KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
11 Mayıs 2026 Pazartesi
°C

58 bin öğrenci karne heyecanı yaşadı

Bingöl'de 2019-2020 Eğitim ve Öğretim yılının birinci döneminin son bulmasıyla 58 bin öğrenci karne heyecanı yaşadı.

58 bin öğrenci karne heyecanı yaşadı
17 OCAK 2020 CUMA 16:04
2
2011
0
AA aa

Türkiye genelinde olduğu gibi Bingöl'de de öğrenciler karne almak için sabah saatlerinde okul yolunu tuttu. Bingöl'de 362 eğitim öğretim kurumunda toplam 58 bin 250 öğrenciye karne verildi. Karne töreni de, Merkez İbn-i Sina İlkokul ve Ortaokulu'nda Vali Kadir Ekinci, İl Milli Eğitim Müdürü Rahmi Güney ve velilerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Burada öğrencilerle yakından ilgilenen Vali Ekinci, dağıtılan fidanları dikmeleri ve bakım yapmaları konusunda öğrencilere çeşitli tavsiyelerde bulundu.

Okul ilk döneminde çok yorulduğunu ve ara tatilde dinleneceğini aktaran 8'inci sınıf öğrencilerinden Naime Çomak, “ Okula severek gelmiş olsam bile çok yoruldum. Tatilde yorgunluğumu üstümden atmak için bol bol dinleneceğim. En sevdiğim kitapları alıp okuyacağım. Derslerime de çalışacağım ama kendime zaman ayıracağım. Ailemle zaman geçirip, kayak tesislerine gideceğim” dedi.

Ara tatilde öğrencilerin kitap okumaları ve aktivitelere katılması gerektiğini söyleyen Vali Yardımcısı Fatih Kaya ise, “2019-2020 Eğitim Öğretim yılının birinci dönemini tamamladık. Öğrencilerimiz karnelerini aldılar, en büyük temennimiz onlara şu oldu; bol bol dinlesinler. Kitap okusunlar, etkinliklere katılsınlar, spor yapsınlar ve dinlenmiş bir şekilde tekrar okullara gelsinler. Bu ikinci dönemin başarısı içinde anahtar olacaktır” şeklinde konuştu.

Öğrenciler karnelerini aldıktan sonra evlerine dağıldı.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
10.05.2026
18:49
Vali Çelik, yeni saha alanını yerinde inceledi!
Vali Çelik, yeni saha alanını yerinde inceledi!
Bingöl Şehir Stadyumu'nun yeniden yapılacak olması nedeniyle, 2. Lig'e yükselen 12 Bingölspor'un iç saha maçlarını Aşağı Çarşı'da oynayabilmesi için yeni proje hazırlanıyor. Bingöl Valisi Cahit Çelik, saha alnında incelemelerde bulunarak çalışmaların hızlandırılması talimatını verdi.
10.05.2026
16:54
‘Milyonluk usulsüzlük
'Milyonluk usulsüzlük' iddiası!
Bingöl 3. Kısım Sanayi Sitesi Denetim Kurulu Başkanı Faruk Başaran, 2024 yılı hesaplarına ilişkin bağımsız denetim raporlarında milyonlarca liralık usulsüzlük tespit edildiğini iddia ederek, genel kurul sürecine ilişkin kamuoyuna açıklamada bulundu.
10.05.2026
16:52
Bingöl`de eğitim yatırımları sürüyor
Bingöl'de eğitim yatırımları sürüyor
Bingöl'de eğitim altyapısını güçlendirmeye yönelik yatırımlar devam ederken, kent genelinde yapımı süren okul ve sosyal tesis projelerinde incelemelerde bulunuldu. Projelerde sosyal alanlar, teknolojik altyapı, erişilebilirlik standartları ve güvenli eğitim ortamlarının ön planda tutulduğu ifade edildi.
10.05.2026
16:51
Bingöl yaylalarına göç başladı
Bingöl yaylalarına göç başladı
Diyarbakır'ın Çermik ilçesinden yola çıkan göçerler, havaların ısınmasıyla birlikte Bingöl yaylalarına doğru uzun ve meşakkatli yolculuğa başladı.
08.05.2026
21:02
Bingöl ADEM-2`den ‘Kadın El Emeği` Sergisi
Bingöl ADEM-2'den 'Kadın El Emeği' Sergisi
Bingöl'de Aile Destek Merkezi-2 bünyesinde eğitim alan kursiyerlerin hazırladığı el emeği ürünler, Kalium AVM'de açılan 'Kadın El Emeği' sergisiyle vatandaşların beğenisine sunuldu. Sergide yer alan eserlerin büyük emek ve özveriyle hazırlandığını kaydeden Nermin Çelik, bu ürünlere sahip çıkmanın aynı zamanda kadın emeğine sahip çıkmak anlamına geldiğini vurguladı.
08.05.2026
20:54
Bingöl Umut Kervanı yardımlarını sürdürüyor
Bingöl Umut Kervanı yardımlarını sürdürüyor
Bingöl Umut Kervanı Derneği, 2026 yılı Nisan ayında Bingöl'de 258 aileye 514 bin 583 TL değerinde ayni ve nakdi yardım ulaştırdı. Derneğin yurt içi ve yurt dışındaki toplam yardım tutarının ise 1 milyon 474 bin 233 TL olduğu açıklandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın