KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
31 Ağustos 2026 Pazartesi
°C

'700 öğrenciyi ücretsiz tıraş ettik'

Berberler ve Kuaförler Derneği’nce, SODES kapsamında hazırlanan ‘Çirkin İnsan Yok Bakımsız İnsan Var Projesi’ ile bin 500 öğrenciye bilgilendirme yapılırken, 700 öğrenci tıraş edildi.

`700 öğrenciyi ücretsiz tıraş ettik`
01 HAZİRAN 2012 CUMA 16:49
0
1923
0
AA aa

Bingöl Berberler ve Kuaförler Derneği'nin, Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında hazırladığı ‘Çirkin İnsan Yok Bakımsız İnsan Var Projesi'nde sona gelindi.

Hazırlanan proje ile yapılan çalışlar hakkında bilgilendirme yapan Bingöl Berberler ve Kuaförler Derneği Başkanı Mehmet Ulcay: “Türkiye Cumhuriyeti Kalkınma Bakanlığı'nın SODES kapsamında 2011 değerlendirmesinde onay alan Çirkin İnsan Yok Bakımsız İnsan Var Projesi ile Kuaförlük Cilt Bakım ve Epilasyon Kursumuz 16 Ekim 2011 başladı. Kursumuzda toplam 280 saat ve günlük 4 saat eğitim verildi. Günlük 15 TL yevmiye verdiğimiz kursta kursiyerlere Milli Eğitim onaylı kurs sertifikası veriyoruz. Bu sertifikayla her yerde kendilerine iş olanakları bulabiliyorlar. Mezun olan kursiyerlerimize gelince çalışmak isteyenlere iş imkânlarını sunuyoruz. Şuan itibariyle 14 arkadaşımız çalışıyor” dedi.

“Ücretsiz tıraşlarla etkinliğe renk kattık”

Sevgi Evleri'nde barınan çocukları tıraş ettiklerini belirten Ulcay: “Tamamlayıcı etkinlikler çerçevesinde 3- 4 etkinliğe imza atmış bulunuyoruz. Etkinlikler kapsamında 2 defa Sevgi Evleri'nde barınan 0-12 yaş arasındaki çocukların tıraşlarını yaptık. Van'dan gelen Yolçatı Kayak Merkezi misafirhanesinde kalan Vanlı depremzede kardeşlerimizi de unutmadık, tıraşlarını yaptık kendilerine şampuan ve kolonya hediye ettik. Ücretsiz tıraşlarımız etkinliğe renk kattı. Son olarak tamamlayıcı etkinliklerde üç tane köy okulunu ve 1 YİBO'yu ziyaret ettik. Yaklaşık bin 500 öğrenciye mesleğimizle ilgili sunum yaptık ve yaklaşık 700 öğrenci tıraş ettik. Kursiyerlerimizle bize bu imkânı veren başta Kalkınma Bakanımız Sayın Cevdet Yılmaz, Bingöl Valisi Sayın Mustafa Hakan Güvencer, Vali Yardımcısı Sayın Abdülaziz Aydın, Valilik Proje Koordinatörü Mahmut Buyankara, projemizin uzmanı Ercan Gön bizden hiçbir desteğini esirgemeyen ve yer tahsisinde bulunan Halk Eğitim Müdürümüz Sayın Abdurrahman Ensari'ye ve her zaman yanımızda gördüğümüz CHP eski İl Başkanı aynı zamanda derneğimizin yönetim kurulu üyesi olan Sema Kaygalak'a sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz. Ayrıca bu projede görev alan usta eğiticimiz Fadime Özdal'a katkılarından dolayı kendisine teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
31.08.2026
05:25
Bingöl`e 89 hekim atanacak!
Bingöl'e 89 hekim atanacak!
130. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü (DHY) kurası kapsamında Bingöl'deki sağlık tesislerine 20'si uzman, 69'u pratisyen olmak üzere toplam 89 hekimin ataması yapılacak. Kentte ilk kez Algoloji uzmanı görevlendirilirken, Genç Devlet Hastanesi de iki yeni uzmanlık branşına kavuşacak.
31.08.2026
05:24
Kira sözleşmelerinde e-Devlet zorunluluğu geliyor
Kira sözleşmelerinde e-Devlet zorunluluğu geliyor
Ev sahibi ve kiracı arasındaki sözleşmelerin dijital ortamda hazırlanmasına yönelik e-Devlet uygulamasında 72 bin 581 sözleşme onaylandı. Hazine ve Maliye Bakanlığı, uygulamanın kapsamını genişleterek tüm kira sözleşmelerinin e-Devlet üzerinden yapılmasını zorunlu hale getirmek için çalışma yürütüyor.
31.08.2026
05:22
Servi Şehitleri ve Gazileri Anıtı dualarla açıldı
Servi Şehitleri ve Gazileri Anıtı dualarla açıldı
Bingöl'ün Genç ilçesine bağlı Servi bölgesinde yaptırılan Servi Şehitleri ve Gazileri Anıtı, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 104. yıl dönümünde düzenlenen törenle hizmete açıldı.
31.08.2026
05:18
HÜDA PAR Lideri Yapıcıoğlu Bingöl`den seslendi: Ümmetin vahdeti için canımızı taşın altına koymaya hazırız
HÜDA PAR Lideri Yapıcıoğlu Bingöl'den seslendi: Ümmetin vahdeti için canımızı taşın altına koymaya hazırız
HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, partisinin Bingöl 5. Olağan Kongresinde yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İslam âlemine yönelik 'vahdet' çağrısına destek vererek, 'Ümmetin vahdeti için gerekirse canımızı da taşın altına koymaya hazırız.' mesajı verdi.
31.08.2026
05:17
Bingöl`de sağanak ve fırtına! Çatı caddeye savruldu!
Bingöl'de sağanak ve fırtına! Çatı caddeye savruldu!
Meteoroloji uyarısının ardından Bingöl kent merkezinde etkili olan sağanak yağış ve şiddetli fırtına günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Genç Caddesi'nde bir apartmanın çatısı fırtınanın etkisiyle caddeye savrulurken, olay sırasında yoldan geçen kimsenin olmaması olası bir faciayı önledi.
31.08.2026
05:15
Bingöllü güreşçiler minderi salladı: 8 derece birden!
Bingöllü güreşçiler minderi salladı: 8 derece birden!
15 ülkeden 1.019 sporcunun katıldığı Malatya Uluslararası Güreş Turnuvası'nda Bingöl rüzgârı esti. Bingöllü sporcular organizasyonu 2 şampiyonluk, 4 ikincilik ve 2 üçüncülük olmak üzere toplam 8 dereceyle tamamladı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın