KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Ağustos 2026 Çarşamba
°C

Ab projeleri çalışmaları sürüyor

İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları çerçevesinde yürütülen Hayat Boyu Öğrenme ve Gençlik programları kapsamında 50 toplantı yapıldı, Bin 500 öğretmenin bilgilendirildiği öğrenildi.

Ab projeleri çalışmaları sürüyor
18 OCAK 2008 CUMA 10:02
0
1295
0
AA aa
Milli Eğitim Müdürlüğümüz bünyesinde 2006 yılından beri faaliyet gösteren AB Proje Birimi, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (UA) tarafından ulusal düzeyde yürütülen Hayat Boyu Öğrenme ve Gençlik programlarından il genelinde yararlanıcı sayılarını arttırmak ve maksimum fayda sağlamak amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda birim üyeleri, İl ve İlçelerde 2007 yılı Eylül- Aralık dönemi içerisinde 50 toplantı gerçekleştirdi ve Bin 500 öğretmeni bilgilendirdi.
Bu toplantılarda Comenius ( Okul Eğitimi ), Leonardo da Vinci ( Mesleki Eğitim) ve Gençlik programları hakkında yapılan bilgilendirmeler neticesinde, 2008 dönemi Comenius ve Leonardo da Vinci programlarına başvuracak olan okul ve kurum sayılarında artış bekleniyor. 
LLP Genel Amacı
Hayat Boyu Öğrenme Programı'nın (LLP) Genel Amacı: ‘Topluluğu ileri bir bilgi toplumu haline getirmek, daha çok ve daha iyi iş imkânı yaratmak, sosyal bütünlüğü geliştirmek; çevrenin gelecek kuşaklar için daha iyi korunması sağlamak; özellikle de dünyada bir kalite referansına dönüşlerini temin etmek amacıyla topluluk içindeki eğitim ve öğretim sistemleri arasında karşılıklı değişim, işbirliği ile hareketliliği güçlendirmektir.
Bingöl'de neler yapıldı?
2004 Nisan ayından beri Türkiye'nin tam katılım sağladığı AB Eğitim ve Gençlik Programlarına Bingöl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinden; 12 kişi AB'de düzenlenen Hizmetçi Eğitim faaliyetlerinden bireysel olarak yararlandı. 9'u LdV, 3'ü Gençlik ve 1'i Comenius olmak üzere toplam 13 proje gerçekleştirildi. Bu projeler kapsamında 37 öğretmen ve idareci ile 46 öğrenci, AB'nin çeşitli ülkelerinde çalışmalara katıldı. 29 öğrenci ve 4 öğretmende ilde gerçekleştirilen, konulu projeleri yürüttü.
Yine İl Milli Eğitim Müdürlüğü Proje Koordinasyon Birimince; Bingöl'de Comenius, LdV, Grundtvig ve Gençlik Programları kapsamında proje ve yararlanıcı sayısının artırılmasına dönük çalışmalar sürdürülmekte. Birçok insan, özellikle öğretmen ve idareciler, çeşitli vesilelerle kendi imkânlarıyla yurt dışına gidebilmekte ancak bir eğitim ortamı içinde yer almaları ve gidilen ülkenin eğitim sistemi hakkında fikir sahibi olmaları söz konusu olmamaktadır. Projeler kapsamında AB ülkelerine giden öğretmen ve idarecilerin bir eğitim ortamında yer alacaklarından mesleki ve kişisel gelişimleri için bu çalışma ziyaretleri oldukça etkili olacak. Birçok ülkeden gelen eğitimcilerle eğitim sorunlarını tartışabileceklerdir. Çoğu zaman il dışına çıkma fırsatını bile bulamayan öğrencilerimizin yurtdışında herhangi bir AB ülkesinde yaşayacakları eğitim deneyimi çocuklarımızın eğitimlerine olumlu katkıda bulunacaktır. Müdürlük olarak öğretmen ve öğrencilerimizin projeler yoluyla yurt dışına çıkmalarının eğitime olumlu katkısının olacağına inanıyoruz. Bu nedenle 2008 yılı için başvurusu 15 Şubat 2008 tarihinde sona erecek olan Comenius ve Leonardo da Vinci programlarına bu yıl okul ve kurumlarımızın en az bir proje ile katılmaları ve önümüzdeki dönemlerde de programlardan yararlanacak okul ve kurum sayılarımızın da artırılması hedeflenmektedir.
  
 

 

 



BingolOnline/Bingöl Kent Haber

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
18.08.2026
16:08
Afşin, TOKİ Başkan Yardımcısı Oldu
Afşin, TOKİ Başkan Yardımcısı Oldu
TOKİ İhale Dairesi Başkanlığı görevini uzun yıllar sürdüren Bingöllü hemşehrimiz Abdulvahap Afşin, yayımlanan yeni atama kararıyla Toplu Konut İdaresi Başkan Yardımcılığı görevine getirildi.
18.08.2026
16:07
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürü değişti!
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürü değişti!
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğünde görev değişikliğine gidildi. Geçtiğimiz yıl göreve getirilen Mehmet Fatih Aktay'ın yerine, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Ödeme Daire Başkanı Hikmet Güneş atandı. Güneş, Bingöl'deki görevine başladı.
18.08.2026
16:06
Araç Bahçeye Uçtu: 1 Yaralı
Araç Bahçeye Uçtu: 1 Yaralı
Bingöl'ün Genç ilçesinde kontrolden çıkan otomobil yol kenarındaki bahçeye uçtu. Kazada araçta bulunan Abdülhakim Tuğal hafif yaralandı.
18.08.2026
16:05
Bayram`a TMOK`ta Önemli Görev
Bayram'a TMOK'ta Önemli Görev
Bingöl Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Alican Bayram, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi bünyesindeki Olimpik Bilim, Teknoloji ve İnovasyon Komisyonu üyeliğine atandı. Bayram, TMOK bünyesindeki kurul ve komisyonlarda Bingöl Üniversitesi ve Bingöl'ü temsilen görev alan ilk akademisyen oldu.
18.08.2026
16:04
Bingöl`de kaza! Otomobil ters döndü: 3 yaralı
Bingöl'de kaza! Otomobil ters döndü: 3 yaralı
Yaralılar, olay yerinde yapılan ilk müdahalelerin ardından ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.
18.08.2026
16:03
Bingöl Üniversitesi YKS`de Yüzde 99,20 Doluluk Oranına Ulaştı
Bingöl Üniversitesi YKS'de Yüzde 99,20 Doluluk Oranına Ulaştı
2026 YKS yerleştirme sonuçları açıklandı. Bingöl Üniversitesi'nin 3 bin 783 kişilik lisans ve ön lisans kontenjanının 3 bin 760'ı doldu. Üniversitenin genel doluluk oranı yüzde 99,20 olurken, ön lisans programlarında yüzde 100 doluluk sağlandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın