KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
29 Nisan 2024 Pazartesi
°C

24 saatlik hasta kurtarma operasyonu

Bingöl'de kardan dolayı yolu kapalı olan iki ayrı hasta, Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Bingöl Birimi tarafından kar ve tipiye rağmen yaklaşık 24 saatlik zorlu bir yolculuğun ardından hastaneye ulaştırıldı.

24 saatlik hasta kurtarma operasyonu
21 OCAK 2012 CUMARTESİ 11:44
0
1571
0
AA aa

Edinilen bilgiye göre, Sancak Beldesi Sudarağı Köyü'ne bağlı Esenler, Sudüğünü ve Hanoçayırı olmak üzere 3 ayrı mezrada 'Acil Hasta Var' ihbarını alan AKUT ekibi, hemen hazırlıklara başladı. Önceki gün saat 11.00 sıralarında yapılan bu ihbar üzerine Ahmet Ateş başkanlığındaki 9 kişilik AKUT ekibi 1 saatlik bir zaman içinde tüm hazırlıklarını yaparak köye hareket etti. Derneğe ait araçla yola çıkan ekip yolun şehir merkezine 25 kilometre uzaklıkta bulunan Sudurağı Köyüne'ne kadar gidebildi. Ekipten 2 kişi geriye kalan yaklaşık 15 kilometrelik kısmı da kar ve tipiye rağmen kar motoru ile gitme kararı aldı. Yer yer bir metreyi aşan kar kalınlığına rağmen yoluna devam eden kurtarma ekibi bireysel çabaları ile sık sık kara saplanan motoru tekrar saplandığı yerden çıkararak yollarına devam etti. Ekip tüm zorluklara rağmen 4 saatlik bir yolculuğun ardından Hanoçayırı Mezrası yakınlarına kadar gidebildi. Burada arızalanan kar motoru tüm çabalara rağmen onarılamadı. Gecenin çökmesi ile birlikte ümidini kesen ekip, olayın yakın olduğu köydeki bir eve sığınarak misafir edildi. O geceyi köyde geçiren ekip, ertesi gün Bingöl merkezinden gönderilen ikinci bir kar motoru ile yüksek ateş rahatsızlığı bulunan 27 yaşındaki Murat Barunduk adındaki hastayı kar motoruna bindirerek dönüşe geçti. Dönüş yolunda büyük sıkıntılar yaşayan ekip, zaman zaman durarak hastanın durumunu kontrol etti. Bin bir güçlükle yolun açık bulunduğu bölgede bekleyen diğer ekibe teslim edilen hasta Sancak Beldesi Aile Sağlığı Merkezine ulaştırıldı. Burada ilk müdahalesi yapılan hasta Bingöl Devlet Hastanesi'ne sevk edilirken, kurtarma ekibi bu kez aynı güzergah üzerindeki Sudüğünü Mezrası'nda bulunan başka bir hastayı almaya gitti. Köye varıldığında aile tarafından 'Çocuğumuzun sağlık durumu şu anda iyi götürmenize gerek yok' ifadelerinin ardından ekip bu kez boş olarak döndü. Bu kez Esenler Mezrası'nda 'Vücudunda aşırı uyuşukluk' şikayeti bulunan 40 yaşındaki Fatma Barulay'ı almak için yola koyulan ekibe, kısa bir süre sonra aile bireyleri tarafından telefon açılarak; "Buraya kadar gelmeniz sizi sıkıntıya sokabilir. Hastamızın şu anda durumu iyi, hayati tehlikesi bulunmuyor' ifadeleri üzerine ' bu hastanın da alınmasında vazgeçildi.

24 saatlik bir zamanın ardından tekrar il merkezine geri dönen ekip Başkanı Ahmet Ateş, hiçbir menfaat beklemeden yaptıkları çalışmanın insanlık görevi olduğunu ve "Allah sizden razı olsun" kelimesinin bütün zorluk ve sıkıntılarına değdiğini ifade etti.

Kendi hayatlarını tehlikeye atarak hastalarını kurtaran ekibe minnettar olduğunu belirten köylüler ise, "Çok zor koşullarda köye ulaşarak hastalarımızı kurtarmaya çalışan tüm ekipten Allah razı olsun. Devletin gelemediği yerlere bu kardeşlerimiz hiçbir kuruş almadan Allah rızası için geliyorlar. İnşallah mükafatının görürler" ifadeleri ile duacı oldular.

 
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
29.04.2024
14:54
Başkan Özturan`dan sitem dolu açıklama!
Başkan Özturan'dan sitem dolu açıklama!
3. Lige yükselen Yozgat Bozospor'a 'kupanızın hikayesi kapkaranlıktır' diyen Başkan Özturan, şehrin sahipsizliğine de işaret etti; 'Ne yazık ki rakibimiz kadar şehrimize, gençlerimize, hayallerimize, bu işe harcanmış maddi manevi değerlere sahip çıkılmadı... Sesimiz, 'Canımız yanıyor, hakkımız yeniyor' feryatlarımız duyulması gereken mecralar tarafından bir türlü duyulmadı... Onların sözü, siyasi gücü birçok masada bizi ezdi geçti... Bir itirazımıza bile olumlu bir dönüş alma gücünü arkamızda hissedemedim, hissedemedik...'
29.04.2024
14:53
176 kişinin öldüğü Bingöl depreminin üzerinden 21 yıl geçti
176 kişinin öldüğü Bingöl depreminin üzerinden 21 yıl geçti
Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, 1 Mayıs 2003'te 6.4 büyüklüğünde meydana gelen depremin üzerinden 21 yıl geçtiğini hatırlatarak, 'Bu acıların bir daha yaşanmaması ve oluşabilecek hasarların en aza indirilmesi için asıl önemli olan depremden önce alınacak tedbirlerdir' dedi.
29.04.2024
14:52
Bingöl`de ilk dört ayda 606 bebek dünyaya geldi
Bingöl'de ilk dört ayda 606 bebek dünyaya geldi
Doğumların 315'nin sezaryenle, 291'inin ise normal doğum yoluyla gerçekleştiği belirtildi.
29.04.2024
14:51
Uzman Psikolog Kemal Alimoğlu Klinik Açtı!
Uzman Psikolog Kemal Alimoğlu Klinik Açtı!
Uzman Psikolog Kemal Alimoğlu, kendi özel kliniğini açarak Bingöllü vatandaşlara hizmet vermeye başladı.
29.04.2024
14:50
Rotahane`nin durağı `Yüzen Adalar` oldu
Rotahane'nin durağı 'Yüzen Adalar' oldu
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un eşi Pervin Ersoy, Türkiye'nin kültürel zenginliğini tanıtmak amacıyla hayata geçirdiği proje çerçevesinde Bingöl'e gelerek Yüzen Adalar'ı gezdi.
27.04.2024
23:24
Genç`teki kum ocaklarının kaldırılması için harekete geçildi
Genç'teki kum ocaklarının kaldırılması için harekete geçildi
İlçe girişinde bulunan kum ocaklarının başka alanlara taşınması için tüm kurumlar nezdinde girişimlerde bulunacağını söyleyen Genç Belediye Başkanı Kemal Tartar; 'Devlet bu alana milyonlarca lira tutan millet bahçesi yatırımı yapmış her gün yüzlerce belki binlerce insanımızı buraya toplayıp tozda boğamayız' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın