KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
08 Ekim 2026 Perşembe

900 öğrenciye oks desteği

Ankara'daki yayınevlerinden Can Matematik Yayınları'nın sahibi emekli öğretmen Yayladereli Şahin Güner Tahan, Bingöllü öğrencilerin OKS umudu oldu

900 öğrenciye oks desteği
27 KASIM 2007 SALI 10:44
0
1488
0
AA aa
Tahan'ın gönderdiği 3 bin 600 adet kitap dörderli set halinde 21 ilköğretim okulu ve 3 Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO)'da Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme Sınavı (OKS)'ye hazırlanan 900 öğrenciye dağıtılacak. Ara sınıflar için de ayrıca bin adet kitap dağıtılacak
Edinilen bilgiye göre, Ankara'da faaliyet gösteren Bingöl İli ve İlçeleri Yardımlaşma Dayanışma Eğitim ve Kültür Derneği (Ankara BİNYAR)'ın ‘Elinizdeki fazla kitapları Bingöl'deki öğrencilere gönderebilir miyiz' talebine ‘Fazla değil yeni kitaplar vereyim' yanıtını veren Can Matematik Yayınları'nın sahibi Yayladereli Şahin Güner Tahan, kısa sürede gerekli hazırlıkları başlattı. Tahan, Ankara BİNYAR aracılığıyla çalışmanın Bingöl ayağını yürütecek Bingöl Sosyal, Kültürel ve Ekonomik Kalkınma Derneği (BİN-DER) ile iletişim kurdu ve ihtiyaç listesinin oluşturulmasını istedi.
Bingöl'deki ilköğretim okulları ile görüşme yaparak ihtiyaç listesini belirleyen BİN-DER, listeleri yayınevine gönderdi. Talep edilen kitaplar, her okulun ihtiyacına göre paketlenerek Bingöl'e gönderildi.
Kitapları teslim alan BİN-DER Başkanı Doğan Karasu, kitapların merkezdeki 21 ilköğretim okulu ile Güveçli, Çeltiksuyu, Yamaç YİBO'ya dağıtılacağını belirtti.
Bu çalışmadaki amacın, Bingöl'deki öğrencilerin eğitimine bir nebzede olsa katkı sunmak olduğunu belirten Karasu: “Bu imkânın sunulmasıyla çocuklarımız daha iyi koşullarda yarışacaktır. İmkânı olan Bingöllü iş adamları bu türden hizmetler için yarışmalıdır. Bu kitapları alacak çocuklarımızın da daha çok çalışması gerekmektedir. Bu bir fırsattır. Bu fırsat her zaman ele geçmez. Bu fırsatın en ekonomik bir şekilde değerlendirilmesi gerekmektedir.
BİN-DER olarak, Bingöl adına, Bingöl eğitimine sunduğu katkıdan dolayı Can Matematik Yayınları sahibi Şahin Güner Tahan'a şükranlarımızı, sundukları katkıdan dolayı Ankara BİNYAR'a ve tüm milli eğitim çalışanlarına teşekkür ediyoruz” dedi.
Karasu, kargo aracılığıyla gelen 383 koli kitabın her okulun idarecileri tarafından teslim alınacağını sözlerine ekledi.
Desteklerinden ötürü Tahan'a teşekkürlerini ileten Ankara BİNYAR Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Atalay ise, özellikle başka illerde bulunan Bingöllülerin memleketlerini hatırlamaları ve böylesi destekleri sunmaları gerektiğini belirtti.
Atalay: “Bingöl'ün daha çok Şahin beylere ihtiyacı var. Her alanda böyle hemşerilerimizi bulup Bingöl'e yönlendirmemiz lazım. Verdiği olumlu ve büyük destekten ötürü kendilerini tebrik ediyoruz” diye konuştu.
Can Matematik Yayınları'nın sahibi Şahin Güner Tahan'ın, Tahan Şirketler Grubunun Yönetim Kurulu Başkanı olduğu gibi Ankara BİNYAR'ın kurucuların olduğu ve halen derneğin denetim kurulu başkanlığı görevini yürüttüğü öğrenildi.







BingolOnline/ Bingöl Kent Haber
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
07.10.2026
21:30
Bingöl TSO`da yeni yönetim belli oldu
Bingöl TSO'da yeni yönetim belli oldu
3 Ekim'de gerçekleştirilen Oda Organ Seçimleri sonrası BİNTSO'da yeni dönemin yönetim ve meclis kadrosu netleşti. Kadir Çintay yeniden Yönetim Kurulu Başkanı olurken, ilk Meclis toplantısında Doğan Koç Meclis Başkanlığına seçildi. Yönetim, Meclis, Disiplin Kurulu ve TOBB delegeliğinde görev alacak isimler de belli oldu.
07.10.2026
20:56
Baraç önce teşekkür etti, sonra uyardı: `Yeni statü sahada karşılık bulmalı`
Baraç önce teşekkür etti, sonra uyardı: 'Yeni statü sahada karşılık bulmalı'
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, Bingöl Devlet Hastanesi'nin Eğitim ve Araştırma Hastanesi statüsüne kavuşmasını önemli bir kazanım olarak değerlendirdi. Sürece katkı sunanlara teşekkür eden Baraç, bundan sonraki aşamada personel alımlarında liyakat ve eşitlik vurgusu yaparak yeni statünün yalnızca tabelada kalmaması gerektiğini söyledi.
07.10.2026
20:45
HÜDA PAR`dan Boğlan`daki GES projesine tepki:
HÜDA PAR'dan Boğlan'daki GES projesine tepki: 'Ekmek teknemiz olan meralarımızı kaybetmeyelim'
HÜDA PAR Solhan İlçe Başkanlığı, Boğlan Mahallesi'nde planlanan GES projesine ilişkin açıklama yaptı. Yenilenebilir enerji yatırımlarına karşı olmadıklarını belirten parti, hayvancılık ve arıcılıkla geçinen vatandaşların kullandığı meraların projeye tahsis edilmesine tepki göstererek alternatif alanların değerlendirilmesini istedi.
07.10.2026
20:02
Bingöl`de ceviz hasadı başladı: 150 dönümden 6 ton rekolte bekleniyor
Bingöl'de ceviz hasadı başladı: 150 dönümden 6 ton rekolte bekleniyor
Bingöl'ün Solhan ilçesinde 150 dönümlük ceviz bahçesinde hasat mesaisi başladı. Yaklaşık 12 yıllık ağaçlardan bu yıl 5-6 ton civarında ürün elde edilmesi hedeflenirken, geçen yıl yaşanan don olayının üretimi olumsuz etkilediği belirtildi.
07.10.2026
19:50
Bingöl`de iki otomobil çarpıştı: 3 yaralı
Bingöl'de iki otomobil çarpıştı: 3 yaralı
Bingöl'de iki otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 3 kişi yaralandı. Yaralılar, olay yerine sevk edilen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı.
07.10.2026
19:26
Bingöllü yazar İsmail Avcı`nın ilk romanı okuyucuyla buluştu: Korkuya Alışmak
Bingöllü yazar İsmail Avcı'nın ilk romanı okuyucuyla buluştu: Korkuya Alışmak
Bingöl'de doğan yazar İsmail Avcı'nın ilk romanı Korkuya Alışmak, 1990'lı yıllarda Anadolu'nun doğusunda yaşayan 11 yaşındaki Beşir'in gözünden çocukluğa, aileye, eğitime, dostluğa, vefaya ve geçmişten geleceğe taşınan emanetlere uzanan bir hikâye anlatıyor. Avcı, romanını 'geçmişe bakarken geleceği de unutmamak' duygusuyla kaleme aldığını söylüyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın