KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Ocak 2026 Pazartesi
°C

6 bin kişi istihdam edildi

Bingöl Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü, 2019 yılı içinde hem özel sektör hem de TYP kapsamında toplamda 6 bin 300 kişiyi çeşitli kurum ve kuruluşlarda istihdam etti. Ayrıca işsizlik sigortası bağlanan kişilere 16 milyon 877 bin TL ödeme gerçekleştirdi.

6 bin kişi istihdam edildi
20 OCAK 2020 PAZARTESİ 16:47
8
2551
0
AA aa

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulunun 2020 yılı 1. Olağan toplantısı Vali Yardımcısı Fatih Kaya başkanlığında Bingöl İŞKUR İl Müdürlüğü Toplantı Salonunda ve Kurul üyesi kurum yöneticilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulunun 2020/1. Olağan toplantısı için toplanıldığını ve kentteki istihdam alanları, ihtiyaç duyulan meslekleri görüşmek üzere toplandıklarını aktaran Vali Yardımcısı Kaya, toplantının hayırlı olmasını diledi.

16 MİLYON ÖDEME YAPILDI

İŞKUR İl Müdürü Mehmet Fesih Güler ise, önceki toplantılarda alınan kararlar doğrultusunda yapılan çalışmalar ve 2020 yılında yapılacak planlamalar ve programlar hakkında detaylı bilgi verildi.

2019 yılı içindeki çalışmaları aktaran Güler, şu bilgilere yer verdi:

“İl Müdürlüğümüzce toplam 3090 kişi işe yerleştirilmiştir, Çeşitli mesleklerde 1200 kişi mesleki eğitim kurslarına katılmıştır, İşbaşı Eğitim Programları kapsamında 257 program düzenlenerek 859 kişi bu programlardan faydalandırılmıştır, 2497 kişiye işsizlik sigortası maaşı bağlanmış olup 16.877.618 TL ödeme yapılmıştır, 21.621 kişiye İş ve Meslek Danışmanlığı hizmeti verilmiştir, 1628 işyeri yüz yüze ziyaret edilerek kurumsal hizmetlerimiz hakkında bilgi verilmiştir, İşverenlere, Öğrencilere ve İşsizlere yönelik olarak toplam 120 grup çalışması yapılarak kurum hizmetlerimiz, iş arama-işe yerleştirme süreci ve danışmanlık hizmetleri çerçevesinde bilgilendirme yapılmıştır, Toplum Yararına Programlar kapsamında 97 program düzenlenmiş olup 3119 kişi istihdam edilmiştir, Sosyal Çalışma Programları kapsamında 8 program düzenlenmiş olup 105 üniversite öğrencisi istihdam edilmiştir.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.01.2026
17:44
Hatıran yeter! Vali Usta gözyaşlarıyla uğurlandı
Hatıran yeter! Vali Usta gözyaşlarıyla uğurlandı
Duygusal anların yaşanıp gözyaşlarının döküldüğü vedada helallik isteyen Vali Ahmet Hamdi Usta, görev süresi boyunca ayrım gözetmeden çalıştığını ve herkesin valisi olmaya gayret ettiğini belirtti. 'Kalbimde Bingöl'ü taşıyacağım' diyen Vali Usta, sevgi ve gözyaşlarıyla uğurladı.
19.01.2026
17:00
Bingöl Belediyesi`nden Çatılara Müdahale
Bingöl Belediyesi'nden Çatılara Müdahale
Çatıdan düşebilecek kar ve buzların olası kazalara yol açmasının önüne geçilmesi amacıyla yürütülen çalışmaların ihtiyaç duyulan alanlarda devam edeceği vurgulanırken, vatandaşların çatı altlarında yürürken dikkatli olmaları, sürücülerin ise araçlarını çatı diplerine park etmemesi istendi.
19.01.2026
16:53
Bingöl TSO, kalite ve memnuniyet denetimini başarıyla geçti!
Bingöl TSO, kalite ve memnuniyet denetimini başarıyla geçti!
Bingöl TSO Genel Sekreteri Muhammed Oya, denetimlerin sadece bir kontrol mekanizması olmadığını, aynı zamanda kurumsal gelişim için önemli bir rehber niteliği taşıdığını vurguladı.
19.01.2026
15:19
Bingöl`de kurt, lastikçi dükkanına girdi
Bingöl'de kurt, lastikçi dükkanına girdi
Yoğun kar yağışının etkili olduğu Bingöl'de aç kalan kurt, kent merkezine indi. Beşyol mevkiindeki bir lastikçiye giren kurt, Belediye ekiplerince yakalanarak doğal yaşam alanına götürüldü.
19.01.2026
11:14
Bingöl kara teslim oldu, tüm köylere ulaşım kesildi
Bingöl kara teslim oldu, tüm köylere ulaşım kesildi
Bingöl'de dün başlayan ve etkisini sürdüren yoğun kar yağışı nedeniyle 280 köy yolunun tamamına ulaşım kesildi.
19.01.2026
11:03
Bingöl`de kar fena bastırdı!
Bingöl'de kar fena bastırdı!
Meteoroloji'nin yoğun kar uyarısı yaptığı Bingöl'de dün itibariyle etkili olan kar, aralıksız devam ediyor. Cadde ve sokaklar karla kaplanırken, çok sayıda köy yolu ulaşıma kapandı, havayolu uçuşları da iptal edildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın