KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
02 Mayıs 2024 Perşembe
°C

40 yıllık rüya gerçekleşti

Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay’ın girişimleri sonucu ihalesi yapılan Kanalizasyon, yağmursuyu ve içmesuyu hatlarının yapım işleri coşkulu bir törenle start aldı. Çalışma ile birlikte Bingöl’ün 40 yıllık rüyası gerçek oldu.

40 yıllık rüya gerçekleşti
16 NİSAN 2012 PAZARTESİ 02:16
0
3507
1
AA aa

Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay'ın girişimleri sonucu ihalesi yapılan Kanalizasyon, yağmursuyu ve içmesuyu hatlarının yapımı ile altyapı komple yenileniyor.

Cumartesi günü saat 10.00'da Kültür Mahallesi Turgut Özal İlköğretim Okul Alanı'nda gerçekleşen Kanalizasyon, yağmursuyu ve içmesuyu hatlarının yapım işlerinin başlama törenine Kalkınma Bakanı Dr. Cevdet Yılmaz, Bingöl Milletvekili Prof. Dr. Eşref Taş, Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gıyasettin Baydaş, İLBANK Genel Müdürü Ahmet Candan, İLBANK Bölge Müdürü Selahattin Özsoy, Ak Parti Bingöl İl Başkanı Cevdet Çalbay, Bingöl eski Belediye Başkanı Hacı Ketenalp, Bingöl eski Belediye Başkanı Hilmi Elçi, Bingöl eski Belediye Başkanı Sıtkı Börü, Bingöl Belediye Meclis Üyeleri, İlçe ve Belde Belediye Başkanları, Siyasi Parti İl Başkanları,Bingöl İl Genel Meclis Üyeleri, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

-"Çalışmaların Bingöl'e ve ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum"-

Bingöl Belediyesi Folklor Ekibi'nin folklor gösterisi ile başlayan program İLBANK Bölge Müdürü Selahattin Özsoy'un konuşması ile başladı. Kentlerde ve ilçelerde en iyi yerel yönetim yarışının başladığını söyleyen Özsoy, “Çağdaş yaşamın gereksinimlerini en süratli bir biçimde çözebilen, yeni şartlar karşısında yeni pozisyonlar alabilen, kurumsal kimliğinin öncül parametresini ‘Halka Hizmet' olarak belirleyen kurumlardan, kuruluşlardan, yerel yönetimlerden bahsedebiliyoruz artık. Bunun önemli örneklerinden biri de Bingöl Belediyesi'dir. Belediye Başkanımız Sayın Serdar Atalay'ın ısrarcı takipleri, çalışma arkadaşlarımın gayret ve çabaları, genel müdürümüzün de engin destekleri sonucu bu projeleri hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Hızla gelişmekte olan Bingöl'ün ihtiyaçlarına cevap veremeyen İçmesuyu, Kanalizasyon ve Yağmursuyu projelerinin hayata geçirilmesi için faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz. Bu projeleri de inşallah 2013 yılı sonunda tamamlayarak çok kıymetli Bingöl halkının hizmetine sunmayı hedefliyoruz. Yapılan çalışmaların Bingöl'e ve ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum” dedi.

-"Ortak Akıl Projesi"-

İLBANK Bölge Müdürü Selahattin Özsoy'un konuşmasının ardından konuşmasına teşekkürle başlayan Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, “Kanalizasyon, yağmursuyu ve içmesuyu hatlarının yapım işlerinin yapımında emeği geçen başta Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Kalkınma Bakanımız Sayın Dr. Cevdet Yılmaz'a ve hükümetimizin çok değerli temsilcilerine, Kalkınma Bakanlığı'nın tüm çalışanlarına, İLBANK eski Genel Müdürü Hidayet Atasoy'a, İLBANK Genel Müdürü Ahmet Candan'a ve tüm yönetim kurulu üyelerine, İLBANK Bölge Müdürü Selahattin Özsoy ve ekibine, Bingöl Belediyesi Meclis üyeleri ve belediye çalışanlarına, Bingöl'ün bütün Sivil Toplum Kuruluşlarına, Bingöl'ün bütün muhtarlarına, Bingöl'ün 7'den 70'e genç yaşlı, bayan erkek bütün insanlarına teşekkür ediyorum. Bu çalışmalar, ortak akıl projesi olarak ortaya çıkarılmış projelerdir. Bugünü bize gösterdiği için, bize yaşattığı için ve bize lütfettiği için öncelikle Cenab-ı Hakka şükrediyoruz, hamd ediyoruz.  Bu nimetin kadrini ve kıymetini bilerek şükrümüze devam edeceğiz” dedi. 

-"40 yıllık hasret sona erdi"-

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği törende konuşan Başkan Atalay, 40 yıllık hasretin sona erdiğine vurgu yaparak, “Sayın Başbakanımızın talimatıyla Sayın Kalkınma Bakanımız Cevdet Yılmaz beyin koordinatörlüğünde ve bütün ilgili bakanların da desteğiyle oluşturulan Su, Kanalizasyon ve Altyapı Projesi (SUKAP)'nin ilk ihalesi Bingöl'de olmuştur. Bunun için ayrıca teşekkür ediyorum. 40 yıllık hasret dedik, hep bugünü bekliyoruz dedik. Allah bizlere bugünü nasip etti. Şehrin kanalizasyon ve yağmur suyu projesi yapım işi Bingöl'ün gelecek 50 yılına hitap edecek tarzda ve Bingöl'ün tümünü kapsayacak şekilde projelendirildi. Kanalizasyon ve yağmur suyu projesi yapım işi 700 takvim gününde ( 2013 yılı sonunda) bitirilecek. İçmesuyu Şebekesi ve İsale Hattı projesi yapım işi Şehrin İçmesuyu Şebekesi ve İsale Hattı projesi yapım işi 600 takvim günde ( 2013 yılı sonunda) teslim edilecek. Zahmetsiz rahmet olmaz. Bu hizmetler yapılırken bazı sıkıntılarda çekeceğiz. Tozda olacak, dumanda olacak. Bunun için bütün Bingöllülerden yardım destek ve sabır bekliyoruz. Bize yardımcı olacağınızdan da zerre miskal şüphemiz yoktur. Sizler çok kadirşinas insanlarsınız” diye konuştu. 

-"Allah bize nasip etti"-

Atalay, “Bingöl Belediyesi'nin benzer şekilde Kentsel Dönüşüm Projesi'nin de başlangıç töreninin yapılacağını ve hayırlı bir şekilde bitirileceğini, başlamış olan Arıtma Tesisi Projesinin de yine bu yıl biteceğini ve açılışını birlikte yapacağımızı, temelini hep birlikte attığımız Katı Atık Bertaraf Tesisi Projesinin de yine bu yıl biteceğini ve hep birlikte açılışını yapacağımızı buradan beyan ediyorum.  Bugüne kadar Bingöl'e hizmet şerefi ile şereflenmiş, Rahmeti Rahman'a kavuşmuş  bütün insanlarımızı, bütün milletvekillerimizi, bütün belediye başkanlarımızı Allah'ın rahmetine havale ediyoruz. Allah rahmet etsin. Hayatta kalan belediye başkanlarımıza ki her birinin aklının zihninin yorgunluğu vardır. Hepsi de bu projelere emek sarf etmişlerdir. Bu sadece bizim yaptığımız bir iş değildir. En son Allah bize nasip etti belki ama hepsinin emekleri vardır. Eski milletvekillerimizin de ciddi katkıları olmuştur. Hepsine ayrıca teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

-"İller Bankası olarak böyle bir projede yer almaktan dolayı mutluyuz, gururluyuz"-

Kanalizasyon, yağmursuyu ve içmesuyu hatlarının bitmesi ile birlikte Bingöl'ün altyapı sorununa kökünden neşter vurulacağını belirten İLBANK Genel Müdürü Ahmet Candan,  “

Sayın Başbakanımız, Çevre ve Şehircilik Bakanımız ve Kalkınma Bakanımızın da ufkuyla, stratejisiyle, özel sektör dinamiğini harekete geçirmesiyle, kaynak üretimi ile birlikte 2003-2012 yılları arasında Bingöl'ümüze yatırımlar için İller Bankası'ndan 105 milyon 549 bin TL kredi tahsis edilmiştir. İller Bankası olarak Bingöl'de yapacağımız Kanalizasyon, Yağmursuyu ve İçmesuyu hatları projesi ile Bingöl ilimize sağlıklı yaşam koşulları sağlayacak bir ortam oluşturulmakta ve şehirleşmenin en zor alanı olan altyapı hizmetleri modern hale getirilmektedir. Bingöl Belediye Başkanımız Sayın Serdar Atalay'ın gayretleri sonucu bu sorun çözüm sürecine girmiştir. 40 yıllık sorun olan altyapının yenilenmesi süreci artık başlamıştır ve hızla tamamlanacaktır. İller Bankası olarak böyle bir projede yer almaktan dolayı mutluyuz, gururluyuz” ifadelerini kullandı. 

-"Hayaldi, Gerçek Oldu"-

Konuşmasına Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay'a teşekkürle başlayan Bingöl Milletvekili Prof. Dr. Eşref Taş, “Ak Parti hükümeti olarak iktidara geldiğimiz günden beri her zaman kullandığımız ifadeyi buradan tekrar sizlerle paylaşmak istiyorum, ‘Hayaldi, Gerçek Oldu'. Bazıları için hayal olan ancak bizim için gerçek olan bir projeyi bugün sizlerle birlikte hayata geçirmek için düğmeye basacağız. Projede emeği geçen başta Kalkınma Bakanımız Sayın Cevdet Yılmaz'a ve Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay'a ve tüm belediye çalışanlarına teşekkür ediyorum” dedi.

-"Bingöl'ün üzerinde başarma azmi, yürekten dualar var"-

Altyapının Bingöl açısından çok önemli olduğuna vurgu yapan Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer, “Bugün şahitlik edeceğimiz adım Bingöl'ümüz için son derece büyük bir önem taşıyor. Öncelikle Bingöl'ümüze hayırlı ve kutlu olsun. Kutlanacak ve şükran sunulacak belki çok sayıda kişi, kurum var. Ancak ben bu kutlamaların öncesinde hemen Bingöllü hemşerilerimizi almak istiyorum. Bingöl yaşıyor, Bingöl büyüyor. Bingöl her geçen gün güzelliklerle donanıyor. Bingöl'ün hayalleri ve hedefleri var. Bingöl'ün hayalleri ve hedefleri olduğu kadar elbette başa çıkması gereken zorlukları ve sıkıntıları var.  Bingöl yaşarken zaman zaman elbette hüzünleniyor, mutlu oluyor. Bingöl'ün üzerinde başarma azmi, yürekten dualar var. Bu yürekten duaların sahibi Bingöllüler bu güzellikleri hak ettikleri için biz bugün buradayız. Bu günün coşkusunu en fazla yaşamayı hak edenler Bingöllülerdir. En fazla kutlanmayı hak edenlerde değerli Bingöllülerdir. Ben Bingöllü hemşerilerimi kutluyorum. Hayalleriniz kutlu olsun, rabbim gücünüze güç katsın. Şuanda aramızda bulunan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Milletvekili Eşref Taş'ın şahsında Bingöllüler adına Sayın Başbakanımıza şükranımızı arz ediyorum. Belediye Başkanımızın şahsında, Bingöl Belediyesi Meclis üyeleri, çalışanları ve geçmiş belediye yönetimlerimizin hakkını unutmak ayıb olur. Bu manada değerli belediye başkanımıza ve Bingöl Belediye tüzel kişiliğine teşekkür ediyorum. Ben Bingöl'ün bu projenin süratle tamamlanması için üzerine düşen görevi yerine getireceğine inanıyorum. Devlet kurumlarının en üst düzey temsilcisi olarak burada tüm devlet kurumları adına da taahhüt ediyorum ki bu andan itibaren projenin tamamlanması için öngörülen 2013 sonuna kadar; yerel yönetimler, taşra teşkilatları, kamu kurumları ve bölge müdürlükleri arasında ortaya çıkabilecek eş güdümlü ihtiyaç ile sorunları da el ele verip çözeceğiz. Projenin zamanında tamamlanması için elimizden geleni yapacağız. Rabbim kolaylaştırsın, zorlaştırmasın” diye konuştu.

-"Bu Projeler gönül birliği ile gerçekleşti"-

Bingöl'ün çok uzun zamandır beklediği, özlemini duyduğu, yürekten arzu ettiği bir hayalin gerçekleştiği halini gördüğünü söyleyen Kalkınma Bakanı Dr. Cevdet Yılmaz, Projelerin gönül birliği ile gerçekleştiğinin altını çizerek, “Çocuklara özellikle söylüyorum, biz bu projeleri onlar için yapıyoruz. Gençlerimiz ve çocuklarımız için yapıyoruz. Tabi belli yaştaki insanlarımızda bundan faydalanacak, ama asıl hedefimiz bu çocuklarımızın ve gençlerimizin en güzel şartlarda yaşasın diye bu çalışmaları yapıyoruz. AK Parti, Başbakanımızın liderliğinde, şunu kendine şiar edinmiştir, gelecek seçimleri değil, gelecek nesilleri düşünen bir siyaset yapmaktadır. Popülizmle değil, göz boyamayla değil, hemen bir makyaj yapalım, insanların gözünü boyayalım anlayışıyla değil, gelecek nesilleri düşünen bir anlayışla hizmet etmiştir. Asıl bugün burada temelini atacağımız projede bu anlayışın en güzel yansımalarından bir tanesidir. Yollar çamur olacak, toz olacak bundan dolayı belki bize kızacaksınız, belki seçimden önce bizim için sıkıntılı tartışmalar olacak. Hiç önemli değil, biz şuna yürekten inanıyoruz. Bu çocuklarımızın geleceği için yatırım yapalım, Bingöllümüzün geleceği için yatırım yapalım varsın siyasi bedelini ödeyelim. Hiç önemli değil. Bugün çok mutlu bir günümüzdeyiz. Buradaki mutluluğu, coşkuyu hepimiz hissediyoruz. Bingöl'ün çok uzun zamandır beklediği, özlemini duyduğu, yürekten arzu ettiği bir hayalin gerçekleştiği halini görüyoruz. Ferhat'ın dağa kazmayı ilk vurduğu gibi, Bingöl özleminin, Bingöllünün özleminin gerçekleştirileceği ilk adımının atılacağı günü yaşıyoruz. Bütün uzak mesafeler, ilk adımın atılmasıyla kısalmaya başlar. O ilk adım çok önemlidir. Çok şükür hepimiz bunu görüyoruz. Bunu gördüğümüz için Allaha hamd ediyoruz. Bingöl halkına teşekkür ediyorum. Bingöl halkı olmasa, Bingöl halkı bize destek vermese, Bingöl halkı dua etmese, talepte bulunmasa, Bingöl halkı bizimle gönül birliği içinde olmasa, inanın bu proje gerçekleşemezdi. Bingöl halkından Allah razı olsun” dedi.

-"Tüm Bingöl'ü kucaklıyoruz"-

Bakan Yılmaz, “Bu büyük projeye Kültür Mahallesinden başladık. Bu, bütün Bingöl'ün ihtiyacıydı. Fakat bazı mahallelerin daha çok ihtiyacıydı. Kültür Mahallesindeyiz. Bunun dışında Kaleönü Mahallesi ve Yekmal bölgesine de öncelik vereceğiz. Tüm Bingöl'ü kucaklıyoruz ama işe başlarken en fazla ihtiyaç neredeyse oradan başlayalım istedik. Bu Mahalle kentsel dönüşüm yaşıyor. TOKİ ile değil, kendiliğinden yaşıyor. İşte bu kentsel dönüşümde artık altyapıyı zaruri hale getirmişti. Ve çok şükür bugün bu alt yapı çalışmalarını da başlatıyoruz. Bu proje, bu mahallenin güzelliğine güzellik katacak, değerine de değer katacaktır. Bu noktada da Kültür Mahallesi muhtarı Ali Bozkurt'a teşekkür etmek istiyorum. Mahallenin talebini bize her fırsatta bildirdi. Kendisi için değil, Mahallesi için taleplerde bulundu, bu projeyle yakından ilgilendi ve bundan dolayı Muhtar Ali'ye teşekkür ediyorum.  

Bu projeler normalde Mahalli İdarelerin projesidir, merkezi idarelerin projeleri değildir. Fakat Başbakanımız, Belediyecilikten gelmiş biri olarak özelikle de finansman imkanı kısıtlı olan belediyelerin durumunu çok çok iyi bilen bir insan olarak ‘Batıda ne varsa, Doğu'da da o olmalı' diyen bir anlayışa sahip insan olarak bizlere bir talimat verdi. 21. Yüzyılda suyu olmayan, kanalizasyonu olmayan, yağmur suyu olmayan, alt yapısı olmayan şehir kalmasın. Eğer belediyelerin gücü yetmiyorsa, siz bir program oluşturun ve o programla belediyelerimizi destekleyin dedi. Bu çalışmalara 2010 yılında başladık ve Kalkınma Bakanlığı olarak çalışmaları başlattık. Valiliklerimizden ihtiyaç analizlerini istedik. Çok geniş kapsamlı bir çalışma yürüttük. Bunun sonucunda çok önemli bir program oluşturduk. İsmini de bizzat başbakanımız koydu. SUKAP projesi. Su Kanalizasyon ve Alt Yapı Programı. KÖYDES'ten sonra en büyük proje. SUKAP projesiyle şehirlerde yaşayan insanlarımıza hükümet olarak çok ciddi bir destek oluşturduk, çok güçlü bir program oluşturduk. Sadece 2011 yılında 1617 belediyeye ait 2107 projeyi programa aldık. 2012 yılında buna 363 proje daha ilave ettik. Toplam sayı 2470'e çıktı. 2011 yılı sonu itibariyle Türkiye'nin muhtelif yerlerinde 207 adet alt yapı işi ihale edildi, 34 projede ihale sürecinde. Eski parayla toplam 1 katrilyona tekabül ediyor. Bugünkü Parayla 1 Milyardan fazla parayı bu projelere tahsis ettik. 2011 yılında merkezi bütçeden İLBANK'a 400 milyon para transfer ettik. Sadece bu projelerde kullanılsın diye 2012 Yılında da 500 milyon transfer ettik. Bu programda şunu esas alıyoruz. Eğer bir belediyenin nüfusu 25 binin altındaysa, Merkez belediye dışında Bingöl'deki bütün belediyeler bu kategoriye giriyor. Nüfusu 25 binin altındaysa 100 lira harcadıysa, 50 lirasını hibe olarak biz veriyoruz. Geri kalan 50 lirayı da İLBANK kredisiyle veriyoruz. Dolayısıyla belediyelerimizin yapacağı çalışmalarda yüzde 50 hibe, yüzde 50 kredi desteği vereceğiz. Merkez belediyemize ise, İLBANK aracılığıyla uzun vadeli uygun şartlarda kredi desteği sağlıyoruz. Belediyelerimizin önünü açmış olduk. Sadece Bingöl'de projesi biten 10 adet ihaleye hazırladığımız belediye projelerimiz var ve bunların toplam tutarı 115 milyon Türk Lirası değerindedir. Bu projede en büyük teşekkürü Belediye Başkanımız Serdar Atalay hak ediyor. Bingöl Belediye Meclis Üyeleri, belediye yöneticileri ve çalışanlarına da teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

-"Bingöl'ün geçmişte nerde olduğunu ve bugün hangi noktaya geldiğini gözümüzle görüyoruz"-

Çalışmalarla birlikte birçok işin birlikte yürüyeceğini belirten Bakan Yılmaz, “Bugün burada Bingöl merkezinin Kanalizasyonunu, içme suyunu, yağmur suyunu başlatıyoruz. Birçok işi bir defada yapacağız, bir defa zahmetini çekeceğiz, ondan sonrada inşallah bunun sefasını süreceğiz. Doğal Gaz çalışmalarımızda devam ediyor. Mühendislik çalışmaları bitti, ihale aşamasına geldi. Doğalgaz yanıcı bir madde olduğu için ayrı bir çalışma yapmak gerekiyor. İnşallah yapım ihalesini bu yıl gerçekleştiriyoruz. Bingöllümüz bir değişim dönüşüm sürecinde. Biraz daha gayret edersek nüfusumuz 100 bini geçecek. Bingöl değişiyor, dönüşüyor. Kim ne derse desin. Kimse bizi kandıramaz. Biz Bingöllüyüz, ben çocukluğumu işte burada yaşadım. Bingöl'ün geçmişte nerde olduğunu ve bugün hangi noktaya geldiğini gözümüzle görüyoruz. Bazıları laf ediyor. Sloganlar atıyorlar. İş yapmıyorlar ama iş yapanlara ellerinden geldiğince taş atıyorlar. Bingöl halkı kimin ne yaptığını gayet iyi biliyor. Kimin niyetinin ne olduğunu gayet iyi görüyor. Kimin samimi olduğunu, kimin başka hedeflerle hareket ettiğini gayet iyi görüyor ve alıyor. İnşallah Bingöl gelişmeye ve dönüşmeye devam edecektir. Bingöl Bir üniversite şehridir. Artık Üniversite şehrine yakışır bir alt yapısı ve konutları olacak. Bingöl adım adım çok daha ileri gidecek. Yaptığımız çalışmalar geçici olarak rahatsızlık veriyor. Bakın Düzağaç'ta beton asfalt yapılıyor. Bu yapılırken ister istemez toz toprak oluyor, rahatsızlık veriyor ama biz bunu yapmak zorundayız. Kızsanız da biz bunu yapmak durumundayız. Yeni teşvik paketiyle bu illere en büyük desteği veriyoruz. Artık yatırımcıların bahanesi kalmadı. Tabi güven ve huzur ortamı önemli. Terör hadiseleri kamu yatırımlarını biraz geciktirse de, sonuçta biz devletiz, tedbirimizi alıp yatırımlarımızı yapıyoruz. Fakat terör özel sektör yatırımlarını daha çok etkiliyor. Özel sektör, bir yerde huzursuzluk varsa, gelip oraya yatırım yapmıyor. İnşallah huzur ve güven ortamı artar, daha demokratik bir Türkiye, yeni bir anayasayla, daha ileri demokrasiye sahip bir Türkiye'de huzurun olduğu, kimsenin kimseyle kavga etmediği, herkesin bir kardeşlik hukuku içinde Türkiye'yi daha ileriye götürmeye çalıştığı, Dünyayla yarıştığımız bir Türkiye'de çok farklı noktalara gideceğiz. Türkiye düzelmeden Bingöl düzelmez. Türkiye'de huzur yoksa, iyi bir hükümet yoksa, istikrar yoksa, güven yoksa, Bingöl'de bir yere gidemez, hiçbir ilde bir yere gidemez. Çok şükür bugün çok güçlü bir liderimiz var, Başbakanımız var, güçlü bir partimiz var, tek başına hükümet olan, Dünya bu kadar krizdeyken, bölgemizde bu kadar siyasi çalkantılar olurken, ekonomiyi büyüten, Türkiye'yi büyüten bir hükümetimiz var. Milyonlarca lirayı hortumlatmayan, geçmişte faize, yolsuzluğa giden parayı bugün halka hizmete dönüştüren bir hükümet var” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Kalkınma Bakanı Dr. Cevdet Yılmaz'a,  İLBANK Genel Müdürü Ahmet Candan'a ve İLBANK Bölge Müdürü Selahattin Özsoy'a teşekkür plaketi verildi.

Bingöl İl Müftüsü Mecit Can tarafından okunan duanın ardından Bakan Yılmaz, ‘Ya Allah, bismillah' diyerek, diğer protokol üyeleriyle birlikte iş başlatma kurdelesini keserek, temele kürekle toprak attı. 

Program Kalkınma Bakanı Dr. Cevdet Yılmaz ve Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay'ın iş makinalarını çalıştırması ile son buldu. Program yaklaşık 2 saat sürdü.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
kenan kuşkaya (@Misafir_8328)
16 Nisan 2012 Pazartesi 15:19
program muhteşemdi.emeği geçenlere selam olsun.sunucu muhteşemdi.renk kayyı,hakimdi,değer kattı.sunucuyu tüm programlarda görmek isteriz.
02.05.2024
16:31
Bingöl`de bir ayda Bin 239 araç sürücüsüne ceza
Bingöl'de bir ayda Bin 239 araç sürücüsüne ceza
Bingöl Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü görevlilerince Nisan ayı içerisinde yapılan çalışmalar kapsamında toplam Bin 239 araç sürücüsüne 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanununun maddelerine uymamaktan ceza işlem uygulandığı belirtildi.
02.05.2024
15:27
Bingöl Umut Kervanı 612 aileye umut oldu
Bingöl Umut Kervanı 612 aileye umut oldu
İhtiyaç sahipleri ile hayırseverler arasında köprü vazifesi gören Bingöl Umut Kervanı Derneği, Nisan ayında 612 aileye 1 milyon 723 bin 431 TL değerinde ayni ve nakdi yardımında bulundu. Dernek, ayrıca Filistin için 1 milyon 202 bin TL nakdi yardım yaptı.
02.05.2024
15:03
Bakan Yardımcısı Eminoğlu`ndan Bingöl`e seçim tebriği
Bakan Yardımcısı Eminoğlu'ndan Bingöl'e seçim tebriği
AK Parti Bingöl İl Başkanlığı ziyaretindeki konuşmasında 'Bingöl, bölgede zafer ile çıkan nadir illerimizden oldu. Tebrik ederiz. Teşekkür ederiz' diyen Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Eminoğlu; 'Bingöl hak ettiğinin daha fazlasını nasıl alabilir hedefiyle çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bingöl'ün en büyük şansı Cumhurbaşkanı Yardımcımız Cevdet Yılmaz'dır.'
02.05.2024
13:40
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz,
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 'Bingöl Deprem Çalıştayı'na katılacak
Bingöl'ün birinci derece deprem bölgesi gerçeğine dikkatin çekileceği ve alınması gereken önlemlerin masaya yatırılacağı çalıştayda, İstanbul Teknik Üniversitesi ve Bingöl Üniversitesi akademisyenlerinin sunumlarının yanı sıra AFAD'dan daire başkanları da paylaşımda bulunacak.
02.05.2024
12:09
Yeni düzenleme: Otomobil bayilerine zam yasağı
Yeni düzenleme: Otomobil bayilerine zam yasağı
Ticaret Bakanlığı'nın yeni taslağına göre bayiler aracı aldıktan sonra zam yapamayacak ve ön ödeme yüzde 10'u geçemeyecek.
02.05.2024
11:44
Piyasada ölü balık tedirginliği! Alırken bir daha düşünün!
Piyasada ölü balık tedirginliği! Alırken bir daha düşünün!
Kafeslerdeki ölü balıkların toplanıp paketlenerek özellikle Bingöl, Elazığ, Diyarbakır, Batman'a, Doğu illerine arabalara yüklenerek buralara gönderilip burada kilosunu 50-60 liraya piyasaya sürüldüğünü belirten somon ve alabalık üreten işletmeci Samettin Tokgöz, kilo maliyeti 150 lira olan somon balığının bazı yerlerde 130 liraya satıldığını kaydederek, 'Bu balıklar ya dip balık ya da ölü balıktır. 160 ila 200 liranın altında da alabalık görüyorsan yine bilsin ki dip balığı, ölü balıktır. Bu insan sağlığına da, sektöre de zararlıdır' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın