KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
05 Nisan 2026 Pazar
°C

58 bin öğrenci karne heyecanı yaşadı

Bingöl'de 2019-2020 Eğitim ve Öğretim yılının birinci döneminin son bulmasıyla 58 bin öğrenci karne heyecanı yaşadı.

58 bin öğrenci karne heyecanı yaşadı
17 OCAK 2020 CUMA 16:04
2
1954
0
AA aa

Türkiye genelinde olduğu gibi Bingöl'de de öğrenciler karne almak için sabah saatlerinde okul yolunu tuttu. Bingöl'de 362 eğitim öğretim kurumunda toplam 58 bin 250 öğrenciye karne verildi. Karne töreni de, Merkez İbn-i Sina İlkokul ve Ortaokulu'nda Vali Kadir Ekinci, İl Milli Eğitim Müdürü Rahmi Güney ve velilerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Burada öğrencilerle yakından ilgilenen Vali Ekinci, dağıtılan fidanları dikmeleri ve bakım yapmaları konusunda öğrencilere çeşitli tavsiyelerde bulundu.

Okul ilk döneminde çok yorulduğunu ve ara tatilde dinleneceğini aktaran 8'inci sınıf öğrencilerinden Naime Çomak, “ Okula severek gelmiş olsam bile çok yoruldum. Tatilde yorgunluğumu üstümden atmak için bol bol dinleneceğim. En sevdiğim kitapları alıp okuyacağım. Derslerime de çalışacağım ama kendime zaman ayıracağım. Ailemle zaman geçirip, kayak tesislerine gideceğim” dedi.

Ara tatilde öğrencilerin kitap okumaları ve aktivitelere katılması gerektiğini söyleyen Vali Yardımcısı Fatih Kaya ise, “2019-2020 Eğitim Öğretim yılının birinci dönemini tamamladık. Öğrencilerimiz karnelerini aldılar, en büyük temennimiz onlara şu oldu; bol bol dinlesinler. Kitap okusunlar, etkinliklere katılsınlar, spor yapsınlar ve dinlenmiş bir şekilde tekrar okullara gelsinler. Bu ikinci dönemin başarısı içinde anahtar olacaktır” şeklinde konuştu.

Öğrenciler karnelerini aldıktan sonra evlerine dağıldı.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
05.04.2026
16:59
30 yıllık hasret bitti! 12Bingölspor 2. Lig`e yükseldi
30 yıllık hasret bitti! 12Bingölspor 2. Lig'e yükseldi
1995-1996 sezonunda 3. Lig 1. Grup'ta şampiyon olarak tarihinde ilk kez 2. Lig'e yükselen Bingölspor, 30 yıllık hasreti bitirdi ve 2025-2026 sezonunda 3. Lig 2. Grup'ta rakiplerine 12 puan fark atarak bugün 4-0 kazandığı Hacettepe maçıyla şampiyonluğunu ilan etti ve 2. Lig'e yükseldi.
04.04.2026
04:35
12Bingölspor`a çirkin saldırı!
12Bingölspor'a çirkin saldırı!
U14 Gelişim Ligi Play-Off'ta Diyar İnter'i 2-1 mağlup ederek tur atlayan 12Bingölspor'un altyapı oyuncuları maç sonrası saldırıya uğradı. Yeşil Beyazlı Kulüp, 10 sporcunun hastanelik olduğunu açıklarken, olayın farklı yansıtılmasına tepki gösterdi.
04.04.2026
02:49
Bingöl`de Üreticilere Yüzde 50 Hibeli Sebze Fidesi Desteği
Bingöl'de Üreticilere Yüzde 50 Hibeli Sebze Fidesi Desteği
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, TAKE Projesi kapsamında sebze üreticilerine yönelik yüzde 50 hibeli fide desteği başvurularının 6 Nisan itibarıyla başlayacağını duyurdu.
04.04.2026
02:36
SP Lideri Arıkan Bingöl`den seslendi;
SP Lideri Arıkan Bingöl'den seslendi; 'Erken Seçim Şart'
Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan, Bingöl'de yaptığı açıklamada ekonomik şartlar ve toplumsal kutuplaşmanın yönetilemez noktaya geldiğini savunarak erken seçim çağrısında bulundu.
04.04.2026
02:00
Gençliğin
Gençliğin 'Abisi' Arif Kaya İlçe Müdürü Oldu
Genç ilçesinde uzun yıllar Spor Eğitim Uzmanı olarak görev yapan Arif Kaya, Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü görevine getirildi. Kaya'nın görevlendirmesi spor camiasında memnuniyetle karşılandı.
04.04.2026
01:26
HÜDA PAR`dan İmar Talebine Ret: `Emsal Oluşturur`
HÜDA PAR'dan İmar Talebine Ret: 'Emsal Oluşturur'
HÜDA PAR Genç İlçe Başkanı Yusuf Doğru, Genç Belediye Meclisi'nde gündeme gelen parsele özel imar talebine iki ayrı toplantıda da ret oyu verdiklerini açıkladı. Talebin ise Yeniden Refah Partisi oylarıyla kabul edildiği belirtildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın