KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
27 Kasım 2025 Perşembe
°C

3 yıl geçti, acısı geçmedi!

Genç ilçesindeki yol çalışmasında bir kamyonu gasp ederek Dürümlü mezrasında terör örgütü PKK mensuplarınca kamyona yüklenen 15 tonluk patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu 16 kişinin hayatını kaybettiği olayın üzerinden 3 yıl geçmesine rağmen acılar ilk günkü tazeliğini koruyor.

3 yıl geçti, acısı geçmedi!
12 MAYIS 2019 PAZAR 17:29
0
3058
0
AA aa

Terör örgütü PKK mensupları, 12 Mayıs 2016 tarihinde Bingöl'ün Genç ilçesine bağlı Döşekkaya köyü yakınlarında yol çalışması yapan bir firmaya ait kamyonu gasp ederek yaklaşık 15 tonluk bombayı araca yüklemiş, bomba yüklü araç içindeki PKK'lılarla birlikte Sur ilçesine bağlı Tanışık Mahallesi'ne gelmişti. Köylülerin şüphelenmesi üzerine araçtaki PKK'lılar ile köylüler arasında tartışma yaşanmış, olayın ardından teröristler bomba yüklü kamyonu Dürümlü mezrasına doğru yönlendirmişti. Köylüler tarafından takibe alındığını ve kaçamayacaklarını anlayan teröristler 15 ton patlayıcı yüklü kamyonu infilak ettirmiş, olayda hepsi akraba olan 16 kişi ölmüş, 26 kişi de yaralanmıştı. Olayın üzerinden 3 yıl geçmesine rağmen acılar ilk günkü tazeliğini koruyor.

 “Üzerinden 3 değil, 3 bin yıl da geçse acı aynıdır”

Patlamada 2 kardeşini, amcalarını, kuzenleri ve yeğenlerini kaybeden Hacı Çelebi Yaman, yaşadıklarını İHA'ya anlattı. Olayın üzerinden 3 yıl değil 3 bin yıl da geçse acısının aynı olduğunu belirten Yaman, “Sanki bugün olmuş gibi yaşıyoruz bu acıyı. Allah onların belasını versin. Köyde sessizlik eksilmedi, eksilmez de. Davada değişen bir durum yok, davamızın arkasındayız, devletimizin yanındayız, sırtımızı her zaman devletimize dayamışız. Allah devletimizi zeval vermesin. O günkü olaydan şöyle bahsedeyim, sanki o günü yaşıyorum. Ben orada değildim, beraberdik yasımız vardı, yasımızın son günüydü. Amcam vefat etmişti. Benim bir hastalığım vardı, o gece de migrenim tuttu ve eve gittim. Üstümü çıkardım, bununla birlikte malum olay meydana geldi. Ben dışarı fırladığımda evimin üzerine bir şey fırlattı sandım. Sessizlik vardı. Sonra kardeşimi aradım, rahmetli kardeşimi, onu aradım telefonu kapalıydı, diğerini aradım, onun da kapalıydı, en son amcamı aradım konuşamıyordu, şoktaydı. Ben babamı aradım, babam 'Sen yaşıyor musun' dedi. Sürekli bunu söyledi. 'Ne oldu?' dediğimde, 'Kimse kalmadı' dedi. Sonra ben artık bir şeyler olduğunu anladım ve olay yerine gittim. Yine söylüyorum, bütün Kürt kardeşlerimden şunu istiyorum, artık uyansınlar. Kime hizmet ettiklerini, neye hizmet ettiklerini görsünler. Bugün Kürt'üm, Müslümanım diyen insanın artık uyanması lazım. Nerede saf tutacağını, kimin yanında olmasını bilmeleri gerekiyor” dedi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
27.11.2025
14:23
MTV`de 2026 rakamları netleşti
MTV'de 2026 rakamları netleşti
TÜİK'in açıkladığı yeniden değerleme oranı doğrultusunda, 2026 yılı itibarıyla Motorlu Taşıtlar Vergisi'nin yüzde 25,49 oranında artacağı kesinleşti.
27.11.2025
14:03
Meteoroloji uyardı; Kar kapıda!
Meteoroloji uyardı; Kar kapıda!
Ülkeyi etkisi altına almaya hazırlanan soğuk hava dalgasıyla birlikte Türkiye genelinde sıcaklıkların düşmesi bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Bingöl dahil 13 ilde kar yağışı ve buzlanma uyarısı yaptı.
27.11.2025
13:57
2026 için trafik cezaları netleşti
2026 için trafik cezaları netleşti
Yeniden değerleme oranı yüzde 25,49 olarak belirlendi. Resmî Gazete'de yayımlanan kararla birlikte 2026 yılında trafik cezaları da netleşmiş oldu.
27.11.2025
13:42
Bingöllü Asker Görev Başında Hayatını Kaybetti
Bingöllü Asker Görev Başında Hayatını Kaybetti
Naaşı Bingöl'de defnedilecek. Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta; 'Kahraman askerimizin ailesi ve yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyorum' dedi.
26.11.2025
17:56
Bingöl`de Gıda Zehirlenmesi Şüphesi: 120 Öğrenci Hastaneye Kaldırıldı
Bingöl'de Gıda Zehirlenmesi Şüphesi: 120 Öğrenci Hastaneye Kaldırıldı
Valilik açıklamasında, sürecin hassasiyetle takip edildiği ve olayla ilgili adli ve idari tahkikatın başlatıldığı belirtildi.
26.11.2025
17:21
Tapu sahibi olanlar aman dikkat! Son 5 gün
Tapu sahibi olanlar aman dikkat! Son 5 gün
Emlak vergisinde ikinci taksit için son gün 1 Aralık. Süreyi kaçıran gayrimenkul sahiplerini aylık %3,7 gecikme faizi bekliyor. Peki kimler vergiden tamamen muaf, yeni emekli olanlar ödeme yapacak mı? İşte cezaya düşmemek için kritik ayrıntılar…
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın