KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
30 Nisan 2024 Salı
°C

30 ile 17 bin öğretmen atandı

Milli Eğitim Bakanlığı, Bingöl’ünde içinde bulunduğu 30 ile 17 bin öğretmen ataması gerçekleştirdi.

30 ile 17 bin öğretmen atandı
04 ŞUBAT 2012 CUMARTESİ 00:17
0
1590
0
AA aa

Atamalar için butona basan MEB İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hikmet Çolak, 17 bin atama için 86 bin 129 başvuru olduğunu açıkladı. Yerlerin belirlenmesinde en çok ücretli öğretmenin çalıştığı illerin seçildiğine dikkat çeken Çolak, atanan öğretmenlerin 6 Şubat Pazartesi günü görevlerine başlayacaklarını bildirdi. Kura için bazı öğretmen adaylarından ve ailelerinden rakam söylemelerini isteyen Çolak, aldığı rakamlardan oluşan 9 haneli şifreyle atamayı gerçekleştirdi. Kura sonrasında salonda bulunan adaylardan atananların isimleri ekrana yansıtıldı. Aileleriyle birlikte şehir dışından gelen öğretmen adayları heyecanla isimlerini görmeyi beklediler. Atanan öğretmenler sevinç gözyaşları dökerken, atanamayanları aileleri teselli etti.

Atamalar Adıyaman, Ağrı, Aksaray, Ardahan, Artvin, Batman, Bayburt, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Gümüşhane, Hakkari, Iğdır, Kars, Kilis, Malatya, Mardin, Muş, Rize, Siirt, Sivas, Şanlıurfa, Şırnak, Tunceli, Van ve Yozgat'a yapıldı. En çok atama 2 bin 370 öğretmenle Şanlıurfa'ya yapılırken, Diyarbakır'a bin 553, Gaziantep'e bin 225, Van'a da bin 46 öğretmen atandı.

 Atama sonuçlarına "http: //ikgm.meb.gov.tr" adresinden ulaşılabilecek.

ATANAN ÖĞRETMENLERE FATİH ANLATILACAK

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) yeni ataması yapılan öğretmenlere uyum eğitimi verecek. Aday öğretmenlere ilk yardım, afet ve deprem bilincinin yanı sıra FATİH Projesi de anlatılacak. Öğretmen adaylarından çoğunun, alışık olmadıkları coğrafi, kültürel ve sosyo ekonomik şartlarla karşı karşıya kalmalarının, eğitim ve öğretimi doğrudan etkileyeceğini göz önünde bulunduran Bakanlık, eğitimle aday öğretmenlerin mesleklerine daha bilinçli ve umutlu başlamalarını amaçlıyor.

Bu kapsamda aday öğretmenler, il merkezleriyle uygun ilçe merkezlerinde 11-17 Şubat tarihlerinde uyum eğitimine tabi tutulacak. Öğretmenler yüz yüze ve uzaktan eğitim yöntemiyle yapılacak eğitimlere katılacak.

 Uzaktan eğitim kapsamında, konuların sunumu Milli Eğitim Bakanlığında oluşturulacak bir merkezden yapılacak. Canlı olarak yürütülecek uzaktan eğitim sürecinde katılımcılar MEBBİS yöneticisi aracılığıyla eğitim görevlisine soru da sorabilecek. Yüz yüze eğitim konularıyla ilgili öğretim görevlilerinin tespiti ise il milli eğitim müdürlüklerine bırakıldı. Öğretmen adaylarının kurslara devamının sağlanması için de milli eğitim müdürlüklerince gerekli tedbirler alınacak.

 Öğretmenlere neler anlatılacak

Uzaktan eğitimde görev alacak eğitim görevlilerinin yolluk ve yevmiyeleriyle ders ücretleri Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğünce, yüz yüze eğitimde konular için görevlendirilecek eğitim görevlilerinin yolluk, yevmiye ve ders ücretleriyle aday öğretmenlerin yolluk ve yevmiyeleri ise valiliklerce karşılanacak.

Eğitim süreci Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğünce değerlendirilecek. Bu kapsamda geliştirilen anketler, il milli eğitim müdürlüklerine elektronik ortamda eğitim süreci içinde ulaştırılacak. İl milli eğitim müdürlükleri de eğitimin son üç gününde anketlerin aday öğretmenlerce elektronik ortamda doldurulmasını sağlayacak. Bu nedenle eğitim merkezi veya konaklama yerlerinde internet erişimli bilgisayar hizmeti verilecek.

Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü Uyum Eğitimi Programı kapsamında, ilk olarak Genel Müdür Ömer Balıbey tarafından uzaktan eğitim yöntemiyle ''öğretmenlik mesleği'' konulu ders verilecek. Derste geçmişten günümüze öğretmen yetiştirme sistemi ve mesleki gelişim konularında bilgi aktarılacak. Aday öğretmenler, ilk gün, öğretmenlik mesleğinin toplumdaki yeriyle atandıkları il ya da ilçelerin milli eğitim müdürlüklerinin çalışmaları konusunda da bilgilendirilecek.

MEB bürokratlarından dersler

Aday öğretmenler uyum eğitimlerinin ikinci gününde, il milli eğitim müdürlüklerince belirlenecek eğitimcilerce verilecek çevreye uyum eğitimine katılacak. Burada yeni öğretmenlere atandıkları çevrenin sosyal yapısı, önemli günleri, kültürel özellikleri, yaşanabilecek riskler, coğrafi özellikleriyle çevrenin sosyo ekonomik yapısı anlatılacak.

Talim Terbiye Kurulu Başkanı Emin Karip, uzaktan eğitim yöntemiyle üçüncü gün ''öğretim programları'' dersi verecek. Derste ilköğretim ve ortaöğretim programlarında yenilenme süreciyle öğretim programlarında yapılandırmacı yaklaşım felsefesi konuları işlenecek. Aday öğretmenler aynı gün ''mesleki değerler ve etik'' ile ''üniversite yaşamından meslek yaşamına geçiş'' konularında da eğitilecek.

Uyum eğitimlerinin dördüncü gününde öğretmene yönelik mesleki rehberlik, özel eğitime ihtiyacı olan öğrencileri tanımayla ilk yardım konularında dersler verilecek. Yüz yüze yapılacak ilk yardım derslerinde, ilk yardım bilincinin geliştirilmesi, doğal afet ve benzeri durumlarda alınacak tedbirlerle temel uygulamalar konularında bilgi verilecek.

Aday öğretmenlere, Gazi Üniversitesi öğretim üyesi Bülent Özmen'in vereceği ''temel afet ve deprem bilinci'' dersinde de afet çeşitleri ve acil durum, doğal kökenli afetler ve Türkiye, afetten korunma, Türkiye'deki deprem üretme potansiyeline sahip faylar, deprem bölgeleriyle konuya ilişkin yararlı önerilerde bulunulacak. Öğretmenler, ayrıca afet psikolojisinde iletişim konularında da bilgi sahibi olacak.

 Bilişim teknolojilerinin eğitime etkisi anlatılacak

Bilişim teknolojilerinin eğitim sistemine etkisi konularında da bilgilendirilecek öğretmenlere, FATİH Projesi konusunda da bilgi verilecek.

Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü Grup Başkanı Mustafa İlkhan'ın uzaktan vereceği eğitimde öğrenme sürecinde bilişim teknolojilerinin önemi, eğitimde kullanılan bilişim teknolojileri ve FATİH Projesi anlatılacak.

Öğretmen adayları eğitimlerinin son 2 gününü ise il ya da ilçe genelinde çevre gezileriyle il ya da ilçe milli eğitim müdürlükleri, halk eğitim müdürlükleri, rehberlik araştırma merkezleri müdürlükleri ve okul ziyaretleriyle tamamlayacak. Eğitimin sonunda yapılacak değerlendirmenin ardından aday öğretmenlere sertifikaları verilecek.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
30.04.2024
01:53
AK Parti değişim için düğmeye basıyor
AK Parti değişim için düğmeye basıyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanacak AK Parti Merkez Yürütme Kurulu toplantısında, değişim ve yaz dönemi çalışmaları ele alınacak. Seçim sonuçlarının değerlendirme analizleri neticesinde de yeni yol haritasının belirlenmesi bekleniyor. Ayrıca değişime İl Başkanları'ndan başlanacağı belirtiliyor. Bingöl'de değişim olacak mı? İşte detaylar…
30.04.2024
01:34
Bingöl Valisi Usta:
Bingöl Valisi Usta: 'Suçlulara göz açtırmayacağız'
Haftalık asayiş raporunu açıklayan Vali Usta: 'Hemşehrilerimin bilmesini isterim ki; ne büyüklükte olursa olsun organize suç örgütlerine göz açtırmayacağız. Bu yapıları çökertmek ve adalete teslim etmek için gece gündüz demeden çalışmaya devam edeceğiz' dedi.
29.04.2024
17:29
Bingöl`de zehir tacirleriyle mücadele! 17 gözaltı
Bingöl'de zehir tacirleriyle mücadele! 17 gözaltı
Güvenlik birimlerini tebrik eden Vali Usta; 'Operasyonları başarıyla gerçekleştiren kahraman Emniyet ve Jandarma ekiplerimizi tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle...' açıklamasında bulundu.
29.04.2024
15:56
IBAN`la ödeme alan esnaf 3 bin 400 TL ceza ödeyecek
IBAN'la ödeme alan esnaf 3 bin 400 TL ceza ödeyecek
Hazine ve Maliye Bakanlığı, IBAN yoluyla yapılan ödemeleri sıkı bir şekilde denetleyerek vergi kaybını önlemeye çalışıyor. Bu doğrultuda artık fiş kesmeyenlere her bir fiş için 3 bin 400 TL özel usulsüzlük cezası kesilecek.
29.04.2024
14:54
Başkan Özturan`dan sitem dolu açıklama!
Başkan Özturan'dan sitem dolu açıklama!
3. Lige yükselen Yozgat Bozospor'a 'kupanızın hikayesi kapkaranlıktır' diyen Başkan Özturan, şehrin sahipsizliğine de işaret etti; 'Ne yazık ki rakibimiz kadar şehrimize, gençlerimize, hayallerimize, bu işe harcanmış maddi manevi değerlere sahip çıkılmadı... Sesimiz, 'Canımız yanıyor, hakkımız yeniyor' feryatlarımız duyulması gereken mecralar tarafından bir türlü duyulmadı... Onların sözü, siyasi gücü birçok masada bizi ezdi geçti... Bir itirazımıza bile olumlu bir dönüş alma gücünü arkamızda hissedemedim, hissedemedik...'
29.04.2024
14:52
Bingöl`de ilk dört ayda 606 bebek dünyaya geldi
Bingöl'de ilk dört ayda 606 bebek dünyaya geldi
Doğumların 315'nin sezaryenle, 291'inin ise normal doğum yoluyla gerçekleştiği belirtildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın