KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
12 Aralık 2025 Cuma
°C

33 Yıl Sonra Yeniden Buluştular

Ordulu emekli öğretmen Bekir Şener, 33 yıl önce görev yaptığı Solhan ilçesine gelerek öğrencileri ile buluştu.

33 Yıl Sonra Yeniden Buluştular
01 MAYIS 2019 ÇARŞAMBA 21:21
4
6289
1
AA aa

1981-1986 yılları arasında Solhan Atatürk İlkokulunda görev yapan emekli Öğretmen Bekir Şener'i öğrencileri ilçeye davet etti. Şener'de bir gurup emekli öğretmen arkadaşı ile düzenledikleri Doğu Anadolu Gezisi kapsamında Solhan ilçesini ekletti. Bu sayede ilçeye 33 yıl sonra tekrar gelen emekli öğretmen, o dönem ki öğrencileri ile buluşma fırsatı yakaladı. Bir restoranda gerçekleşen programda emekli öğretmen Bekir Şener'in yanı sıra, dönemin okul müdürü Abdullah Ayman, o dönemi öğrenci olanlar ve geziye katılan emekli öğretmenler yer aldı.

Buluşmada öğrencilerine sarılıp hasret gideren Bekir öğretmen, 1981 - 1986 yılları arasında Solhan Atatürk İlkokulu'nda 5 yıl görev yaptığını anımsattı.

O dönemin zorluklarını da aktaran Şener, “Biz yılmadık, acısıyla tatlısıyla Solhan'da kız ve erkek öğrencilerime 5 sene eğitim verdim. Ben eğitim-öğretim hayatımda eğitimin hakkını verdiğime inanıyorum. Canlı şahitlerim de buradadırlar. İnanın öğretmenlik güzel bir meslektir. Bakın öğrencilerim geldi sarıldılar, tutamadılar kendilerini" dedi.

 “Bekir hocayla başarılar elde ettik”

Emekli öğretmen Bekir Şener'le birlikte çalışan dönemin Okul Müdürü Abdullah Ayman ise," Öğretmenimiz hepimizi duygulandırdı. Öğretmenlik gerçekten güzeldir. Bakın hocamız burada Solhan Atatürk İlköğretim Okulunda görev yaparken ben bir köy okulunda öğretmenlik yapıyordum. Hocamız daha buradayken ben bu okula müdür olarak atandım. Tabii ben daha gençtim. Bekir hocam ve diğer öğretmen arkadaşlarımız benden daha tecrübeliydiler. Okul müdürü olarak oraya gittiğimde kendilerinden çok şey öğrendim. O yardımlarından dolayı hiçbir zaman sıkıntı çekmedim. Birlikte kardeşlik çerçevesinde bir çalışma yürüttük. Hiçbir zaman onlara müdürlük gözüyle bakmadım kendilerine hep ağabey gözüyle bakıyordum. Birlikte çalışmanın sonucunda başarılı da olduk. Okulumuzda çok başarılar elde ettik. O dönemde çok güzel anılarımız oldu. O günleri hep anıyorum. Allah kendilerine razı olsun. Bizleri unutmamış, maşallah. Öğrencilerim bana haber verince çok duygulandım. Adeta koşarak buraya geldim” ifadelerini kullandı.

Bekir öğretmenin öğrencileri ise, yıllar sonra bir araya gelmekten dolayı duydukları mutluluğu aktarırken, buluşmalarına vesile olan Remzi Gengörü'ye de teşekkür etti.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_44002)
02 Mayıs 2019 Perşembe 13:28
...Ordudan Bingöl' uzanan sevgi, saygı, vefa, dostluk köprüsü.. en güzeli hatırlamak ve hatırlanmak ..bu güzelin haberin bana hatırlattıkları bunlar.. haberde hepsi var.. Allah öğretmenimize ve öğrencilerine nice uzun ömürler versin..Bingöl online böyle güzel bir habere imza attıkları için teşekkürler..
12.12.2025
05:48
İstanbul`da `Bingöl` rüzgârı başladı
İstanbul'da 'Bingöl' rüzgârı başladı
İstanbul Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nde başlayan ve resmi açılışı Cuma günü (bugün) Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın katımıyla yapılacak 'Bingöl Tanıtım Günleri', tüm sahip olduğu değerleriyle ziyaretçilerine tanıtılacak.
12.12.2025
05:46
Rektör Çelik, TGRT ekranlarından seslendi
Rektör Çelik, TGRT ekranlarından seslendi
TGRT Haber canlı yayınında Bingöl Üniversitesi'nin yeni nesil vizyonunu anlatan ve uluslararası arenada güçlü bir aktör olma hedefini paylaşan Rektör Prof. Dr. Erdal Çelik, İstanbul'daki Bingöl Tanıtım Günleri'ne tüm halkı davet etti.
12.12.2025
05:44
Hülakü, Bakan Memişoğlu`ndan yanıt istedi
Hülakü, Bakan Memişoğlu'ndan yanıt istedi
DEM Parti Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, Bingöl Devlet Hastanesi'nde hasta bir bebeğe konulan teşhis ve uygulanan tedaviye ilişkin Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu'nun yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na soru önergesi verdi.
12.12.2025
05:42
'Kadraj: Bingöl' Fotoğraf Yarışması Başladı
Bingöl Kent Konseyi Gençlik Meclisi tarafından organize edilen ve Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası Genç Girişimciler Kurulu sponsorluğunda hayata geçirilen 'Kadraj: Bingöl' Fotoğraf Yarışması, gençleri Bingöl'ün doğal ve kültürel güzelliklerini kendi bakış açılarıyla yeniden keşfetmeye davet ediyor.
12.12.2025
05:40
Bingöl`ün Vergi Yargısı Değişiyor
Bingöl'ün Vergi Yargısı Değişiyor
Coğrafi yakınlık ve iş yükü kriterleri doğrultusunda Bingöl'ün vergi davalarının adresi değişti. HSK'nın yeni düzenlemesiyle Bingöl, Erzurum Vergi Mahkemesi'nin görev alanından çıkarılarak Diyarbakır yargı çevresine dahil edildi. Düzenleme 2 Ocak 2026'da yürürlüğe girecek.
12.12.2025
05:39
Yedisu fayında
Yedisu fayında 'biriken enerji' uyarısı: 6 il etkilenebilir
Geçtiğimiz günlerde Tunceli'nin Pülümür ilçesinde meydana gelen 4,2'lik depremle ilgili Doç. Dr. Alper Polat, depremin Yedisu fayına oldukça yakın bir bölgede yaşandığına ve büyük risk oluştuğuna dikkat çekerek, 'Bu fay kırıldığı takdirde yaklaşık 6 ilimizin ciddi şekilde etkileneceğini düşünüyoruz' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın