KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
27 Kasım 2025 Perşembe
°C

58 bin öğrenci karne heyecanı yaşadı

Bingöl'de 2019-2020 Eğitim ve Öğretim yılının birinci döneminin son bulmasıyla 58 bin öğrenci karne heyecanı yaşadı.

58 bin öğrenci karne heyecanı yaşadı
17 OCAK 2020 CUMA 16:04
2
1764
0
AA aa

Türkiye genelinde olduğu gibi Bingöl'de de öğrenciler karne almak için sabah saatlerinde okul yolunu tuttu. Bingöl'de 362 eğitim öğretim kurumunda toplam 58 bin 250 öğrenciye karne verildi. Karne töreni de, Merkez İbn-i Sina İlkokul ve Ortaokulu'nda Vali Kadir Ekinci, İl Milli Eğitim Müdürü Rahmi Güney ve velilerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Burada öğrencilerle yakından ilgilenen Vali Ekinci, dağıtılan fidanları dikmeleri ve bakım yapmaları konusunda öğrencilere çeşitli tavsiyelerde bulundu.

Okul ilk döneminde çok yorulduğunu ve ara tatilde dinleneceğini aktaran 8'inci sınıf öğrencilerinden Naime Çomak, “ Okula severek gelmiş olsam bile çok yoruldum. Tatilde yorgunluğumu üstümden atmak için bol bol dinleneceğim. En sevdiğim kitapları alıp okuyacağım. Derslerime de çalışacağım ama kendime zaman ayıracağım. Ailemle zaman geçirip, kayak tesislerine gideceğim” dedi.

Ara tatilde öğrencilerin kitap okumaları ve aktivitelere katılması gerektiğini söyleyen Vali Yardımcısı Fatih Kaya ise, “2019-2020 Eğitim Öğretim yılının birinci dönemini tamamladık. Öğrencilerimiz karnelerini aldılar, en büyük temennimiz onlara şu oldu; bol bol dinlesinler. Kitap okusunlar, etkinliklere katılsınlar, spor yapsınlar ve dinlenmiş bir şekilde tekrar okullara gelsinler. Bu ikinci dönemin başarısı içinde anahtar olacaktır” şeklinde konuştu.

Öğrenciler karnelerini aldıktan sonra evlerine dağıldı.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
27.11.2025
17:25
Gönlüaçık, dualarla son yolculuğuna uğurlandı
Gönlüaçık, dualarla son yolculuğuna uğurlandı
Terhisine 5 gün kala geçirdiği rahatsızlık sonucu hayatını kaybeden Piyade Onbaşı Yusuf Gönlüaçık, Bingöl'ün Genç İlçesinde düzenlenen törenin ardından göz yaşları arasında ebediyete uğurlandı.
27.11.2025
17:05
12Bingölspor`dan transfer atağı!
12Bingölspor'dan transfer atağı!
İlk olarak 4 yeni ismi renklerine bağladığını duyuran yeşil beyazlı kulüp, 29 Kasım Cumartesi günü deplasmanda Karpedo Dondurma Kahramanmaraşspor ile karşılaşacak. Ayrıca yeni transferler de olacak.
27.11.2025
14:23
MTV`de 2026 rakamları netleşti
MTV'de 2026 rakamları netleşti
TÜİK'in açıkladığı yeniden değerleme oranı doğrultusunda, 2026 yılı itibarıyla Motorlu Taşıtlar Vergisi'nin yüzde 25,49 oranında artacağı kesinleşti.
27.11.2025
14:03
Meteoroloji uyardı; Kar kapıda!
Meteoroloji uyardı; Kar kapıda!
Ülkeyi etkisi altına almaya hazırlanan soğuk hava dalgasıyla birlikte Türkiye genelinde sıcaklıkların düşmesi bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Bingöl dahil 13 ilde kar yağışı ve buzlanma uyarısı yaptı.
27.11.2025
13:57
2026 için trafik cezaları netleşti
2026 için trafik cezaları netleşti
Yeniden değerleme oranı yüzde 25,49 olarak belirlendi. Resmî Gazete'de yayımlanan kararla birlikte 2026 yılında trafik cezaları da netleşmiş oldu.
27.11.2025
13:42
Bingöllü Asker Görev Başında Hayatını Kaybetti
Bingöllü Asker Görev Başında Hayatını Kaybetti
Naaşı Bingöl'de defnedilecek. Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta; 'Kahraman askerimizin ailesi ve yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyorum' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın