soruya ise Başesgioğlu, "Biz istihdamı artırmak ve işgücü piyasasının katılığını gidermek istiyoruz.

bingolgazetesi
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
06.04.2026
03:34
Verdiği sözü tuttu! Özturan:
Verdiği sözü tuttu! Özturan: 'Bu daha başlangıç, sırada stat var'
12 Bingölspor Başkanı Mehmet Engin Özturan, 2. Lig'e yükselmenin ardından hem memlekete hem de babasına verdiği sözü tuttuğunu söyledi. Şampiyonluk sevincinin ortasında konuşan Özturan, 'BAL'dan aldığımız takımı 2. Lig'e taşıdık. Şimdi hedefimiz stat… Bu şehir dışarıda kalmayacak' dedi.
06.04.2026
03:32
193 milyonluk yol yine çöktü! Trafiğe kapatıldı
193 milyonluk yol yine çöktü! Trafiğe kapatıldı
Bingöl-Yamaç grup köy yolunda heyelan riskine karşın 400 metrelik kısımda fore kazıklar çakıldı, 6 Bin ton demir kullanıldı ama yine de çare olmadı! 2023'te davetiye usulüyle verip 193 milyon TL harcanarak yapılan yol bir kez daha çöktü. Yol trafiğe kapatılırken kamu zararına yönelik eleştiriler yeniden gündeme geldi.
06.04.2026
03:31
Anşin:
Anşin: 'Teknikerlerin yetki, tanım ve istihdam sorunları çözülsün'
5 Nisan Teknikerler Günü dolayısıyla açıklama yapan Bingöl Teknikerler Derneği Başkanı Sadık Anşin, teknikerlerin yıllardır çözüm bekleyen mesleki tanım, yetki ve istihdam sorunlarına dikkat çekerek, teknik ara kadronun güçlendirilmesi yönünde somut adımlar atılması çağrısında bulundu.
06.04.2026
03:22
Murat Nehri ve Genç Köprüsü`nün eşsiz manzarası…
Murat Nehri ve Genç Köprüsü'nün eşsiz manzarası…
Bingöl'de karların erimeye başlaması ve devam eden yağışlarla birlikte il sınırlarından geçen Murat Nehri'nde debi yükseldi. Tarihi köprüyle birlikte oluşan eşsiz manzara havadan görüntülendi.
05.04.2026
16:59
30 yıllık hasret bitti! 12Bingölspor 2. Lig`e yükseldi
30 yıllık hasret bitti! 12Bingölspor 2. Lig'e yükseldi
1995-1996 sezonunda 3. Lig 1. Grup'ta şampiyon olarak tarihinde ilk kez 2. Lig'e yükselen Bingölspor, 30 yıllık hasreti bitirdi ve 2025-2026 sezonunda 3. Lig 2. Grup'ta rakiplerine 12 puan fark atarak bugün 4-0 kazandığı Hacettepe maçıyla şampiyonluğunu ilan etti ve 2. Lig'e yükseldi.
04.04.2026
04:35
12Bingölspor`a çirkin saldırı!
12Bingölspor'a çirkin saldırı!
U14 Gelişim Ligi Play-Off'ta Diyar İnter'i 2-1 mağlup ederek tur atlayan 12Bingölspor'un altyapı oyuncuları maç sonrası saldırıya uğradı. Yeşil Beyazlı Kulüp, 10 sporcunun hastanelik olduğunu açıklarken, olayın farklı yansıtılmasına tepki gösterdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın