KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
04 Temmuz 2025 Cuma
°C

40 günlük uzman 5 yıllık hastaya şifa oldu

Bingöl Devlet Hastanesi'nde ilk kez yapılan tümör ameliyatı başarıyla sonuçlandı. Yaklaşık 5 yıldır tümörden dolayı gezmediği il ve doktor kalmayan hasta kadın, 40 günlük uzman doktorun yaptığı ameliyatla sağlığına kavuştu.

40 günlük uzman 5 yıllık hastaya şifa oldu
03 TEMMUZ 2018 SALI 22:17
11
5877
5
AA aa

Bingöl'de ikamet eden 4 çocuk annesi 53 yaşındaki Aysel Korkmaz yaklaşık 5 yıldır tümör hastası. 5 yıl içinde gezmediği doktor ve il kalmayan Korkmaz, hangi doktora gittiyse tümörün kötü huylu olduğunu ve ameliyatın ciddi bir risk taşıdığı yanıtını aldı. Bingöl Devlet Hastanesi'ne 40 gündür uzman olarak atanan Beyin Cerrahi Uzmanı Dr. Aykut Gökbel, hasta Aysel Korkmaz'ın beyninde bulunan tümörün iyi olduğunu sonucuna vardığını ve ameliyatın burada yapılmasının mümkün olduğunu kendilerine ilettiğini söyledi. Bingöl Devlet Hastanesi'nde kraniyel ameliyatların hiç yapılmadığını belirten Dr. Gökbel, “Yaklaşık 40 gündür Bingöl Devlet Hastanesi'nde çalışıyorum. Kocaeli Üniversitesi'nde asistan olarak çalıştım, uzmanlığımı aldıktan sonra burada görevime başladım. Bingöl Devlet Hastanesi'nde çalışmaya başladığımda burada kraniyel ameliyatların pek fazla yapılmadığını gördüm. Daha çok bu ameliyatlar Diyarbakır, Malatya, Elazığ'a sevk ediliyordu. Aysel Hanım daha önce Diyarbakır ve Malatya'da tetkik edilmiş ve orada bu ameliyatın yapılamayacağı söylenmiş kendisine. Biz filmleri değerlendirdik, hastayı muayene ettik ve muayenemiz sonucunda bu tümörün iyi olduğu, iyi huylu bir kistin olduğunu gördük. Bu ameliyatın burada yapılabileceğini kendisine söyledik. Kendisi ve ailesi bu durumu düşündükten sonra burada ameliyat olmaya karar verdi. Hastamızın geçtiğimiz gün ameliyatını başarılı bir şekilde yaptık, kendisi gayet iyi ve sağlıklı. Çektiğimiz MR'de tümörü tamamen boşalttığımızı gördük. Hastamız gayet memnun” dedi.

“Sevklerin önüne geçtik”

Bingöl'deki benzer ameliyatların artık burada yapılabileceğini ve il dışına yapılan sevklerin önüne geçilebileceğini belirten Dr. Gökbel; “İmkânların yetersiz olmasından dolayı buraya daha önce gelen doktor arkadaşlarımız cerrahiye sıcak bakmamış. Bu da aslında normal. Yeni yapılan bu hastanede, bu tür ameliyatların yapılması artık hem rahat hem de çok doğal diyebiliriz. Dışarıya sevkin artık çok çok önüne geçtik, azalttık bu durumu. Türkiye'nin çok çok iyi yerlerinde eğitim almış olsanız bile, en iyi doktor olsanız bile, burada aletleriniz eksikse eğer benzer ameliyatları yapamazsınız. Hastane yönetimi bunları karşıladıkça, bize imkanlar sunuldukça her türlü ameliyatı yaparız” şeklinde konuştu.

 “İl İl, doktor doktor gezdik”

Yengesinin rahatsızlığından dolayı gezmedikleri yer kalmadığını belirten Fuat Korkmaz ise; “Yengemin hastalığını yaklaşık 5 yıl önce fark ettik. Hatta yengemizi başta İstanbul, Ankara ve çevre illere götürdük. Hastalığının kötü huylu tümör olduğunu ve alamayacaklarını söylediler. Doktorumuz Aykut beyde yeni gelmişti ve kendisi MR'yi değerlendirdi. Yengemin beyninde bulunan tümörün iyi olduğunu söyledi. Bu değerlendirmeyi yaptıktan sonra ameliyatın hastanemizde çok rahat bir şekilde yapılabileceğini söyledi. Ameliyat başarılı geçti ve yengemin sağlık durumu gayet iyi. Biz kendisine ve hastane ekibine çok teşekkür ederiz” diye konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_29838)
05 Temmuz 2018 Perşembe 13:17
Hastayı Allah iyi eder ücretini Doktorlar alır :))
Misafir Kullanıcı (@Misafir_29784)
04 Temmuz 2018 Çarşamba 12:22
hasta daha yataktan kalkamadı bismillah şişirin adamı 2 gün sonra özel hastanede nefes alır :))
Misafir Kullanıcı (@Misafir_29771)
04 Temmuz 2018 Çarşamba 10:13
Dr. aykut beyi tebrik eder başarılarının devamını dileriz
inşalla gelecek bütün doktolarımız aykut bey gibi olur sevk lerin önüne geçerler
Misafir Kullanıcı (@Misafir_29750)
04 Temmuz 2018 Çarşamba 08:34
Bu doktor da gider yakında
Misafir Kullanıcı (@Misafir_29723)
03 Temmuz 2018 Salı 22:56
Dr. AYKUT BEYİ tebrik ederim hastaya ALLAH hayırlı şifa versin
03.07.2025
18:17
Türkiye Denizcilik zirvesinde Bakanlıktan Onur Ödülü
Türkiye Denizcilik zirvesinde Bakanlıktan Onur Ödülü
Türkiye denizcilik sektöründe önemli katkıları bulunan armatör ve tersaneci Cengiz Kaptanoğlu, 'Denizcilik Sektörünün Duayeni' ödülüne layık görüldü. Kaptanoğlu ödülü Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun elinden aldı.
03.07.2025
17:54
En düşük SSK ve Bağ-Kur maaşı belli oldu
En düşük SSK ve Bağ-Kur maaşı belli oldu
Temmuz 2025'te uygulanacak en düşük SSK ve Bağ-Kur emekli maaşı açıklandı. Bu rakam, kök maaşı yüzde 16,67 zamlandığında 16 bin 881 TL'nin altında kalan 4 milyon 11 bin emekliyi kapsıyor.
03.07.2025
17:50
Bingöl`de ruhsatsız silah ele geçirildi
Bingöl'de ruhsatsız silah ele geçirildi
Bingöl'ün Genç ilçesinde şüphe üzerine durdurulup üst araması yapılan şahsın üzerinden ruhsatsız silah ele geçirildi.
03.07.2025
17:28
Bingöl Umut Kervanı`ndan 8 milyon TL`lik yardım
Bingöl Umut Kervanı'ndan 8 milyon TL'lik yardım
Yıldız: 'Yardım, toplumsal eşitsizlikleri azaltmaya ve insan haklarını korumaya yardımcı olur. İyilik yapmak, mutluluğu artırmanın yanı sıra bireylerin depresif duygularını ve anksiyetelerini de azaltmaktadır.'
03.07.2025
17:14
ÖTV arttı zam geldi! Hangi ürünlerin fiyatı artacak
ÖTV arttı zam geldi! Hangi ürünlerin fiyatı artacak
Bugün açıklanan Haziran ayı enflasyon rakamıyla birlikte ÖTV yani Özel Tüketim Vergisi de otomatik olarak güncellendi. İlk 6 aylık Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) doğrultusunda yapılan otomatik artış oranı yüzde 15,71 olarak belirlendi. Peki hangi ürünlere ne kadar zam geldi? İşte detaylar...
03.07.2025
14:58
Yedisu`da altyapı çalışmaları
Yedisu'da altyapı çalışmaları
Bingöl'ün Yedisu Kaymakamlığınca başlatılan alt ve üstyapı çalışmaları devam ediyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın